26.4.07

Mr.Brikis

attachment: Ενα (το γνωστό) ΑΡΧΙΔΙ με αναγκάζει να ξαναβάλω moderation.

Τον Μίλτο Μακρίδη γνωρισα στη δεκαετία του ’90 στον ΑΝΤ1, σαν έναν από τους πιο υποσχόμενους νεαρούς δημοσιογράφους της εποχής του. Μετα τον κατάπιαν τα τηλεοπτικά παιγνίδια.
Η αλήθεια είναι ότι αν είχε συνεχίσει στη δημοσιογραφία… μερικοί σήμερα μεγάλες μούρες, θα έτρωγαν για πλάκα τη σκόνη του…
Τον συμπάθησα από την πρώτη στιγμή που τον είδα, γιατί ήταν διαφορετικός. Καταρχήν πολύ γρήγορος… κάτι σαν τον Λούκι Λουκ και την σκιά του. Μετά γιατί ήταν εντελώς ακομπλεξάριστος με την γυναίκες. Πολύ χιούμορ… πολύ θάρρος και μάτι τρελλού.
Φυσικά και τον συμπάθησα.
Τον αγάπησα όταν μια φορά στο MEGA –στα μεγάλα του ντουζένια- μου είπε στα ίσα:
-Ξέρεις ποιο είναι το μεγάλο μου ελάττωμα;
-Ποιο;
-Ο,τι νομίζω ότι είμαι ένα κλικ πιο έξυπνος από ο,τι πραγματικά είμαι.

Μεγάλη κουβέντα και ειδικά από έναν (τότε) πιτσιρικά που είχε στα ξαφνικά (αν και μεγάλωσε μέσα στο θέαμα) όλον τον κόσμο μπροστά του. Κατά την γνώμη μου αυτό το «μπροστά» είναι και ο προσωπικός του κόλαφος.
Όταν είχαμε (τι θυμήθηκα τώρα!) ηλεκτρικές μηχανές εκείνος ήξερε από υπολογιστές. Όταν λατρεύαμε το fax εκείνος έκανε εταιρίες στον internet και πάει λέγοντας…
Σήμερα, όποτε τηλεφωνιόμαστε, μου λέει κάτι εξωφρενικά πράγματα, που είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα τα συναντήσω στα επόμενα 3-4 χρόνια της ζωής μου.
Ετσι όμως δεν κάνουμε δουλειά. Ο Μίλτος είναι από τους ανθρώπους που δεν μπορεί να είναι συνεπής με την εποχή του… πάντα σπριντάρει… μερικές φορές με λάθος εκκίνηση.
Δεν πειράζει. Αυτά είναι τα υλικά και τα χρώματά του. Ο Λούκι Λούκ και η σκιά του που λέγαμε πιο πάνω….αλλιώς δεν θα’ταν ο Μίλτος και πιθανότατα δεν θα τον συμπαθούσα.
Και μια λεπτομέρεια: ενώ δίνει εύκολα την εντύπωση του απότομου και αυθάδη…αν τον «μετρήσει» κανείς θα δει μέσα του πολύ ρυθμό και πολύ ευγένεια. Από τις λεπτομέρειες μαθαίνεις τους ανθρώπους.
Χθες λοιπόν μου τηλεφώνησε.
Δεν το κάνει συχνά. Υπέθεσα ότι θα’χε σκεφτεί κάτι με κάποιο διαστημόπλοιο της NASA. Οι τύποι όμως που είναι γρήγοροι, δεν είναι δυνατόν να είναι και προβλεψιμοι.
-Να τον στειρώσω; με ρώτησε, αφού πρώτα μου έκανε μια λεπτομερέστατη ανάλυση για τις σχέσεις ανδρών με παντρεμένες γυναίκες.
-Ποιόν ρε μαλάκα; Τον άνδρα της;
-Τον Mr.Brikis!
-Τον άνδρα της… τον λένε Mr. Brikis;
-Όχι, τον γάτο μου! Σε πήρα τηλέφωνιο επειδή ξέρεις από γάτες και οι περισσότεροι μου λένε να τον στειρώσω… επειδή τα στειρωμένα ζώα μπλα…μπλα..
-Μην τον στειρώσεις….
-Μα αφού την κοπανάει…
-Και σένα αμα σε πιάσει η Ανοιξη την κοπανάς… δεν την κοπανάς;
-Εμ… την κοπανάω….
-Αν σου κόβανε το τσουτσούνι θα την κοπαναγες;
-Όχι βέβαια….Και πώς θα τον πάρω μαζί μου στην Σαντορίνη;
-Τον γάτο;
-Ναι…
-Παίρνεις μαζί σου τον γάτο στην Σαντορίνη;
-Φυσικά… τον πήρα παζί μου και 2 εβδομάδες στην Ισπανία…
Τρελλό παιδί… χαρά γεμάτο… Κλείσαμε το τηλέφωνο και τον άφησα προβληματισμένο… ,μεταξύ μας: την έχει κάνει ο Mr. Brikis επί 3ημερο και σαν να τον βλέπω τον Μίλτο να κτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο…
Ξέρω ότι πολλοί δεν θα συμφωνήσετε που του είπα να μην στειρώσει τον Mr. Brikis. Aδέσποτα… μη ελέγχόμενες γέννες…. κ.λ.π. …ξέρω…ξέρω… Κι εγώ εχω δυο στειρωμένα γατιά… δεν έψαχνα όμως στειρωμένα και αυτά τα πήρα γιατί δεν τα’παιρνε κανείς επειδή ακριβώς ηταν στειρωμένα.
Ο Mr. Brikis είναι ενας ευτυχισμένος γάτος. Την κοπανάει όποτε γουστάρει… πηδάει… νιαουρίζει καβλωμένος στις σκεπές… και όταν κουρασθεί επιστρέφει σπίτι να κοιμηθεί στα πόδια του Μίλτου...σίγουρο φαγητό, νερό και ζέστη….και ταξιδάκια.
Και ξαφνικά αποφασίζουμε να του κόψουμε τα αρχίδια.
Μάλιστα….
Ξέρω… είπαμε… κοινωνική πολιτική….
Στειρώνουμε όντα που είναι φίλοι μας και συγκατοικούμε… γουστάρω…
Μα δεν καταλαβαίνει το ζώο! (σου λένε!)
Μπαααα; Το ρώτησες και σε διαβεβαίωσε ότι δεν καταλαβαίνει; Και τότε γιατί αν και στειρωμένος ο Σμούντα, όποτε τούρθει πάει να καβαλήσει την Σέρμπα… που τον κοιτάει απορημένη;
Το ένστικτο …
Ωραία λογική…. Κακό ένστικτο-κόβω ένστικτο.
Λυπάμαι, αλλά δεν συμφωνώ.
Oi φωτογραφίες είναι του Mr. Brikis…. Κοιτάξτε τον πόσο κούκλος και σίγουρος είναι… ίσως μ’αυτό το ποστ να του σώσω την σεξουαλικο-ψυχική του ισορροπία.
Ρε συ Μίλτο;
Εσύ με στειρωμένο ζώο;
Φτιάξε ρε, κανένα blog, να τα λέμε…
ΟΚ! Μη φωνάζεις θα πάμε στον νέο πλανήτη που προσφάτως ανακαλύφθηκε και που έχει ίδιες κλιματολογικές συνθήκες με την γη…. απέχει βέβαια 20 έτη φωτός… αλλά δεν τρέχει και τίποτα…. και βέβαια το’χε το BBC τρίτη είδηση, ενώ εδώ εμείς το γράψαμε στα παπάρια μας… και πάλι δεν τρέχει τίποτα…. πριν όμως πάμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία στον νέο πλανήτη παρέα με τον Mr. Brikis, τον Σμούντα και την Σέρμπα… μήπως θα μπορούσες να περιορισθείς σε ένα μπλογκάκι του Θεού….

