3.4.06

Αλήθεια, θα νικήσει η βλακεία;







Έξαλλος.
Είμαι έξαλλος μωρέ.
Τί μαλακίες κάθομαι και σας γράφω, επειδή μ' αρέσει να λέω ότι μου 'ρχεται στο μυαλό.
Κληρονομιές και η θεία Νίκη, που τα έδωσε στο παπαδαριό ή για τις γυναίκες που στέκονται σαν πελαργοί σε 12ποντες γόβες. Αηδίες και εξυπναδούλες του κερατά.
AGB!
Αυτό είναι θέμα και δεν είναι θέμα επειδή τα παίρνουν μερικοί και κυκλοφορούν με Mercedes και πουράκλες (το πιθανότερο) στο στόμα και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, γαμούν συνειδήσεις, ανθρωπους, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την κουλτούρα, το συναίσθημα, το ταλέντο, την αλήθεια.
Δεν είναι μόνο γι' αυτό.
Είναι και επειδή δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε τα βράδια ή επειδή κάνουν τα παιδιά μας (δεν έχω παιδιά, αλλά εσείς που έχετε, πώς διάολο το επιτρέπετε;) να κοιμούνται τον Ύπνο του Δικαίου.
Με ποιό δικαίωμα μωρέ;
Με ποιό δικαίωμα ρε μαλάκα, επειδή ένα κωλόχαρτο (νούμερα της AGB) που φτάνει το πρωί πρωί στο γραφείο σου, κάνεις αυτη την χώρα να επιστρέφει στην εποχή των παγετώνων;
Επειδή 1.200 νοικοκυριά πατάνε ή δεν πατάνε το κουμπί του μηχανακίου τους;
Εβλεπα χθες την εκπομπή του Μάκη και σηκωνόμουνα καθε τρις και λίγο και έκανα βόλτες από το σαλόνι στο γραφείο και από το γραφείο στο μπάνιο και από το μπάνιο στην κρεββατοκάμαρα και από την κρεββατοκάμαρα ξανα στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση.
Eίμαι έξαλλοοοοοοοος!
Mια χαρά εκπομπή ήτουνε και καλά τα είπανε (σε γενικές γραμμές), αλλά αδελφέ μου όλο (σχεδόν) το πάνελ ήταν δημοσιογράφοι.
Τί είμαστε μωρέ πια εμείς οι δημοσιογράφοι;
Σοφοί; Ανίκητοι; Θεοί;
Και πού ήταν οι πολιτικοί;
Κοιμόντουσαν;
Πού ήταν ο Ηλίας Ψινάκης, που λέει την λέξη "μουνί" στα μούτρα του Μικρούτσικου και κάνει τιλτ η τηλεθέαση της AGB; Και μην μας πείτε Ηλία, ότι είμαστε πουριτανοί, γιατί θα σου οργανώσω γιαούρτωμα live.
Aκούς κυρ-Ηλία;
Γιατί αν δεν ακούς, πρέπει να σου φωνάξω στα στουμπωμένα αυτιά σου ότι η λέξη "μουνί" είναι σοβαρή και ιερή για να την βάζεις στο βρωμόστομά σου.
Ολοι αθώοι σ' αυτην την χώρα;
Πού στο διάολο πήγανε οι Εφιάλτες; Μόνο στον ύπνο των παιδιών μας κάνουν πάρτι;
Πού ήταν οι σκηνοθετάρες που σκηνοθετούν σήριαλ μονίμως καθισμένων ηθοποιών;
Πού είναι οι διευθυντές φωτογραφίας του τρόμου;
Πού ήταν η Ρούλα Κορομηλά που Σάββατο βράδυ έκανε "θεατράκι" της πεντάρας και που διάβαζε τις αηδίες που έλεγε από χαρτάκι που κρεμότανε από τα αρχίδια (στην κυριολεξία) του Πέτρου Φιλιππίδη; Και συ Πέτρο μου, που θεωρείσαι ο νέος Aυλωνίτης (μην χέσω), τί έκανες εκεί; Τί απαράδεκτες ατακούλες ήταν αυτές πού έλεγες; Kαι στο φινάλε δεν ντρέπεσαι να κάνεις διαλέξεις περί σοβαρού θεάτρου, με εκείνο το ύφος του Χορν σε απόγνωση...
Κολλητά σηκώνονται οι μουνίτσες και χορεύουν ζεϊμπεκικο.
Τί κάνεις εκεί κυρά μου;
Εχεις ιδέα τί είναι ζεϊμπέκικο;
Δεν είναι ο χορός του τσολιά σε 12ποντο τακούνι με το στρινγκ να φεγγίζει.
Πού ήταν όλοι αυτοί να πούνε την γνώμη τους για την AGB, Mάκη μου;
Πού ήτανε; Μπας και κάνανε clubbing και σε είχανε γραμμένο κανονικά; Γιατί δεν τους φώναξες να τους κάνουμε ρόμπα;
