10.3.06

Τα κολλητάρια


(Νέο Φάληρο)
Οικολόγος ή βλαξ;

11 σχόλια:

Epicuros είπε...

Μου θυμίζει το "Κιθαρίστας ή Ντράμμερ;"...

Είδες, λοιπόν, ο καλός κατασκευαστής; Σέβεται το περιβάλλον και διατηρεί τους φοίνικες ώστε το τοπίο να διατηρήσει τον χαρακτήρα του!
Πολύ σκοτεινή σου βγήκε η φωτο Μάνε. Να στην περιποιηθώ λίγο;

herinna/ είπε...

Ναι βρε Επίκουρε το χρώμα μας μάρανε. Δεν βλέπεις πίσω από το κακάσχημο κτίριο τί υπάρχει; Ατομικές προσπάθειες απτόητων βιοπαλαιστών. Μαρτυρίες μόχθου δεκαετιών, αγνοημένου πλέον από τα μενιρ της κακογουστιάς. Κι ένα φουκαριάρικο μεταμοσχευμένο άντερο, που απεγνωσμένα αποζητά τη γη για να ξανανιώσει... δέντρο.

manosantonaros είπε...

Φυσικά να μουν την περιποιηθείς, Εοικουρε. Με μεγάλη μου χαρά.

herinna/ είπε...

Επίκουρε εμείς τα λέμε κι αλλού. Στο Μάνο έχω να πω, το πήρα το μήνυμα. Εδώ είναι το μπλογκ του Μάνου. Οκ. Θα το σεβαστώ.

manosantonaros είπε...

Γλυκειά μου Herinna. Ποιο μήνυμα; Εδω είναι (αλήθεια) το blog μου που είναι ανοικτό σε όλους και όλα.
Ο μόνος νόμος είναι η απλετη ελευθερία, στε κείμενα, στις απόψεις, στα comments. Δεν συμφωνώ καθόλου με όλους (κι όλες) εκείνους που κάνουν delete comments. Eλεύθερα παιδιά... ελέυθερα.

herinna/ είπε...

:)))
ουφ
Είδες τι κάνουν οι ενοχές;

vatraxokoritso είπε...

μανο μανο που εισαι μανο?

hardrain είπε...

Εγώ τον λυπάμαι τον έρμο τον φοίνικα και σκέφτομαι τον αρχιτέκτονα που αφού έκανε τις σχετικές τροποποιήσεις στα σχέδια (βλέπε εσοχή βεράντας) προκειμένου να σώσει το δέντρο θα ένιωσε πως πρόσφερε στην ανθρωπότητα τα πάντα, έκανε την επανάστασή του και θα περιέφερε την πράξη του από Mezzo Mezzo σε Mezzo Mezzo ξεκινώντας την κάθε φράση του με το «?εγώ που?.»

Μια προσεκτική ματιά στον φοίνικα, αποκαλύπτει τα κιτρινισμένα φύλλα του και το βίαιο σταμάτημα της ανάπτυξής του, διότι βέβαια δεν έχει διόλου ζωτικό χώρο. Είναι άρρωστος, καταδικασμένος σε κατάθλιψη. Σαν «έργο Πασοκ» είναι η φωτογραφία όλη μαζί?.

the ibt είπε...

Η πολυκατοικία γέρνει λίγο ή στραβά αρμενίζουμε;

NinaC είπε...

Προσωπικά, είμαι σίγουρη, πως οι ένοικοι, τουλάχιστον δύο διαμερισμάτων, σιχτιρίζουν τον αρχιτέκτονα και την τύχη τους (εναλλάξ) δις ημερησίως...

Καλησπέρα - καλημέρα θείε Μάνο!

Ανώνυμος είπε...

Συχνά οι ένοικοι των πολυκατοικιών στήνουν καυγάδες για τo δέντρo (ή τα δέντρα της αυλής),

οι μεν λένε ότι είναι όμορφο σε μια πόλη που μας έχει πνίξει το μπετόν μας και χρήσιμο, μας δίνει οξυγόνο,

οι δε λένε πως, είναι βρώμικο γιατί πέφτουν τα φύλλα του και άλλοι χυμοί και λερώνουν τα μπαλκόνια, την είσοδο, επίσης σκαρφαλώνουν εύκολα οι γάτες στα μπαλκόνια κ.ο.κ.

Οι τεχνοκράτες και οι νομοθεσία λένε ότι, τα δέντρα επιβάλλεται να κόβονται εάν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αιτία για βλάβη της σωματικής ακεραιότητας ανθρώπων πχ όταν διευκολύνεται η πρόσβαση σε ένα μπαλκόνι για έναν επίδοξο κλέφτη?

Στην προκειμένη περίπτωση ο αρχιτέκτονας ή κάποιος άλλος που εμπλέκονταν στην κατασκευή της πολυκατοικίας φαίνεται να είχε (παράξενη!)ευαισθησία, το δέντρο και γω πιστεύω ότι με τον ένα (μαρασμός) ή τον άλλο (αντιδράσεις κατοίκων) τρόπο είναι καταδικασμένο ?

ΠαρΆ όλα αυτά

Ζήτω στο δέντρο
και σε όποιον προσπάθησε να το σώσει!

Ούτε οικολόγος, ούτε βλαξ , μάλλον ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ !!!