40 σχόλια:

Vsls είπε...

Πασάς ο Mr. Brikis καλοπέραση και εμείς θέλουμε να του κόψουμε και αυτή τη χαρά. Δε πάει δεν του αξίζει τέτοια τύχη! Αφού ξέρει το δρόμο της επιστροφής δεν χαλιέται!
Χαιρετίσματα και στον Μίλτο καιρό έχουμε να τον δούμε, όχι πως τον ξέρω προσωπικά, αλλά πλέον όλοι κοινοί γνωστοί γίναμε... Α και πες του κι άλλο για τα blogs, μπορεί να είναι λίγο παλιά για τον ίδιο αλλά κάνουν ακόμα τη δουλειά τους.
Καλημέρα!

Vsls είπε...

ΥΓ. Πολύ καλό που αφαίρεσες το moderation, να ξαναπάρουν λίγο ζωή τα σχόλια γιατί τόσο καιρό νόμιζα ότι έγραφα σε τοίχο με χρονοκαθυστέρηση.

vatraxokoritso είπε...

Εσύ δεν θα τα στείρωνες και αυτά θα κάνανε μωρά και θα γέμιζαν τον τόπο..
Αλλά έτσι θα αποκτούσαμε από σπόντα και εμείς ένα Σμουντοσερπάκι!
Αυτός ο Μακριδής ,πόντιος είναι?
Για να ‘χουμε καλό ρώτημα- που θα έλεγε και η γιαγιά μου.
Επειδή τελειώνει σε –ιδης,γιατί αν τελείωνε σε –ακης θα ήταν Κρητικός.
Μια χαρά την περνάει ο γάτος του,θέλω και εγώ γατίσια ζωή σαν του "έτσι",όμως να εξηγούμαστε μην έρθει κανείς να μου κόψει τ’απαυτά μου..

An-Lu είπε...

Ένας κούκλος είναι ο Brikis!
Σωστά τα περί ελευθερίας του, αλλά σκέφτηκες τους απογόνους του, οι οποίοι ΔΕΝ θα είναι τόσο τυχεροί όσο εκείνος;
(έχω κουραστεί ψυχικά να βλέπω πατημένα γατία στους δρόμους)

Lion είπε...

Συμφωνω με την an-lu. Μου αρεσει ο ευθυμος τονος του ποστ και δεν θελω να τον χαλασω με νουθεσιες. Αλλωστε Μανο, εχεις δειξει οτι ξερεις να σκεφτεσαι σωστα - δεν χρειαζεται να σε συμβουλεψω εγω.

Αν ολοκληρη η υπολοιπη ζωη μας ηταν φυσικη, θα ηταν λαθος να στειρωσουμε τον Mr. Brikis. Ειναι ομως;

Επετρεψε μου λιγη αυτοδιαφημιση και ενα λινκ στο ποστ μου γυρω απο τα φυσικα ενστικτα και τις στειρωσεις.