Δουλεύω στην ΕΡΤ (και την τιμώ), αλλά τι της θέλει τις μετρήσεις; Αστε που κάποιος πρέπει να πει ότι όταν ξεκίνησε η ιδιωτική τηλέόραση (που ΒΕΒΑΙΑ έπρεπε να ξεκινήσει) το πρώτο πράγμα που κάνανε ήταν να δώσουνε μια κλωτσια στην "Αθλητική Κυριακή" για κανένα 6μηνο με αποτέλεσμα όλα τα αθλητικά να πάνε στα ιδιωτικά κανάλια. Τυχαίο; ή κανείς δεν ήξερε ότι τα αθλητικά είναι ΜΕΓΑΣ μαγνήτης;
Πού στο διάολο βρήκανε αρχειακό υλικό τα τότε ιδιωτικά κανάλια; Ποιός το'χει πλήρώσει αυθτο το χαμένο υλικό;
Μηπως θυμάται κανείς ότι δώσανε μεγάλους μισθούς στους τεχνικούς της ΕΡΤ με αντάλλαγμα να δώσουν (οι τεχνικοί) την πρωτοκαθεδρία στις απόφάσεις σε μας τους δημοσιογράφους.
Ημουν εκεί τότε.
Ποιός από μας μωρέ ήξερε;
Πότε μάθαμε;
Και στο φινάλε γιατί να μάθουμε; αφού από μισθούς πείνας βρεθήκαμε με πούρα (συνήθως) στο στόμα;
Το ξέρετε ότι μόλις γίνεις διευθυντής σε κανάλι, την επόμενη στιγμή στην πέφτει ένα super model, που σε κοιτάει ξελιγωμένα, λες και είσαι ο δίδυμος αδελφός του Μπράντ Πητ; Πώς και από την επόμενη μέρα βρίσκεσαι με μια τζιπούρα 16Χ16;
Τους έχετε δει ποτέ τους μεγαλόσχημους (γιατί εγώ τους έχω δει) να διαβάζουν με αγωνία και με χαρακάκι τα τοσοδούλια νούμερα της AGB;
Εχουν πάθει στραβισμό άνθρωποι και άνθρωποι στην αγωνία τους να δουν τί νούμερα πιάσανε την προηγούμενη.
Εχω ακούσει άνθρωπο, που διηύθυνε δελτίο για κακές κλωτσιές να διαβάζει νούμερα που τον κατακεραυνώνανε, και αφού τα διαβάζε να λέει θριαμβευτικά στους γύρω που φοβόντουσαν για το ψωμάκι τους:
-Σκίσαμε στην Θεσσαλία, στους άνδρες ηλικίας 48-65!
Και δώστου ένα (συνήθως στο στόμα) πούρο για τον προσωπικό θρίαμβο.
Πού είναι μωρέ ένα δελτίο ειδήσεων στις 12 ακριβώς τα μεσάνυχτα;
Πού είναι μια τεχνολογική εξέλιξη-σταθμός πρώτη είδιση;
Τραγουδάει σήμερα η Αννα Βίση; Είστε σοβαροί;
Ποιός είναι ο Καρβέλας; Καρβέλας Who?
Πού είναι ένα αφιέρωμα στην Κάλας;
Πού είναι ένα εμπνευσμένο σενάριο ή μήπως είμαστε στο παρα 5 ανόητοι και φελοί;
Πού είναι μια έρευνα σοβαρή για τα ναρκωτικά;
Πού είναι μια έρευνα σοβαρή για το ποδόσφαιρο;
Πού είναι μια εκπομπή για το Internet;
Γιατί διαγωνίζονται οι παράφωνοι;
Γιατί κάνουν καριέρα μόνο οι (ατάλαντες) όμορφες; Και μετα λέμε ότι δεν είμαστε ρατσιστές.
Οχι, δεν είναι όλοι έτσι. Και δεν το λέω ως κλισέ. Εχω υπάρξει σύμβουλος στην εκπομπή της Φωτεινής Πιπιλή ?Αυτά και Αλλα? που έσκιζε στην εποχή του και όταν την φώναζαν να δει τα νούμερα της AGB, τους έκραζε η φίλη μου η Φωτεινοπιπίλω (είμαι μάρτυρας) λέγοντας: "Παρατάτε με ρε κι έχω κι άλλες δουλειές να κάνω!"
Είναι φίλος μου ο Γιώργος Αυγερόπουλος και μάλιστα τον πήρα ο ίδιος από το χέρι και τον πήγα κάποτε από το MEGA στον τότε ΣΚΑΙ, όπου έκανε τις πρώτες εκπομπάρες του. Και όταν αρρώστησε (άσχημα) το παιδί, συνέχισε να τρέχει στα 4 σημεία του ορίζοντα για να κάνει τα ρεπορτάζ που όλοι τόσο αγαπήσαμε και αγαπάμε. Ευτυχώς σήμερα είναι καλά.
Τον θυμάμαι από τον 9,84 τον Γιώργο τον Μητσικώστα, και τον Λάκη τον Μπέλο, και τον Μίμη τον Κανή. Μια χαρά παιδιά συνεχίζουν να είναι όλοι τους. Και βέβαια βγάλανε λεφτά. Και πολύ καλά κάνανε. Τί σχέση έχει το ένα με το άλλο;
Εχω δουλέψει και έχω φάει φωμί στου κόσμου τα λαϊκά περιοδικά. Επειδή πιστεύω στην λαϊκή δημοσιογραφία. Επειδή δεν είμαι ελιτίστας... αλλά αδελφια έχει κι όριο το πράγμα.
Εχει όριο η μαλακία.
Οπως έχει και όριο η κουλτούρα του κώλου, που κατέστρεψε τον ελληνικό κινηματογράφο.
