30.3.06

Περί γονέων+ναρκωτικών (2)


(Γονείς) Θα ήθελα να σας παρακαλέσω κάτι:
Όταν διαβάζετε αυτό το post μην αρχίσετε τα «τστστστς»... τα «δεν είναι δυνατόν».... «στη δική μας εποχή δεν γινόντουσαν τέτοια»....
Διαβαστε αυτό το post ως δεδομένο... θα ήθελα πολύ να δούμε το πρόβλημα και όχι να το λύσουμε. ΣΆ αυτή τη χώρα έχουμε -βλέπετε- ακριβώς αυτό το κουσούρι: Πρώτα θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα και μετά να δούμε ποιο είναι.
Τις προάλλες ήμουν σε ένα σπίτι φίλων και γνωστών... και όπως γίνεται συνήθως μετα από κάποια ώρα πιάσαμε κουβέντα για τα παιδιά τους, που των περισσοτέρων είναι γύρω στα 16. Όταν μου λένε για παιδιά το μυαλό μου εστιάζεται αμέσως στα ναρκωτικά. Και για έναν περίεργο λόγο είναι ένα θέμα που οι γονείς το κάνουν γαργάρα, ενώ λατρεύουν το θέμα του ... σεξ (τις δικές τους εμπειρίες).
-Ο Γιάννης μου δε τρώει τίποτα, αλλά δεν καπνίζει ούτε τσιγάρο!
-Ο Μενέλαος μου είναι ερωτευμένος αυτή την εποχή... είναι με τις ωρες στο κινητό... βγαίνει μόνο τα Σάββατα και την υπολοιπη βδομάδα είναι κλεισμένος στο δωμάτιο του... Ούτε εμας δεν βλέπει? μεγάλη καψούρα σου λέω... Ετσι δεν είναι αγάπη μου;
-Ελα μωρέ, πώς κάνεις έτσι, αντε να καπνίσουνε καμμιά μαριχουάνα. Κι εγώ στην Περούτζια είχα καπνίσει με μια Πορτογαλίδα και το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κοιμηθηκα με τα ρούχα στον καναπέ της.... Υπερβολικός όπως πάντα είσαι αδελφέ μου...
-Εμένα οι κόρες μου είναι φίλες μου... θα μου τοΆχανε πει...
Σιώπησα.
Είναι τόσο ισχυρές αλήθειες αυτές μέσα τους, που ό,τι και να πεις θα σβήσει πριν φτάσει τα αυτιά τους.
Δεν μαθαίνουν με τίποτε όλοι αυτοί (εσείς δηλαδή) επειδή δεν θέλουν να ακούσουν, αφού είναι σίγουροι ότι ξέρουν... Η λύση «μακρυά από μας» είναι η καλύτερη.
Την προηγούμενη μέρα είχα παραβρεθεί σε μια κουβέντα ανθρώπων, που πραγματικά ξέρουν.
Ποιο είναι το ναρκωτικό που είναι σήμερα πολύ της μόδας;
Δυό-τρείς σταγόνες από το υλικο που είναι φτιαγμένα τα προϊόντα στεγνού καθαρίσματος σε ένα ποτήρι με χυμό, κοκακόλα, ή νερό και είσαι θεός. Αν το πιείς με αλκοόλ είναι πολύ επικίνδυνο. Τι κάνει στον οργανισμό; Θα δείξει... Ηρθε πριν από λίγο καιρό από το Λονδίνο.
Ερχεται το παιδί σας κάθιδρο στις 5 το πρωί... και επειδή εσείς είστε η γενιά του Γούντστοκ, ή του Πολυτεχνείου και είστε τάχα μου άνετοι και προχωρημένοι.... ούτε καν σηκώνεστε από το κρεββάτι σας.... και την άλλη μέρα το αφήνετε να κοιμηθεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και του πάτε στο κρεββατάκι του φρυγανίτσες με μαρμελάδα, που ούτε να δει και να ακούσει δεν θέλει... και παίρνετε τα ρουχαλάκια του, να τα πλύνετε για να αστράφτουν.
«Πολύ χορεύετε στο χοροπηδάδικα που πάτε βρε παιδάκι μου? Ακόμα μούσκεμα είναι και μυρίζουν. Ετσι σε έμαθα εγώ βρε;»
Σε ποιόν τα λέει η μάνα;
Στο πιο αγαπημένο πλάσμα που έχει σΆ αυτή τη ζωή... στον γυιό της ή την κόρη της... Το μόνο που αγνοεί, είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι σχεδόν ζόμπι.
Πίνουν «στεγνό καθάρισμα»! Το χωράει ο νούς σας; ή επειδή δεν το χωράει, το αποκλείετε; Και δεν έχετε αποφασίσει (λες και σας ρώτησαν) αν πρέπει να υπάρχει ο διαχωρισμός "μαλακά-σκληρά", επειδή κάποτε στη γειτονιά σας πέθανε από πρέζα ο γυιός του θυρωρού της απέναντι πολυκατοικίας?
Εχω δει με τα ίδια μου τα ματια νεαρά παιδιά να σνιφάρουν διεγερτικά για άλογα ιπποδρόμου (μην μπούμε στην ονοματολογία)... τώρα εξελίχθηκε σε "στεγνο καθάρισμα".
Αν τους τα είπα αυτά τα πράγματα εκεινη τη βραδιά;
Όχι! Δεν έχει νόημα.
Δεν λέω μαντάμ, ότι ο Τάκης σας παίρνει τέτοιου ειδους ναρωτικά, απλώς λέω ότι δεν κόβω το κεφάλι μου, ότι δεν παίρνει.
Τι να κάνετε;
Δεν έχω ιδέα.
Εχω όμως να προτείνω κάτι:
Αρχικά αποδεχθείτε το πρόβλημα.
Αφήστε στην άκρη τα ταμπού και τα «ξέρω γω»...
Γιατί δεν κάνει κάτι το κράτος η η τηλεόραση;
Λοιπόν, μέχρι τώρα νόμιζα ότι ήταν σοβαρό το επίπεδο της κουβέντας μας. παρακαλώ πολύ ας το κρατήσουμε σΆ αυτό το επίπεδο.

