29.8.07

ΠΡΟΣΟΧΗ: πολιτική διαφήμιση

Είναι 1977... ίσως και '76...

Εργάζομαι στο ΠΑΝΘΕΟΝ. Η πρώτη μου σοβαρή δουλειά...Διευθύντριες του περιοδικού οι κυρίες Ινώ Κωνσταντοπούλου, Πόλη Μηλιώρη και οι δυο κόρες ενός ιστορικού εκδότη του περιοδικού Τύπου του Νίκου Θεοφανίδη. (Ρομάντζο,Βεντέτα, ΠΑΝΘΕΟΝ και άλλα πολλά...) Συνεργάτες του μυθικοί άνθρωποι... ένα μόνο παράδειγμα για να μην πελαγοδρομήσω: Νίκος Τσιφόρος...

Ο πατέρας μου εκτός από γελοιογράφος ήταν και εξαιρετικός κασετίστας... art director που θα λέγαμε σήμερα... Σχεδίασε λοιπόν εικαστικά το ΠΑΝΘΕΟΝ...το οποίο ήταν το πρώτο που είχε σηκώσει τη σημαία του φεμινισμού. Του σκληρού φεμινισμού της εποχής.

Το κλίμα για μένα ήταν εντελώς οικείο, καθώς είχα μεγαλώσει εκεί (με έπαιρνε ο πατέρας μου όταν ήμουν παιδί) αλλά και επειδή με τους Θεοφανίδηδες (και φυσικά τις κόρες) οι γονείς μου είχαν παλιά φιλία.

Σαν τώρα θυμάμαι τη μητέρα τους Λούλα (Θεοφανίδη) να πίνει τουλάχιστον μία φορά το 15νθήμερο καφέ με τη μάνα μου στο καθιστικό μας... σαν τώρα θυμάμαι που φεύγανε τα βράδια και λέγανε: Δεν θα αργήσουμε.Πάμε σε καμμιά ταβέρνα με τους Θεοφανίδηδες).

Ο φεμινισμός με έβαλε στη δημοσιογραφία...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται πολύ τρυφερό, αλλά πιο πολύ αστείο... Οι φεμινίσtριες είχαν βάλει εμένανε (έναν άνδρα δηλαδή) να μεταφράζω το ένθετο 32σελιδο πατρόν από το γερμανικό BURDA. Θεωρητικά μπορώ να πλέξω και να κεντήσω τα πάντα...

Η μεγάλη σταρ του περιοδικού ήταν η Φωτεινή Πιπιλή. Πιτσιρίκα ήταν φυσικά, αλλά όταν άνοιγε η πόρτα και έμπαινε με τα κείμενα στο χέρι («Αυτά και Αλλα»), νόμιζες ότι έμπαινε η Γκρέτα Γκάρμπο. Η Φωτεινή που δεν κόλωσε ποτέ.

Με τον πατέρα μου αγαπιόντουσαν πολύ. Εκείνος την καμάρωνε και εκείνη τον σεβότανε.


Εγώ παρακολουθούσα και έλεγα καμμιά μαλακία μπας και με πάρει κανείς και μένα είδηση. Σιγά που με παίρνανε... Μετά από λίγο καιρό άφησα τα πατρόν σε ειδικότερα χέρια και έφυγα για άλλες δημοσιογραφικές διαδρομές...

Την πέτυχα 20 χρόνια μετά στον ΑΝΤ1.

Εκείνη με πορεία στην τηλεόραση και εγώ να πήζω στην παραγωγή ειδήσεων. Είχε έρθει για να κάνει τα τηλεοπτικά «Αυτά και Αλλα».

Της ζήτησα να δουλέψω μαζί της....