Ολα στα άκρα;
Ή μαύρο ή άσπρο;
Ομορφο σε άλλο χρώμα δεν υπάρχει;
Δεν πουλάει, λέει, μια εκπομπή για το βιβλίο.
Μπααααααααααα ... από πότε;
Ισως να μην πουλάει μια εκπομπή για το βιβλίο που είναι γκρίζα, βαρετή και αγάμητη. Αν όμως είναι ενδιαφέρουσα, πολύχρωμη φωτεινή, ζωντανή με εκπλήξεις και αξία, πουλάει και παρα-πουλάει.
Δεν πουλάει η Γαλάνη;
Πού είναι η Γαλάνη;
Δεν πουλάει ο Ξαρχάκος;
Πού είναι ο Ξαρχάκος;
Δεν πουλάει ο Μαχαιρίτσας;
Πού είναι ο Μαχαιρίτσας;
Πού είναι ο Γιάννης Καλαμίτσης;
Πού είναι ο Περάκης;
Ρε συ Costantina καλά τα λες, αλλά για τσίριξε λιγάκι. Για ταρακούνησε τον λαό σου.
Ρε συ M13 μαζί σου σε όλους σου τους θυμούς, αλλά για παρ τους παραμάσχαλα.
Ρε συ Καλτσόβρακο καλλιτεχνάρα είσαι, αλλά μόνο για πάρτη σου;
Ρε συ Ανατέλλοντα, τί έγινε; Βολεύτηκες στην Κύπρο ;
Ρε συ vatraxokoritso ωραία τα λες, αλλά τι στο διάολο το κάνεις το ταλέντο σου;
Ρε συ orlando άντε ξεκουνήσου και ξεδίπλωσε τη φωνή σου.
Ρε συ Main μόνο συνοδευτικός και συνεπικουρικός;
Ρε συ Herinna, μόνο κλαψομουνίαση;
Το ίδιο ισχύει για όλους και όλες σας που κάθε μέρα, κάθε ώρα σας διαβάζω με μεγάλο καμάρι και ανυπομονησία.
Διαβαζα τον Νίκο Δήμου- που από την μία τον θαυμάζω (από παλιά) και μία με τσαντίζει- έγραφε στο blog του για τα comments και πόσοι μπαίνουνε και πόση ώρα μένουνε και άλλα τέτοια....
Δεν κατάλαβα.
Και εδώ AGB;
Το ίδιο και ο Πιτσιρίκος.
Πρώτος ο ένας, δεύτερος ο άλλος τρίτος ο θείος μου Χαράλαμπος.
Για σοβαρευτείτε.
Μια χαρά ευρουλάκια βγάζω για να έχω ανάγκη την (μπλιάχρ) επισκεψιμότητα στα blogs. Γουστάρω δεν λέω... γουστάρω μάλιστα πολύ, αλλά θα μπορούσα κάλλιστα να ποστάρω τις φωτογραφίες μου ή τα graphics μου στο Photoshop. Δεν είμαι όμως εδώ μόνο γι' αυτά.
Γράφω για την τηλεόραση και πολύ μου απαντάτε "α, εγώ δεν βλέπω TV. Tην έχω μόνιμα κλειστή!"
Μπράβο σας.
Βλέπει όμως η μάνα σας, η κόρη σας, η φίλη σας, ο γείτονας σας.
Λυπάμαι, αν σας ξενερώνω αλλα εδώ χορταίνω την ωραιότερη e-δημοσιογραφία ever της καριέρας μου. Και κάθε πρωί πάω στο γραφείο και ακούω τις παρατηρήσεις της φίλης μου της Ξανθής και μετράω τον εαυτό μου.
Εγραφε τις προάλλες -η γκουρού μου- η Psilikatzoy για το αν πρέπει να μετράμε πριν μιλήσουμε ή όχι (στην ζωή, οχι στα blogs).
E, λοιπόν όχι.
Δεν γουστάρω να κρατάω την ανάσα μου πριν πω την γνώμη μου, πριν κράξω, πριν μουτζώσω, πριν χειροκροτήσω. Μου 'ρχεται αυθόρμητα.
Πού είναι μωρέ ο αυθορμητισμός σ' αυτη την χώρα;
Είναι αυθόρμητη η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, που μας ήρθε από τη Σουηδία ό,τι καλύτερο έβγαλε ποτέ η απο-abroad-δημοσιογραφία με αποτέλεσμα να κουνάει τον κοντο-κώλο της με σουηδική τσαχπινιά πρωινιάτικα;
Η κυρία Μπόκοτα με τα παχιά ωμάκια της πάντα έξω, κλαίει σε κάθε κανάλι γιατι της πήρανε την Eurovision. Λες και ήτανε δική της δια βίου.Το δηλητήριο και η κακία τρέχει από τα χείλη της και χάνεται (αν χάνεται) στο αβυσαλέο ντεκολτέ της.
Ποιά είσαι μωρέ; Εκτός από σαρδαμ τί άλλο ταλέντο έχεις;
O Nίκος Μουρατίδης από την "Βεράντα" του παριστάνει τον interviewer και ούτε ενας άνθρωπος δεν τον πλακώνει στην λουκουμόσκονη. Εχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου γιαλαντζί-μαιτρ της κακίας, ότι η συνέντευξη είναι μεγάλη τέχνη της δημοσιογραφίας, την οποία βιάζεις;

