17.7.07

Υψηλαί Τεχνολογίαι











Δεν έχω μεγαλύτερη χαρά από το να συναντώ παλιούς μου μαθητές. Η χαρά μου είναι διπλή όταν έχουν κάνει και τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Εχω μια γραμμή της TELAS.

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι επικοινωνίες είναι ταμπού. Ολο και κάποιο πρόβλημα παρουσιάζεται… είτε στο σέρβις… είτε στην συνέπεια… είτε στον ΟΤΕ… είτε στις εταιρίες… στο 2007 αν θες να λες ότι ανήκεις στον πολιτισμένο κόσμο, δεν υπάρχει περίπτωση να θες μια τηλεφωνική γραμμή υψηλής τεχνολογίας και να περιμένεις παραπάνω από μερικές ώρες…

Στην Ελλάδα η επικοινωνία είναι σαν τον έρωτα.

Όταν φτάνει να κορυφωθεί, όλο και κάποια μαλακία γίνεται.

Στη μαλακία πάνω συνήθως αγριεύω. Και επειδή όλο και κάτι σκαμπάζω από ρεπορτάζ βρέθηκα με το τηλέφωνο της υπέυθυνης επικοινωνίας της TELAS.

Η κ. Βάσια Στασινοπούλου.

Μμμμμμ… υπεύθυνη επικοινωνίας… το αγαπημένο μου.

Παίρνω το νούμερο…

Απαντά η κ.Στασινοπούλου.

Της λέω το όνομά μου… και είμαι έτοιμος να πώ όλα αυτά που έχω σκεφθεί, την ώρα που περιμένω στο αργό downloading.

-Σας ξέρω…

(Ωχ, δεν ξεκινήσαμε καλά…)

-Σας είχα καθηγητή στην Σχολή Δημοσιογραφίας…

(Τα μπινελίκια μπήκανε αυτομάτως στο συρτάρι! Η σχέση δάσκαλου-μαθητή οφείλει να είναι ΠΑΝΤΑ τρυφερή!)

Φυσικά και μου'λυσε το πρόβλημα.

Όμως το θέμα δεν ήταν αυτό. Το θέμα ήταν ότι το'λυσε πάραυτα, με πολύ επαγγελματισμό και ταυτόχρονα με φιλική διάθεση.

Μετά από χρόνια ξέρω να ξεχωρίζω γιατί με εξυπηρετούν. Άλλες φορές επειδή δεν θέλουν να μπλέξουν με δημοσιογράφο, άλλες επειδή υποθέτουν ότι θα τους καρφώσω στον πρωθυπουργό (χαχαχαχα) και άλλες επειδή με συμπαθούν.

Η κυρία Στασινοπούλου το'κανε επειδή με συμπαθησε. Και νομίζω ότι με συμπάθησε επειδή δεν έκρυψα την χαρά μου, που μια μαθήτρια μου πάει τόσο καλά επαγγελματικά… και συνέβη αυτό… επειδή με κατέκλυσε μόλις μου είπε ότι κάποτε την είχα διδάξει μερικά πράγματα…

Και πάνω από όλα: το΄κανε γιατί ξέρει τη δουλειά της.

Ρε παπάρα, θα αναρωτηθείτε οι περισσότεροι και με το δίκιο σας… γνωστός της ήσουν σε εξυπηρέτησε.

ΟΚ! Όμως στην Ελλάδα αυτό που χρειαζόμαστε ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ είναι άνθρωποι που να ξέρουν τη δουλειά τους… όχι να την αγαπούν… ή να την κυνηγούν…. απλώς να την ξέρουν… τόσο δύσκολο είναι πιά;

Θα μπορούσε να με εξυπηρετήσει και ένας άσχετος. Θα ένιωθα την υποχρέωση, αλλά δεν θα'χα τον ανάλογο σεβασμό προς τον ίδιο ή την (όποια) εταιρία του.

Οι δομές και το σύστημα είναι οι άνθρωπο, ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Δεν μπορείτε φαντασθείτε τί οργιώδεις ανοησίες μου έχουν πει αφ'υψηλού δημοσιογραφάρες, περί blogging, pixel, mb κ.λ.π. Oύτε που πάει το μυαλό σας…

Χαίρομαι λοιπόν όταν συναντώ κάποιον που η δουλειά του είναι να ξέρει από τέτοια πράγματα και τα ξέρει… και όταν κάτι την ξεπέρασε η Βάσια, δεν έκανε την ξύπνια, αλλά με παρέπεμψε σε έναν τεχνικό (υποθέτω πιτσιρικά) τζιμάνι, που μου είπε πράγματα, που αν τα ήξεραν οι καναλάρχες και τηλε-σταρούμπες θα χορεύανε τον χορό του Ζαλόγγου από την Ακρόπολη στις 02.30 το πρωί, όταν σβήνουν τα φώτα της (για λόγους οικονομίας).


Attachment: Πολύ αργότερα έμαθα ότι η λύση που μου΄δωσε δεν ήταν στην αρμοδιότητα της… αλλά το'κανε super.

Respect, που λέμε και εμείς οι bloggers.

12 σχόλια:

Lion είπε...

Καλησπερα Μανο, με μπερδεψες.

