5.11.06

mirandolina, my dear...

(Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να παίξω το e-παιγνίδι σας!
Γράφω-απαντώ για μια και τελευταία φορά.
Επαναλαμβάνω: Αν θέλετε να παίξουμε τις κουμπάρες... εγώ δεν θέλω! Πλήττω!
Τα comments είναι ανοικτά για οποιονδήποτε να γράψει ο,τι θέλει. Εγω δεν θα έχω συμμετοχή γιατί ό,τι ήταν να πω, το γράφω πιο κάτω.
Πάντα ονειρευόμουν συνεργασίες....
Νόμιζα ότι θα μπορούσα να τις βρω εδώ.
Λάθος μου!
Συνεχίζω την μοναχική μου πορεία.
Παλιά μου τέχνη κόσκινο!)



H blogger Mirandolina, έγραψε στα comments του τελευταίου της post για μένα. Κατ’αρχάς την ευχαριστώ που ασχολήθηκε μαζί μου. Και αυτο δεν είναι ειρωνικό.
Η Mirandolina –που όπως κατάλαβα είναι συνάδελφός μου- πολύ καλά κάνει και με κρίνει.Δικαίωμα της είναι και γι’ αυτό –πάλι από ό,τι κατάλαβα- είναι και εκείνη μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. όπως κι εγώ.
Ο καθένας διατηρεί το δικαίωμα να γράφει ο,τι θέλει. αρκεί να μην έχουμε «παράπλευρες» απώλειες (αθώα θύματα) κατα τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Οποτε έβγαλα εύκολα συμπεράσματα για τρίτους, τους αδίκησα.
Η Mirandolina γράφει ευθέως ότι εργάζομαι στην ΕΡΤ επειδή ο αδελφός μου είναι αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Δεν την κακίζω 1ον επειδή δεν είναι η πρώτη που το λέει και 2ον επειδή, όπως και να το κάνουμε, μοιάζει προφανές;
Προφανές ε;
Μμμμμμμ μ’αρέσει η λέξη.
Για να εργάζεσαι κάπου πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη.
Σωστά! Στην Ελλάδα ζούμε.
Επειδη όταν πήγα στην ΕΡΤ ήταν άλλος Πρόεδρος και άλλος διευθυντής ειδήσεων (δηλαδή δεν έχουν κανένα λόγο να μην πουν την αλήθεια) δεν έχει η Μirandolina, παρα να κάνει ρεπορτάζ και να τους ρωτήσει, αν ποτέ τους τηλεφώνησε ο αδελφός μου για μένα. Εγώ είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν τηλεφώνησε και για κανέναν άλλον ποτέ.

Η συνάδελφός μου προφανώς (sic) δεν αντιλαμβάνεται ότι γράφοντας για μένα, αυτά που γράφει, δεν προσβάλει εμένα – οι φίλοι μου ξέρουν ότι από το ένα αυτί μου μπαίνει και από το άλλο μου βγαίνει- αλλά τον αδελφό μου. Για τον οποίον είμαι επίσης σίγουρος ότι δεν γνωρίζει, πώς δεν έχει καμμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα (εννοώ τα ρουσφετολογικά), αφού σε ΟΛΗ του την ζωή εργαζόταν για τα γερμανικά έντυπα.
Ας μου βρει η Μirandolina, πως λέγεται το ρουσφέτι στα γερμανικά... Παρ’ όλα αυτά, επειδή δεν πιστεύω ότι το πληκτρολόγιο είναι σκανδάλη, η Mirandolina καλώς κάνει και απορεί. Το ότι το υποστηρίζω εγώ, δεν σημαίνει ο,τι είναι αλήθεια. Δική της δουλειά όμως είναι εκτός από το να κρίνει, να μπορεί να αποδείξει.
Δηλαδή... να! κι αν μπορεί.... να! κι αν δεν μπορεί.

Αφού όμως επιμένει να την ενδιαφέρει έκανε για μένα επερώτηση η αντιπολίτευση στην Βουλή (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ!) για το αν έχω τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα γι’ αυτη τη θέση στην ΕΡΤ. Και τα’στειλα, αφού τα ζητήσανε (θα πάρω την βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο αυτη την εβδομάδα... το οποίο καθυστέρησε γιατί από τότε που ήμουν εγώ το Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει αλλάξει δομή).
Αν η Μirandolina αισθάνεται ότι τα χρειάζεται και εκείνη, θα την βγάλω από την βαρετή διαδικασία να πάει να τα ζητήσει από την Βουλή (όπως δικαιούται) και θα της στείλω αντίγραφα, με το γνήσιο της υπογραφής από το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς μου.



Είχα ήδη μια 25ετία στην δημοσιογραφία, όταν ο αδελφός μου, ο Βαγγέλης, εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή. Τους πρώτους μήνες όταν έβγαζαν «σούπερ» στην τηλεόραση, έγραφαν Μάνος Αντώναρος... Τις προάλλες μάλιστα ένας εξαιρετικός συνάδελφος στην Καθημερινή, πέρασε τον αδελφό μου γεννεές 14, μόνο που σε όλο του το σχόλιο τον έλεγε, Μάνο. Θέλω να πω ότι με πικραίνει το γεγονός, ότι υπάρχουν συνάδελφοι –ευτυχώς όχι αναγνωστές, ακροατές ή τηλεθεατές- που ασχολήθηκαν μαζί μου και με «ανακάλυψαν» στα ΜΜΕ, από τότε που ο αδελφός μου έγινε αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Με πικραίνει. Δεν με θυμώνει.
Αν θέλετε Mirandolina, με πικραίνει το γεγονός, που όπου πηγαίνω μου κάνουν κωλοτούμπες, επειδή με μπερδεύουν με εκείνον. Αν ήμασταν στην Γερμανία, ή στην Αγγλία, ή στην Ολλανδία... δεν θα μας μπέρδευε κανείς....
Ξέρετε γιατί Μirandolina;
Επειδή το «προφανές» γι’ αυτούς δεν είναι απλώς μία λέξη.

Και επειδή ότιδήποτε έχει σχέση με πολιτικάντικα πράγματα με ανακατεύει... και επειδή δεν γνωρίζω, αν εσείς έχετε αδέλφια Mirandolina… κάποιοι ξεχνούν (όσοι αναφέρονται ευθέως σε μένα) ότι ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, τυγχάνει να είναι ο αδελφός μου.
Ο μεγάλυτερος αδελφός μου.
Ο μοναδικός αδελφός μου.
Μεγαλώσαμε στο ίδιο δωμάτιο, παίξαμε μαζί, μαλώσαμε, έχουμε πάνω κάτω την ίδια παιδεία και ώς μεγαλύτερος με ταξίδεψε, με πρόσεξε και με φρόντισε... αν νομίζετε, ότι μετά από όλα αυτά, επιτρέπω σε οποιονδήποτε να λέει (πάντα προς εμένα) ότι είναι ρουσφετιάρης... του κόβω τον κώλο από την ωμοπλάτη.

Και όποιος επιμένει ότι με τοποθέτησε στην ΕΡΤ, δεν καταλαβαίνω γιατί τα χώνει σε μένα... και όχι σε εκείνον. Απευθείας. Ας του στείλει ένα e-mail, ας του τηλεφωνήσει, ας του πάρει συνέντευξη, ας πάει να τον δει για να το διασταυρώσει. Δεν έχω την αίσθηση ότι έκλεισε ποτέ την πόρτα σε κανέναν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί βαράτε εμένα, που -για όποιους το καταλαβαίνουν- δεν μπορώ να απαντήσω για λόγους τουλάχιστον αισθητικής.



Ισως να γίνομαι βαρετός, αλλά επαναλαμβάνω:
Πολύ καλά κάνετε και ρωτάτε, αφού η ΕΡΤ είναι Δημόσια Υπηρεσία και το επωνυμό μου παίζει δημοσίως.

Τώρα: για την θέση του Συντονιστή.
Οχι, δεν δημιουργήθηκε για μένα. Υπάρχει εδώ και ποοοοοοοοοοοοολλά χρόνια. Δεν είναι δα τόση βαρύγδουπη θέση όσο λέει η λέξη... Δεν έχετε παρα να πάτε στην ΕΡΤ να ρωτήσετε... και σας διαβεβαιώνω ότι θα γελάσετε πολύ, πόσες «θέσεις-τίτλους» έχουν δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες στην ΕΡΤ.
Ποιός είναι ο μισθός μου;
Είναι καλός, αλλά όχι τίποτε υπερβολικός. Τα ίδια θα έπαιρνα, αν δούλευα μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και σε μια εφημερίδα.
Πόσα είναι;
Λυπάμαι... αλλά δεν θέλω να λέω τα οικονομικά μου δημοσίως. Αν όμως θέλετε να μάθετε, παρακαλώ ειδοποιείστε με να ενημερώσω το Λογιστήριο, να σας δώσουν τα στοιχεία... και μετά σας δίνω το ελεύθερο να το δημοσιεύσετε στο blog σας.
Και αν σας ενδιαφέρει, δεν εργάζομαι πουθενά αλλού. Πράγμα που με λυπεί πολύ.

