27.10.06

O σπάνιος κ. Μαλακόπουλος



































Θέλω να σας πω ότι πολύ με διασκεδάζουν οι κόμπλες. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα μεγάλα πράγματα γίνονται είτε από συμπτώσεις είτε από κόμπλες.Αυτό που γίνεται στην blogo-σφαιρα είναι κόμπλα. Κάποιο «δημόσιο πρόσωπο» έκανε μηνυση σε έναν blogger και οι ειδικοί στο «ηλέκτρονικό έγκλημα» συνέλαβαν, τον άνθρωπο που Δεν έγραψε το συγκεκριμένο blog, απλώς το φιλοξένησε –όπως δεκάδες άλλα- στον χώρο του.
Μιλάμε για τεράστια μαλακία.
Συνήθως –προσπαθώ τουλάχιστον- να κρατώ μικρά καλάθια σε όσα λέγονται (γενικώς) σ’ αυτη τη ζωή... εδώ όλοι μιλούσαν για ένα «δημόσιο» πρόσωπο, που θίχτηκε.
Επειδή στην Ελλάδα οι λέξεις (κι όχι μόνο) δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα, αναρωτήθηκα: ποιό να’ναι αυτο το «δημόσιο» πρόσωπο.
Μπας και είναι, ας πούμε , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Μπας και είναι ο Νίκος Γκάλης;
Μπας και είναι η Δήμητρα Γαλάνη;
Ο Πύρρος Δήμας;
Η Ελένη Μενεγάκη;
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης;
Ο Γκαργκάνας;
Ο Αυτιάς; Ο Βαρεμένος μήπως;
Δεν έχω ιδέα.
Δεν μου λενε ρε παιδί μου...
Ποιός διάολο είναι αυτο το «δημόσιο πρόσωπο» που έχει κάνει μια σημαντική μερίδα ανθρώπων να είναι έξαλλοι μαζί του;
Δεν μου λέει κανένας με βεβαιότητα... όλοι μου λένε και το γράφουν, αλλά δεν το τεκημεριώνουν....
Κολαούζος που φαίνεται όμως...
Α, δεν έχει όμως...
Και το ηλεκτρονικό έγκλημα;
Το ξεχάσαμε;
Για πάγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι... κι αν έρχομαι φτιάξε μου καφέ.
Οποιος και να’ναι όμως.... να του δώσουμε ένα nickname, που είναι και η blogo-ειδικότητά μας;.... ΟΚ! .... μμμμμμμ.... μμμμμμ..... ΜΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ωραία;
Ωραία!
Φτιάξαμε λοιπόν μια e-περσόνα που την λέμε «Μαλακόπουλος»... και ζητώ συγγνωμη, από όλους που το ονοματάκι τους μοιάζει... μην το πάρουνε προσωπικά... θα μπορούσα να τον είχα ονομάσει π.χ. Μαλακίδη... αλλά τους πάω πολύ τους Πόντιους... και έτσι κατέληξα στο «Μαλακόπουλος», που έχει το πρόθεμα Μαλακ- που είναι το trade mark μας διεθνώς και την κατάληξη –πουλος, που είναι η πιο συνηθισμένη στα ελληνικά επίθετα.
Malakopoulos
mALakoPOUlos
MALAK-opoulos
Ωραίο και για art designed
Nα’ναι καλά ο άνθρωπος, που μας έβγαλε από το τέλμα του «ποστάρω-κάνω comment-αύριο πάλι.... «
Τωρα θυμώσαμε.
Θυμώσαμε πολύ.
Μου κάνει εντύπωση, που όσοι δεν πολυσκαμπάζουν από internet, blogging κ.λ.π. δεν μπαίνουν καν στον κόπο της απλής λογικής, να είναι λιγάκι πιο σεμνοί και προσεκτικοί.