Οταν επιβιβαστεις στο διαστημοπλοιο για να πας με τον φιλο σου στον καινουργιο πλανητη, θα χρειαστειτε navigator, ετσι; Αναλαμβανω εγω :-)

Μαριλένα είπε...

Να τον στειρώσει, να τον στειρώσει, να τον στειρώσει.
Εκτός αν αναλάβει κάποιος να φροντίζει τους απογόνους του.
Τότε πάσο.
Τα πάντα δεν είναι η χαρά του πηδήματος και του όρχη η ευμάρεια.
Καλός ο κύριος Μίλτος που τον παίρνει διακοπούλες. Εγώ τις δικές μου τις αφήνω υπο την επίβλεψη του αδερφού μου κι όταν γυρίζουμε βρίσκουμε ..καμένη γη.:)

Dreamer on the Poof είπε...

Ο Brikis ή Titis θα γίνει ή Tentzeris...

SilentSoul είπε...

Και εγω αυτο θα του ελεγα αν μιλούσαμε όπως παλια.Να μην τον στειρώσει.
Ο Mr Brikis ειναι ενας υπεροχος γάτος και χαιρομαι που τον πηρε μαζι του στην Ισπανια παρα την ταλαιπωρια που πιθανον να υπέστη τοτε με τα ταξίδι.
Ειναι κομματι του και δεν μπορει να κάνει χωρις αυτόν.

Οσο για το blogging μακαρι να μπορουσες να τον πεισεις.Του το ειχα ζητησει αλλα το περασε στο ντουκου.Ειναι και πολυασχολος-workaholic οποτε τον καταλαβαινω.
Παντως αν εγραφε θα τριβαμε τα ματακια μας.Λεει αληθειες..οπως ειναι,χωρις γαρνιτουρα και βασικο..δεν ειναι δηθεν.

Τωρα να σου πω πως ηταν μεγαλη εκπληξη αλλα συνάμα με χαροποίησε το οτι ειδα ενα ποστ αφιερωμενο στον Μιλτο,πιθανον το ξέρεις.Ειναι απο τα πιο αξιολογα προσωπα που εχω γνωρισει ,που του εχω ιδιαιτερη αδυναμια και ας έχουμε χαθει,σ αυτο φταιω εγω.Τεσπα,μπορω να γραφω ωρες για εκεινον.

Σε φιλω και σε αγκαλιαζω σφιχτα γιατι μου εφτιαξες την μέρα.Μακαρι να ηξερες ποσο.(Πεισε τον για blogggg pllllzzzz)
Smouats

Aggelos Spyrou είπε...

Όταν θέλω να αποφασίσω κάτι που αφορά άλλα όντα (βάζω και τους ανθρώπους μέσα στον όρο "όντα"), τοποθετώ τον εαυτό μου στη απέναντι θέση.

Φαντάζομαι λοιπόν ότι ζω σε ένα γατόκοσμο, ο Μr Brikis είναι στέλεχος σε επιχείρηση και με έχει κατοικίδιό του...

Γράφει λοιπόν στον γάτο του Μάνου Αντώναρου, και τον ρωτάει αν πρέπει να με στειρώσει ή όχι.

Ο Γάτος του Μάνου, που διατηρεί γατοblog, το σκέφτεται... Ίσως να έχει μια αμφιβολία, γιατί τι θα γίνουμε αν γεμίσει ο γατόκοσμος ανθρώπους?

Ο Brikis τελικά... αποφασίζει να με στειρώσει!!!

(Πανικοβλήθηκα...).

Υ.Γ. Αν και έχουν απόλυτο δίκιο όσοι είναι υπέρ της στείρωσης, και συμμερίζομαι τους λόγους και την αναγκαιότητα, η φιλοσοφική μου πλευρά θεωρεί ότι αυτό είναι ενάντια στο νόημα της ζωής, που, εν τω βάθει, είναι η διαιώνισή της.

0:)

Kwlogria είπε...

Να του κόψει τα αρχίδια του γαμόγατου!!!

Υ.Γ. Είδες για να βγάλεις το moderation;;

o kairos είπε...