Α και κάτι άλλο που δεν το λένε τα χαρτιά (σας κάνω μεγάλη χάρη που γράφω τέτοιες ανοησίες). Εχω παραιτηθεί μια φορά από το Δημόσιο.
Ξέρετε από πού;
Από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το 1987.
Ξέρετε γιατί;
Επειδή με κάβλωσε η πρόκληση (τότε) του 9.84. Παραιτήθηκα γιατί δεν θεωρούσα έντιμο να δουλεύω ταυτόχρονα στο Δημόσιο. Πράγμα που ήταν αφελές. Αφησα λοιπόν μια επαγγελματική δημόσια σχέση αορίστου χρόνου, για να πάω κάπου (που δεν είχαμε ιδέα πού θα μας πήγαινε) με... ΔΠΥ.
Γνωρίζετε κανέναν που να’χει παραιτηθεί από το ΑΠΕ;
Εχετε υπόψη σας πού θα ήταν σήμερα ο μισθός μου, αν τότε έκανα την πάπια;



Γράψατε επίσης (χωρίς να τα ονοματίσετε...σαν να τα σιχαίνεστε) ότι εργαζόμουν σε δυο κουτσομπολίστικα έντυπα.
Αυτό ήταν φάουλ και κτύπημα κάτω από τη ζώνη.
1ον Ποιά είστε εσείς που κρίνετε τα λαϊκά έντυπα; Οχι προσωπικώς... Δημοσίως! Εκτός κι αν πιστεύετε οτι το LIFO δεν είναι λαϊκό έντυπο.
2ον στο σπίτι μου έφερε ψωμί, και μεγαλώσαμε, ένα ιστορικό λαϊκό περιοδικό, το ΡΟΜΑΝΤΣΟ, στο οποίου εργαζόταν ο πατέρας μου... επίσης συνάδελφος Μirandolina… δεν ζεί για να τον εμπλέξετε κι αυτον.... αχ, πολύ θα το διασκέδαζε. Δεν φαντάζεστε, τί έμπνευση θα του δίνατε.
3ον Πολύ φοβάμαι, ότι τα μόνα που γνωρίζετε για μένα είναι αυτά, που διαβάσατε στο LIFO. Αν νομίζετε, ότι έχω δουλέψει μόνο στην Espresso και στο CIAO κάνετε μεγάλο λάθος. Μπαϊδεουέη (που λέτε και σεις όταν ξεσφίγγεστε (comments) και θέλετe να βάλeτε τις λέξεις σε μια πιο light σειρά) τιμώ και τα δυό και τον εκδότη τους Γιάννη Λάβδα, επειδή επί μερικά χρόνια μου έδιναν λεφτά και ζούσα, όταν κανείς άλλος δεν μου΄δινε δουλειά. Ποτέ στη ζωή μου δεν ακύρωσα άνθρωπο, που κατα το παρελθόν με πλήρωσε για τη δουλειά μου. Αστε που δεν έχετε ιδέα, τί έγραφα εκεί; Το βρίσκω λιγάκι σνομπίστικο... οχι σνομπις σνομπίστικο (if u know what I mean), αλλά κιτς σνομπίστικο. Δυστυχώς ή ευτυχώς δε με διαβάζετε μόνο εσείς, αλλά και μερικοί άλλοι, στα μάτια των οποίων δεν θα πέσω μετατρέποντας το blog μου σε βιογραφικό σημείωμα, περιγράφοντας σας τί άλλο έχω κάνει στην ζωή μου. Το μόνο που καμαρώνω είναι ότι βρέθηκα σε 2-3 μεγάλες στιγμές των ελληνικών ΜΜΕ, πράγμα που eυχομαι να σας συμβεί και σας, αν ήδη δεν σας έχει συμβεί... Αν νομίζετε ότι κάνω λάθος, δεν έχετε παρά να τσεκάρετε αυτά που λέω στο ΤΣΠΕΑΘ (με μεγάλη χαρά να τους τηλεφωνήσω να σας δώσουν τα προσωπικά μου δεδομένα).



Ξέρετε κάτι Μirandolina, φάσκετε και αντιφάσκετε... στο κείμενο σας λέτε κάπου ότι τιμάτε αυτούς που επωνύμως παίρνουν την ευθύνη αυτων που γράφουν.
Αμέσως μετα στα comments με ρίχνετε στα λιοντάρια.
Αν δεν σας κάνει κόπο ρίξτε μια ματιά στα post μου. Eχω γράψει πράγματα που άλλοι δεν θα τολμούσαν ούτε με nickname να γράψουν (εννοώ πράγματα για τον εαυτό μου)...
Με το ονομά μου.
Πολεμάω γι’ αυτο –εδώ στα blogs- εδω και πολύ καιρό.
Δεν ξέρετε με πόση ευκολία θα σας έπαιρνε ο διάολος, αν υπέγραφα ως Trabolina. Μη χρησιμοποιείτε λοιπόν μεγάλα-κούφια λόγια δηλαδή μην προσποιείστε ότι τιμάτε, κάτι που στην πραγματικότητα πρώτη εσείς απορρίψατε.
Δεν γνωρίζω αν έχουμε συναντηθεί, αλλά αν θέλετε να μάθετε για μένα, παρακαλώ, ρωτείστε μερικούς από τους συναδέλφους μας... όποιους εσείς θέλετε... Θα προτιμούσα να είναι νεαρά παιδιά, για τα οποία πάντα λάτρευα να κάνω χώρο.
Τωρα αν πήγα σε τηλεοπτικές εκπομπές που δεν σας αρέσουν (ούτε κι εμένα... όχι για το περιεχόμενο τους... αλλά για τον τρόπο που το παράγουν) πήγα επειδή ,ή μία κοπέλα ήταν μαθήτρια μου (όταν ήταν πολύ πιτσιρίκα) και μου το ζήτησε και η άλλη μια κοπέλα, με είχε βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή μου ... και αγανακτώ που πρέπει να σας εξομολογηθώ γιατί πρέπει να τιμώ ανθρώπους ή όχι....
Αλλά, αφού επιμένετε, βασικά πηγαίνω στις εκπομπές, όχι επειδή μ’αρέσει να βγάζω την φάτσα μου –σας διαβεβαιώνω ότι είχα πολλές φορές την ευκαιρία, αλλά πειράζει την ψυχολογία μου- αλλά επειδή άκουσα τη συμβουλή που μου’δωσε κάποτε ο Αλέκος Σακελλάριος, όταν τον ρώτησα, πώς και δέχτηκε να δώσει σε μένα τον (τότε) πιτσιρικά συνεντευξη.
Ξέρετε τί μου’πε;
-Επειδή είσαι ακριβώς πιτσιρικάς και δεν δεν ήθελα να σου κόψω τα φτερά. Επειδή δεν πρέπει ποτέ να αρνιέσαι όταν σου ζητούν κάτι οι συνάδελφοι σου και τέλος επειδή μου’κανε κέφι.
Θα μου επιτρέψετε Μirandolina, να εμπιστεύομαι περισσότερο τις συμβουλές του Σακελλάριου. Μην το παίρνετε προσωπικά... είναι θέμα μεγεθους.

Aγαπητή μου, μπορείτε να με λασπώσετε, αν θέλετε... άλλωστε στους ελέφαντες (που δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι) αρέσει η λάσπη...να με εκβιάσετε πάντως ότι θα με ξεσκεπάσετε, αποκλείεται γιατί δεν κρύβομαι. Αντιθέτως εγώ μπορώ να ρωτάω -γιατί όλα αυτά πομπώδη που γράφατε τόσο καιρό στο blogs σας (λέγεται και τζάμπα μαγκιά)τα γράφατε με μάσκα. Φοβόσασταν κάτι; Τον εαυτό σας ή μήπως τις ικανότητες σας;
Ενημερωτικά σας λέω, ότι μ'εχουν απολύσει 3 φορές μέχρι σήμερα συνάδελφοι τηλε-σταρ, τηλεφωνόντας σε διευθυντές μου, επειδή τους έκανα τηλε-κριτική. Χεσμένους έχω κι αυτούς και τους συγκεκριμένους διευθυντές.Ηταν η εποχή που με στήριξαν τα έντυπα που εσείς φτύνετε.

Ενα άλλο που δεν κατάλαβα –και το ερμηνεύω (αυθαίρετα) σαν κακία- είναι ότι βασικά στο post –παρ’ όλο που υποστηρίζω τον Δημήτρη γιατί είναι φίλος μου- έχω παρόμοια άποψη μαζί σας.
Το blogo-περιβάλλον με «πίεσε» (προσέξτε τα εισαγωγικά) να την πέσω στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, κι όμως δεν το’κανα, επειδή επικοινωνιακά δεν έστεκε. Δεν ήταν τίμιο και καθόλου δημοσιογραφικό, αφού δεν μπορούσα να το διασταυρώσω.
Είστε καχύποπτη έ;
Σωστά! Κάτι θέλω από τον κ. Τσαγκαρουσιάνο γι’ αυτό τον γλύφω.
Φίλος σας είναι. Ρωτείστε τον. Μια φορά τον συνάντησα, όταν είχε πρωτοβγάλει (αν δεν κάνω λάθος) το 01, κουβεντιάσαμε περί λογοτεχνίας και του χάρισα ένα σπάνιο βιβλίο, γιατί τον βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τύπο. Από τότε δεν τον ξανάδα, τον διαβάζω μόνο και ποτέ δεν έγραψα, ούτε είπα λέξη γι’ αυτον.
Προσυπογράφω μάλιστα αυτο που έγραψε στο editorial του περί δημοσιογράφων , που βγάζουνε τα απωθημένα τους στα blogs κρυμμένοι πίσω από ένα nickname.
Ισως να μην με καταλάβατε.
Το προσυπογράφω όχι θεωρητικώς.
Εχω την πολυτέλεια και το κάνω.
Εσείς;
Εγώ είμαι ο Μάνος Αντώναρος και το e-mail μου είναι: manosantonaros@gmail.com.
Εσείς Μirandolina, είστε η κυρία;

(Δεν εννοώ μόνο ΤΩΡΑ, που έγιναν στριμόκωλα τα πράγματα και τα σαλιγκάρια βγήκαν βόλτα... εννοώ τότε που όλα ήταν όμορφα και κρυφά...πουλάγαμε ποίηση και κούτσου-κούτσου..)