ΥΓ. Γιατί επιμένω; Πώς το λέγανε στην εποχή του Γούντστοκ; Επανάληψις μήτηρ... ε, δεν θυμάμαι κιόλας.




51 σχόλια:

J95 είπε...

Πίνουν «στεγνό καθάρισμα»!

Ιδού τα αποτελέσματα της φουντοαπαγόρευσης.

vatraxokoritso είπε...

γι αυτο και βρωμάνε απο χιλιόμετρα μακριά..
οπως το s-k(ει)
καίει τον εγκεφαλο ..μια χαρά!

hardrain είπε...

μου έχεις κάνει το ηθικό κομμάτια Αντώναρε. έχω που έχω την απόλυτη συνείδηση "δεν ξέρω τίποτα" -στο έγραψα στο προηγούμενο- έχω και σένα να το υπογραμμίζεις όσο δεν παει άλλο.

Αυτό το στεγνό καθάρισμα πάλι τι στο διάβολο είναι;

twocows είπε...

Μιας που μιλας για γονείς. Το ένα πρόβλημά τους είναι τα ναρκωτικά και το άλλο είναι να μη τους βγει ο γιος τους gay. Κάνε ένα σχετικό post και με αυτό ;)

An-Lu είπε...

Ξέρεις πιο είναι το πρόβλημα βρε Μάνο; ότι οι γονείς που θα έπρεπε να διαβάσουν κομμάτια σαν κι αυτό, δεν μπαίνουν καν στο ίντερνετ, πολύ λιγότερο να εγκαταλείψουν τη στρουθοκαμηλική τους στάση σε σχέση με τα παιδιά τους.

An-Lu είπε...

συμπλήρωση: ....πάσης μαθήσεως!
Μην αφήνεις το Γερμανό να σου πάρει το μυαλό ;-)

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Αντωναρε, με προκαλειτε να γραψω και γω μια εμπειρια που ειχα οταν ειμουν πολυ μικρη σχεδον 8 χρονων.
Εντελως τυχαια ανακαλυψα στο μπανιο μας την βενζινη που καθαριζαμε τοτε τους λεκεδες.Κλειδωνομουν λοιπον (γιατι με εκοβε οτι ηταν κατι κακο ) και σνιφαριζα μετα μανιας. Αργοτερα πολυ εμαθα οτι αυτο που εκανα ειχε το ονομα τζίνα.Θυμαμαι ακομα και τωρα τις παραισθησεις που ειχα, ηταν τρομερα εντονες.Και πως το εκοψα το χούι;;
Το ειχα εκμυστηρευτει στην μεγαλυτερη αδελφη μου (ετων 11) και αυτη η δόλια τρομαξε απο την τρομερη μου εξαρτηση και μου ειπε σε ανύποπτο χρονο κάτι που με τρομαξε, ότι ενας φιλος του μπαμπα μας που ειχε λέυκη ( η δερματικη παθηση ) το επαθε απο αυτο το πραμα.ΕΕ το εκοψα μαχαιρι.
Αλλα ποσο δικιο εχετε. Γιατι εγω ως ατομο με τρομερη προδιαθεση στις ουσιες γενικά, ειμουν αρκετα τυχερη στην ζωή μου που δεν εμπλεξα με τους "καταλληλους" ανθρωπους.
Και τωρα που ειμαι μάνα, αντε να ηρεμησουμε, και να δούμε αυτο το ενστικτο που θα μας βγαλει, γιατι μονο αυτο και αν ... μας γλυτωσει.

mo5hp3t3r είπε...

Καταρχάς θα συμφωνήσω με τον j95. Όσο αργεί να έρθει η αποποινικοποίηση, τόσο σπρώχνουμε τα παιδιά στα πιο φτηνά ναρκωτικά και συνήθως αυτά που έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες (τζίνα, κόλλα κτλ.)
Το σίγουρο είναι πως είναι πια πολύ εύκολο για ένα παιδί να έχει πρόσβαση στα ναρκωτικά. Δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί. Μπορώ να σου εγγυηθώ οτι οι νέοι σήμερα σε ένα ποσοστό 70% έχουν δοκιμάσει. Αν πάρουμε την ευρεία έννοια του όρου και περιλάβουμε και τα νόμιμα ναρκωτικά (αλκοολ και τσιγάρο) τότε είναι κοντά στο 100%. Να κρυφτείς από τα ναρκωτικά είναι λιγο δύσκολο πια.