-Το ρωτάς; μου είπε...πάμε στον Iάσονα Μοσχοβίτη να του το πούμε. Πήγαμε (στον σοφότερο των ελληνικών media) και αυτός με έβαλε δίπλα της... Η Φωτεινή κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είμαι από αυτούς που θα τρέξω με ένα μικρόφωνο στο χέρι ή θα κάνω την βρώμικη δουλειά του γραφείου. Ετσι από την δεύτερη μέρα με έχρισε σύμβουλο της. Kαι το εννοούσε.

Ηταν η πιο δημιουργική εποχή της καριέρας μου. Δοκιμάσαμε μαζί πράγματα που δεν είχαν (ούτε έχουν) ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση. Ο,τι και να σας πω λίγο είναι...

Γιατί τα κάναμε;

Γιατί η κ. Πιπιλή είναι ανοικτό μυαλό. Και απίστευτα «μέσα σε όλα». Ο,τι καινούργιο εμφανίζεται θέλει να είναι η πρώτη που θα το δοκιμάσει. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εκανε ζωντανή εκπομπή με σκηνικό που πήρε φωτιά και δεν έχασε ούτε για ένα δευτερόλεπτο την ψυχραιμία της και πάντα την ενδιέφερε ο ανθρώπινος παράγοντας στα ρεπορτάζ της. Λατρεύει ότι έχει πλάκα και δεν πουλάει τους φίλους της.

Πώς να ξεχάσω ότι όταν τσακώθηκα με τον Μαστοράκη και με απέλυσαν, πήγε στον σταθμό και ποιός είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε... Το πιο σοβαρό είναι ότι μετά από μια εβδομάδα επανήλθα, πράγμα εντελώς διανόητο για τον τότε ΑΝΤ1.

Από τότε δεν ξαναδουλέψαμε ποτέ μαζί.

Ηπιαμε όμως ποτάκια πολλά βράδια. Γελάσαμε πολύ και το πιο όμορφο είναι ότι μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουμε να αγαπιόμαστε (κάνοντας πια ελάχιστη παρέα).

Μέσα σε όλο τον θόρυβο της δημοσιότητας, του καινούργιου μέσου, των σταρ, των χρημάτων, της εξουσίας, των πολιτικών κ.λ.π. η Φωτεινή χανότανε πριν (από το πρωί) και μετά την εκπομπή (το μεσημέρι).

Πού πήγαινε;

Μα στον Δήμο Αθηναίων, όπου δούλευε σκυλίσια.Μιλάμε για πολύ σκυλίσια.

Μια μέρα που έτρεχε με την ψυχή στο στόμα να μπει στο στούντιο την ρώτησα:

-Δεν μου λες πότε θα αφήσεις τις παπαριές με τον Δήμο;

Ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά. Εκείνη όμως φρενάρησε στις γόβες της... γύρησε και με έπιασε από το πουλόβερ....για πρώτη και μοναδική φορά μου έριξε τα μπινελίκια της ζωής μου να μην τολμήσω να ξαναπώ τέτοια μαλακία και μετά έτρεξε στο στούντιο και... μεταμορφώθηκε.

Με έμαθε να αγαπώ τις γάτες.

Με έμαθε να προσέχω την Αθήνα.

Με έμαθε να μην κάνω πίσω.

Με έμαθε ότι οι τρέλλες που σκέφτομαι είναι πολύ εύκολο να γίνουν επιτυχία.

Είναι η σειρά μου να της δείξω το blogging. Της το χρωστάω.

Εμαθα ότι άνοιξε blog www.fpipili.blogspot.com .

Για να είμαι ειλικρινής δεν μου πολυ-άρεσε η ιδέα. Με εκνευρίζει το «οψιμο ενδιαφέρον». Μπήκα στο blog της... Τί να μ'αρέσει; Σοβαρό. Ψυχραιμο. Με περίσσια προσοχή μην ξεφύγει κανένα ορθογραφικό λάθος (η χαρά του νόμου του Μέρφι)... με ...βιογραφικό.

Καλέ πού είναι η Φωτεινή, που ξέρω; αναρωτήθηκα.