PS1. Αλήθεια πιστευετε ότι βάζω κώλους για εικονογράηφηση των ποστ μου, για να κάνουν μάτι οι αναγνώστες;
Χαχαχαχαχαχα!
Ημουν σίγουρος ότι δεν θα καταλαβαίνατε τον συμβολισμό. (μην δίνετε σημασία, διαβάζοντας σας μου πέρασε από το μυαλό ένα σημειολογικό)
Μα το’χω γράψει γιατί... γιατί μερικοί-μερικοί (πιθανότατα κι εγώ) έχουν κάνει την κατάσταση ...κώλο.
Σήμερα η εικονογράφηση είναι εμπνευσμένη (μερσί) από σας και αφιερωμένη σε σας!

PS3. Τι το θέλετε πια το mirandolina; Αφου έτσι κι αλλιώς (μεταξύ μας) ρόμπα σας κάνουνε... φίλοι+εχθροί... γι'αυτό και σκούζετε. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα συγκινηθεί αυτός που προσπαθείτε να συγκινήσετε. Βάλτε το ονοματάκι σας να δούμε πόσο αντέχουν οι γόβες σας... Είναι καλή πρόβα σας διαβεβαιώνω ... σε κάνει και κοιμάσαι καλά το βράδι... ή καθόλου.

PS4. Ενα βράδι πριν από 2 ½ χρόνια πήγαν 9 άνθρωποι με έμφραγμα στο Ιπποκράτειο που διανυκτέρευε. Πέθαναν οι 8. Εζησε μόνο ένας. Εγώ.
Αγαπητή Μirandolina, αν νομίζετε ότι μπορείτε να με στανεχωρέσετε, να με θυμώσετε και πολύ περισσότερο: να με αναστατώσετε, σας διαβεβαιώνω ότι αδυνατείτε. Οχι εσείς μόνο... αλλά και οποιοσδήποτε άλλος.
Συμβουλευτικά σας λέω, μην κοντράρεστε με άνθρωπο που’χει πιεί καφέ με τον θάνατο. Πρόκειται -για να μην παρεξηγηθώ- περί (γιατί όχι;) φιλικής συμβουλής και δεν είναι σε καμμία περίπτωση απειλή.

Φιλιά και αντίο.

52 σχόλια:

allmylife είπε...

"Επικίνδυνα" καλό...
Τα σέβη μου!
Υ.Σ.
1.σε όλες του τις εκφάνσεις, το σνομπ=σινε νόμπιλις=αγένεια

country boy είπε...

σε ειχα παρεξηγησει ρε συ αντωναρε!

Chaca-Khan είπε...

fuck yeah!
ε λοιπόν έχει πολύ πλάκα η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στην bloggόσφαιρα. Καλύτερα αφού έτσι είναι.
Έχω πια αρχίσει να το διασκεδάζω, σαν την τελευταία σκηνή στο fight club που πέφτουν τα κτίρια. Κι αν μην τι άλλο τέτοια κ παρόμοια κείμενα μας τροφοδοτούν και με αγνή συναισθηματική ενέργεια

Ανώνυμος είπε...

γαμώτο :(

zouri1 είπε...

ρε συ πρεπει να αρχισω να σε διαβαζω...ΔΕν ξερω τι ακριβως γινετε και τι πιθανον συμφεροντα ισως να παιζονται.Και δεν θελω να μαθω.Ποιος ποια χτυπαει ποιον με καποιον σκοπο.Αλλα το σημερινο post ηταν πανω απο ολα ανθρωπινο και επωνυμο.Και χωρις να δωσετε στεγνα και καποιον αλλον,που προφανως θα μπορουσατε.

Ανώνυμος είπε...

Μη δινεις σημασια στα δευτερα και τα τριτα ρε.Και σε μενα την ειχε πεσει παλια απο το τιποτα.Ειναι μια καημενη που την εχει δει η "προσωποποίηση της εντιμοτητας" και ενος "νεορθοδοξου αστικου περφεξιονισμου" που δεν πειθει κανεναν παρα μονο μερικους ιδιους σαν κι αυτη, το ιδιο καημενους και loosers.Τους ξερω απο τη Θεσσαλονικη.Σ'ενα πρωτο επιπεδο ειναι καλα παιδια με καποιες κοινωνικες ευαισθησιες κλπ αλλα οσο προχωρας προς το βαθος αντιλαμβανεσαι οτι καποιος κάλος παιζει στο πανω μερος του λαιμου χρησιμοποιωντας αυτη τη σταση τους ως αλοθι για να καλυψουν τα κοινωνικα κομπλεξ τους.Δεν χρειαζεται να δινεις περισσοτερη σημασια απ οτι πρεπει.Εγω προσωπικα σε ξερω χρονια και μαλιστα ειχα καποιες αμφιβολιες για τα εντυπα που δουλεψες.Ομολογω μ'αυτα που ειπες με καλυψες γιατι πανω απ'ολα σεβομαι τους ανθρωπους που δεν χεζουν εκει που τρωνε.

Κατερίνα Προκοπίου / Katerina Prokopiou είπε...

ρε Μάνο, τηλεόραση μας το κατάντησαν το blog,γαμώ το μου

Haris είπε...

Η "ρετσινιά" του ονόματος σου θα σε ακολουθεί όσο ο αδελφός θα είναι σε εκείνη την θέση.
Είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις...
Γιατί να το πληρώσεις εσύ...?
Να το πεις στον αδελφό σου για να το πει στους κυβερνητικούς να σταματήσουν και αυτοί να βάζουν κόσμο "από το παράθυρο" όπως και οι προηγούμενοι...
Η γενική καχυποψία δεν προήλθε με παρθενογένεση.
Πολύ ανθρώπινο πάντως το κείμενο σου...

Mantalena Parianos είπε...

Για να παραφράσω ένα comment toy Pitsirikou:
Μάνο Αντώναρε, είσαι Κύριος. Τα σέβη μου.

:)

Ανδρέας Κ είπε...

Δύσκολο να υπογράφειςαυτά που δημοσιεύεις στο internet... Εδώ, κάποιος που δεν είναι γνωστός μέσω των μέσων και γράφει με ψευδόνυμο (όπως και εγώ).
Respect!

Ανδρέας Κ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

Αυτό που βλέπω είναι πως από τότε που η μπλογκόσφαιρα άρχισε να ξερνάει δημοσιογράφους κλείνουν το ένα Blog μετά το άλλο. Και δε με ενδιαφέρει τόσο αν κλείνουν Blog δημοσιογράφων(που για διάφορους λόγους είχαν κάποιο συμφέρον στα μαχαιρώματα), αλλά ότι ο απλός κόσμος άρχισε να νιώθει σιχασιά και να απομακρύνεται από το μέσο αυτό.
Προσωπικά έχω απαγορέψει στον εαυτό μου να βλέπει τηλεόραση και αγοράζω σπανίως εφημερίδες. Αν μου $^#%$&^%$ και το internet όμως θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.
Για όσο καιρό λοιπόν θα λειτουργείτε ως bloggers θα σας διαβάζω (αν αυτά που γράφετε με ενδιαφέρουν φυσικά). Κάθε φορά όμως που θα διακρίνω κάποιο μαχαίρωμα σε συναδέλφους σας (ανώνυμα ή επώνυμα) θα σας γράφω στα μπλογκοσφαιρίδια μου, που για την περίσταση πολύ θα ήθελα να διαθέτω.
Εδώ μέσα μπορείτε να χωρέσετε μόνο ως blogger, σε αντίθετη περίπτωση θα σας διαβάζουν μόνο οι όμοιοι σας περιμένοντας το πρώτο σας λάθος για να σας μαχαιρώσουν ώστε να γελάνε χαιρέκακα με το κατόρθωμα τους.
Είναι καιρός λοιπόν να μάθετε να διαχωρίζετε τις ιδιότητες σας. Αρκετοί συνάδελφοι σας το κάνουν αυτό με ιδιαίτερη επιτυχία(επώνυμα ή ανώνυμα) και τους χαίρομε.
Το σχόλιο αυτό είναι γενικό, δεν απευθύνεται σε εσάς αλλά στην όλη κατάσταση. Πληθυντικός. Σκατά. Τα σκατά βρωμάνε και τον κόβω. Εισαι ο Manos Antonaros και είμαι η magica. Ακόμα και δούκας στο Βασίλειο της Δανμαρκίας να ήσουν το ίδιο θα μου έκανε.
Όποιος θέλει στοιχεία του βιογραφικού σου λοιπόν, μπορεί να το κάνει από το μέσο που εργάζεται και με την ιδιότητα του επαγγέλματος του επώνυμα. Κώλο το καταντήσατε εδώ μέσα και μου έρχεται να αρχίσω να ουρλιάζω το γνωστό "΄Οξω πούστη απ'τη παράγκα".
Αυτά
Γράψε μας τώρα, μια ιστορία ως blogger. Έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από την προϋπηρεσία σου στα ΜΜΕ
Πάω να κάνω καφέ
Καλημέρα
:P

Mirandolina είπε...