Για μένα το πρόβλημα λέγεται εφηβεία! Είναι η περίοδος που τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα από ποτέ και η Μητέρα Φύση δεν τα βοηθάει και ιδιαίτερα. Ξυπνάς μια μέρα στα 13 σου και έχει περάσει η πανούκλα από το πρόσωπό σου. Είσαι στην εποχή που αρχίζεις να έχεις τα πρώτα σεξουαλικά σκυρτήματα και η εμφάνιση σου δε σε βοηθάει καθόλου. Κάθε μικρή μαλακία που συμβαίνει εσένα σου φαίνεται βουνό. Το να γίνεις "κάποιος" στο σχολείο είναι δύσκολο. Συνήθως τα παιδιά που είναι μούρη στο σχολείο καπνίζουνε. Εγώ για παράδειγμα από αυτό δεν ξέφυγα... Οι έμποροι το ξέρουν αυτό και το εκμεταλλεύονται, οι γονείς που είναι?. Το βλέπεις κυρά μου οτι το παιδί σου περνάει εφηβεία. Το ξέρεις οτι του λές 1 και αυτό ακούει δέκα..
"Δεν θα πας στο χορό"
"Δε μ'αγαπάς"
"Όχι, επειδή σ'αγαπάω δε σε αφήνω"
"Δε μ'αγαπάς καθόλου και δεν ξέρεις τι περνάω"
"Λάθος κάνεις τα έχω περάσει κι εγώ"
Sorry μάνα αλλά λάθος κάνεις εσύ. Εσύ τα πέρασες πριν 20-30 χρόνια και τα έχεις αφήσει πίσω σου. Εγώ πέρασα εφηβεία πριν 10-12 χρόνια και την έχω ήδη σβήσει. Το είπα όμως και το ξαναλέω οτι το θέμα δεν είναι πόσο καταπιεσμένο νιώθει το παιδί από τους γονείς. Αν θυμάστε καλά σαν παιδιά είχαμε το συνήθειο να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που μας λέγανε. Από την άλλη αν το παιδί είναι τελείως "λάσκα" πάλι μπορείς να το χαάσεις εύκολα. Πιστεύω οτι όλα είναι θέμα ισσοροπίας. Κράτα μια πραγματικά φιλική σχέση με το παιδί σου (όχι "εμένα μου λέει τα πάντα ο κανακάρης μου" και ο κανακάρης να γελάει πίσω απο την πλάτη σου) δώστου να καταλάβει 2-3 πράγματα, κάντο να ασχοληθεί με κάτι (καντο να αγαπήσει το μπάσκετ, τη μουσική, τους υπολογιστές να πηγαίνει να το ξοδεύει εκέι το χαρτζιλίκι του) και όταν καταλάβεις οτι το παιδί είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο άστο και μη του τα πρήζεις.... (Καλά πρήξ'του τα λίγο με το διάβασμα να πάει στο πανεπιστήμιο... σε αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα)

'Οπως είπε και ο Chris Rock στο "Bigger and Blacker"
If the kid is calling his grandma "Mom"
and his mom "Pam"
he is going to jail. (αν και έχει να κάνει με τους μαύρους στην αμερική κυρίως)

Anyway, μου τελειώσαν τα χαρτάκια και πρέπει να κατέβω να πάρω.... (όχι τη μαστούρα μου ρε μάνα, χαρτάκια για τον καπνό είναι μη μου τα πρήζεις :) )

Περαστικός είπε...

Σωστά τα περιγράφεις, αλλά τι ουσιαστικό περιεχόμενο έχει η φράση να αποδεχθείς ένα πρόβλημα όταν δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να γίνει, κάποιο επόμενο βήμα; Προσωπικά πιστεύω στη δύναμη της γνώσης, στην ενημέρωση, και στο παράδειγμα. Συμφωνώ ότι και παιδιά από "καλά σπίτια" μπλέκουν με τα ναρκωτικά, αλλά εδώ έχουμε ένα θέμα με το τι εννοούμε "καλά σπίτια". Το καλό σπίτι, ως προς τη διαπαιδαγώγηση, δεν το κάνει μόνο η αφθονία των αγαθών, αλλά και η αγάπη και οι αρχές, και η πειθαρχία, αλλά, κυρίως, η έλλειψη υποκρισίας και γενικά το παράδειγμα που δίνουν οι γονείς με τις πράξεις τους και όχι τόσο τα λόγια τους. Το θέμα της "διάπλασης των παίδων" είναι τεράστιο και δεν θέλω να επεκταθώ άλλο. Πάντως, ανήκοντας σε μια κατηγορία ανθρώπων που, πλησιάζοντας τα 40, δεν έχουν βάλει ούτε τσιγάρο στο στόμα μου (έχω μάθει σε κάτι άλλα ναρκωτικά, τα έχω στα ράφια της βιβλιοθήκης μου και στα cd με την κλασσική μουσική) θυμάμαι ότι στην εφηβεία μου δεν με εξόργιζε τίποτα περισσότερο από το να θεωρούν ορισμένες, ελάχιστες φορές, οι ενήλικοι ότι τα ξεσπάσματά μου ή η ιδιόρρυθμη συμπεριφορά μου και η τάση να απομονώνομαι ήταν ένδειξη χρήσης ουσιών. Αυτό είναι η κορύφωση της απελπισίας που μπορεί να νοιώσει ένας έφηβος για την έλλειψη κατανόησης και επικοινωνίας και δεν θα το πρότεινα σε κανέναν γονιό. Συμπληρώνω, για να μην πάρω ανθρώπους στο λαιμό μου, ότι μιλώ εκ του ασφαλούς, καθώς δεν έχω κάνει ακόμη το μεγάλο βήμα, να δημιουργήσω δική μου οικογένεια.

MainMenu είπε...

Λοιπον εγω διαφωνω με το τροπο προσέγγισης. Ένα λεπτό δηλαδή...πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι εν γένει αυτοκαταστροφικό και μαύρο στην εφηβεία...; Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ πρόσφατο εδώ που τα λέμε. Γιατί; Που είναι η πρέζα;;;;;;;;;;;;;;;;ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;

Που είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Γιατί υπάρχει τόση κατάθλιψη στους νέους;;;;

Προστατέψετε Τα Παιδιά Σας από τα Ναρκωτικά και τα Ξενύχτια

Μη Ξεχάσετε Ομως Να Τα Ρίξετε Χαμογελώντας Στην Κρεατομηχανή Της Δημόσιας ή Ιδιωτικης Εκπαίδευσης και Των Μικροαστικών Φιλοδοξιών Σας

Με αυτά που έζησα και ζω και για τους φίλους μου και για μένα...Για τα στρατοπαιδα συγκεντρωσης...όπου παπαγαλαμε τα λογια για να μη καταδικαστουμε σε ανεργια...

Χιλιες Φορες Πρεζακιας

MainMenu είπε...

Οταν κατεβηκανε οι πιτσιρικοι στις αντιπολεμικες ο Χατζηνικολαου μας εδειχνε το Βασιλεα...Για να ξερουμε ποιοι ειναι οι πρωτοι και σπουδαιοτεροι ντηλερς σε αυτο τον κοσμο.

mo5hp3t3r είπε...