Ρε συ,τα ευνουχιζουν ή τα στειρωνουν;Αλλο το'να αλλο τ'αλλο.Οοοοχι και στα δυο.Γεννηθηκα και εζησα με ζωα.Φαινεται,το ξερω...Κοιμομανε με ενα γατι πανω στη μουρη και ενα σκυλο στα ποδια.Γεννοβολαγανε κεθεχρονις μεσα στις ντουλαπες μου τα γατια.Στα σωβρακα μου.Στις δαντελενιες κυλωτες της εκαστοτε συμβιας μου.Οποια συμβια δεν ηθελε τετραποδα εφευγε το διποδο.Οι πορτες και οι μπαλκονο0πορτες ητανε ανοιχτες να φευγουνε τα ζωα να πηδιωνται.Αλλη χαρα να κανουν απο μονα τους δεν τους εχει μεινει.Ολα τα αλλα εμεις τους τα κανουμε.Μονο τα σκατα απο τον κωλο δεν τους βγαζουμε με βεντουζα,να μη λερωνονται.Εχανα γατια ενα ενα.Στην αρχη σπαραζα.Μετα εμαθα το νομο της φυσης.Ενα χανοτανε,ενα επαιρνα.Τα μωρα στα χωρια.Και χωρις εμενα θα τους παταγε ολους αυτοκινητο και με μενα τα πατουσαν.Με μενα ,ομως,περναγε μπεηκα το ζωο με αγκαλιες και χαδια.Για οσο ζουσε.Οταν επαψα νε εχω προσβαση σε δρομο για τα ζωα εκοψα τα ζωα.Μου λειπουν οπως του λειπουν ενος τα παιδια.Ε, δεν παιρνω ενα ζωο για την παρτη μου,να κανω την ηδονουλα μου και να καλυψω την αναγκη μου στερωντας του τις βασικες δικες του.Το θελω για μενα ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟ.Οχι για το καλο του!!Κιαν ειναι να το πατησει αυτοκινητο,θα το πατησει και χωρις εμενα.Και δεν πιστευω λεξη για τα ζωοφιλα αισθηματα οσων στειρωνουν ζωα και να με συμπαθουν καλοι ανθρωποι,που ειναι σ αυτη την κατηγορια.Δεν θα μας αρεσε να μας στειρωναν για να μη σκοτωνομαστε απο τον υπερπληθυσμο.Για την ακριβεια,θα το βρισκαμε ανατριχιαστικο.

The Torch είπε...

Τον Μίλτο τον γνώρισα κατά το 1990 -λίγο πάνω λίγο κάτω δεν θυμάμαι. Τότε η μητέρα μου έπαιζε σε μία παράσταση που την είχε γράψει ο πατέρας του. Ο Μίλτος, παιδί χωρισμένων γονίών γάρ, ειχε κολήσει στην μητέρα μου ως mother figure και την αποκαλούσε "σεπτή μητέρα". Κάπως έτσι τον γνώρισα κι εγώ στα καμαρίνια όπου κυκλοφορούσαμε τα βράδια. Γίναμε φιλαράκια και μάλιστα για ένα φεγγάρι βγαίναμε τα βράδια με το μηχανάκι μου και -όπως λες Μάνο- το παιδί ήταν πολύ μπροστά, οπότε πεθαίναμε στα γέλια. Κυρίως εγώ που είμαι και μερικά χρόνια μικρότερος.
Τότε ο Μίλτος ήταν ρεπόρτερ στην ΕΡΤ. Αργότερα πέρασε στον ΑΝΤ1, όπου συνέχισε το ρεπορτάζ πριν αρχίσει με τα παιχνίδια. Είχε πολύ δουλειά, οπότε μοιραία χαθήκαμε και τα τηλέφωνά μας ελαττώθηκαν μέχρι που σταμάτησαν.
Μία ημέρα πήγα στον ΑΝΤ1 να βρω τον πατέρα μου που δούλευε εκεί. Ο Μίλτος ήταν ακόμη ρεπόρτερ. Μπαίνω στο ασανσέρ για να ανέβω και τελευταία στιγμή, καθώς έκλεινε η πόρτα, μπαίνει και ο Μίλτος. Το πρόσωπό μου άστραψε που τον είδα. Τον ρώτησα με απίστευτη χαρά τί κάνει. Με ύφος μπλαζέ και κάνοντας μισό βήμα πισω προς την πόρτα του ασανσέρ που έκλεινε μου κάνει: "Μπα τί κάνεις εσύ από δω;" Προσγειώθηκα απότομα. Ανασκουμπώθηκα και του απάντησα σοβαρότατα ότι φέρνω κάτι στον πατέρα μου. Σιωπηλά φτάσαμε στον όροφο του. Άνοιξε η πόρτα και βγήκε. Δεν είπε ούτε γεια. Ήταν 1994. Δεν του ξαναμίλησα έκτοτε.

Ανώνυμος είπε...

Ανέμελη και ευχάριστη ιστορία, για ένα αγαπημένο παιδί της εν Ελλάδι δημόσιας σφαίρας.
Τι έχει "απογίνει" τώρα;
Με τι ασχολείται (επαγγελματικά και μη);
Ευπρόσδεκτες οι διαφωτιστικές απαντήσεις.

------ είπε...

Ετσι έλεγα κι εγώ για τη Χάιδω μου
"Να της στερήσω τη χαρά της μητρότητας;Ποτέ! Θα την προσέχω!"
Και σε διαβεβαιώνω πως μέσα στο σπίτι ήταν , λίγο, 3 λεπτά να πάρει αέρα την έβγαζα και παρ`όλα αυτά έμενε έγκυος η άτιμη!!!!
5 φορές από 4 γατάκια!
Ε πια τη στείρωσα γιατι παραλίγο να τα τινάξει!

industrialdaisies είπε...

"Πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι".
Με κάτι τέτοιες φοβερές πρακτικές ο άνθρωπος επιβεβαιώνει το πόσο "έλλογο" ον είναι...

The Torch είπε...

Μην αφήνεις τα "αρχίδια" να σε κάνουν ότι θέλουν

Μαριλένα είπε...

Πολλή σημασία δίνεις κι ασχολείσαι. Οσο σημασία λοιπον του δίνεις, τόσο φουσκώνει απο ικανοποίηση.
Χέστον και κάνε το κέφι σου, χωρις να σου επιβάλλει ο κάθε μαλάκας τι θα κανει ή τι δε θα κανει στα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτή η αντισύλληψη, πόσα αρχίδια θα είχανε σωθεί αν υπήρχε χάπι για τις γάτες...