Κυριε Αντωναρε,

μπορείτε ελεύθερα να διαβάζετε ότι θέλετε και να απαντάτε σε ότι θέλετε. Όμως, αυτά που έγραψα μάλλον δεν τα διαβάσατε. Επαναλαμβάνω όσα έγραψα - κάτι που εσείς δεν κάνετε.

Παραβλέπω τις κακιούλες μαθητικού επιπέδου (αριστούχου, όμως, πάντα), παραβλέπω την προσπάθειά σας να μου αποδώσετε προθέσεις, και περνώ στην ουσία. Έγραφα λοιπόν, απευθυνόμενη στον ΑΦ Μαρξ:

"Στο σχόλιο περί του Μάνου Αντωναρου, Συντονιστή της Δορυφορικής της ΕΡΤ κι αδελφού του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου, να σου θυμίσω ότι ΔΕΝ γράφτηκε τίποτε πριν αυτός αναλάβει δημόσιο θώκο κι αρχίσει να πληρώνεται από τον δημόσιο κορβανά. Ποτέ δεν είχε ασχοληθεί μαζί του κανείς, ώσπου ορίστηκε σε μία από τις νευραλγικές θέσεις της Δημόσιας τηλεόρασης".

Υπάρχει κάποιο ψέμμα εδώ; κάποιο λάθος; υπάρχει κάποια υπόνοια την οποία αφήνω για σας; τη σχέση σας με τον αδελφό σας την ανέφερα για να εξηγήσω το αυξημένο ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Δεν έπρεπε; Πιστεύετε ότι προσβάλει κανέναν;

Συνεχίζω:

"Ομολογώ ότι δεν διάβαζα ποτέ τον κ. Αντώναρο στη συγκεκριμένη εφημερίδα και το συγκεκριμένο περιοδικό, αλλά τον έχω δει να κάνει φτηνό κουτσομπολιό στην τηλεόραση, σε διάφορες Τατιανοεκπομπές."

Υποστηρίζετε, αστήρικτα, στην απάντησή σας, ότι εδώ ψεύδομαι κι ότι αποκλείεται να μη γνωρίζω το έργο σας. Λυπάμαι πολύ, κάνετε λάθος. Δεν γνωρίζω το έργο σας. Δεν έχω ιδέα. Δε με αφορούσε ποτέ και δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό το είδος του τύπου. Δε με αφορούσατε και δεν ασχολήθηκα ποτε μαζί σας. Τι δυσκολεύεστε να πιστεψετε; ότι σας έχει ξεφύγει ένας αναγνώστης;;;; ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι σήμερα που δεν ασχολούνται με τα τσάο και τις εσπρέσσο;;;;;

Κατόπιν ρωτούσα αν αρνείστε τη συνεργασία σας με έντυπα που εσείς εδώ τα λέτε λαϊκά κι εγώ παντού τα λέω σκουπίδια. Είδα ότι δεν την αρνείστε. Θελετε να μου επιβάλλει γνώμη γι αυτά τα έντυπα το γεγονός ότι σας στήριξαν εσάς κάποτε;;

Και κάνω το σημαντικό για μένα ερώτημα, στον ΑΦ:

"Λοιπόν; Που το πρόβλημα; Θεωρείς ότι ο κ. Αντώναρος μπορεί να είναι στο απυρόβλητο ως δημόσιο πρόσωπο και στέλεχος σε δημόσιο οργανισμό, επειδή είναι… μπλόγγερ; Θεωρείς ότι δεν υπηρέτησε ποτέ του το φτηνό κουτσομπολιό; Τι ακριβώς σε προβληματίζει στο σχόλιο πλην της λάθος χρήσης της λέξης «αναρχοαυτόνομος»;"

Εσείς, κ. Αντώναρε, θεωρείτε ότι πρέπει να είστε στο απυρόβλητο και να μην εξετάζει κανείς που και γιατί βρίσκεστε, όταν ακριβώς είστε αδελφός του προϊσταμένου σας; Θεωρείτε ότι η δημοσιογραφία πρέπει να στηρίζεται στο λόγο των δημοσίων προσώπων; Όποιον μας δίνει το λόγο του να τον πιστεύουμε;

Και, μετά θέτω μια σειρά ερωτήματα, τα οποία θεωρώ δημοσιογραφικά.
"Μπάιδηουέη, η θέση του Συντονιστή προϋπήρχε; Τι καθήκοντα έχει; Τι προσόντα απαιτεί; Ποιά προσόντα απαιτούν θέσεις πιο πάνω; Ποιος ο μισθός; Δικαιούται να τα ρωτήσει αυτά ο δημοσιογράφος, νομίζω, για οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο."

Απαντάτε στα ερωτήματα. Δε χρειαζόταν. Έφτανε η αναφορά στο ότι οι ερωτήσεις έχουν γίνει κι έχουν απαντηθεί. Δε χρειαζόταν, αλλά βεβαίως είναι προς τιμήν σας. Χαίρομαι που κάποιοι καλοί συνάδελφοι ζήτησαν τα δεδομένα όπως οφείλει ο καλός ρεπόρτερ. Χαίρομαι επίσης που είχατε απαδείξεις κι είστε καθαρός ουρανός που αστραπές δε φοβάται. Αποδέχομαι όσα λέτε και δεν την ψάχνω. Δεν είμαι ρεπόρτερ εδώ. Είμαι μπλογγερ.

Όμως το ερώτημα μου εδώ, επίσης είναι άλλο: Έπρεπε ή όχι ο δημοσιογράφος να τα ψάξει όλα αυτά, απλά και μόνο διότι σε τούτη τη χωρα το σπάνιο και δύσκολο είναι ακριβώς να μη μπαίνει ρουσφέτι; Λοιπόν; Έπρεπε ή όχι οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν; Και, εφόσον αυτοί ρώτησαν, δικαιούμαι εγώ να αναφερθώ στο δικαίωμά τους αυτό; Γιατί, κύριε Αντώναρε, το σχόλιο για το οποίο συζητούσαμε με τον ΑΦ δεν ήταν στα μπλογκ, αλλά στη LiFO. Σε έντυπο.

Εδώ τελειώνει το πράγμα - με μία αναφορά ακόμη, όταν ο ΑΦ επανέρχεται. Οπότε και γράφω:

"Έχει διαφορά η παρουσίαση μιας αληθινής είδησης για ένα δημόσιο πρόσωπο σε υψηλή θέση (και με υψηλές συγγένειες που προΐστανται της …θέσης)..."

Διαφωνείτε ως προς τη σημασία που μπορεί να δώσει κάποιος στη σχέση σας με την ΕΡΤ λόγω της σχέση σας με τον αδελφό σας που τυγχάνει να είναι και προϊστάμενός σας; Διαφωνείτε ότι, ακόμη κι αν εσείς είστε απολύτως αθώος, ο δημοσιογράφος οφείλει να θεσει τα ερωτήματα για να κερδίσετε την αθωότητά σας;

Τελος: Ο λόγος για τον οποίο πήγατε στην τατιανοεκπομπή δε με αφορά. Μάλλον αφορά εσάς, γι αυτό και νοιώθετε την ανάγκη να εξηγήσετε. Προσωπικώς αναφέρθηκα για να εξηγήσω ποιά είναι όλη κι όλη η επαφή μου με το δημοσιογραφικό σας έργο. Εκτός του ονόματός σας, δε σας γνωρίζω ως δημοσιογραφο, κι ας μη το χωράει ο νους σας. Όσο για τα περί κώλων και κωλοκατάστασης, αυτός ο αυθορμητισμός σας να πείτε περισσότερα απ ότι σας ζητούν ή ανέφεραν οι άλλοι, και η επιμονή να νοιώθετε κέντρο του κόσμου, δείχνει μια παιδικότητα που σας εύχομαι να μη χάσετε. Άλλο αν το σχόλιό σας δεν απαντά σε μένα. Διότι δε ρώτησα τίποτε σχετικό. Δεν με αφορούν οι κώλοι σας, κύριε Αντωναρε και ποτέ δεν έχω αναφερθεί σε αυτούς. Ο Ένσορ δε μπήκε για σας αλλά για όσους αναφέρω στο ποστ μου. Δεν ήξερα ότι ο ΑΦ θα σας κάνει κεντρικό ζήτημα. Δεν υπήρχατε ως θέμα πριν σας θέσει εκείνος.

Αυτά όλα, γιατί προσπαθείτε να "αποδείξετε" ότι στα σχόλιά μου υπήρξε προσπάθεια "να σας λασπώσω". Δεν τριγύριζα εγώ, κύριε, επιδεικνύοντας το δημοσίευμα της LiFO που σας αφορά. Άλλος το έκανε. Εγώ απλώς είπα τη γνώμη μου.

Καλή σας μέρα. Τα στοιχεία μου στην προσωπική διάθεσή σας, εάν επιθυμείτε να σας τα δώσω αφού, όπως φαίνεται, κι εσείς δε γνωρίζετε το όνομά μου και μόλις μάθατε το επάγγελμά μου. Το μεηλ μου είναι mirandolina@otenet.gr - κι ως otenet είναι κατανοητό ότι ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από καμμίαν ανωνυμία: όποιος είχε έννομο συμφέρον είχε μες σε μια μέρα όλα μου τα στοιχεία. Αν έχετε έννομο συμφέρον, στείλτε ένα μεηλάκι στην οτενετ να σας πει τη διαδικασία.