Ποιός φτάει για όλα αυτα τα νούμερα;
Τα ίδια τα ?νούμερα?.
Είμαι ΕΞΑΛΛΟΣ σας λέω.

47 σχόλια:

funEL είπε...

Η ΒΛΑΚΕΙΑ
ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΣΕΙ...

ΝΙΚΑΕΙ...

ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΑΕΙ ΣΤΟΝ
ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ...

ΑΜΗΝ

Ελένη είπε...

Αχ κύριε Αντώναρέ μου! Είστε καταπέλτης σήμερα!

Λαμπρούκος είπε...

Και πολύ δίκιο έχεις... Αλλά γιατί φτιάχνεις ένα ολόκληρο ποστ για τα νούμερα και τα "νούμερα" της AGB. Ποιος σου είπε ότι θα παρακολουθήσω τη Βίσση που κάνει νούμερα και όχι τον Εξάντα που δεν είναι νούμερο? Γιατί αισθάνεσαι ότι όλοι εμείς που ζούμε απέξω, δίνουμε τόση μεγάλη σημασία στα νουμεράκια όση εσείς που ζείτε μέαα από το γυαλί?

Να σου πω την αλήθεια... ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ και τα νούεμρα και τους μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφους (ή κυρίως αυτούς). Για το λαουτζίκο τα νούμερα είναι πολλά μηδενικά στο συβόλαιο της Μενεγάκης, της Πιπίλως (τη μεγαλη ερσόνα Θεέ μου), και του Σεμινοπαπαδούτσικου.

Αυτά για τα νούμερα!

herinna/ είπε...

Πρώτη μέρα ιντερνετικής δραπέτευσης από ΟΤΕ. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η ευκαιρία να σου απαντήσω. Μόλις σήμερα έστειλα ένα γράμμα στην επιθεώρηση εργασίας. Μόλις σήμερα δήλωσα παραίτηση από την δουλειά μου ενώ πιστεύω πως έχεις καταλάβει την καταστασή μου. Διότι ριζικά και κάθετα είμαι αντίθετη με τη νέα τάξη πραγμάτων που ανάγει τη δουλεία και την δουλοπρέπεια σε πρότυπο σύγχρονης συμπεριφοράς. Αν έχεις καμιά καλη ιδέα εγώ είμαι μέσα, γιατί Μάνο, τα γκαζάκια δεν είναι στα χέρια μου τα έχουν άλλοι, κι ο λόγος μου και η παρουσία μου θα γίνουν γραφικότητες, όπως εκείνη η θεοχτυπημένη που την βγάζουν κάθε τόσο με δηλώσεις και γελούν. Έχεις; κάνεις ένα κάλεσμα. Μπορείς να το στηρίξεις; Εγώ είμαι μαζί σου επώνυμα, θαρραλέα, αν και δεν ρισκάρω καμιά θέση και κανένα όνομα. Δώσε μια ιδέα για το τι μπορεί να γίνει. Μη μου το παίζεις αντιπολίτευση χωρίς πρόγραμμα και πρόταση. Εδώ είμαι.
Ελένη Μπάλιου

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο.
Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα όριο σε όλα αυτά. Και λέγεται τεχνολογία και internet.
Πιστεύω πώς σε μερικά χρόνια θα αλλάξει κατά πολύ τις έννοιες διαφήμιση, τηλεθέαση, μηχανάκια και AGB.

herinna/ είπε...

Να κατέβουμε όλοι μαζί με γιούρτια και να τους γιουρτώσουμε; να γράψουμε στα μπλογκ μας δεν λέει. Όποιος έχει πρόσβαση σε έντυπο να γράψει. Όποιος έχει γνωστό γνωστούς στους ανάλογους χώρους να μιλήσει. Αλλά ο όποιος δεν φτάνει. Γιατι δεν φτιάχνουμε ένα γράμμα από κοινού όλοι εμείς εδώ για το πως εισπράττουμε όλη αυτή την κοροιδία, να απαιτήσουμε την ποιότητα και να το υπογράψουμε σαν ένωση θιγμένων τηλεθεατών; Πες ρε Μάνο μίλα.

herinna/ είπε...

Ναι αλλά μέχρι τότε θα τα τρώμε στη μάπα στόχαστρο και ούτε καν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα αλλάξει η κατάσταση.

Dead Disney είπε...

Television in disgrace
Life you get old, it's the race,
Can you break out,
Can you break out,
Will you live at your own pace.

Life, so, unnecessary,

Television in disgrace
Life you get old, it's the race,
Can you break out,
Can you break out,
Will you live at your own pace.

Now will you live at your own pace?
Will you live at your own pace

Μαύρος Γάτος είπε...

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

Για τηνξ ακρίβεια, χιλιάδες μικρές επαναστάσεις,

όπως αυτή εδώ, σε αυτό το άρθρο.

Καλημέρα Che Μάνο.

Ανώνυμος είπε...

Egw pantws vlepw th tv san mia soureal parallhlh proswpikothta. Gia emena de shmainei tipota, oute xarakthrizw tous 8eates apo auta pou parakolou8oun. Shmasia exei o tropos, kai panta voh8aei na exeis upopsin sou ti esti decadance.Peri8wria epilogwn,antidrashs kai alloi dromoi panta 8a uparxoun oses Veres Lambrou kai an gemisoun tis o8ones mas!

manosantonaros είπε...

Funel, είσαι εδώ. Αρα η βλακεία δεν έχει νικήσει. Απλώς την αφήνουμε να νικάει. Διαφορετικό πράγμα.