Το'ψαξα λιγάκι και τη βρήκα... είχε απαντήσει στα comments... καθαρά χωρίς πολιτικάντικο λόγο... διστακτικά όμως...

Της τηλεφώνησα 12.30 το βράδι.

-Ελα ρε...το'δες το blog μου; με ρώτησε ατάκα.

-Σ'αρεσε;

-Οχι, πολύ...

-Ωραία....το αλλάζω....

(Χα.... η Φωτεινή μου... η δικιά μου Φωτεινή.... πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι)...

Κτυπάει το τηλέφωνο.

-Περίμενε μισό λεπτό.

Ακούω... μιλάει με κάποιον που προφανώς είναι σε κάποια τοπική αυτοδιοίκηση ... έχει τηλεφωνήσει για να την ενημερώσει για κάτι... περί των πυρκαγιών....Μαύρο φίδι που τον έφαγε τον ανθρωπάκο. Του είπε λύσεις... του΄δωσε λεπτομέρειες για τί πρέπει να κάνει στο μέλλον και όταν κάτι (υποθέτω) προσπάθησε ο δυστυχής να ψελίσει για δικαιομογία (;) του πήρε ο διάολος τον πατέρα.

Μετα γύρισε σε μένα.

Οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος θα ήταν εκνευρισμένος, εκείνη όμως ήταν ήρεμη...

-Για πες λοιπόν τί να κάνω;

Tης είπα διάφορα... όσο πιο τρελλά ήταν, τόσο πιο πολύ ενθουσιαζότανε...

-Χεστήκαμε για το ποιά είσαι... της είπα... γράφε μωρέ... αυτά που μου λες... διαμαρτυρήσου, βρίσε, γκρίνιαξε, χοροπήδηξε, κάνε πλάκα... γράψε αυτα που έλεγες στο τηλέφωνο στον άνθρωπο πριν.... Μπες στα blogs των άλλων και άσε σχόλια στα δικά τους posts.

-Ωραία... θα το κάνω....

-Α και σβήσε αυτο το Υποψήφια βουλευτής ΝΔ Α' Αθηνών....

-Γιατί;

-Γιατί μοιάζει να μας κοροίδευεις... «Είμαι μαζί σας μέχρι τις εκλογές»... οψιμος μάγκας με άλλα λόγια....

-Αλλο;

-Ενα τελευταίο: Το blog Φωτεινοπιπίλω μου, δεν είναι προεκλογικό φυλλάδιο για να μας γράψεις το βιογραφικό σου και το πρόγραμμά σου....

-Κανένα καλό θα μου πεις;

-Ναι... μ'αρεσε που απάντησες στα σχόλια... μην σταματήσεις.... και απάντα ακόμα πιο πιπιλίστικα.

-ΟΚ! Σου δίνω τη Μαρία –τη συνεργάτιδά μου- να συνεννοηθείς για πράγματα που εγώ δεν καταλαβαίνω...

-Ναι... ήρθε μια νεανικότατη φωνή.... χαμογέλασα.... ποιός άλλος υποψήφιος έχει το θάρρος να έχει για συνεργάτη εναν νέον άνθρωπο; Και η Φωτεινή δεν έχει μόνο μια νεαρή συνεργάτιδα , αλλά και έναν ακόμα νεαρότερο συνεργάτη, τον Βασίλη... Αλλο να το λες και άλλο να το κάνεις....

Είμαι ευχαριστημένος γιατί ξέρω τί θα τους συμβεί:

Θα τους βγάλει το λάδι ανάποδα. Θα ζήσουν δίπλα της σαν βασιλιάδες. Δεν θα τους ξεχάσει ποτέ... αλλά το πιο βασικό: μαθητεύουν σε μια σπουδαία δασκάλα όχι μόνο της επικοινωνίας ή της πολιτικής, αλλά και της ευπρέπειας, της μαχητικότητας , της άλλης σκέψης...