Mantalena Parianos είπε...

Ας μαζέψει κάπιοιος την αμετροεπή μάτζικούλα που μετά τις ρουφιανιές άρχισε τώρα και τις νουθεσίες...
(ΒΛΕΠΕ: "Είναι καιρός λοιπόν να μάθετε να διαχωρίζετε τις ιδιότητες σας", "Σκατά. Τα σκατά βρωμάνε και τον κόβω", "Κώλο το καταντήσατε εδώ μέσα", "Γράψε μας τώρα, μια ιστορία ως blogger - Έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από την προϋπηρεσία σου στα ΜΜΕ")

Κύριε Αντώναρε, εννοείται πως μας ενδιαφέρει ότι γράφετε είτε έτσι είτε αλλιώς - (το περιστατικό με τον Κομίνη και την ΡΚ ήταν άκρως διδακτικό!)

Μη δίνετε σημασία, παρακαλούμε.

Unknown είπε...

mantalene τράβα στη φωλιά σου να σε διαβάζουν οι όμοιοι σου.
Όλος ο κόσμος δε γυρίζει γύρω από εσένα, είναι καιρός να το μάθεις και να μην μετατρέπεις κάθε άσχετο Post σε προσωπικό μαχαίρωμα.
Μπορείς να το κάνεις μια χαρά και από το Blog σου αυτό.

NinaC είπε...

Respect, Μάνο.

Mantalena Parianos είπε...

Ας πληροφορήσει κάποιος το παχύδερμο της e-pareas ότι κανείς δεν του απευθύνθηκε.
Και ότι ούτε η γλώσσα που χρησιμοποίησε στο πρώτο comment ούτε το ποιόν του ταιριάζουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Εκτός αν είδε τους πισινούς κύριε Μάνο μου και μπήκε.

SilentSoul είπε...

Με κανεις τοσο υπερηφανη με αυτο το ποστ αγαπητε.Οχι πως το εχεις αναγκη αλλα ενιωθω τυχερη .
"μην κοντράρεστε με άνθρωπο που’χει πιεί καφέ με τον θάνατο" γραφεις
Λεξεις που αν δεν τις εχει βιωσει καποιος ,οπως και εγω,δεν μπορει να τις καταλαβει,στον ιδιο βαθμο που τις καταλαβαινουμε εμειςκαι ας ακουγετε εγωιστικο.
Εκει που εχω ενσταση ειναι στο οτι ασχοληθηκες.
Αυτο περιμενε να κανεις αυτο εκανες.Δεν εχεις υποχρεωση να δωσεις λογαριασμο σε κανεναν ματια μου και το ξερεις.Η πορεια σου σε ετουτη την ομορφη ζωη δειχνει τι εισαι ποιος εισαι και ποιος θα συνεχισεις να εισαι.
Οποιος το παιζει μαγκας να μιλαει πισω απο ενα ψευδώνυμο ας εχει την μαγκια να μιλαει επωνύμως..
Τα σεβη μου
Παπαλά Ευγενια(SilentSoul)

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είμαι ρεπόρτερ εδώ. Είμαι μπλογγερ."
ο μανιφέστος/Γαλάνης τελικά ως ρεπόρτερ ή ως μπλόγκερ έγραψε ό,τι έγραψε για τον Σ.Τ.??

Mantalena Parianos είπε...

"Αν κανείς δεν επικαλείται την επαγγελματική του ιδιότητα σ'αυτά που γράφει στο blog του γιατί θα πρέπει να τιμωρείται γι'αυτήν;"

Το ρώτησε η Ιφιμέδεια - και απάντηση δεν πήρε.

Lion είπε...

Το ρουσφετι στα γερμανικα λεγεται Vetternwirtschaft. Υποθετω οτι η ερωτηση ηταν ρητορικη - μιας και την απαντηση μαλλον θα στην εχει δωσει ηδη ο αδερφος σου. Παντως τωρα γνωριζεις.

Α, ωστε δεν εβαζες τους κωλους για να παρουν ματι οι αναγνωστες σου; Κριμα. Αλλιως το ειχα καταλαβει.

Αντε, καιρος να την κανουμε με ελαφρα εμεις οι bloggers. Πλακωσαν οι δημοσιογραφοι και οι εκδοτες [*]

[*] Δεν σας κακιζω. Εσεις πρεπει να βγαλετε το ψωμι σας απο το γραψιμο. Εμεις οχι.
Δεν βαριεσαι. Το ιντερνετ εχει κι αλλες μορφες εκφρασης, που εσεις δεν εχετε ανακαλυψει ακομα.

Υ.Γ. Προφανως (sic) γραφω με ψευδωνυμο. Blogger ειμαι - μην ξεχνιομαστε.

Sophia Choleva είπε...

Καλημέρες… Λίγο είπα να λείψω κι έγινε πάλι της Πόπης (όχι ότι έχουν κάτι κακό οι Καλλιόπες, έχω αρκετές γνωστές μου με αυτό το όνομα , κι αν εξαιρέσεις ότι είναι λίγο τρελές κατά τα άλλα μια χαρά παιδιά …)«…(αν δεν κάνω λάθος) το 01…» Δεν κάνεις λάθος Μάνο μου το 01 ήταν , και για να βεβαιωθώ ότι ήταν το Ο1 , πήγα και το έψαξα ! Ναι έχω ακόμα δυο τρία κρατημένα «01» από τότε , πριν δέκα χρόνια δηλαδή ! Δεν ξέρω τι σκοπούς μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς που έχει μπλοκ , πάντως δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόντουσαν τόσο σκατά τα πράγματα , καλύτερα ήταν τότε που ...όλα ήταν όμορφα και κρυφά...πουλάγαμε ποίηση και κούτσου-κούτσου..
Αηδία , σιχαμάρα μου προκαλούν όλα αυτά … Εύχομαι να μην υπάρξουν χειρότερα …

Ανώνυμος είπε...

bravo re megale. axios! na se panta kala.
ti psixofthoro pragma re gamwto na anagezete o anthrwpos sta kala kathoumena n apologit? gia tis maxes tis zwis tou... mi xeirotera!

mipws i kiria mirandolina i opws, na rixne ena kalo apopse mpas kai xelampikarei? lew... na figoun oi toxxines...

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Μάνο, εσύ, που τόσο εύκολα βαριέσαι τα επουσιώδη, όπως κάποτε μου είπες κι έκτοτε πολλές φορές απέδειξες εμπράκτως, δε βαρέθηκες ακόμη;

Το Δίκτυο (της μπλογκόσφαιρας συμπεριλαμβανομένης) είναι ό,τι το κάνει ο καθένας για λογαριασμό του -άλλοι βγάζουν τα συμπλέγματά τους, άλλοι ανακαλύπτουν τον ουρανό, άλλοι τα πάντα.

Παρακολουθώ, αμέτοχος κι από μακριά, ως παρατηρητής, όσα διαμείβονται μεταξύ μπλόγκερς, 'συναδέλφων' δημοσιογράφων (κι εγώ απ' αυτούς είμαι, παιδιά, ή, τέσπα, ήμουν για πολλά χρόνια) και άλλων αναξιοπαθούντων:
ρε σεις, η ζωή είναι πολύ μικρή για να 'ναι θλιβερή.
Και, άλλωστε, σήμερα
it's the first day of the rest of your life
όπως θα σας έλεγε και κάποιος που 'χει πιεί καφέ με το θάνατο ;)

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ti φιλια και αντιο;
Κeep moving ρεεεεεεεεεεεε!!!

Πληρωμένη πένα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο τυπακος ο I_wish_had_a_nice_clit γιατι απαντα εντι εσου ρε Μανο!;;; Εξαλλου εσυ τα λες πολυ καλυτερα.! αντε με τον/την σιχαμενο/νη τον/την Παπαριανος!

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να σας αναφερω οτι η φωτογραφια που χρησιμοποιει ο χρηστης μανταλενα παπαριανος ειναι δικη μου. Συντομα θα εχουμε εξελιξεις με τον ερμαφροδιτα ανεραστο των μπλογκς... Ευχαριστω.

pascal είπε...

Xαρά στο κουράγιο σου να απαντήσεις Μάνο.
Εγώ έχω να ρωτήσω μόνο το εξής. Γράφεις:
"Πάντα ονειρευόμουν συνεργασίες....
Νόμιζα ότι θα μπορούσα να τις βρω εδώ."
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι δεν μπορείς να τις βρεις (ή ότι δεν τις βρήκες ήδη;).

Kαταλαβαίνω ότι μπορεί να μην μπορεί να καταφέρει κάποιος να σε στενοχωρήσει, θυμώσει, αναστατώσει.
Μην αφήνεις όμως και να σε κάνει να απογοητευτείς.
Κάναμε κάποιες κουβέντες, μερικοί άνθρωποι από εδώ μέσα. Αυτές τις κουβέντες τις κρατάω- δεν έγιναν απλά για να γίνουν.

Γνωμοδότης είπε...

H blogger Mirandolina, έγραψε στα comments του τελευταίου της post για μένα.
Κατ’αρχάς την ευχαριστώ που ασχολήθηκε μαζί μου. Και αυτο δεν είναι ειρωνικό.