Pan είπε...

Λες να είναι το ένα από τα αρχίδια του Mr. Brikis που άκουσε ότι σκέφτονται να το σφαγιάσουν και βγήκε στην γύρα μπας και στο τέλος την γλυτώσει;

Ανώνυμος είπε...

Να'μουν το Μάη γάιδαρος..
τον Αύγουστο μουλάρι..
όλο το χρόνο κόκκορας..
και γάτος το Γενάρη.

Αντε να δούμε ωραία πρωτοχρονιά που θα κάνει ο ευνούχος!!

MariaDedoussi είπε...

Μόλις έχω τελειώσει ένα πολύ ωραίο πόστ, με φωτό και πολύ χιουμοριστική διάθεση (ως συνήθως) για τους δίδυμους αδελφούς που κυβερνούν την Πολωνία. Ανυποψίαστη, μόλις το δημοσίευσα, ανοίγω να διαβάσω το δικό σου και βλέπω πάλι τα δια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μυ. Δε βαρέθηκε ο Χριστιανός; Τέλος πάντων, τρέχω πανικόβλητη και αποσύρρω το πόστ, για να μη γίνει συνειρμός.
Τα έχω πάρει κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

Τοσα πολλα αντισυλληπτικα, τοσα πολλα προφυλακτικα, τοσα διαφραγματα, τοσες φυλαγμενες περιοδοι, τοσα γαμησια απο τον κωλο, τοσες ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ, τοσες εκτρωσεις, τοσα δυστυχηματα, τοσοι πολεμοι, τοσες μεταναστευσεις...
πως στο διαολο και ειναι παντοτε ΓΕΜΑΤΑ τα λεωφορεια?

Lost Bodies - Παγκοσμιοποιηση

Debby είπε...

Συμφωνώ!

Πρέπει προτού μάθουμε όλοι μας να στειρώνουμε τα ζώα, πρώτα να μάθουμε να τα αγαπάμε όπως είναι.

Γιατί μας έχω ικανούς να εξαφανίσουμε είδος από την πάντα καλή μας πρόθεση.

tink είπε...

ναι,

εγώ θα πω για τις γάτες, δεν με νοιάζουν τα αρχίδια (πολύ)

ως γνωστή γατομάνα έχω να πω, οτι μόλις την στειρώσεις την γάτα, αποκτά ψυχολογία σκύλου στα γεράματα του. Μη γελάς, σοβαρά το λέω. Πέφτει η ψυχολογία της και όλο κοιμάται το χρυσό μου, ούτε νιαρ ούτε τρίβεται ούτε τίποτα. Γι αυτό, καλύτερα να μην τη στειρώσει, καλά τα λες. Αν βγήκα εκτός θέμματος ας με επαναφέρει κάποιος. μερσί μποκού.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τις φωτογραφιες που εβγαζες το Σαββατο κατω απο τον Berska στην Ερμου,ποτε θα τις ανεβασεις;
Σε καποια απο αυτες πρεπει να ειμαι και εγω μεσα!!!

Φασιστοειδές Κουμούνι είπε...

Mάνο Αντώναρε,

Έχεις ποτέ προβληματισθεί για το ότι όλοι αυτοί που σου αφήνουν σχόλια για τα πρόσωπα, δημόσια ή μη, τα οποία σχολιάζεις δεν παρεκκλίνουν ποτέ ούτε κατ' ελάχιστον -διαολεμένη σύμπτωση- από τις απόψεις σου; Όλοι-ες σιχτίρισαν τον Πάτρα (who the bloody hell is this lad, anyway?) κι εκθείασαν τον Μ. Μακρίδη. Mήπως, άθελα σου, τρέφεις μπλογκοκόλακες;
Στα πιο ενδιαφέροντα. Πώς βλέπεις την Ταουγκρές; Αν νικήσουμε, έχουμε ελπίδες με τους Ρώσους και τον τσουτσουλομύτη; Θα είσαι στο ΟΑΚΑ πρώτη μούρη;

Ένας παλιός εχθρός,

Ανώνυμος είπε...

Ο μίλτος μακρίδης ειναι γαλάζιο παιδί που τώρα με μια ''εταιρεία'' πληροφορικής έχει αναλάβει πολλές δουλειές της νέας διακυβέρνησης

Ανώνυμος είπε...

Προς σφιχτοκωλους και σφιχτοκωλες, τσιριζατε το ιδιο οταν τα επαιρναν τα πρασινα παιδια?

FuSmOKer είπε...

Μάνο Αντώναρε καταρχήν είναι φασιστικό να βάζεις moderation στο blog σου, ΕΣΥ που δηλώνεις Δημοκράτης.
Χμμ, βρίζεις κάποιον και τον λες ΑΡΧΙΔΙ αλλά κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙΣ.
Να σου πω όμως εγώ γιατί (μάλλον) δεν τον κατονομάζεις??
Γιατί έχει και αυτός μια άποψη για σένα με παραδείγματα και ΑΝ τον κατονομάσεις τότε και άλλοι bloggers θα δουν και μια άλλη οπτική γωνία.
Αυτό είναι μονόπλευρη τακτική και βαθειά... δημοκρατική (λέμε τώρα..)
Μάνο Αντώναρε, μίλα καθαρά και ξάστερα να καταλαβαίνουμε τι λες.
Μας λες για ένα αρχίδι...
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ??