Η νεαρή ήταν μαζί μου πολύ ντροπαλή.

Της είπα αυτα που είχα να της πω και κλείνοντας τη συμβούλεψα:

-Μην της λες (της Πιπιλή) πάντα ναί... γουστάρει πίεση και άλλη άποψη...

Το ίδιο λέω και σε σας....

Μπείτε το blog της και πιέστε την... ρωτείστε την... κουβεντιάστε μαζί της... δεν ξέρω αν είναι η στιγμή της να βγει βουλευτίνα.... είμαι σίγουρος όμως ότι μερικοί και μερικές από σας θα αποκτήσετε μια σπουδαία e-φίλη.


Attachment: Λυπάμαι πολύ που έγραψα αυτο το post ως manosAntonaros. Είναι από τις λίγες φορές που για να το υποστηρίξω θα ήθελα να με λένε: manospapadopoulos

Attachment2: Σας υπόσχομαι ότι δεν θα ξαναγράψω για άλλον υποψήφιο. Αυτό όμως ήταν μια δημόσια ενδειξη αγάπης και σεβασμού σε έναν άνθρωπο που με στήριξε εντελώς άδολα σε δύσκολες στιγμές μου. Και δεν ντρέπομαι, γιατί το κείμενο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οσο για το timing είναι αλήθεια, πώς είναι χαχαχαχαχαχα υποπτο!



24 σχόλια:

Θεριό Ανήμερο είπε...

Ωστόσο δεν μπορείς να μη δεχτείς ότι η εικόνα, ή καλύτερα η εντύπωση που έχουμε εμείς ενδεχομένως να μην ταυτίζεται και απόλυτα με αυτό που περιγράφεις. Λογικό είναι βέβαια, αφού είμαστε εκτός του off camera παιχνιδιού, αλλά για τον λόγο αυτό προσωπικά θα ομολογήσω ότι με ξένισε λίγο το κείμενό σου αυτό.
Σαφώς δικαίωμά σου βέβαια (μη λέμε τα αυτονόητα) αλλά είπα να την πω την αμαρτία μου.

SilentSoul είπε...

Willkommen mein Freund:)

Μετα απο καιρο ξαναδιαβαζω αναρτηση σου :)

Ελπιζω να μας γραψεις για το πως περασες

Viele Küsse

Ανώνυμος είπε...

Ωχ...
Σε βλέπω να σε πρήζουν διάφοροι για να τους δίνεις συμβουλές blogging :)

Καλησπέρα Μάνο

Μαριλένα είπε...

Kαλησπέρα Μάνο,
....
αυτό: καλησπέρα.
Και φιλιά xxxx

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Αντί για ευχαριστώ στο Μάνο, για τον ύμνο του προς το πρόσωπό μου και για να τον τσιγκλίσω γιατί του αρέσει, σας ανακοινώνω ότι: τα δικά μου γατιά είναι ωραιότερα από τα δικά μου, ο Ξέρξης 6 μηνών ράτσας αδεσποτέ γάτος μου, όχι μόνο δεν είναι "αδελφή", όπως υπονοούσαν στους 300 για τον Πέρση αυτοκράτορα, αλλά έπεσε πριν από ένα μήνα από τον 5ο όροφο και δεν έπαθε τιποτα - νόμιζα, αλλά ένα κουσουράκι του έμεινε στο πόδι και η θεραπευτική του αγωγή ήταν ομοιοπαθητική γιατί έμπλεξε με "τρελό" κτηνίατρο. Αύριο μεθάυριο δημοσιέυω κατα παγκόσμια αποκλειστικότητα γυμνές φωτογραφίες....των γατιών μου. Μάνο σε αγαπάω και σε ψηφίζω.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τον !!!

Thn evlepa tin Pipilh kai hmoun molis mathhths gymnasiou

Και πάλι Καλώς τον !!!