Δίορθωση: ο Α.Φ.Μαρξ γύριζε μπλόγκς και μπλόγκς και αναπαμό δεν είχε και ρωτούσε για
το πως κρίνει ο καθένας ένα δημοσίευμα περί Αντώναρου στην LIFO. Ρώτησε και στα σχόλια
της Μιραντολίνας, η οποία και απάντησε.

Η Mirandolina γράφει ευθέως ότι εργάζομαι στην ΕΡΤ επειδή ο αδελφός μου είναι αναπληρωτής
κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Που ακριβώς το γράφει αυτό; Αυτό που γράφει ευθέως είναι οι δυο υπαρκτές ιδιότητες:

Α) εργάζεσθαι στην ΕΡΤ
Β) ο αδερφός σας είναι αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος

και λέει ότι σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει ένας δημοσιογράφος
για να μάθει αν παίζει κάτι. Θέτει τέλος μερικές ερωτήσεις. Σκοπός όλων αυτών είναι
να απαντήσει στον ΑΦΜάρξ ότι το σχόλιο που παραθέτει δεξιά και αριστερά ως συκοφαντία
του Τσαγκάρ στην LIFO είναι δημοσιογραφικώς θεμιτό.

Μάλιστα, απ' ότι φαίνεται, όχι μόνο είναι δημοσιογραφικώς θεμιτό, αλλά από ότι ο ίδιος
λες έγινε επερώτηση επ' του θέματος και στην ΒΟΥΛΗ! Δηλαδή αυτό που συνάδει στην Βουλή
απάδει σε έναν δημοσιογράφο;!

Η συνάδελφός μου προφανώς (sic) δεν αντιλαμβάνεται ότι γράφοντας για μένα, αυτά που γράφει,
δεν προσβάλει εμένα – οι φίλοι μου ξέρουν ότι από το ένα αυτί μου μπαίνει και από το άλλο
μου βγαίνει- αλλά τον αδελφό μου. Για τον οποίον είμαι επίσης σίγουρος ότι δεν γνωρίζει,
πώς δεν έχει καμμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα (εννοώ τα ρουσφετολογικά), αφού
σε ΟΛΗ του την ζωή εργαζόταν για τα γερμανικά έντυπα.


Διόρθωση: δεν έγραψε η Μιραντολίνα αυτά για σας έτσι σκέτα. Απάντησε γιατί με
δημοσιογραφικά κριτήρια το σχόλιο που παρέθεσε ο ΑΦΜ ήταν δικαιολογημένο και
γιατί δεν είναι το ίδιο με τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς του
manifesto.

Το σχόλιο δεν λέει ότι το Ά προέκυψε λόγω του Β. Λέει απλά ότι ισχύει το Α
και ταυτόχρονα το Β. Ο αναγνώστης βγάζει τα συμπεράσματα του. Τα οποία εσύ ο
ίδιος χαρακτηρίζεις εδώ "ΠΡΟΦΑΝΗ". Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι καμμιά φορά το
"προφανές" δεν ισχύει κι όλας. Αλλά αυτό είναι θέμα του κόσμου. Ο δημοσιογράφος
τι να κάνει; Να μην μιλήσει καθόλου περί του θέματος;

Χωρίς να γνωρίζω την σχετική νομοθεσία, δεν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο ανάμεσα
στο να διορίζεται κανείς σε δημόσια υπηρεσία της οποίας προϊσταται ο αδερφός του;

Ισως να γίνομαι βαρετός, αλλά επαναλαμβάνω:
Πολύ καλά κάνετε και ρωτάτε, αφού η ΕΡΤ είναι Δημόσια Υπηρεσία και το επωνυμό μου παίζει δημοσίως.


Επομένως ποιά η ένσταση;

Γράψατε επίσης (χωρίς να τα ονοματίσετε...σαν να τα σιχαίνεστε) ότι εργαζόμουν σε δυο κουτσομπολίστικα έντυπα.
Αυτό ήταν φάουλ και κτύπημα κάτω από τη ζώνη.
1ον Ποιά είστε εσείς που κρίνετε τα λαϊκά έντυπα; Οχι προσωπικώς... Δημοσίως!


Δηλαδή η Espresso είναι "λαϊκό έντυπο"; Για τι είδος λαού; Και είναι υπεράνω ...δημόσιας κριτικής
από πάνω ως κρατικό έντυπο;

Ξέρετε κάτι Μirandolina, φάσκετε και αντιφάσκετε... στο κείμενο σας λέτε κάπου ότι τιμάτε αυτούς που επωνύμως
παίρνουν την ευθύνη αυτων που γράφουν. Αμέσως μετα στα comments με ρίχνετε στα λιοντάρια.


Η αντίφαση θα υπήρχε αν σας "έριχνε στα λιοντάρια" ΕΠΕΙΔΗ γράφετε επωνύμως.

Το να σας "ρίχνει στα λιοντάρια" ΠΑΡΟΛΟ που γράφετε επωνύμως δεν συνιστά αντίφαση.

Απλά δείχνει ότι έχει και άλλα κριτήρια πέρα από την επωνυμία ή την ανωνυμία. Μπορεί λοιπόν
να τιμά μεν όσους γράφουν επωνύμως, αλλά να μην τους τιμά όταν είναι ταυτόχρονα πχ. κλεφτοκοτάδες.

Τέλος, δεν σας "έριξε στα λιοντάρια". Απαντώντας σε σχετικό θέμα που της έθεσαν, σχολίασε με
ερωτήσεις για τις οποίες ΕΣΕΙΣ γράφετε:

Πολύ καλά κάνετε και ρωτάτε, αφού η ΕΡΤ είναι Δημόσια Υπηρεσία και το επωνυμό μου παίζει δημοσίως.

Άρα, εσείς πέφτετε σε αντίφαση. Γιατί για το ΙΔΙΟ θέμα λέτε:

Α) Με ρίχνετε στα λιοντάρια
Β) Πολύ καλά κάνετε και ρωτάτε

Αλλά, αφού επιμένετε, βασικά πηγαίνω στις εκπομπές, όχι επειδή μ’αρέσει να βγάζω την φάτσα μου –σας διαβεβαιώνω ότι είχα πολλές φορές την ευκαιρία, αλλά πειράζει την ψυχολογία μου- αλλά επειδή άκουσα τη συμβουλή που μου’δωσε κάποτε ο Αλέκος Σακελλάριος, όταν τον ρώτησα, πώς και δέχτηκε να δώσει σε μένα τον (τότε) πιτσιρικά συνεντευξη.
Ξέρετε τί μου’πε;
-Επειδή είσαι ακριβώς πιτσιρικάς και δεν δεν ήθελα να σου κόψω τα φτερά. Επειδή δεν πρέπει ποτέ να αρνιέσαι όταν σου ζητούν κάτι οι συνάδελφοι σου και τέλος επειδή μου’κανε κέφι.
Θα μου επιτρέψετε Μirandolina, να εμπιστεύομαι περισσότερο τις συμβουλές του Σακελλάριου. Μην το παίρνετε προσωπικά... είναι θέμα μεγεθους.


Δηλαδή πάτε σε τέτοιες εκπομπές για να μην "κόψετε τα φτερά" της Τατιάνας ή της Λαμπίρη;

α) Δεν βλέπω γιατί να μην τους κόψει κάποιος τα φτερά αυτών των τηλετρασάδων.

β) Δεν βλέπω πως το να δώσει ο Σακελλάριος συνέντευξη σε έναν πιτσιρικά που ξεκινάει
ταυτίζεται με το να πάει κάποιος -και δη, όχι του μεγέθους του Σακελλάριου, πιστεύω θα
συμφωνήσετε- σε τηλεοπτική σαβουροεκπομπή καθιερωμένης τηλεπερσόνας.

PS1. Αλήθεια πιστευετε ότι βάζω κώλους για εικονογράηφηση των ποστ μου, για να κάνουν μάτι οι αναγνώστες;
Χαχαχαχαχαχα!
Ημουν σίγουρος ότι δεν θα καταλαβαίνατε τον συμβολισμό. (μην δίνετε σημασία, διαβάζοντας σας μου πέρασε από το μυαλό ένα σημειολογικό)
Μα το’χω γράψει γιατί... γιατί μερικοί-μερικοί (πιθανότατα κι εγώ) έχουν κάνει την κατάσταση ...κώλο.


PS4. Ενα βράδι πριν από 2 ½ χρόνια πήγαν 9 άνθρωποι με έμφραγμα στο Ιπποκράτειο που διανυκτέρευε. Πέθαναν οι 8. Εζησε μόνο ένας. Εγώ.
Αγαπητή Μirandolina, αν νομίζετε ότι μπορείτε να με στανεχωρέσετε, να με θυμώσετε και πολύ περισσότερο: να με αναστατώσετε, σας διαβεβαιώνω ότι αδυνατείτε. Οχι εσείς μόνο... αλλά και οποιοσδήποτε άλλος.
Συμβουλευτικά σας λέω, μην κοντράρεστε με άνθρωπο που’χει πιεί καφέ με τον θάνατο. Πρόκειται -για να μην παρεξηγηθώ- περί (γιατί όχι;) φιλικής συμβουλής και δεν είναι σε καμμία περίπτωση απειλή.


Αυτό είναι το πιο βαριά αντρίκιο πράγμα που άκουσα ποτέ (τη εξαιρέσει κάποιων ατακών του κ. Καλιβωκά στο
"Μια τρελή τρελή οικογένεια"). Respect.

allmylife είπε...