@mainmenu: Μπράβο φίλε. Αυτές τις μαλακίες ακριβώς ακούνε και τα παιδιά σε μια ηλικία που είναι ακόμα μικρά για να γνωρίζουν το καλό τους και μπλέκουν. Ακου κεί καλύτερα πρεζάκιας!!!!
Μας κοροϊδεύεις? Καλύτερα νεκρός φίλε παρά ζωντανός νεκρος.
Αν θες να σου πω κι εγώ δικαιολογίες για να μην διαβάσεις και να μην κάνεις αυτό που θέλουν οι γονείς σου ξέρω κι εγώ πολλές. Ήμουν master στην εποχή μου. Ειδικά αυτό το "μικροαστικές φιλοδοξίες" το έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές.

MainMenu είπε...

Mo5hP3t3r εχεις δικιο καποιοι τεμπεληδες μπλεκουν μονάχα. Δικαιολογιες ειναι αυτα που λεω γιατι ειμαι τεμπελης και δε θελω να διαβασω. Το προβλημα θα λυθει αν φερουμε ψυχιατρους και ψυχολογους να βοηθησουν αυτα τα παιδια να αλλαξουν να γινουν δημιουργικα και να προσφερουν στο συνολο παρα να λιωνουνε μεσα στον εφηβικο τους ναρκισσισμο. Ακομα ψυχολογοι πρεπει να υπαρχουν και μεσα στις κλουβες ωστε οταν μπαγλαρωνουν το πιτσιρικι οι αστυνομοι να το καταλαβαινουν γιατι εφτασε σε αυτη την καταντια - προφανως ειχε παιδικα τραυματα...

Αν πραγματικα σε ανησυχουσε το τι συμβαινει και δεν ηθελες απλα να εξηγησεις κατι που σε προβληματιζει θα φωναζες σαν κι εμενα.

Η ζωη ενος νεου στα 13 με 18 ειναι τουλαχιστον απανθρωπη. Αυτο δεν ειναι συναισθηματισμος. Είναι αξιολογικη κριση που βασιζεται σε καποια βασικα δημοκρατικα κριτηρια περι ανθρωπινων δικαιωματων.

Τα σχολεία είναι στρατόπεδα. Υπάρχουν διοκητές, το πρωι στοιχιζομαστε, λεμε την προσευχη μας...επειτα διαβαζουμε για τα κατορθωματα του εθνους, μαθαινουμε να παρελαυνουμε κτλ

Ο πολεμος πλησιαζει...λεγεται πανελλαδικες. Οι 6 ή 7 ώρες στο σχολείο δεν είναι αρκετές. Στις ελεύθερες ώρες (ποιό οχτάωρο...?) πρεπει να παρακολουθησουν φροντιστηρια, να διαβάσουν και να δουν τηλεοραση...γιατι υπαρχει και το αμερικανικο ονειρο κι αμα δεν το ταισεις δαγκωνει.

Αν χασεις τον πολεμο, δηλαδη τις πανελληνιες είσαι ενα τραυματισμενο εγώ. Αυτο δε χρειαζεται να σου το πουνε. Το καταλαβαίνεις όταν μασάνε τα δάχτυλα τους κολλημενοι στα κάγκελα του προαύλιου περιμενοντας σε να βγεις.

Το καταλαβαινεις οτι εχουμε να κανουμε με μια εθνική νεύρωση...Το ξέρεις ότι έχω φίλους γονείς που παρακάλεσαν τα παιδιά τους να σταματήσουν να πίνουν καφέδες για να διαβάζουν γιατί φοβήθηκαν οτι θα κλατάρουν; Ποια πρέζα μου λες;

Κι αυτο το παραδειγμα ειναι τοπικο και αναφερεται σε ανθρωπους συγκεκριμμενης ταξης και χωρας. Δε θελω να δώσω αλλα παραδειγματα τωρα.

Ξέρω Ξέρω έχουμε ανάγκη από περισσότερους Μπάτσους και περισσότερους Ψυχίατρους. Αυτό φταίει...

manosantonaros είπε...

γιατί άραγε κανένα πρεζάκι, δεν είναι μαζί μας; Εδω στα blogs εννοω, γενικά στο net.
μήπως επειδή γράφουμε μαλακίες;
Μήπως επειδή δεν τον ενδιαφέρει τίποτα;
Μήπως τί τελικά;
Ρε σεις λέτε να είμαστε ξενέρωτοι;
Μain menu, μπορείς να γράφειςε ότι θες. Και σ΄ευχαριστώ πολύ. Αλήθεια το λέω, αλλά πάω ο,τι στοίχημα θες, ότι την πρέζα, ούτε κατ'οψη δεν την έχεις δει...

MainMenu είπε...

"Καλύτερα νεκρός φίλε παρά ζωντανός νεκρος."

Βλεπεις να διαφωνησα πουθενα με αυτό

MainMenu είπε...

Ρε συ Μανο ειχα κοληττο πρεζακια, αληθεια σου λεω. Δε λεει τπτ αυτο. Το ξερεις οτι δεν εννοουσα να βγουμε να παρουμε ολοι πρεζα. Είναι τραγικό και έχει γαμηθεί η ψυχή μου. Αλλά κάποιοι φταίνε και δε φταίει η πρέζα ούτε το ντραι κλιν, ουτε η βενζινα.

Ειναι αστειο να πεφτουν οι μπομπες και να λεμε 'καταραμμενες μπόμπες'. Κάποιος τις ρίχνει και κάποιος έχει συμφέρον που πέφτουν. Αυτό λέω, μόνο αυτό.

MainMenu είπε...

'Τη βρήκες, την ακους, σε ποια ζωη σε πιανω;
Με ποιους κανονικούς να πάω να στην κάνω;

Οι φίλοι μου σαλτάρουνε, στα ορθια σουταρουνε και ψαχνουνε για τερμά'

Σταματης Κραουνακης

MainMenu είπε...

Επειδη με ποναει αυτο το θεμα...κι ας με βαρεθειτε, επειδη πραγματικα με ποναει, θα σας πω για τη ψυχολογια του πρεζακια ή ας πουμε΄ενός πρεζάκια, γιατι δε μπορω να ξερω για ολους.