Dreamer on the Poof είπε...

Ωραίο κείμενο...
Ωραίες ανταλλαγές απόψεων...

Λάθος χρόνος/timing...

που συνεπάγεται

και λάθος ύφος...

The Torch είπε...

Γειά σου βρε Μάνο. Ξεσουνίτεψες επιτέλους; Καιρός ήταν.
Έχω δουλέψει και εγώ με την Φωτεινή, στην πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση, στο Tempo. Πολύ τρέλα βρε παιδί μου, πολύ τρέλα.
Κάποια φορά μπαίνει στο γραφείο μου και βλέπει από τα παράθυρα τα πεύκα της Κατεχάκη να έχουν γεμίσει με αυτή την ασθένεια που τα κατατρώει (Βαμβακίαση τη λένε αν δεν λέω μεγάλη μπούρδα). Ήρεμα δείχνει το τηλέφωνό στο γραφείο μου και με ρωτάει: "Μπορώ να πάρω σε παρακαλώ". "Φυσικά" της λέω. Σχηματίζει τον αριθμό. Πέρασαν δέκα δευτερόλεπτα σιγής. Ίσως λίγο παραπάνω. Την έβλεπες όμως ότι είχε νεύρα. Έπαιζε το μικρό της δαχτυλάκι καθώς είχε ακουμπήσει την παλάμη της στη μέση της. Και ξαφνικά... all hell broke loose. Ένας κακομοίρης υπάλληλος του δήμου της απάντησε. Τί άκουσε Θεέ μου. Τί για το πόσες φορές έχει ζητήσει να καθαρίζονται τα δέντρα, τί ότι ακόμα κι αν δεν γίνονται καλά με το νερό πρέπει να καθαρίζονται γιατί στάζουν και λερώνουν τα πεζοδρόμια και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα από κάτω, τί ότι αν δεν έρθει τώρα υδροφόρα στην Κατεχάκη μαύρο φίδι που τους έφαγε όλους στη Λιοσίων και άλλα τέτοια.
Περιττό να γράψω το αποτέλεσμα.

triantara είπε...

δηλαδή τώρα μπορώ να μπαίνω και στο δικό της μπλογκ και να αφήνω κι εκεί τα μπινελίκια μου;;; αχ μάνο, την έκαψες την γυναίκα...
:)

Ανώνυμος είπε...

Αχ, τι μου θύμισες ρε Μάνο!
Πρέπει να πούμε στην Πιπίλω να ανεβάσει στο blog, από το αρχείο της, την εκπομπή "ΕΚΛΟΓΕΣ by night". τη θυμάσαι; Με σκηνικό το σαλόνι του σπιτιού της με το τραπέζι στρωμένο με τσόχα και τους πολιτικούς συντάκτες και τους άλλους καλεσμένους να μιλάνε παίζοντας πόκα!!!!, τον μπάτλερ και τις άλλες χαριτωμενιές που με τόσο μεράκι είχατε (αν μου επιτρέπεις και είχαμε) στήσει!!!
Α και να μην ξεχάσω ότι η εκπομπή γραφόταν ανά ημίωρο και η κασέτα - με ένα "ζητά" μπροστά - πήγαινε στον Αντ1 να παίξει γιατι είχαμε αργήσει! Απίστευτη βραδιά, απίστευτη εκπομπή!
:-)

mako είπε...

Δεν μπορώ άλλο Μάνο μου, δεν μπορώ ...