Δεκάδες ψυχολόγοι είναι άνεργοι...
Δεκάδες μπλόγκερς συμπλεγματικοί - βαριά!!!
Πως να γίνει να τους φέρουμε κοντά;
Υ.Σ.
ως πελάτισσα των πρώτων ομιλώ βεβαίως...

Πληρωμένη πένα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μαύρος Γάτος είπε...

Λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι, ατάκτως εριμμένοι....

Αύριο είναι Δευτέρα. Ο ήλιος θα λάμπει.

Όταν ήμουν μικρός ήθελα να τα έχω με όλους καλά. Σταναχωριόμουν αν γινόταν καμμιά παρεξήγηση, ώσπου να λυθεί.

Ευτυχώς κάποια στιγμή (αργά) κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Και από τότε ζω πολύ πιό ήρεμος.

Αύριο Δευτέρα, καλή βδομάδα, Διάπλασις

Σ:))))

An-Lu είπε...

Μάνο,
δεν είναι καθόλου τυχαίο που σε έχω στις "επιρροές" μου και το ξέρεις ?-)

Unknown είπε...

me enoxlei h lasph me vgazei ektos euatoy giati tin exw faei apo bloggers alla kai simfoitites( prwin sto panteio, elpizw stomaster na mi etsi stin agglia) mano , to xeirotero me tin laspi einai oti den mporeis na tin antiparel8eis xwris na xaseis tin ayto sigkratisi sou kai egw tin exw patisei apeires fores

Unknown είπε...

twra gia na ginw katanoitos ...an endiaferei kai kanenan...kaneis den prepei na krivetai pisw apo pseudwnima kai na vrizei ton tsagkarousiano alla kai opoiondipote allon kai se ayto prepei na eimaste OLOI emeis pou kanoume Blogging GIA TO KEFI MAS enwmenoi ..gia na min katastoume to katinario tou net...

Ανώνυμος είπε...

Τα φιλιά και τα αντίο πήγαιναν στη Μιραντολίνα νομίζω.

Ο Βιγ Φατ Οπίνιον είναι αυτός που λέει η Μιραντολίνα ότι θα βγάλει βιβλίο μαζί του;

Τότε η άποψη που εκφράζει εδώ είναι πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ αντικειμενική και πρέπει να της δώσουμε τη δέουσα σημασία :-P. Όση και στις στάνες.

Ανώνυμος είπε...

μανο δεν εχω να σχολιασω τιποτε εδω προτιμω να το κανω απο κοντα (απαντησε στο γαμημενο το τηλεφωνο ρε.. )
μενω μονο σε αυτο που αναφερει ο πασχαλ...
"για μας μανο δεν ηταν μονο λογια αυτα που ανταλλαξαμε εκεινο το βραδυ..μαρτυρας μου η ακροπολη"

σε φιλω.
κατερινα.

Πληρωμένη πένα είπε...

Το αν κάποιος δημοσιογράφος γράφει "φτηνό κουτσομπολιό" σημαίνει πως κάποιοι τον διαβάζουν άρα εξυπηρετεί μια ενημερωτική ανάγκη. Και "μπάιδεγουει", τι πρόβλημα παίζει με τους δημοσιογράφους. Πολλά συμπλέγματα έπεσαν εδώ μέσα και καιρός να αραιώνουμε. Ας αφήσουμε τα blogs στους αγνούς bloggers. Τα αγνά παλικάρια του κάματου που δεν έχουν σχέση με "βρώμικο και διεφθαρμένο καθεστώς των μεγαλοεκδοτών".

Και βέβαια, όσο και αν διαφωνώ με τον κ. Αντώναρο, για διαφόρους λόγους, δεν μπορώ να παραβλέψω τη μαγκιά του να γράφει επώνυμα. Αλλά έτσι έμαθε ως δημοσιογράφος, να εκφράζει την άποψή του ανοιχτά και να επωμίζεται τις συνέπειες. Όπως τις επωμίστηκε (αν και μάλλον δεν το ήθελε) ο συνάδελφος του ΔΟΛ. Να με συγχωρήσουν οι φίλοι bloggers αλλά αυτό είναι μια απόλαυση που μόνο οι πραγματικοί δημοσιογράφοι μπορούν να νιώσουν. Υπάρχει διαφορά στο να γράφεις του κεφαλιού σου σε ένα ανώνυμο ηλεκτρονικό περιβάλλον και το να ξενυχτάς κυνηγώντας την είδηση. Λυπάμαι κύριοι αλλά αυτό δεν θα το νιώσετε ποτέ.

Από κει και πέρα, η κυρία Mirandolina έχει ένα αξιόλογο και κοφτερό λόγο. Όμως, δεν νομίζω να είναι δημοσιογράφος, ή τουλάχιστον να ζει απ’ αυτό διότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα χαιρόταν για κανένα λόγο με την απόλυση του συναδέλφου της, όση συμπάθεια και να είχε στον εκδότη της LifO.-

trixa είπε...

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΟΙΗΤΗΣ;
Είπα κι εγώ τι έπαθαν οι αδελφές μου και τρέχουν πανικόβλητες παντού...
Ξέρεις τι είναι να ξενυχτάς ταξιδεύοντας στο άπειρο, αντί να τρέχεις για το μεροκάματο με το μαρκούτσι στο χέρι; Αντί να κερδίζεις το ψωμί σου προκαλώντας θέμα εκ του μη όντως; Λυπάμαι κύριε, αλλά αυτό δεν θα το νιώσεις ποτέ. Είναι προνόμιο των ελαφρών και αθόρυβων τριχών.

trixa είπε...

όντος

mamaloukas είπε...

Μάνο, φίλε, μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

αν δεν ξαναγραψεις δεν σου ξαναμιλαω το ακους?

ATHENA είπε...

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΛΙ :)))

Ανώνυμος είπε...

MANO KALIMERA,

VASIKA LIPITHIKA POLY GIA TIN EKVASI TON PRAGMATON. DEN KATALAVAINO GIATI ASXOLEISAI. KSEREIS KALA POIOS EISAI KAI TI BOREIS NA KANEIS...

SE PARAKOLOUTHO XRONIA ISOS KAI PERISOTERA AP' OSA GNORIZO TON ADELFO SOU. APLA TON ADELFO SOU ETYXE NA TON GNORISO APO KODA. ESENA DEN ETYXE.

DEN PREPEI NA TO VAZEIS KATO. YPARXOUN ANTROPOI POU EKTIMOUN AYTO POU EISAI KAI AYTO POU KANEIS...

PS : ISOS NA NAI TO MONADIKO ARTHRO SOU POU DEN DIAVASA OLOKLHRO. THEORISA POS DINEIS MEGALI AKSIA SE ANTHROPOUS POU DEN PREPEI...

Ανώνυμος είπε...

opws elega kai stin kiria kwnstantina prin 2 lepta:

VARETHIKA!! varethika varethika varethika varethika varethika varethika varethika varethika varethika me aftous pou ta xoun valei me ta rouxa tous!

De mas noiazei kiria Mirandolina/Mimina/Dolina/Randolina i opws alliws kai oopios allos, pws legete o enas ki o allos, oute pou doulevei, oute posa pernei!
Kala kanei! doulevei? plirwnete! exei ki onoma kapaki? akooooma kalitera! na zisei, na to xerete!

Loipon! ftanei twra. Iremia pia...
adiaforiste pia! sas evalan stin loumpa me ta kefalia mesa...Ntropi!
de tha xanadiavasw kanenan! Teleiwse! Varethika!

tha to girisw sto Netscape > celebrities kai tha diavazw gia tin Britney kai tin jessica simpson! …

Hurricane Lily είπε...

Μάνο, θυμάσαι μια φορά τα λέγαμε ... ο συγγενής που είναι στην πολιτική. Κατάρα! Που ζεις όλες τις εκφάνσεις αυτού του πράγματος, άλλοι σε πλευρίζουνε για να σε γλύψουνε, άλλοι σε βρίζουν ... Και προσπαθείς να κάνεις κάτι στο χώρο σου, στον τομέα σου (που είσαι ... χρόοονια), κι έρχεται πάντα η ώρα να σε ρωτήσει κάποιος "τον Τάδε τι τον έχεις;". Και το συγγενή σου τον αγαπάς, έχεις προσωπικές αναμνήσεις, αλλά τότε απαντάς μέσα απ' τα σφιγμένα δόντια "χεσμένο! Χεσμένο τον έχω, ρε φίλε..."

Christos είπε...

Αγαπητέ Μάνο,

Αν κάποιοι συνάδελφοι σας (βλεπε Mirandolina και σια οεοε) είναι τόσο κάφροι ώστε να κρύβονται πίσω από ένα ψευδώνυμο και να μαχαιρώνουν απλά χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να αμαυρώσουν ένα όνομα, και εσείς μα υποκύπτετε στις πιέσεις τους και να σταματάτε την μπλογκο δημιουργία σας, τότε κολυμπάτε στα ίδια σκατά με όλους αυτούς.

Έχετε αποκτήσει πολλούς τακτικούς αναγνώστες που δεν σας διαβάζουν για τους πολύ όμορφους κόλους που δημοσιεύετε τακτικά, αλλά για τα πολύ όμορφα κείμενα και ιδέες σας τα οποία μας συντροφεύουν εδώ και καιρό. Έχετε αποκτήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες σας, όχι μόνο εδώ αλλά σε όλα τα έντυπα στα οποία γράφετε.