Ελένη, τίποτα δεν έπεσε από έναν μόνο καταπέλτη. Φέρε και τον δικό σου.

stoxastro, συμφωνώ μαζί σου 100%. Γι' αυτο χρησιμοποιοώ αυτο το όπλο. Ξύπνησα σήμερα το πρωί και είμαι ακόμα πιο έξαλλος.

Ηerinna, γεια σου. Τώρα που το λες το γιαούρτωμα είναι μια καλή αρχή. Χιλιάδες μικρές επαναστάσεις, όπως λέει και ο Μαύρος Γάτος είναι το σύνθημα. Το πρώτο σύνθημα. Με γκαζάκια δεν χτυπιέται η βλακεία.

dead disney, thnx.

amalia, δεν έχω τίποτα με το σουρεάλ. Με την επικράτηση του σουρεάλ έχω.

Γιουτζίν είπε...

Καλημέρα σας,
η μισή ελλάδα είναι μμε και η άλλη μισή ονειρεύεται να γίνει.
Τώρα αν τα νούμερα πειράχτηκαν από τα νούμερα της AGP, αυτό είναι σύμπτωμα και όχι η ασθένεια

An-Lu είπε...

καλά ξυπνητούρια Μάνο!
Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι"Τελικά τι θέλουμε να βλέπουμε από την τι-βι;" Το να γίνει περισσότερο αμφίδρομη (όπως το internet) είναι προ των πυλών, γεγονός που θα αχρηστεύσει τα πάσης φύσεως νούμερα και νουμεράκια.
Αισιδοξώ ότι η νίκη της βλακείας είναι παροδική.

€lisavet είπε...

Βάζεις και τον εαυτό σου μέσα, έτσι;
Όταν μιλάμε για βλάκες, βάζουμε και τον εαυτό μας μέσα, έτσι;
Απ'έξω ή από μέσα παρατείνουμε τη σαπίλα.
Διαφωνώ πάντως με κάποιες απόψεις σου. Ο Φιλιππίδης μου άρεσε στο θέατρο. Εκπομπή για το νετ υπήρξε, οι "hackers", αλλά κόπηκε μάλλον λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Αφιέρωμα για την Κάλλας είδα φέτος, τα Χριστούγεννα νομίζω, στην Ετ1.
Γιατί να μη μιλήσουμε όμως και για τα θετικά της tv, αν υπάρχουν; Να προωθήσουμε τα πιο χρήσιμα,ευχάριστα; Μόνο κατακρίνουμε και δυστυχώς, ως γνωστόν, η αρνητική διαφήμιση είναι κι αυτή διαφήμιση.
Προσωπικά ας πούμε μου αρέσει το Traction, η εκπομπή του Μαμαλάκη, του Βαξεβάνη, του Παπαχελά, του Κούλογλου, η Μπήλιω και η Μιχελιδάκη ενίοτε...

---. είπε...

Μάνο, το καταλαβαίνω ότι όλο αυτό το θέμα έχει να κάνει με τα επαγγελματικά σου και γι΄αυτό αποφάσισα να γράψω και δυό λεξούλες εδώ.

Λοιπόν, το όλο πράγμα έχει παρεξηγηθεί αρκετά. Οι μεταγραφές τους, οι μισθοί τους, οι μετρήσεις τους και όλη αυτή η παραφιλολογία είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ θέμα και όχι δικό μας. Το πού πήγε ο ένας και ο άλλος και αν η εκπομπή του ενός είναι καλύτερη από του άλλου είναι το τελευταίο που με νοιάζει. Το ότι η τηλεόραση έχει γίνει τόσο αυτοαναφορική θα έπρεπε να μας προβληματίσει λιγάκι. Τείνω να καταλήξω ότι τα τηλεοπτικά αφορούν μόνο αυτούς που δουλεύουν στην τηλεόραση και γίνονται από αυτούς και για αυτούς.

Έξαλλη θα με κάνει ένα θέμα που με αγγίζει και έχει να κάνει με πραγματικό πρόβλημα και όχι οι πίπες του κάθε μαλάκα. Αδιαφορώ για τις περισσότερες εκπομπές και χέστηκα για την agb. ¶στους να τα λύσουν μόνοι τους, κάτσε στον καναπέ σου πάρε πακοτίνια και κόκα και γέλα. Μόνο αυτό τους χρειάζεται. Δεν έχω καμμιά απαίτηση από την τηλεόραση και δεν είναι κομμάτι της ζωής μου. Φροντίζω να επιλέγω μόνη μου τα προβλήματα που θα με νοιάξουν και δεν αφήνω κανέναν παπάρα να μου παρουσιάζει τα δικά του ως δικά μου.

Bottom line, φάουλ Μάνο. Δεν είναι εξωφρενικά όλα αυτά.
¶λλα είναι :

http://yiothesies.blogspot.com/2006/04/blog-post.html

Rodia είπε...

AGB και πράσσειν άλογα ή πράσιν' άλογα; χμμ.. μάλλον ΜΗ πράσσειν.
Το μη πράσειν βέλτιστον φίλε, οι πράξεις τρομάζουν! πιο καλά να χαμογελαμε χαζοχαρουμενα, μπορεί να γίνουμε και αρχηγοι κρατών ΄μα λάχει...
:-)

manosantonaros είπε...