Άλλά ναι, λέμε ό,τι να ναι..

{αν θες να σου συστηθώ επώνυμα, το κάνω μέσω e-mail}

Μαύρος Γάτος είπε...

Μάνο δεν έχεις υποχρέωση σε κανέναν να δώσεις εξηγήσεις για το αρχίδι. Ούτε ακι το αρχίδι έχει καμμιά υποχρέωση να δώσειοποιανδήποτε εξήγηση σε οποιονδήποτε τρίτο. Ούτε και το comment moderation το βρίσκω φασιστικό, ακόμα και τα κλειστά comments δεν τα βρίσκω τίποτα- απλά δεν μού αρέσουν, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Φασισμός όμως είναι να απαιτείς από τον άλλον (εδώ, από τον Μάνο) εξηγήσεις.

Για τον Γάτο τώρα, ένα έχω να πω:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ Mr. Brikis

Ένας άλλος Μίλτος Σ;)))))))

ΥΓ. Διαφωνώντας με τον Καιρό, θα πω ότι είναι καλύτερα αν έχεις ένα ζώο, έστω και σε κλειστό διαμέρισμα, έστω κι αν του΄στερείς την "φυσική" του ζωή (κάτι που φυσικά θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν είναι για όλους...). Καλύτερα από το να μην έχεις καθόλου. Και στο κάτω κάτω τού προσφέρεις μακροζωία, ασφάλεια, υγεία, δεν είναι και λίγα.

Εγώ για την Λίζα-τέως Σκρατς αρνήθηκα την στείρωση. Βρ΄ήκα την λύση της ένεσης: Ασφαλής και ανώδυνη αλλά προσωρινή. Την προηγούμενή μου γάτα την έχασα λόγω κοπάνας από δεύτερο όροφο φυσικά λόγω οίστρου, και δεν την ξαναπατάω. Από το να βασανίζεται το ζώο προτιμώ μια ένεση το εξάμηνο. Η στείρωση έχει πολύπιό βαριές (και μόνιμες) συνέπειες.

Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για το Hellaprestral (για θηλυκό γατί, γι αρσενικό θα υπάρχει κάτι άλλο)..

Σ;)))))

Dreamer on the Poof είπε...

Αντί να προσαρμοζόμαστε με τη Φύση,
την προσαρμόζουμε έτσι όπως μας βολεύει...

Όταν όμως κάποιος πιο ισχυρός μας φερθεί ανάλογα,
διαμαρτυρόμαστε γιατί καταπατάει τα θέλω μας, τις ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας...

Ισότητα και Ισονομία κατά πως μας εξυπηρετεί...

Μαύρος Γάτος είπε...

@michelan

Είσια πολύ μπερδεμένος. Ο άνθρωπος από την αρχή της ιστορίας του δεν κάνεςι τίποτε άλλο από το να ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ τη φύση στις ανάγκες του, γι αυτό και έφτασε εδώ που έφτασε. Όσο για τις γάτες, η μετατροπή τους σε κατοικίδια έχει γίνει πολλές χιλιετίες πριν, και μάλιστα προς μεγάλο συνολικό όφελος του Γατογένους, που έχει κατακλύσει τη Γη, μαζί φυσικά με τον άνθρωπο. Άλλο είναι ο σεβασμός στα ζώα και άλλο οι υπερβολικές σου επικρίσεις.

Αλλά μάλλον στόχος σου είναι απλά να επικρίνεις, και όχι να εκφράσεις άποψη. Γιατί το ύφος σου δεν είναι ύφος συνομιλητή, αλλά εισδαγγελέα. Αυτό δεν πρδίδει άνθρωπο που σέβεται τον συνάνθρωπο, άρα γιατί να πιστέψουμε ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σέβεσαι τα ζώα;

Για μένα τουλάχιστον, ο σεβασμός στους συνανθρώπους προηγείται του σεβασμού στα ζώα.

Και τι σχέση έχει η "ισότητα και η ισονομία" που αναφέρεις με τα σκυλιά και με τα γατιά;;;;

Στο ξαναλέω, είσαι πολύ μπερδεμένος.

Dreamer on the Poof είπε...

@ μαύρος γάτος

Μαυρόγατε,
εγώ δεν είμαι μπερδεμένος,
εσύ διαβάζεις περιορισμένα...

-Στη Φύση πρέπει να προσαρμοζόμαστε σύμφωνα με τους κανόνες της και όχι ενάντια.
Αυτό ισχυρίζομαι και μεταφέρω την αναλογία ισχυρού ανθρώπου/καταπιεσμένου ζώου στην αντίστοιχη ισχυρού ανθρώπου/καταπιεσμένου ανθρώπου...

-Η μετατροπή σε κατοικίδια δεν έγινε προς όφελος κανενός ζωικού γένους.
Έγινε προς όφελος των ανθρώπων γιατί έτσι εξυπηρετούσαν τις ανάγκες τους για τροφή, για προστασία, για συντροφιά , για "δοκιμές και πειράματα"...