Λοιπόν το βασικό συναίσθημα είναι η ενοχή. Ενοχή να μη σ αφηνει να κοιμηθεις, ενοχη που δεν καταφερες να ανταποκριθεις στα ιδανικα στα οποια πιστεψες καθως μεγαλωνες. Ενοχη που δε μπορεσες να αγαπησεις με το τρόπο που ονειρευτηκες. Δε θες να ξερεις οτι υπαρχεις, θελεις να ξεχαστεις. Απετυχες σε ολα, και η πρωτη σου κινηση ητανε να προσπαθησεις να τα αμφισβητησεις. Να αμφισβητησεις το σχολειο, την Μεγαλη Αγαπη, τον πατέρα, τη μανα. Αλλα ολα αυτα είναι μεσα σου και σου φωναζουνε οτι κρυβεσαι απο τον εαυτο σου κι οτι απλα εισαι ενας αποτυχημενος. Και θελεις να ξεχαστεις, να κανεις παλι λαθος, για ενοχες λιγο αργοτερα, και θελεις κι αλλο για να μη σκεφτεσαι. Και ανατρεπεις ολο τον κοσμο, πατας τον εαυτο σου κατω και ξαναζεις. Μαθαινεις να ξεχνιεσαι χωρις να φτιαχνεσαι...Αποτοξωνινονεσαι. Και τωρα που ξεχασες εσυ, αρχιζουν να σου θυμιζουν οι αλλοι. Ανεργεια, αποκλεισμος, παρανοια, μοναξια.

Απο αυτο το φαυλο κυκλο μια εξοδος υπαρχει. Να δεις γυρω σου. Να κοιταξεις. Να μετρησεις ποσο λαθος ειχες και ποσο δικιο. Να δεις τις ευθυνες σου αλλα και τις ευθυνες των αλλων. Ναι εισαι μεγαλος μαλακας αδερφε. Οχι γιατι αμφισβητησες, οχι γιατι κατι δε σου κολλουσε στην ολη φαση...Οχι είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ γιατι δεν εμεινες πιστος στο δρομο σου, δεν εμεινες ορθιος, γιατι ακουσες το μπαμπα και τη μαμα μεσα σου...και αφησες να σε πλακωσουν τα πρεπει τους και οι αυταπατες τους. Αντι να αγωνιστεις να αλλαξεις τα σκατα που σου σερβιρανε, διαλεξες να ξεχασεις.

Ναι καποια στιγμη βλεπεις ποσο μαλακας υπηρξες και δε γουσταρεις ουτε πρεζα ουτε το να ουτε το αλλο. Γουσταρεις να χεις τα ματια ανοιχτα και να παλευεις για την παρτη σου και για τους γυρω, για ενα κοσμο καλυτερο

herinna/ είπε...

Σήμερα έμαθα ότι ένας γνωστός μου 37 χρονών πέθανε από καρκίνο. Η γυναίκα που μου το πληροφόρησε, μου είπε πως πήγε από τον ξαποδώ. Τι πάει να πει ξαποδώ κυρά τέτοια μου; τη ρώτησα. Δεν έχει όνομα αυτή η αρρώστεια; Έχει, αλλά είναι καταραμένη αρρώστεια και μεις οι παλιοί έτσι την ξέρουμε. Αυτό μου θυμίζει τη στάση πολλών ανθρώπων και σε σχέση με τα ναρκωτικά. Κι επειδή είναι μια επίσης καταραμένη αρρώστεια, αποφεύγουν να την σκεφτούν αποφεύγουν να την δουν και να αναγνωρίσουν την υπαρξή τους, κυρίως αποφεύγουν τη σκέψη ότι μπορεί κάποτε να τους χτυπήσει την πόρτα στο πρόσωπο του παιδιού τους. Τα ναρκωτικά δεν είναι ένα ξαφνικό κόλλημα στο κεφάλι του παιδιού. Τα ναρκωτικά δεν ξορκίζονται με λιβάνια, ευχέλαια και προσευχές. Τα ναρκωτικά δεν είναι η φυσική κατάληξη καθενός που ζει πέρα από τον δικό μας καθωσπρεπισμό και εννοεί διαφορετικά τη ζωή. Τα ναρκωτικά είναι το σίγουρο ραντεβού των παιδιών μας με την πρόκληση του θανάτου, το πότε είναι θέμα συγκυριών. ¶ρα τα παιδιά μας σ'αυτό το ραντεβού είτε θα πάνε προετοιμασμένα και αδιάφορα στο δέλεαρ, είτε θα πάνε απροετοίμαστα και ευάλωτα. Μια επίσκεψη με το παιδί σας σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης θα ήταν μια συγκλονιστική αποκάλυψη γι' αυτό και πιθανόν θα τάραζε την αθώα θεώρηση του κόσμου του, όμως, είναι απαραίτητη. Πριν μάθει για το υπέροχο συναίσθημα της πρέζας θα έχει ήδη τη γνώση της συνέχειας, κι αυτό θα το κάνει να σκεφτεί και να ξέρει το κόστος των υπέροχων εμπειριών από τις ουσίες.
Από την άλλη, το αίσθημα της παραίτησης και της εκδίκησης ενός εφήβου μέσω της αυτοκαταστροφής είναι ο σίγουρος δρόμος προς την απόφαση της χρήσης. Η μάχη ενος γονιού πρέπει να εστιάζεται σ' αυτό. Είναι μια δύσκολη μάχη και χρειάζεται πολλές κι απανωτές υπερβάσεις. Η δική μου μόλις ξεκίνησε. Και ειλικρινά παιδιά, δεν έχω ιδέα πως και που θα καταλήξει η όλη προσπάθεια. Ελπίζω μόνο. Έχω σταυρώσει τα δάχτυλα πίσω από την πλάτη μου και πάω..

Ανώνυμος είπε...