Elisavet, φυσικά και είμαι κι εγώ μέσα. Φυσικά υπάρχουν και καλές εκπομπές και καλοί παραγωγοί. Για τους κακούς γράφω όμως... όχι τωρα για τους καλούς. Φυσικά στους βάκες βάζω και τον εαυτό μου. ΒΛΑΚΑΣ είμαι σε πολλά πράγματα, ακόμα και σε μερικά που νομίζω ότι είμαι έξυπνος.

Costantina, όχι, δεν το κάνω επειδή είναι τα επαγγελματικά μου για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν είναι πλέον: Ασχολούμαι πια με την δορυφορική τηλεόραση που δεν μετριέται. Η αλήθεια είναι ότι τρελλαίνομαι γιατί βλέπω πρόσωπα που γνωρίζω πολύ καλά. Σου συμβαίνει και σένα με κάποια πρώην σου δουλειά. Ετσι δεν είναι;
με εκνευρίζει η τηλεόραση γιατί μπαίνει σπίτι μου καθε μέρα και με αναγκάζει να την βλέπω. Να μην την βλέπω; Ε, δεν είναι δα και τόσο εύκολο, ούτε θέλω να μην την βλέπω, επειδή κάποιοι δεν μπορούν να φτιάξουν όμορφα πράγματα.
Και στο κάτω-κάτω φιλενάδα είμαι θυμωμένος. ασε που έπαθα στομαχικά από τα πολλά πακοτίνια τόσα χρόνια.
Ολα αυτα τα λέω χωρίς να διαφωνώ μ' αυτα που γράφεις.
Μαζί σου στο θέμα με τις υιοθεσίες. Φυσικά. Φυσικά. Φυσικά.

hardrain είπε...

Με θύμωσες. Για πρώτη φορά με θύμωσες και μάλιστα πολύ μάστορα. Όχι δεν βολεύτηκα στην Κύπρο.

Και ούτε ήρθα για να βολευτώ. Αλλά το κακό μάστορα, είναι πως δε βολεύτηκα ποτέ μου. Το κακό μάστορα ω ποία απέραντη ηλιθιότης!!!! Νόμιζα πάντα πως αρκούσε να κάνω τη δουλειά μου καλά. Μόνο που την έκανα πολύ καλά. Αλλά μέχρις εκεί! Τίποτα άλλο. Ούτε συναθροίσεις, ούτε πι-αρ ούτε συναγελασμούς ούτε τίποτα. Αδυναμία οργανική. Και εδώ μπαίνει ο Αλεξανδρινός με την τελευταία στροφή από τα τείχη. Θέλεις να σου κάνω ένα μενού αλά καρτ για το πόσοι ωφελήθηκαν από μένα; Να στο κάνω. Έχει πολύ ποικιλία το πράγμα. Θα χορτάσεις. Θέλεις μετά να σου κάνω το αντίστροφο μενού; Δεν έχει τίποτα. Όχι μάστορα, δε βολεύτηκα στην Κύπρο. Διόλου. Ωραία είναι δε λεω. Αλλά είναι ?για μένα- εξορία. ¶σε να το στείλω αυτό πριν μετανιώσω και το σβήσω. Ίσως είναι ανισόρροπο. Και εγώ σε αγαπάω και τα τελευταία σου σχόλια στις σελίδες μου με άγγιξαν, λάθος με διαπέρασαν και άφησαν τα αποτυπώματά τους. Αλλά, με θύμωσες. Βολεύτηκα ε;

vatraxokoritso είπε...

Μάνο μια βλακεία δεν μπορεί να κερδίσει από μόνη της..
Δεν θεωρώ ότι κερδίζει λοιπόν μια και δεν συνηγορώ.
Μέσα σε 4-5 μήνες μετράω 2-3 ώρες αδιάφορης παρακολούθησης και είμαι πολύ περήφανη για αυτό,αν το έκανα εγώ που ήμουν κολλημένη επί χρόνια άρα μπορεί να το κάνει ο καθένας μας.
Μια ανακύκλωση είναι αυτοί,ο ένας βλέπει τον άλλον ο ένας σχολιάζει τον άλλον,βαριέμαι και που το αναφέρω.
Με καίει αν αύριο θα έχω δουλειά αν θα έχω λεφτά να πληρώσω τους λογαριασμούς αν θα μαζέψω αρκετά για εκείνο το ταξιδάκι που σχεδιάζω,αν θα χάσω τα 2-3 κιλά που πήρα το χειμώνα αν θα φύγει η κυτταρίτιδα αν θα καταφέρω να βρεθώ με τους φίλους μου,αν θα μου κάτσει το τεκνό που με έχει ξετρελάνει(λέμε τώρα),τέτοια με απασχολούν.
Που χρόνος για ¶κηδες Τάκηδες Μάκηδες Χριστίνες Τατιάνες και Νικολάκηδες ..
AGB???
Ξένη χώρα για μένα!!!

Φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κανένας δεν αναφέρει ότι όλα αυτά γίνονται με άμεσο στόχο το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της διαφήμισης;
Όσο μεγαλύτεροι αριθμοί, άρα τηλεθέαση, άρα και διαφημίσεις;
Αν σκεφτείς πόσο κοστίζει το δευτερόλεπτο από ένα σποτάκι, μιλάμε για εκατομμύρια, μόνο για μερικά δέκατα ποσοστών τηλεθέασης παραπάνω ή παρακάτω...
(Ή το είπατε αλλά μέσα στη μεγάλη μου φουρτούνα που είμαι σήμερα δεν το δα;)

Περαστικός είπε...