Αυτο το μέσον, αγαπημένε μου (ολο μ’αρέσει και περισσότερο) Μαλακόπουλε, έχει τρομερή δύναμη... Είναι σαν να έκανες μήνυση στην Ενωση Εκδοτών... στην Ενωση Καναλαρχών... όλοι μαζί και από μόνοι μας, δεν είμαστε Χατζηνικολάου, Στάη, Ευαγγελάτος ή Τρέμη... είμαστε οι ίδιοι: ο Κυριακού, ο Βαρδινογιάννης, ο Λαμπράκης, ο Τεγόπουλος, ο Κοντομηνάς.... και πολύ-πολύ πιο flexible απ’ αυτούς, επειδή δεν χρειάζεται καν να να ζητήσουμε από κάποιον να κάνει κάτι για μας.... το κάνουμε μόνοι μας... 24ώρες το 24ωρο επί 365 μέρες τον χρόνο, για όσο χρόνο γουστάρουμε...
Λατρεμένε μου Μαλακόπουλε, όπως περνάμε την ποίηση, την λογοτεχνία, την φωτογραφία, το βίντεο, τα διαπροσωπικά μας ή τα γκομενιλίκια μας στα blog μας... με την ίδια ευκόλια (και με πολύ περισσότερη από ο,τι φαντάζεσαι) περνάμε κάθε στιγμή τον θυμό μας, την οργή μας και για το τώρα, αλλά και για το παρελθόν....
Μαλακόπουλε ήρωά μου, θα σου κόψουμε τον κώλο –όποιος και να’σαι- θα στον κόψουμε σε φέτες, θα τον περάσουμε από την μηχανή του κυμά και θα τον δώσουμε στην Μ13, να τον κάνει κεφτεδάκια, να τον έχεις στην κατάψυξη.... να μην πέσεις στα χαλασμένα take away.
Και αν δεν μπορώ ως manosantonaros, θα μπορώ σαν manosant, και αν δεν μπορώ ούτε έτσι, θα το κάνω σαν tonaros, ή santonar... δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εφευρετικός τύπος είμαι... άσε τους κολλητους μου στην blogo-σφαιρα. Aυτοί δεν παίζονται.... μιλάμε για τρομερούς εκδικητές της ζωής... σε άλλες εποχές ο Ζορρό θα τους έφτιαχνε φραπέδες.
Και ασε με έμένα που το’χω φάει με το κουτάλι το καταγγελτικό, αυτοί εδώ (οι υπόλοιποι) το’χουν απωθημένο... ζουν γι’ αυτο και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ! Ολοι κι όλες κρύβουν μέσα τους εναν Κολοκοτρώνη, έναν Μιαούλη, μια Μπουμπουλίνα, μια πασιονάρια, έναν Παναγούλη... με μερικές παραλλαγές, που καλό θα΄ναι να μην στις αναλύσω.... και μου πάθεις τίποτα από άγχος.
Είμαστε δυόοοοοο, είμαστε τρεις.... είμαστε χίλιοδεκατρείς.... που΄λεγε ο κι ο Μίκης, σε εποχές που το ADSL, δεν είχε ακόμα γεννηθεί.
Μαθαίνω ότι αυριο... 28 Οκτωβρίου... κάτι ετοιμάζουμε... ελπίζω να παρελάσουμε με modem στα χερια και πληκτρολόγια στους ώμους... εκτός και αν είναι να στείλουμε όλοι μαζί κάποιο post…
Μαλακόπουλε μου.... έτσι κι αλλιώς βαμμένη την έχεις... ακόμα και αν ήταν Δεκαπενταύγουστος.
Δεν ξέρω πως σου’ρθε πολυχρονεμένε μου Μαλακόπουλε, αλλά μας έδωσες βήμα και έξω από το Internet... Αυτό ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί... Εσπαγα τοσο καιρό το κεφάλι μου, πώς θα επικοινωνήσουμε με τον έξω κόσμο.... και δεν εύρισκα λύση... μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκες εσύ περιστέρι μου.... και μας άνοιξες την πόρτα.
Θα σε κάνουμε κονκάρδα.... κάτι σαν τον Τσε Γκεβάρα.
Θα σε κάνουμε desktop.
Θα σε κάνουμε search tool.
Malako-search... ποιό γκούγκλ και μαλακίες...