-Τα ζώα τα σέβομαι πάνω απ'όλα γιατί δεν τα θεωρώ ιδιοκτησία μου.
Εσύ την ΔΙΚΗ σου γάτα την έχασες γιατί την έβαλες να ζει παρά φύση μέσα σε ένα διαμέρισμα
και για να μη χάσεις την επόμενη της στερείς βασικές της λειτουργίες.
Με την ίδια ένεση θα "ευνούχιζες" και έναν άνθρωπο για να μην τον χάσεις ;

-Ισονομία και Ισότητα είναι να φέρομαι σε όλες τις υπάρξεις το ίδιο.
Εσύ τα ξεχωρίζεις σε ζώα και ανθρώπους.
Ιδεολογία σου είναι και δικαίωμα σου...

ΥΓ.εκτιμώ τις υπόλοιπες σκέψεις σου, αλλά αμφιβάλλω πλέον κατά πόσο είναι μόνο θεωρία και όχι πράξη...

Καλά Ξεμπερδέματα

FuSmOKer είπε...

@Μαύρος Γάτος:
Μαύρε Γάτε τώρα τι να σου πω..
Εγώ στον Μάνο Αντ. μίλησα (ή φώναξα πιο σωστά).
Να ξεκαθαρίσουμε 2 πράγματα.
Καταρχήν δεν απαιτώ (ούτε απαίτησα) εξηγήσεις.
Ζήτησα, απλά. Το να ζητάω Μαύρε Γάτε (έστω και φωνάζοντας) έχει διαφορά από το να απαιτώ.
Θα σε ρώταγα τώρα τι δουλειά έχω να το απαιτώ, αλλά τέλος πάντων. Και που το ζήτησα, μπορεί να έχω κάποιον λόγο Γάτε, ο οποίος δεν θα πρέπει λογικά να σε κόφτει.
Φυσικά και δεν έχει υποχρέωση να μου απαντήσει σχετικά με το ποιος είναι το αρχίδι. Αν είχε την υποχρέωση τότε θα το απαιτούσα σίγουρα. Αλλά είπαμε, δεν την έχει.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο άσχετο.
Πως είναι δυνατόν να πιστεύεις και να λες ότι είναι καλυτερα για τα ζώα να τα κλείνουμε στους 4 τοίχους. Μήπως κοιτάζετε την πάρτη σας, λέω? Μήπως το ρωτήσατε το ζώο αν θέλει να ζήσει στα 3χ5 m? Τι στειρώσεις και μαλακίες λέτε?
Συμφωνώ με τον kairo και τον michelan. Τι άλλο να πώ........
Σε λίγο θα ακούσω πως καλώς και τα αλυσοδένουν και τα πάνε στο τσίρκο. Έτσι γλυτώνουν και απο τις ρόδες των αυτοκινήτων π.χ.
Ε ρε.....
Τσιρκο..
Θέατρο του παραλόγου είμαστε.

herinna/ είπε...

Έχεις το πόδι σου το πονεμένο
κι εγώ στα πρήζω και σε περιμένω
υπέρβαση δεν σου ζητάω
και αν δεν έρθεις δεν θα σε φάω
να σ' αγαπώ δεν μου κοστίζει
να μη σε ξέρω με τσακίζει
στο αρχίδι (σου) δεν απαντάω
γιατί την ώρα μου θα φάω
μα αν με ρωτήσουν τι σου βρίσκω
θα πω κοιτάχτε πίσω πίσω
εκεί που είχε τα παιδιά του
πριν να του φτύσουν τη δουλειά του
κι αν ο λόγος είναι άλλος
εγώ δεν είμαι παπαγάλος
αυτούς που τρώνε τις ψυχές μας
τους συναντήσαμε στο χθες μας
και ξέρω πως αυτό πονάει
μα θα το φας δεν θα σε φάει
περαστικά σου όλα θα' ναι
κι αν την ψυχή σου δεν μετράνε
εγώ τα πάντα χαμπαριάζω
κι ότι αγαπώ δεν τσουβαλιάζω
κι αν σε πικραίνει να έχεις δώσει
και να σου λένε έχεις προδώσει
προχώρα με τα δυο σου πόδια
οι φίλοι γίνονται κοθώνια
όταν η αγάπη σου δεν φτάνει
για το δικό τους το χαρμάνι
κι όταν τους έχεις συνηθίσει
σε μία ξεχασμένη βρύση
που τρέχει τρέχει κι όλο αδειάζει
μα να την κλείσουν δεν τους νοιάζει.
Και ύστερα όλοι αδικημένοι
αισθάνονται και γελασμένοι
σαν το νερό της τελειώσει
κι άλλο δεν έχει να τους δώσει.
Εμείς της γης οι διψασμένοι
οικονομία τι σημαίνει
το' χουμε νιώσει στο πετσί μας
Σταγόνες ρούφηξε η ψυχή μας
και μεγαλώνει με ότι έχει
η αγάπη όλα τα αντέχει.
Πήγαινε βγάλε καμιά ακτίνα
δεν ζεις στην Πάρο ζεις στην Αθήνα!
Μην έρθω εκεί και σε αρπάξω
και στην καρέκλα τους σε κάτσω
κοίτα το πόδι σου να φτιάξεις
για να μπορείς να ξελυσσάξεις.
Α!

Μαύρος Γάτος είπε...

@Funsmoker: σού μίλησα κάπως έντονα γιατί με ενοχλεί ιδιαίτερα όταν κάποιος εκτοξεύει άτοπα κ αλόγιστα τους χαρακτηρισμούς που περιέχουν τη ρίζα 'φασίστ-". Από κει και πέρα ο καθένας έχει τις απόψειος του που είναι σεβαστές.