Λόγια που, αν μου έλεγαν οι γονείς μου, ίσως να μην είχα περάσει τόσα στη ζωή μου:

Mama told me when I was young
Come sit beside me, my only son
And listen closely to what I say.
And if you do this
It will help you some sunny day.
Take your time... donΆt live too fast,
Troubles will come and they will pass.
Go find a woman and youΆll find love,
And donΆt forget son,
There is someone up above.

And be a simple kind of man.
Be something you love and understand.

Be a simple kind of man.
WonΆt you do this for me son,
If you can?

Forget your lust for the rich manΆs gold
All that you need is in your soul,
And you can do this if you try.
All that I want for you my son,
Is to be satisfied.

Boy, donΆt you worry... youΆll find yourself.
Follow you heart and nothing else.
And you can do this if you try.
All I want for you my son,
Is to be satisfied.
(Lynyrd Skynyrd: Simple Man)

Annabooklover είπε...

Μήπως ξέρετε τί είναι τό "φέρι"; Μου το ανέφεραν πρόσφατα και πρέπει να είναι κάτι σαν κι αυτό που λέτε αλλά δεν είμαι και σίγουρη;

manosantonaros είπε...

main menu, εχεις (τελικά) δίκιο. Το πειργραφεις σωστά (μετά από πίεση) το πράγμα. Επρεπε να φας τα "μπινελίκια" σου (δεν το εννοώ) για να βάλεις το μυαλό σου να ξεράσει αυτά που ξέρει.
Μπράβο ρε!

moph3t3r φιλιά φίλε.

Χριστίνα εισαι σε καλό δρόμο, αλλά δεν αρκούν μόνο οι διαπιστώεις.

herinna, χαίρομαι που εισαι εδώ και ακούς.

peraastike, μπράβο, που έχεις πάρει πρέφα τί γίνεται παρ' όλο "που δεν έχεις βάλει τσιγάρο στο στόμα σου".

manosantonaros είπε...

αγνωστε, thnx.

manosantonaros είπε...

annabooklover, δεν έχω ιδέα τί είναι "φέρι", Είναι καιρό out of traffic, βλέπεις. Θα ψάξω πάντως και θα σου πω!

manosantonaros είπε...

vatraxokoritso, καλά έκανες και το ανέφερες το s-k (αυτό με τα άλογα ντε!).

manosantonaros είπε...

xristina, περιμένω και άλλα από σένα γιατί φαίνεται οτι ξέρεις...

Φιλε μου Aνατέλλοντα, ποιητή μου, δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που σε τρόμαξα... Μπορω να σε τρομάξω κι άλλο (απί του θέματος) αν θες.. Συνεχισε να είσαι τόσο καλλιτέχνης θα βοηθήσει στο έπακρο την κορούλα σου. Το λέω και το εννοώ... και σ΄αγαπώ πολύ.

manosantonaros είπε...

M 13, αγαπημένη (σε διαβάζω με προσοχή, όπου κι αν γράφεις) Δεν προσπαθώ (θούμε) να ρίξω ευθύνες στους γονείς... προς Θεού!... να τους ξυπνήσουμε προσπαθούμε.

manosantonaros είπε...

twocows, έχεις απόλυτο δίκιο. Μιλάμε για πολύ πασέ κατάσταση.

an-lu και συ΄έχεις δίκιο. Απόλυτο. Οι γονείς (που αναφερόμαστε) φυσικά δεν μπαίνουν στο net. Oταν έγραφα παρόμοια πράγματα στις εφημερίδες, δεν είχα ΚΑΜΜΙΑ ανταπόκριση. Τί να κάνω; Ελπίζω ότι κάποιος θα τους πληροφορήσει.

manosantonaros είπε...

j 95, aaaaax, η φουντοπαοαγόρευση. Καταστροφή...΄Πήρε μπάλα μαζί της και όλα τα άλλα και τα φερε στην αυλή μας. YES!

herinna/ είπε...

xα χα Μανο. Όσο έχω ακόμα τηλέφωνο. Σήμερα αύριο το κόβουν. Καλή τύχη στους επιζώντες.

MainMenu είπε...

Μανο ενταξει δίκιο έχεις...ήμουνα υπερβολικος στην αρχη.

mo5hp3t3r είπε...

@mainmenu: Φιλε δε διαφωνώ οτι τα παιδιά που πέφτουν στην πρέζα είναι μπερδεμένα αλλά δικαιολογίες περί σχολείων στρατοπέδων, μπάτσων, κράτους και αμερικάνων εγώ τα ακούω βερεσέ. Τα έχω πεί, τα έχω ακούσει αλλά τώρα πια μόνο δικαιολογίες μου ακούγονται.

Θα συμφωνήσω οτι "Ναι καποια στιγμη βλεπεις ποσο μαλακας υπηρξες και δε γουσταρεις ουτε πρεζα ουτε το να ουτε το αλλο. Γουσταρεις να χεις τα ματια ανοιχτα και να παλευεις για την παρτη σου και για τους γυρω, για ενα κοσμο καλυτερο". Και επιμένω οτι όταν είσαι 16 και οι ορμόνες κάνουν πάρτυ μέσα σου δεν το καταλαβαίνεις αυτό. Τα πάντα λες οτι σε πλακώνουν και ψάχνεις για διέξοδο.

¶λλα παιδιά παίζουν μπάσκετ, άλλα ακούνε μουσική και άλλα μπλέκουν με drugs. Τι διαφορετικό υπάρχει ανάμεσα τους?
Συμφωνώ οτι κάποιους τους συμφέρει να ρίχνονται τα παιδια στα ναρκωτικά αλλά τι το διαφορετικό έχουν τα παιδιά που δεν πέφτουν? Έχουν λιγότερα προβλήματα? Δεν νομίζω. Απλά κάποια παιδιά είναι ικανά στην ηλικία των 16 να πούν "όχι". Και αυτό δεν έχει να κάνει με καμία μεγάλη θεωρεία συνομοσίας όσο ωραία και να τα λες. Αυτό μόνο η οικογένεια μπορεί να στο μάθει και ίσως το σχολείο.