Εγώ βλέπω ελάχιστη τηλεόραση, επιλεκτικά, αλλά πράγματι, το μέσο αυτό διαδραματίζει τεράστιο ρόλο για να αγνοηθεί. Σε αντίθεση με άλλα μέσα που πρέπει να περάσουν από κάποια, στοιχειώδη έστω, νοητική επεξεργασία, η τηλεόραση προσφέρει έτοιμη, τελική παράσταση και για αυτό είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο κοινωνικής μηχανικής, ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε απαίδευτους ανθρώπους. Πριν από λίγες μέρες μιλούσα με φίλους για παρόμοια θέματα. Τελικά, επικρατεί η συνήθης ηττοπάθεια. Να περιχαρακωθούμε στο μικρόκοσμό μας, αφού δεν υπάρχει ελπίδα(;). Κάτι σαν τους Ρωμαίους των ύστερων χρόνων που οχυρωνόντουσαν μέσα στις επαύλεις τους πριν από την τελική επέλαση των βαρβάρων. Φοβάμαι ότι αυτή είναι η γενικευμένη αντίληψη ακόμη και μεταξύ όσων καταλαβαίνουν κάτι παραπάνω από όσα γίνονται. Αλλά, πάλι, μπορεί κάποιοι να μας έχουν πείσει εντέχνως ότι δεν γίνεται αλλιώς.

manosantonaros είπε...

Orlando... ευχαριστώ φίλε! Αυτό ακριβώς ήθελα και την γνώμη ενός άλλου που ξέρει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.

Ανατέλλοντα, σε πέτυχα ακριβώς εκεί που σε στόχευα: Να σε θυμώσω και από ο,τιο φείνεται σε ΘΥΜΩΣΑ πολύ. Ελπίζω και στο να σε ΑΓΡΙΕΨΩ.

manosantonaros είπε...

Bατραχάκι, δεν τσιμπάω. Μπορεί τώρα να απέχεις, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι αμα τα πάρεις τίποτα-μα τίποτα δεν σε σταματά.
Καλέ, ποια κυταρίτιδα;

αγνωστε χιχι, έχεις απόλυτο δίκιο. Μόνο που ο στόχος δεν είναι οι διαφημίσεις.

περαστικέ, γίνεται αλλιώς: Γίνεται όπως όλοι σας περιγράφετε:αποχή και σνομπάρισμα. Αρκεί όμως να το βροντοφωνάζουμε ότι τους φτύνουμε!

manosantonaros είπε...

Ανατέλλοντα, δόξω τω Θεω, που δεν το έσβησες! Συγχωρα με φίλε, αλλά το ήθελες το πρόγγισμα.

hardrain είπε...

Ξέρεις κάτι; Έχει ενδιαφέρον -για μένα- ποιοι επιλέγουν (επίμονα) να με αποκαλούν Ανατέλλοντα και, ποιοι Δύοντα.

Σ ευχαριστώ πολύ.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Χαίρομαι για το πώς εξελίχθηκε η ένταση στις σχέσεις Αθήνας-Κύπρου. Ε, ρε, Μάνο, έχεις, όμως, ένα τρόπο να αυτομαστιγώνεσαι...Μας πονάει, όμως. Δικαιολογημένα.
Εγώ δεν νομίζω ότι πρέπει να σηκώσουμε το λάβαρο της επανάστασης. Καμμιά δεν πέτυχε. Θα πρότεινα να αφήσουμε την ευαισθησία μας να κατακλύσουν τον κόσμο δείχνοντας τον άλλο δρόμο. Μπροστάρηδες βεβαιωμένοι ευαίσθητοι, ο Ανατέλλων και Ξανανατέλλων κι εσύ. ¶ντε μπράβο...

manosantonaros είπε...

ημίαιμε: δεν υπάρχει ενταση. Το αντίθετο

Thrass είπε...

Το χάλι της τηλεόρασης μου δίνει αισιοδοξία. Σημαίνει ότι αυτοί που διάβαζαν βιβλία, συνεχίζουν να διαβάζουν βιβλία.

οι σκηνοθετάρες που σκηνοθετούν σήριαλ μονίμως καθισμένων ηθοποιών;

Κορυφαία αττάκα.

herinna/ είπε...

Αυτό το αντίθετο θα μας φάει. Λέμε μιαν αλήθεια και τρέχουμε να την μαζέψουμε μπας και χαλάσουμε τη συνταγή της κοινής μας αποδοχής. Μπροστάρηδες; Για καθίστε καλά σας παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Απορία βλήτου:
Η AGB είναι κάτι όπως η KGB στην αρχαία ΕΣΣΔ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα ξαναμιλήσει σε blog, βασικά δεν είχα ξαναδεί. Πολύ ενδιαφέρον.
Μας έχει φάει ο καθωσπρεπισμός. Έχεις δίκιο, χρειάζεται αντίδραση, πολύ γιαούρτι.
Στην Αθήνα (την αρχαία) όταν οι θεατές δεν γούσταραν το έργο πέταγαν ντομάτες. Εμείς αποχαυνονώμαστε

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ποιο είναι το συμπέρασμα; Θα αφήσουμε να νικήσει στ' αλήθεια η βλακεία;;;

sal.ló είπε...

Χαιρετώ σε.