Λάθος σας να απαντήσετε στην Mirandolina, η οποία το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει την πολύ κακή εικόνα των δημοσιογράφων και όλων των επιθέτων που τους προσδίδουν (ρουφιάνοι κλπ κλπ) σωστά να εμείνετε στην θέση σας για τον δημοσιογράφο και όποιος θέλει να χαϊδεύει τους διευθυντές ας το κάνει, αλλά όχι σε βάρος των άλλων

Ελπίζω να παραμείνετε μια αστείρευτη πηγή ενημέρωσης, ιδεών και του μοναδικού χιούμορ που τόσο θα στερηθούμε για την κάθε ρουφιανοβλαμμενογλυφτρατονκολοτουκαθεδιευθυντηεκδοτη δημοσιογράφο που σας κατηγορεί.

MaRia είπε...

-Μανο τρως λασπη το ξερεις?
-Ασε εχω δοκιμασει τα παντα δεν γινεται τιποτα..
-Με το γραψτους ολους στα @@ δοκιμασε το και θα δεις...
περα απο την πλακα τωρα , λυπηθηκα πολυ γιατι 1)δεν περιμενα με ΤΙΠΟΤΑ να υποκειψεις στις συκοφαντιες του καθενος και 2) θα μου λειψεις βρε παλιοφιλε. Με συντοφευεις μεσω εντυπων ηλεκτρωνικων η μη εδω και 4,5 χρονια..Ναι διαβαζα φανατικα τη στηλη σου στην εσπρεσσο και να σου πω κατι φιλε μου , διασκεδαζα πολυ . Ασε την κυρια να χαρακτιριζει φθηνο κοτσομπολιο κατι που δεν διαβαζε, εγω και χιλιαδες αλλοι που σε διαβαζαμε ξερουμε πως δεν ηταν , αστην να πεταει λασπη σ εσενα και την οικογενεια σου , ουτε η πρωτη ειναι ουτε η τελευταια μαθε να ζεις με αυτο , απλα γραψτους!
Το θεμα μου ομως στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι οι αλλοι αλλα εσυ.Πες μου με ποιο δικαιωμα θα σταματησεις να μου στερησεις τη χαρα που επερνα διαβαζοντας σε ?ε?Θυμασαι ποσο ειχα ανησυχισει τοτε που δεν εγραψες μερικες μερες γιατι ησουν στο νοσοκομειο και δεν το γνωριζα..το 2006 για μενα ηταν δυσκολο γιατι μου αφαιρεσε πολλες χαρες , και λιγο πριν φυγει νομιζω πως η αποφαση σου να σταματησεις το blog ηταν το κερασακι στην τουρτα μου.
ευχομαι η αποφαση σου να ειναι προσωρινη , αλλωστε καποτε μου ειχες πει πως πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι , κλεινω ελπιζοντας το blog να ειναι ενα απο τα χουγια σου.
ευχομαι να εισαι συντομα και παλι κοντα μας. Σ αγαπαμε και το ξερεις
Μαρακι

dgalanis είπε...

γράφεις Μάνο

"Το blogo-περιβάλλον με «πίεσε» (προσέξτε τα εισαγωγικά) να την πέσω στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, κι όμως δεν το’κανα, επειδή επικοινωνιακά δεν έστεκε."

ελπίζω να μην εννοείς πως εγώ με τον οποιονδήποτε τρόπο σε πίεσα να πάρεις την οποιαδήποτε θέση εναντίον του οποιουδήποτε

Γεωργία είπε...

Είμαι 22 χρονών και κάτι, εξάμηνο κοντά...
Λίγα πράγματα έχω διαβάσει στην Blogόσφαιρα, ακόμη λιγότερα με έχουν κάνει να σταθώ και να τα διαβάσω προσεκτικότερα. Κάθε φορά όμως που αποφασίζω να ρίξω μια ματιά στα blogs των άλλων, το κάνω με μια χαρά πιο παιδική κι από τα 22 μου χρόνια. Σκέφτομαι πως "όλο και κάτι θα εισπράξει ο νους κι απόψε". Πολλοί γράφουμε ό,τι να 'ναι, για ό,τι να 'ναι...Κι εκεί είναι η ουσία.

Έχετε ξεχάσει οι "μεγάλοι" πως τα πιο σημαντικά πράγματα (και σημαντικά είναι αυτά που διαμορφώνουν μια κατάσταση στη ζωή και όχι εκείνα που την δειχνουν απλά) τα μαθαίνει κανείς ακούγοντας δυο λκέξεις τυχαίες από έναν επίσης τυχαίο άνθρωπο. Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι σοφό ή κάτι περίτεχνο. Αρκεί να γράψω ό,τι εκείνη τη στιγμή υπάρχει στο κεφάλι μου. Σκόρπιο ή όχι. Ατόφιο πράγμα, ζεστό και γεμάτο ανάσες. Και ίσως μια φράση "επιφανειακή" και "ντεκουλτουρέ" όπως πχ "σήμερα ήπια έναν καταπληκτικό καφέ με την κολητή μου" κάνει έναν άνθρωπο να θυμηθεί την αξία του να πίνεις καφέ, να έχεις φίλους, να διαθέτεις χρόνο σε αυτούς και χίλια δύο που θα είναι και...κουλτουρέ και σοφά.

Όλα αυτά τα γράφω γιατί με έπνιξε μια αδικία : θέλω η ελευθερία του λόγου να είναι και ελευθερία του Λόγου. Θέλω να μη διαβάζω ασχήμιες και κυρίως να μην εμπνέονται οι άνθρωποι από αυτές ώστε να τις αναπαράγουν.

Κύριε Αντώναρε, δεν γνωρίζω και αδυνατώ να καταλάβω το τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν γνωρίζω τι άνθρωπος είστε...Αν είστε καλός ή κακός, έξυπνος ή ανόητος (ουσιαστικά), δίκαιος ή άδικος κλπ. Συμπεραίνω όμως από όσα posts σας έχω διαβάσει πως είστε αξιοπρεπής. Κι αυτό μου είναι αρκετό για να συνεχίζω να σας διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον (το ότι μου αρέσει ο τρόπος γραφής για παράδειγμα είναι αυτονόητο...κανείς δεν έχει χρόνο για χάσιμο και δεν διαβάζει εκ συστήματος κάτι που δεν του αρέσει.

Δεν ξέρω κατά πόσον "με" αφορά όλο αυτό το ζήτημα που ανέκυψε. Αν τελικά οι συνιστώσες του έχουν σχέση με ελευθεροτυπία και αξίες, τότε ναι, με αφορά. Ακόμη όμως δεν έχω ασχοληθεί εις βάθος. Σιχαίνομαι τα μεγάλα λόγια (γι αυτό και πολλές φορές γράφω χρησιμοποιώντας κάμποσα ;) ) όμως σίγουρα στη θέση σας θα έκανα το ίδιο, θα αντιδρούσα με τον ίδιο τρόπο. Για να είμαι πιο σωστή : θα ήθελα να αντιδρούσα έτσι (δεν γνωρίζουμε ποτέ πριν μας συμβεί). Και όταν λέω "στη θέση σας" εννοώ την θέση εκείνη που κάποιος σε αναγκάζει (λογικά ή συναισθηματικά) να απολογηθείς για τα αυτονόητα της ζωής σου (άσχετα με το αν έχεις δίκιο ή όχι).

Σε κάθε περίπτωση, πιθανότατα όλα αυτά που μόλις έγραψα να μην λένε τίποτα. Ίσως γιατί όλον αυτόν τον καιρό που έχω θέσει εαυτόν σε μια κατάσταση αγώνα (για πολλά πράγματα) έχω μια κεκτημένη ταχύτητα και αυξημένη ευθιξία σε ζητήματα αυτονόητα. (Αυτονόητη η Παιδεία σε μια χώρα, αυτονόητη η ελευθεροτυπία κλπ). Το σίγουρο είναι ότι θέλω να συνεχίσω να διαβάζω Μάνο Αντώναρο. Όχι επειδή τον συμπαθώ -δεν σας γνωρίζω- ούτε επειδή γράφει "τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ". Απλά επειδή γράφει όπως γουστάρει και αυτό φαίνεται...

Και η ελευθεροτυπία δεν με ενόχλησε ποτέ...

Ώρα καλή :)

Γεωργία Σαβοπούλου ( :) )

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τα περισσότερα από όσα έγραψε η Γεωργία και την θεωρώ εξαιρετικά ώριμη για την ηλικία της.

Όμως θα ήθελα να τονίσω πως οι "επώνυμοι" ζουν εκ των πραγμάτων καταστάσεις διαφορετικές από εμάς τους "ανώνυμους" και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε.

Χάρηκα ιδιαίτερα όταν διάβασα για πρώτη φορά το μπλογκ του κ. Αντώναρου και το μνυαλό μου πήγε αυτόματα στις εκπομπές του στον 9.84 και στην συνέχεια στον σκάϊ (αν θυμάμαι καλά).

Εξακολουθώ να χαίρομαι εφόσον βλέπω ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο απόλυτα αξιορεπή και θαρραλέο.

Τα σέβη μου και την συμπαράσταση μου κ. Αντώναρε και καλή συνέχεια στο πολύ ωραίο ιστολόγιο σας.