Απορία: Ρε παιδιά (δεν μιλάω σε σένα Μαλακόπουλε) ο «Μαλακόπουλος» μου είναι αυτός που περιγράφετε;
Ο.....;
Ναι;
Ρε, παιδιά... σοβαροί νάμαστε... αυτονανε λέτε «δημόσιο» πρόσωπο;
Ναι;
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Kαι ένα άσχετο:Επειδή η λέξη minisi παίζει πολύ αυτές τις μέρες, θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι στην ελληνική της version πρώτα βάζουμε το "η" και μετά το "υ".... κι όχι ανάποδα.
Σας το λέω μπας και τα πάρει στο κρανίο κανένας εθνικο-καψούρολάτρο-μικρόπουτσος και μας πλακώσει σε τίποτε νέες minisis.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα ρε εποχή που βρήκα να κλείσω το ψιλικατζίδικο. Μιλάμε, θα προμήθευα όλη τη φυλακή με τσιγάρα!

(καπνίζεις πολύ; )

:P

An-Lu είπε...

Από μια άποψη: "There is no bad or good publicity as long as they spell my name correctly" για τους μπλογκερς. Για τον "επώνυμο" βέβαια, μάλλον δεν ισχύει η παραπάνω ρήση...
...και λοιπόν;;;;
Κακό της κεφαλής του!

ellinida είπε...

Πωπω σουξέ ο Μαλακόπουλος ...

Θεριό Ανήμερο είπε...

Είσαι μεγάλος.

kaltsovrako είπε...

... τo ταμ-τιριριμ του!

Μόνο αυτό σου λέω με τον μαλακοπίτουρα.
... το ταμ-τιριριμ του!

;)

Unknown είπε...

Μανώλη κάτι εχω ακούσε ότι ειναι ο λιακόπουλος ο εθνο-καυλιάρης..ισχύει?

cureofparanoic.blogspot.com
oidipodas
Xhristos

Eroviana είπε...

Κοίτα να δεις τι γίνεται στον κόσμο κι εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι(εγώ δηλαδή). Μου θυμίζει την ιστορία με τη μαλακισμένη IRS που χαντάκωσε το KAZAA. Πάντα πιάνουν τον ανίδεο!

Υ.Γ: Είσαι τρελός, το ξέις;PPP

αθεόφοβος είπε...

Το δημόσιο πρόσωπο είναι κάτι σαν τις δημόσιες γυναίκες;

Περιπετών είπε...

Aν ποτέ καταλάβετε που ζείτε και πως η δημοκρατία μας ισχύει μόνον όσο οι πολλοί δεν ενοχλούμε τους ολιγαρχείς τότε ίσως ξυπνήσετε και σταματήσετε να αντιδράτε μόνον όταν ο φασισμός τους αγγίζει εσάς και τους γύρω σας. Καταλάβετέ το και μην το ξεχάσετε πάλι αύριο. Η ολιγαρχεία που αποδεχόμαστε και ονομάζουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει ένα φασιστικό προσωπείο που το δείχνει μόνον όταν τα πράγματα βαίνουν στα άκρα (βλέπε ΜΑΤ, ξύλο, φυλακίσεις, συλλήψεις, δίκες στημένες κτλ κτλ).

Ο κάθε λαός έχει τους εξουσιάζοντες που του αξίζει.

it is είπε...

Ego de thelo na xero poios einai o malakopoulos kai poso dimosio prosopo einai. Thelo na xero perissotero gia to kommati real life action pou milas sto post....tha kanoume kamia sugkentrosi i tha ton xtupame sto pliktrologio?
Exeis kairo na kaneis kalo post (sorry ki olas pou gkriniazo alla...oxi pos exei megali simasia i gnomi mou, mias pou eimaste se polu dimokratiko klima omos ti leo xouxouxou :P)

it is είπε...