Η τηλεόραση είναι ένας μηχανισμός που υποκαθιστά τα όνειρά μας ή καλύτερα ένας μηχανισμός που προβάλλει όνειρα τα οποία τα δεχόμαστε άκοπα. Γι'αυτό και καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες όταν κοιμόμαστε. Χρειάζεται ενέργεια για να φτιάξεις το δικό σου όνειρο, φίλε...

Η AGB είναι το αστικό αντίστοιχο της KGB...

Μαλακία παίχτηκε, ακούγομαι σα την Παπαρήγα...

MainMenu είπε...

ego exo mono DVD...den exo thleorash...ta 2 sta 3 pou vlepo einai tsontes. To 1 einai Veggos.

MainMenu είπε...

kai giati tosh empistosynh stous bloggers? poioi einai? oti einai kai oi alloi... O Xronos tha deiksei...mono

Ανώνυμος είπε...

H KGB τα γνωστά,η AGB παρακολουθεί την τηλεθέαση, η ΚΥΠ τους δημοσιογράφους...
Ζηλεύωωωωωωωωωωωωωω... εμένα κανείς δε με παρακολουθεί - ι δ ί ω ς όταν μιλώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Herinna η κακια και η μιζέρια ειναι κακα πράγματα

herinna/ είπε...

γι αυτό κανείς πριν τα εντοπίσει στους άλλους πρέπει να ψάχνεται ο ίδιος πρώτα ανώνυμε(;)

herinna/ είπε...

Α. να πω και ένα μίζερο ακόμα. Το ίματζ και το δήθεν μας έχει φάει σ' αυτή τη χώρα. Όλοι καλά τα λέμε κι όλοι καλοί είμαστε φτάνει να μην καταλάβουν οι άλλοι σε τι σκατά κολυμπάμε. Πάνω απ'όλα η μόστρα μας. Κι όπως με τις αλήθειες του μας θολώνει το ίματζ, έχουμε έτοιμη και την απάντηση. Μιζέρια. Προσωπικά, χέστηκα για το τι θεωρεί η μόστρα κακά πράγματα ανώνυμε.

Godot είπε...

και δεν θα αλλαξει τίποτα, και πολλοί από τους συμφωνούντες τώρα περιμένουν να αρχίσει η Τατιανα.
Μην το παιζουμε και Τσε με την "αντίσταση της εβδομάδας"

alombar42 είπε...

Να θυμίσω μόνο οτι όταν ενημερώνουμε τη μάνα μας, το γείτονα και το φίλο, ΕΙΝΑΙ μια μορφή αντίδρασης. Ειδικά για εμάς που δεν βλέπουμε τηλεόραση (έχω ξαναπεί οτι στα 5 λεπτά κοιμάμαι - έχω μονίμως μια κουβέρτα κι ένα μαξιλάρι δίπλα στον καναπέ). Μερικές φορές κοιμάμαι και όταν συνειδητά βάζω μια ταινία να δω (ίσως λόγω προκατάληψης).

Υπάρχουν όμως αξεπέραστα προβλήματα. Ενα από αυτά είναι οτι ίσως πραγματικά να είμαστε μια ελάχιστη μειοψηφία αντιδραστικών. Ξέρω ανθρώπους που θα άφηναν τα πάντα για να δουν Λάμψη (δεν έχω ιδέα αν παίζεται ακόμα). Η Τριανταφυλλόπουλο. Η την Πάνια.

"Χάλασε ο κόσμος με την Χ, την χώρισε ο Ψ και άφησε το παιδί στους πέντε δρόμους"
"Μα τους βλέπω και κλαίω"
"Τα κακόμοιρα τα παιδιά"
"Είδες πως έγινε το αυτοκίνητο στο ατύχημα; Κάηκαν ζωντανοί!"
"Είσαι αναίσθητος"

Τυπικές απαντήσεις.

Είπατε τίποτα;

alombar42 είπε...

Με την ευκαιρία, στην Ελευθεροτυπία της Κυριακής, ο Τεγόπουλος "χαϊδεύει" την AGB.
Δεν παραξενεύτηκα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Θα νικήσει, Μάνο.

Σού το λέω, μην τυχόν κι έχεις τίποτα αυταπάτες...


Να είσαι καλά, και να την πολεμάς...

vatraxokoritso είπε...

Mανο τωρα το ειδα..ειχα βαλει σκοπο να κανω το μπουρδελο σπιτι αλλα απλως καταφερα να γινει μπουρδελο με ISO...

Thodoris είπε...

Αχ, Μάνο μου, όσο και να φωνάζουμε η κυριαρχία των σεμινοπαπαδούτσικωνμεταξοπουλοτατιανολαμπιρικών έχει πλέον βαθιές ρίζες. Το χειρότερο είναι πως η νέα γενιά μας έχει αυτά και μόνο τα πρότυπα, ότι και να κάνουμε εμείς οι επαιδευτικοί (ειλικρινά το προσπαθώ, αλλά δε βλέπω ανταπόκριση...)

Ανώνυμος είπε...

που ειναι ο Καλαμιτσης? απο τοτε που εφυγε απο ΑΝΤ ΡΑΔΙΟ
CHRIS

ma.beez είπε...

Είναι η πρώτη μου φορά στο βλογ σας κ. Αντώναρε και θα σας κάνω μια ερώτηση που ίσως έχετε βαρεθεί να απαντάτε, αλά δεν μπορώ ν' αντισταθώ: Τι συγγένεια έχετε με τον αναπληρωτή κυβερ. εκπρόσωπο;