@Michelan & @ Funsmoker


Λοιπόν είναι φανερό ότι διαφωνούμε. Εγώ υποστηρίζω ότι ο άνθρωπος προσαρμόζει τη φύση στις ανάγκες του (και πολύ καλά κάνει), ενώ εσύ το αντίθετο. Σκέψου όμως πού οδηγεί ο τρόπος σκέψης σου αν τον τραβήξεις στα άκρα. Με τη λογική αυτή θα έπρεπε ακόμα να ζούμε στις σπηλιές. Η κατάχρηση είναι άλλο κεφάλαιο...

Επίσης μην ξεχνάτε ότι το δίπολο άνθρωπος-φύση είναι πλαστό. Ο άνθρωπος είναι ΜΕΡΟΣ της φύσης, και όχι αντίπαλός της.

Όσο για τα κατοικίδια, και πάλι διαφωνούμε. Μια αδέσποτη γάτα ζει το πολύ 3-4 χρόνια. Μια σπιτική γάτα ζει 12-15. Δίνει και παίρνει αγάπη. ¨Εχει ασφάλεια, τροφή, υγεία. Είναι μέλος της οικογένειας. Μαζί με τον άνθρωπο, έχει φτάσει σε όλες τις ηπείρους.

γράφεις αλλού Michelan για τα δικαιώματα όλων των πλασμάτων:

...Εσύ τα ξεχωρίζεις σε ζώα και ανθρώπους.
Ιδεολογία σου είναι και δικαίωμα σου...


Ναι, εγω πιστεύω ότι από κάποιες πλευρές και μέχρι ένα σημείο προηγούνται οι άνθρωποι. Ας πούμε, δεν είμαι ενάντιος στην κρεοφαγία, εφόσον είμαστε ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ σαν ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ (για την ακρίβεια, παμφάγα) όντα.

Να κι ένα σημείο όμως όπου συμφωνούμε απόλυτα: δικαίωμά σου κι εσένα να πιστεύεις το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

ELPIZO NA EISAI KALA...

EXEIS MERES NA GRAPSEIS KATI KAI ANAROTIEMAI GIATI.

KRIMA... GIATI PERIMENOUME

Arkin είπε...

@μαύρος γάτος

Ξεκινώντας από το "ο άνθρωπος είναι ΜΕΡΟΣ της φύσης" στο οποίο συμφωνώ απόλυτα, συμπεραίνω ότι ο άνθρωπος δεν προσαρμόζει τη φύση ανάλογα με τις ανάγκες του, αλλά νομίζει ότι την προσαρμόζει. Ως μέρος της φύσης, αν την αλλάξει, αλλάζει και αυτός.
Αλλά ναι, ενεργεί σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Τώρα, για τα χρόνια ζωής... Σημασία έχει η ποσότητα ή η ποιότητα? Είμαστε σίγουροι ότι ένα ζώο θέλει αυτά που εμείς μπορούμε να του προσφέρουμε? Τότε γιατί σε πρώτη ευκαιρία φεύγει? (για λίγο, για πολύ, για πάντα)

Όσο για την ισότητα, μάλλον τα υπόλοιπα ζώα είναι ανώτερα από εμάς, γιατί ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που έχει γνώση του κακού, κι όμως πράττει το χειρότερο.

FuSmOKer είπε...

@Μαύρος Γάτος:
Ούτε εμένα μου αρέσουν εκφράσεις του τύπου ΦΑΣΙΣΤ-..
Εγώ την χρησιμοποίησα βέβαια αλλά ήταν μαλακία της στιγμής.
Ζητώ συγνώμη από τον όποιονδήποτε πιθανόν θίχτηκε (κυρίως τον Αντών.)

Τώρα για το ότι ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης συμφωνώ.
Αλλά δεν μπορούμε να αποφασίζουμε για τον άλλο (το ζώο στην προκειμένη περίπτωση) χωρίς να ρωτήσουμε τι θέλει.
Ένα παράδειγμα.
Εγώ καπνίζω. Και πάρα πολύ μάλιστα.
Αυτό είναι σίγουρα άσχημο για την υγεία μου. Και μάλλον θα πεθάνω και νωρίτερα.
Το να μου απαγορέψουν όμως να καπνίζω (και δεν μιλάω για δημόσιους χώρους) ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!
Γιατί αποφασίζουν άλλοι για μένα και δεν με ρώτησε κανείς.
Και αυτό είναι Μαύρε Γάτε το ζήτημα. Τα σκυλιά και τα γατιά εξ ορισμού δεν μπορούμε να τα ρωτήσουμε. Αλλά πολλές φορές δεν τους αφήνουμε και το δικαίωμα της επιλογής.

marayia είπε...

Μήπως 8άταν καλύτερα να αφήσουμε τα ζώα( αν τα αγαπάμε ) να ζήσουν ελεύ8ερα και οχι σκλάβοι της εκάστοτε διά8εσής μας? Αναρωτιέμαι εγω ...
ΚΑλέ 8α σας άρεσε κάποιος άλλος να αποφασίσει αν 8α σας κόψει ο γιατρός τα@@ ή αντίστιχα για τις γυναίκες φιλόζωες (?)να σας κάνει στείρωση για οποιονδήποτε λόγο? Ελεος!Αφήστε τα ελευ8ερα.. σας ενοχλουν?