ότι προτείνεις εσυ εγώ πάω και το διαβάζω. Οι απόψεις μας και τα γούστα μας σπάνια ταυτίζονται (αλήθεια νέα απο τον ιμίαιμο κανείς;)

είδα το blog της κας Πιπιλή. Για την ίδια άποψη δεν έχω. Δεν την έχω παρακολουθήσει ποτέ. Αλλά έλεος .... Έχω βαρεθεί να μου τρίβουν οι πολιτικοί στη μούρη το πόσο μαλάκα με θεωρούν. Οκ θεώρησέ με αλλά μπορείς να το κάνεις τόσο διακριτικά ώστε να μην το πάρω πρέφα ...;

Έχουμε λοιπόν ένα blog που κινείται σε μπλε γαλάζιο φόντο. Το χρώμα της Ν.Δ. Πως είπατε; Δεν είναι πολιτικό το υπονοούμενο; Είναι απλά το αγαπημένο χρώμα της κας Πιπιλή; Συγνώμη λάθος ! (είπαμε είμαι μαλάκας)

Έχουμε ένα blog πολιτικού που όμως "αποποιείται" αυτή την ιδιότητα της και ισχυριζεται ότι απλά είναι ένα άνθρωπος καθημερινός (σαν εμάς ντε!) που θέλει να ανοίξει διάλογο για την καθημερινότητα (τη δική μας ντε!). Σόρρυ αλλά η δική ιμίαιμη σκυλίτσα ξέρει καλύτερα κόλπα. Τουλάχιστον η Holly όταν δίνει το χέρι της σε κάποιον σκύβει ταυτόχρονα και το κεφάλι (σεμνά και ταπεινά). Αλλά η Holly είναι σκύλος, δικός μου, και άρα μαλάκας άσε που δεν ψηφίζει κιολας.

Έχουμε ένα blog πoυ εμφανίζεται μέσα στη τούρλα του Σαββάτου προεκλογικά (εδώ ο κόσμος καίγεται .... και οι άλλοι θέλουν να συζητήσουμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα ενδιαφέροντά μας.)

Έχουμε ένα blog στο οποίο αναφέρεται στόχος, σκοπός και βιογραφικο σημείωμα του ιδρυτή. Εταιρεία ανοίγουμε και δεν το έχω καταλάβει;;;;

Ελα ρε Μάνο σε παρακαλώ ! Έκανα σημερα το πρωί σεξ με τον άντρα μου, μη με γαμάτε και οι υπόλοιποι !!! Δεν είμαι πια 18 χρονών να μπορώ να ανταπεξέλθω στις "ξεπέτες".

Niemandsrose είπε...

Ήταν το σημερινό σας post ένα σοκολατάκι πραλίνα με γεύση κόλαση με περιτύλιγμα σούπερ. Αλλά καλό μου κάνει νομίζετε;

Πάντως δε πλέξατε την αγιογραφία της κας Πιπιλή. Τελειώνοντας την αναγνωση του -είπαμε- απολαυστικού post σας σκέφτηκα "πολλά νεύρα βρε παιδί, πολύ μπινελίκι". Και ξέρετε, αυτό που χρειαζόμαστε ως έθνος είναι περισσότερη ψυχραιμία, νηφαλιότητα, ηρεμία.

Μαύρο πρόβατο είπε...

ωραίο ποστ,
αλλα νομίζω
καλύτερα σουνίτης παρά seeitης...

Ανώνυμος είπε...

Είναι ευχάριστο πάντως που οι πολιτικοί, αν και κάπως καθυστερημένα, ανακαλύπτουν το blogging... Το κείμενό σου αληθινό, γι' αυτό και απολαυστικό. Καλώς ήρθες!

Ανώνυμος είπε...

ο Παπαθεμελής κάνει τον μάγκα με γαλάζιο χρήμα http://www.apomesa.info

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Πω! πω! έχω ξετρελαθεί με το video της κ. Πιπιλή... απίστευτη... ελπίζω να μην στεναχωριέται με τα κακόβουλα σχόλια..

Ανώνυμος είπε...