Φιλιά επίσης Μάνο. Από αύριο εκπέμπω από Ελλάδα!!!

MainMenu είπε...

Mo5hP3t3r συνεχίζεις να με αντιμετωπίζεις σαν εξεγερμένο παιδάκι... Θεωρείς ακόμα ότι η απόλυτη αυτοκαταστροφή όπως είναι η πρέζα έχει τα ίδια κίνητρα που έχει και ο αθλητισμός: εκτόνωση της εφηβικής ενέργειας.

Αυτά βέβαια λένε και σε όλες τις εκπομπές για τα ναρκωτικά. Στρέψτε τα παιδιά μας αλλού και άλλα τέτοια...:) Στη Μεγάλη Βρεττανία ένα σχολείο δίνει μια βόλτα με λιμουζίνα, σε όποιον καταφέρει να βγάλει τη χρονιά χωρίς ούτε μία απουσία.

Και σε ρωτάω καλέ μου φίλε, άμα ένας μαθητής παίζει το ρόλο του γκάνγκστα με λιμουζίνες και τα τοιαύτα , κάποιος άλλος μαθητής δε θα παίξει και το βαποράκι; Ανάμεσα στα δύο άκρα θα βρεις μπασκετμπολίστες, δημοσιογράφους και κοινωνικούς σχολιαστάς...

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΚ ΟΦ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΦΑΚ ΟΦ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΥΝΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΣΑΣ. ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΑΣΤΕΡ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ? ΚΑΘΟΛΟΥ. ΞΕΡΕΤΕ ΡΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΤΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΤΑΝ ΤΙΝΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΤΑΝ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΘΕΝΚΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ!

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΙΛΕΡΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ ΚΙΛΕΡΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΙΛΕΡΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΙΛΕΡΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΛΕΡΣ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΚΙΛΕΡ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΚΙΛΕΡ. ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΑΛΛΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ''ΤΡΕΝΤ'' ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ?

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ: ΣΑΛΤΑΡΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ Ή ΣΑΛΤΑΡΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ.

ΔΙΑΛΕΞΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΧΟΛΕΊΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΩΜΑΝΕ ΜΕΣΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΑΡΩΜΑΤΑ. ΚΑΜΙΑ ΦΛΕΒΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΑΝΕΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

vatraxokoritso είπε...

αν σου τελειωσουν οι φλεβες ν αρχισεις να σουταρεις στις ελιες..
ακουμε που σε λεω μαστουρα
επ σορρυ μαστορα ηθελα να πω!

manosantonaros είπε...

Aνατελλοντα, μην σε νιάζει τίποτα. Οσο λες "δεν ξέρω, αλλά αυτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αυτο που δεν ξέρω", τα παιδιά σου είναι ασφαλή.

manosantonaros είπε...

Lostandlostagainandthenlostagain,
φτυσ'τα μπούτια σου ρε!
Μόνο και με τον τρόπο που γράφεις, φαίνεται ότι ζήτημα είναι να πίνεις καμμιά ποροτοκαλάδα με ανθρακικό.... κι αυτη σου φέρνει ρέψιμο.

MainMenu είπε...

Lostandlostagainandthenlostagain ενταξει και γω τα ιδια λεω και ξεκινησα φωναζοντας...αλλα δε λεει τπτ αυτο. Συμφωνουμε αλλα μη φωναζεις.

Να δώσω ακόμα ένα στοιχείο. Ολόκληρες περιοχές της αγγλικής υπαίθρου έγιναν πρεζότοποι μετά το βάναυσο κλείσιμο των ανθρακωρυχείων από τη Θάτσερ.

Προσέξτε δε λέω ότι η ανεργία, ο σκληρός ανταγωνισμός, η μαζική και απρόσωπη παιδεία και βάλε ότι άλλο θες είναι οι αποκλειστικές αιτίες του φαινομένου.

Δε λέω ότι όποιος έχει προβλήματα το ΄ρίχνει στην πρέζα. Κάποιοι θα δούνε την έξοδο από το αδιέξοδο στην πρέζα. Θα παίξουν ρόλο οι συγκυρίες κτλ κτλ.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο όνειρο ή ας πούμε ένα μεγάλο παραμύθι που σε θέλει τον πιο πλούσιο, τον πιο δυνατό, τον μεγάλο νικητή της ζωής. Το όνειρο αυτού που παίρνει όλα τα λεφτά κι όλες τις γκόμενες. Αυτό το παραμύθι για να παιχτεί θέλει και τους ηττημένους.

Κάποιοι μαλάκες σαν κι εμένα ας πούμε και σαν κάποιους άλλους το φάγαμε το παραμύθι κι αφού ήρθαμε αργά στη διανομή ρόλου, παίξαμε κομπάρσοι και πρεζάκια.

Το μόνο που λέω είναι ότι στην ουσία όλοι το ίδιο παραμύθι τρώμε. Για να μου παίξεις εσύ τον επιτυχημένο φοιτητή, ή δημοσιογράφο, πρέπει να σου παίξω κι εγώ τον πρεζάκια.

Με το να μου πετάς κοινωνική ευαισθησία στα μούτρα δεν κάνεις τίποτα παραπάνω από το να λες τα λογάκια σου.

Το θέμα είναι αν γουστάρεις να αγωνιστούμε να αλλάξουμε το παραμύθι σε κάτι πιο ανθρώπινο.

Μάνο λέω μαλακίες;;;

herinna/ είπε...