PS i teleutaia gkomena stis foto tou post einai kata pasa pithanotita travelos me t kefalaio....diladi Travelos....

herinna/ είπε...

axaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
Μπράβο βρε, την καταβρήκα. Αύριο όλοι εκεί ναι;

herinna/ είπε...

Άσε μας κι εσύ ρε περιπετών που ήρθες να μας αφυπνίσεις τη συνείδηση. Άκου αν ποτέ καταλάβετε...
Δηλαδή εσύ που το έχεις καταλάβει, τι παραπάνω κάνεις από μας; Πες μας να ξέρουμε οι αδαείς...

annamaria είπε...

Παιδια ηρεμια σας παρακαλω!
Τι πραματα ειναι αυτα??
Ενα θα σας πω!!!
"ο καιρος γαρ εγγυς" που ο
MALAKO-poulos θα παρει τον πουλο.

Περιπετών είπε...

Anamaria και herinna το θέμα είναι πως το πρόβλημα δεν είναι ο μαλακόπουλος ή ο κάθε μαλακόπουλος. Το ζήτημα είναι το σύστημα, είναι η καθημερινότητά μας και η απάθεια. Το τι κάνω εγώ herinna που το έχω καταλάβει ούτε θα στο πώ ούτε θα το διαφημίσω. Εγώ ξέρω πως το 99% του ελληνικού λαού (και του περισσότερου κόσμου αλλά τώρα για το Ελλαδιστάν μιλάμε) γλύφει εκεί που φτύνει κατά καιρούς. Ας σταματήσουμε το γλύψιμο για αρχή λοιπόν και μετά θα μας πάνε μόνα τα βήματά μας στην σωστή κατεύθυνση. Όταν υπάρχει έστω και αχνά στο μυαλό μας η σκέψη ή η ελπίδα ότι μπορεί κι εμείς κάπως να βολευτούμε ή να την κάνουμε αρπαχτή τότε το έχουμε χάσει το παιχνίδι.

Πές με αλαζόνα, πές με ηλίθιο αλλά τα πράγματα έτσι είναι και πρέπει πρώτ'απ'όλα να μάθουμε να χαμηλώνουμε την υπερηφάνεια μας έστω και λίγο για να βλέπουμε από την άλλη πλευρά της πραγματικότητας.

Haris είπε...

Είδες που και οι φασίστες ασχολούνται με το διαδίκτυο...?
Θα γελάσουμε πολύ με αυτή την ιστορία...

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαλακόπουλε πες αλεύρι...

Η μπλογκοσφαίρα σε γυρεύει....

herinna/ είπε...

Να μην τσουβαλιάζεις περιπετών. Γιατί όπως δεν ξέρω εγώ για σένα, έτσι δεν ξέρεις κι εσύ για τον καθένα από μας. Το ύφος σου έχει έπαρση και μ' ενοχλεί. Δεν απευθύνεσαι σε παιδάκια. Από την άλλη έχω δει πολλούς με τις απόψεις σου να εγκαταλείπουν το Ελλαδιστάν για να πάνε σε ένα άλλο μέρος όπου το γλείψιμο, πιάνει περισσότερο τόπο. Δεν σου καταλογίζω κι αυτό, βρίσκεσαι όμως ανάμεσα σε ανθρώπους που η συναντησή τους μέσα σ' αυτό το χώρο δεν είναι ακριβώς τυχαία. Ηρέμησε...Έτσι κι αλλιώς η γη δεν θα γίνει κόκκινη.