διακοπές τέλος, πολύπειροι μπλογκαδόροι και μπλογκατζήδες-μπλοφατζήδες, επιστρέφουν με ανανεωμένες δυνάμεις, μπορεί και τσουρουφλισμένοι... σκάνε μύτη και καινούργιοι μάγοι των πλήκτρων... κάποιοι βαρέθηκαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τό ριξαν στα μπλογκσποτ, παιχνίδι αγανάκτησης και αθυροστομίας είναι κι΄αυτά... σας καλωσορίζω απαξάπαντες, σαν τα σαλιγκάρια, με τις κεραίες όρθιες να οσμίζονται βροχούλα στα αποκαίδια... μου τηλεφώνησε ο Χουντίνι, άλλαξε πλεύση -με συμβούλεψε- μη κάνεις κήρυγμα σαν τους πολιτικούς, μίλησέ μας για περιστατικά με την Κάλλας και τον Ωνάση, που δεν τα ξέρει ο κόσμος, ξαναγίνε ρεπόρτερ... μα τί άλλο κάνω ως τώρα, αλλά τελευταία παρασύρομαι από τα συνταρακτικά γεγονότα... νιώθω ότι είμαι σε μιά γενιά που φεύγει και θα γλιτώσει από τα χειρότερα που έρχονται...
liberopoulos.gr

Heliotypon είπε...

Τι μου θύμισες! Κάποτε την είχα ψιλοερωτευτεί την Πιπιλή, μετά από ένα τσιμπούσι μιάς παρέας όπου συμφοιτήτρια της την είχε φέρει. Δεν τη φλερτάρισα γιατί την θέωρησα πολύ υψηλότερης κλάσης! (ξέρεις, "εμένα θα κυττάξει τώρα αυτή;") Μου έμεινε απωθημένο για πολλά χρόνια. Δεν το έμαθε ποτέ. Ούτε κανένας άλλος το έμαθε! Πέρασαν τα χρόνια και μου πέρασε κι εμένα, αλλά κάθε φορά που τη βλέπω νοιώθω ένα ανεπαίσθητο "τσίμπημα". Νά'ναι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες μέρες ή μάλλον νύχτες μου θύμισες ρε Μάνο - που ΄χουμε και τόσο καιρό να τα πουμε. Θυμάσαι τις "ΕΚΛΟΓΕΣ BY NIGHT" που είχα τη χαρά, ψαρούκλα τότε 1990, να συμμετέχω...
Τρελλή φάση με σκηνικό το σαλόνι της Πιπιλή, τραπέζι με πόκα για τους πολιτικούς συντάκτες και καναπέδες για τους υπόλοιπους! Και την ώρα να περνάει και να πρέπει να παίξει η εκπομπή κι εμείς να μαγνητοσκοπούμε τέταρτα και εικοσάλεπτα και να τα στέλνουμε με τη βοήθεια ενός "ζητά" στο στουντιο του ΑΝΤ1 για να παίξουν στον αέρα!
ωραία περνάγαμε!
πολλά "φωτεινά" φιλιά (που θά 'λεγες κι εσύ)
jean Kafat

Ανώνυμος είπε...

Θα αποφύγω την επιθετικότητα που απέκτησα τις τελευταίες μέρες, βρίζοντας και απαξιώνοντας τον πολιτικό κόσμο συλλήβδην, (πιστεύω όχι άδικα) και θα σταθώ στην εντύπωση που μου είχε κάνει η κυρία Πιπιλή, χρόνια πριν «άμα τη εμφανίσει» της.

Οικεία, όμορφη παρουσία και ευπροσήγορη, δημιούργησε με τον άγνωστο εμένα ευθύς εξ αρχής μία γέφυρα για να μου περάσει την εντύπωση κι όχι απλώς την είδηση. Μεγάλο προσόν για ένα δημοσιογράφο. Άριστο!
Κακό για ένα πολιτικό πρόσωπο. Επικίνδυνο!