Γραφεις "...στην Ελλάδα αυτό που χρειαζόμαστε ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ είναι άνθρωποι που να ξέρουν τη δουλειά τους…".
Μααα, καλα. Αυτονοητο δεν ειναι αυτο;
Εγω δεν θα το εβαζα σαν "πανω απ' ολα". Θα το εβαζα σαν μινιμουμ προϋποθεση για να κανει καποιος μια οποιαδηποτε δουλεια.

Ανώνυμος είπε...

ε π ι τ ε λ ο υ ς ! σε ξαναβρηκα να ομορφαινεις τα μεσημερια μου.Ελπιζω και ο σαουιρις να διαβαζει το μπλογκ σου πριν ξαναπουλησει την τελας οπως απειλει ωστε να περασει και η βασια ενα μεγαλο φωτεινο καλοκαιρι!
Υ.Γ. Ειμαι και γω ενας απο τους μαθητες σου κατα μια εννοια...

spourgitaki είπε...

κ. Αντώναρε σήμερα η λέξη "επαγγελματισμός" αποτελεί έναν άγνωστο όρο για πάρα πολλούς ανθρώπους. Μία προτροπή της μητέρας μου που -με προσπάθεια ομολογουμένως- προσπαθώ να τηρήσω ήταν "όταν αποφασίσεις να κάνεις μία δουλειά να την κάνεις πάντα καλά. Για εσένα". Ξέρω ακούγεται απλό. Στην πράξη κολλάμε όλοι...


p.s. Ομολογώ πως ζηλεύω ολίγον την κ. Στασινόπουλου. Οι καθηγητές που είχαμε εμείς δυστυχώς στην πλειοψηφία τους, δεν είχαν what it takes για να μας εμπνεύσουν ή έστω να μας εφοδιάσουν σωστά για αυτή τη δουλειά.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Μάνο, "μαθητές" σου είμαστε όλοι...

καλημέρες

Ανώνυμος είπε...

Μάνο αν δεν λεγόσουν Αντώναρος θα σου 'λεγα τι εξυπηρέτηση θα είχες..(απο τον Αννα στον Καϊάφα)και πάει λέγοντας..
p.s. μακάρι καθένας απο εμας να μπορούσε να βρει το τηλεφωνο της/του καθε "υπεύθυνου επικοινωνίας" και να μιλήσει τόσο εύκολα....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΩΝ 6.Ο1 ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ .ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΣΑΙ !

afrodiet είπε...

Αυτό που είναι τελικά πιο ωραίο από το ότι εξυπηρετηθήκατε από μαθήτρια (κολακευτικό), ότι εξυπηρετηθήκατε ενώ δεν το περιμένατε(ευχάριστη έκπληξη), ότι κάποιοι εξυπηρετούν σ΄αυτή τη χώρα (υπάρχει φως)είναι ότι έχετε την ...ομορφιά να αναφέρετε το όνομά της. Πέρα από τις γκρίνιες που ακούμε πάντα από τις δημοσιογραφάρες με τη συνοδεία κραυγών "πείτε ονόματα, γιατί δε λέτε ονόματα;;;" που ποτέ δεν κατονομάζουν ούτε εκείνους που έχουν ως στόχο, ούτε εκείνους που εξυπηρετούν για να στοχεύσουν κάπου, είναι σπουδαίο να ακούς ευχαριστημένους ανθρώπους που εύκολα αποδίδουν την ικανοποίησή τους στην ικανότητα κάποιων άλλων και όχι στην δική τους υπερπροσπάθεια ή εξυπνάδα!!!

Ανώνυμος είπε...

sou ksostise , epeidh ths kostise

sto taxidi anaferomai

gia afto ekanes kai mia vdomada na grapseis

afto ki an einai trufero

Manya Maratou είπε...

στις αγκαλίτσες κόλλησα

καλώςτο

The Torch είπε...

Φαντάζομαι ότι ολοκληρωμένος ο τίτλος του post είναι "Υψηλαί τεχνολογίαι και σφιχταί αγγαλιαί" :)

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά τώρα, είναι άξιο λόγου όλο το περιστατικό που έχετε την ανάγκη κιόλας να το δημοσιοποιήσετε στο blog σας; Αναρωτιέμαι τόση ώρα που το διαβάζω ποιο μπορεί να είναι το ηθικόν δίδαγμα της όλης αυτής της "δακρύβρεχτης" ιστορίας αποδομένης σε νοσταλγικο-μελισταλαχτο-ρομαντικό λόγο; Δηλαδή την ψυχολογία του έλληνα δεν την γνωρίζουμε; Μια γυναίκα, της οποίας το τηλέφωνο αμελήσατε να μας γνωστοποιήσετε πως το βρήκατε, σήκωσε το ακουστικό του γραφείου της και την περίμενε μια έκπληξη: ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ της και μάλιστα αδερφός του ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ! Δηλαδή τι περιμένατε να κάνει; Να μην σας εξυπηρετήσει; Και να ήθελε δεν μπορούσε. Όσο για τις ικανότητές της, ποιος αμφισβήτησε την αξιοκρατία στον ιδιωτικό τομέα; Ή μήπως η Tellas είναι δημόσιο; Θα μας τρελάνετε τελείως αγαπητέ κ. Αντώναρε!

FuSmOKer είπε...

Εγώ και πάλι γνωρίζω την εν λόγω κυρία (από τηλεφωνικές συνομιλίες λόγω δουλειάς) και μου είχε φανεί ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετη με το αντικείμενο της..

Όσο για την Tellas, άστο καλύτερα..
Δεν σε παίρνει όύτε εσένα ούτε την Tellas.