Περιπετών είπε...

herrina αναφέρθηκα συγκεκριμένα στους ανθρώπους που εξανίστανται όταν συμβαίνει κάτι που επηρεάζει αυτούς ή τους διπλανούς τους ενώ όταν επηρέαζε τους παραδιπλανούς τους έκαναν την πάπια. Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ και μην θίγεσαι εάν δεν συμπεριφέρεσαι έτσι. Για πες μου σε ποια άλλα μέρη πιάνει το γλύψιμο και το ρουσφέτι περισσότερο τόπο απ'ό,τι στο Ελλαδιστάν διότι όσο λίγο γύρισα ετούτο τον μάταιο κόσμο (που οι πραγματιστές δεν τον θέλουν κόκκινο διότι μοιρολατρικά δηλώνουν πως έτσι κι αλλιώς αυτά είναι ουτοπίες) χειρότερα δεν βρήκα... διαφθορά βρήκα, βλακεία βρήκα, σνομπ και φανατισμό βρήκα, αλλά όλα αυτά σε μέγιστο βαθμό μαζί με μια δόση εθνικισμού ευτυχώς δεν βρήκα.

Και εάν σε ενοχλεί το ύφος μου είναι λόγω αντιλήψεων. Και τους ολιγάρχες ενοχλεί το ύφος οποιουδήποτε τους λέει πως είναι καταπιεστές, όσο γλυκά και παρακλητικά κι αν τους το πει.

Μαύρος Γάτος είπε...

Γειά σου ρε Μάνο! Επιτέλους κάποιος ξεσκεπάζει τους κουκουλοφόρους... Για δες κι αυτό:
ΕΔΩ ο καλός ο μηνυτής

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τελικα πολύ μαλακας,αυτος ο...Μαλακοπουλος...

herinna/ είπε...

Ωπα και δεν σε είχα δει περιπετών! Δυστυχώς φίλε μου από τη θέση που είμαι δεν έχω το δικαίωμα να μη θέλω τον κόσμο κόκκινο. Χαίρομαι που έχεις την οργή μέσα σου, ωστόσο εξακολουθώ να θεωρώ πως μιλάς με ύφος υποτιμητικό όταν χρησιμοποιείς τον δεύτερο πληθυντικό, και απαξιωτικό όταν χρησιμοποιείς τον τρίτο πληθυντικο. Εγώ δεν ξέρω πόσο το γλείψιμο έχει πέραση εδώ η εκεί, είπα μόνο που ξέρω πολλούς που έφυγαν βρίζοντας το εδώ, για να πάνε να το εφαρμόσουν αλλού. Είπα ακόμα, ή μάλλον τώρα το λέω, ότι έχω βαρεθεί τους επαναστάτες του κώλου και δη, αυτούς που θεωρούν ότι είναι οι μόνοι που βάλλονται, βλέπουν, ακουν, κρίνουν και οργίζονται. Όσο για τις αντιλήψεις μου, έλα μια βόλτα από την Καισαριανή, στο προσφυγικό να στις αναλύσω αν ενδιεφέρεσαι. ΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Sorry κιόλας, αλλά δεν μπορείς να πεις τις απόψεις σου με πιο ήρεμο τρόπο "Περιπετών"; Πριν γκρινιάξεις ρώτα και πριν μιλήσεις κοίτα. 'ανακαλύψεις ότι πολλοί συμμερίζονται -κάποιες από τις- απόψεις σου,αν δεν τους βγάλεις όλους άχρηστους δηλαδή. Και ναι, πολλές φορές πιστεύουμε ότι μόνο εμείς καταλαβαίνουμε και βλέπουμε τα πράγματα καθαρά, αλλά δεν είναι έτσι! Γι'αυτό άνοιξε τα ματάκια σου και δες και λίγο παραπέρα.

Εντελώς φιλικά πάντα,
Μαρίνα

herinna/ είπε...

Ναι ρε Μαρίνα γαμώτο! ναι!

Eroviana είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Eroviana είπε...

Α και η Μαρίνα είμαι εγώ(Eroviana), sorry για το επώνυμο-ανώνυμο μήνυμα.