Στη συνέχεια μας λες ότι της τηλεφώνησε ο κος τάδε της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος ζητούσε λύση εδώ και τώρα (στην τούρλα του Σαββάτου, αν όχι κατόπιν εορτής), η δε κα Πιπιλή, πανάξια ώς η φύση την προίκισε με ταλέντα πολλά, του έδωσε τις εντολές και οδηγίες για... το μέλλον, πράγματα που προφανώς έπρεπε να είχαν σκεφτή και πραγματοποιήση καιρό πολύ πριν.

Μα, Μάνο φίλτατε, αυτή είναι η κακοδαιμονία μας. Το κατόπιν εορτής, ήτοι: «στερνή μου γνώση...»

Το δε ότι θα ζήσουν δίπλα της σα βασιλιάδες οι συνεργάτες της, δεν ξέρω αν είναι ακριβώς καλό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Περσία. Αν δεν εννοείς αυτό που εννοώ, τότε για ξανασκέψου τι είπες εν τη ρύμη του λόγου σου.


Κατά τα άλλα, υπέροχη δημοσιογράφος η κα Πιπιλή, επαναλαμβάνω τονίζοντάς το. Άριστη στο αντικείμενό της και σπουδαία επαγγελματίας, γι αυτό και είναι καταξιωμένη και αγαπητή.

Το ίδιο ήταν και η κα Κανέλλη. Όμως δες την τώρα, όπως «μετεξελίχθηκε», άκουσέ την και πες μου αν θα φταίω εάν πω ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».



_____________
Πριν από καιρό μας έδωσες τη συμβουλή να προσέχουμε ποιόν βάζουμε λινκ στο μπλόγκ μας, προφανώς γιατί οι μέρες είναι πονηρές σαν τις προθέσεις των νυν και των επιδόξων κυβερνητών μας. (Δεν το είπες ακριβώς έτσι, αλλά έτσι το συνέλαβα εγώ).

Σε άκουσα λοιπόν, και αυτό κάνω.

ΜΑΥΡΗ @ ΤΡΥΠΑ είπε...

Θελει να μας πεισει η Κα Φωτεινη οτι , οτι, οτι.....Παιδια ψηφιστε την. Ειπε στον αλλον (Γεωργακοπουλο πρ υπουργο) ψι ψι. Πολυ σοβαρο πολιτικο λογο. Αν δεν εμαθε να συμπεριφερεται τοσα χρονια πολιτικα σωστα ποτε (την ενδιαφερει;;;) να το μαθει;;;

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

@ makrjohn

πιστεύεις ότι ο καθωσπρεπισμός πρέπει να τηρείτε πάντα? Όσοι τον τηρούν δηλαδή είναι πιο σοβαροί και κάνουν πιο σοβαρά τη δουλειά τους? η μήπως μένουν απλά στα επιφανειακά...ή επικοινωνιακά όπως θες πες το.

ΜΑΥΡΗ @ ΤΡΥΠΑ είπε...

@θυμησου πως με λενε...
Μιλησα για καθωσπρεπισμο; Αυτο ηταν χυδαιο. Σωστο να ειναι ενας χυδαιος σε ολα του και ενταξει να ειναι καθως πρεπει . ΑΥΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ>

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

@ makrjohn
"Ειπε στον αλλον (Γεωργακοπουλο πρ υπουργο) ψι ψι. Πολυ σοβαρο πολιτικο λογο. Αν δεν εμαθε να συμπεριφερεται τοσα χρονια πολιτικα" Αυτή είναι η φράση σου...συγνώμη αλλά δεν ξέρω εάν συνέβη και σε άλλους, αλλά εγώ αυτό κατάλαβα (βλέπεις χρησιμοποιείς και τη λέξη "σοβαρό") και όχι την έλλειψη επιχειρημάτων που μου θέτεις τώρα. Όσο για την απουσία πολιτικού λόγου = επιχειρήματα ... νομίζω ότι μπορεί να κρίνει ο καθένας από μόνος του. Μεγάλα παιδιά είμαστε...για το έξυπνα δεν παίρνω και όρκο.