Αλήθεια βρε Μάνο, πως θα περίμενες να σου μιλήσει κάποιος που πραγματικά είναι πρεζόνι κι έπεσε πάνω σου μέσα εδώ και πάνω στα σχόλια όλων μας; "Βοήθεια, τι καλά που τα λέτε, είμαι πρεζόνι, μπορείτε να κάνετε κάτι για μένα να σωθώ;" ή γεμάτος οργή και αφορεσμό όπως ο σιδηρόδρομος όνομα που έβριζε; Εγώ όμολογουμένως δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω από τη γραφή, αν όμως αν, μία στις χίλιες είναι πραγματικά χρήστης, σκέπτομαι πόσο τον βοηθήσαμε με τα δικά μας σχόλια. Ή μήπως τα κάνουμε για παίρνουμε τη συναίνεση και τη συμπλήρωση ο ένας του άλλου; Κάτι αρχίζει και μου βρωμάει στην όλη υπόθεση Μάνο. Κάτι πραγματικά αρχίζει και δεν μοιάζει με φυσικό, ούτε σαν απλή φιλοσοφική προσέγγιση, αλλά ούτε και σαν υπέρμετρο ενδιαφέρον. Αν μη τι άλλο αναγνωρίζω μιαν αλήθεια στα λόγια του εξαγριωμένου νέου. Εμείς εδώ καλά χαιδεύουμε ο ένας τον άλλον και εφησυχάζουμε για το τι δεν πρόκειται να μας συμβεί. Έξω εκεί όμως το σκηνικό είναι άγριο. Κι από αυτό το σκηνικό απέχουμε οι περισσότεροι παρασάγας. Καλά τα σχόλια καλός και ο κώδωνας κινδύνου. Μήπως όμως η ευαισθησία μας δεν πάει πιο πέρα από τους φόβους μας ή κι απ' αυτό το πληκτρολόγιο για αρκετούς από μας; Κάτι δεν μου αρέσει ξαναλέω σε όλο αυτό το σχήμα. Και δυστυχώς δεν θα είμαι εδώ για να μπορέσω να το δω και να το καταδείξω ξεκάθαρα. Εμένα πάντως ο σιδηρόδρομος όνομα, κάπου με βρήκε.

manosantonaros είπε...

οχι main menu... μια χαρα τα λες...
μεταξύ μας και ο Lostandlostagainandthenlostagain επίσης μια χαρά τα λέει, αλλά το κάνει πιο θεατρικά από όσο χρειάζεται.

manosantonaros είπε...

Herinna, o Lostandlostagainandthenlostagain ta leei sosta. mono poy kanei show off... oson afora sta pliktrologia poy les exeis apolyto dikio. alla na poy kai me tetoies koybentes olo kai kapoioi mathainoyn, evaisthitpoioyntai. Kai ena paidi na bohthiseis na min pesei stin preza kerdos einai. moiazei klise... alla einai alitheia.


PS.Bre paidi moy posos einai aftos o logariasmos toy OTE? Syggnomi pou rotao

herinna/ είπε...

Τι πάθανε τα ελληνικά σου καλέ; Σάββατο σήμερα πήρα παράταση μέχρι δευτέρα εκτός κι αν κάποιοι κάνουν υπερωρίες. Δεν έχει σημασία το πόσος φίλε μου. Σημασία έχει ότι το ίντερνετ, ειναι μια πολυτέλεια που δεν θα έπρεπε να έχω. Χειρότερη απ'το τσιγάρο. Επέλεξα να μην έχω επ' αόριστον λοιπόν με την ελπίδα πως θα επανέλθω αν τα καταφέρει η ΓΣΕΕ να τα βρει με τους βιομήχανους για το 5% της αύξησης. Λες; Ακόμα κι έτσι όμως ο μπακάλης της γειτονιάς θα κάνει μούτρα για αρκετό καιρό ακόμα. Ξενδιάτροπα δηλώνω ότι ανήκω στο ποσοστό εκείνο των εργαζομένων που δεν επιβιώνουν. Μη μου πεις ότι δεν το έχεις συναντήσει, θα σε χ.... Το θέμα δεν είναι μια Ερίννα. Γράψε λοιπόν ένα πόστ για τις δυο ταχύτητες των τεχνολογικών ευκαιριών (;). Γράψε γι' αυτούς που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόσκληση ένεκα οικονομικής ανέχειας. Γράψε γι'αυτούς που η ευαισθησία τους αν υπάρχει, έρχεται σαν εκδίκηση στο χάλι τους. Γράψε για τον τρίτο κόσμο των ευρωπαϊκών χωρών Μάνο. Γράψε.

herinna/ είπε...

ωχ ...ξεδιαντροπα πάλι την έκανα

manosantonaros είπε...

mainmenu,μ' αρέσει που πατάς τόσο γερά στο σήμερα.

manosantonaros είπε...

orlando, κάποτε σε ένα κανάλι που δούλευα είχαν το θέμα ότι πιάσανε δυο καθηγήτριες (γαλλικών) να πίνουν ενα τσιγαρλίκι στο αυτοκίνητο τους. Στη σύσκεψη βάλανε τίτλο: |Καθηγήτριες-Ναρκμανείς). Επιασα τον διευθυντή και τον παρακάλεσα να μην υπερβάλλει κι ότι έτσι δεν βοηθάμε την κατάσταση. Με τα πολλά τον έπεισα. Μισή ώρα πριν βγει το δελτίο στον αέρα, το ανταγωνιστικό κανάλι, βγήκε με trailer " Δυο καθηγήτριες βαθειά στα σκληρά ναρκωτικά!".
Ο διευθυντής του καναλιού που δούλευα έπαθε σοκ. Ουρλιαζε στους διαδρόμους για ακόμα πιο σκληρό δικό μας trailer.
Mπήκα στο γραφείο του να του πώ: " Μα δεν είπαμε..." Με πέταξε έξω με τις κλωτσιές και με Χριστοπαναγίες. Εκείνη την ημέρα τις δυο καθηγήτριες (ιδιαίτερα κάνανε οι γυναίκες) σταυρώθηκαν στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο, τουλ΄΄αχιστον ως μεγαλέμποροι ηρωϊνης σε ανήλικα παιδιά.
Εχεις απόλυτο δίκιο: Γαμοθρίλλερ.

manosantonaros είπε...

Herinna, κάνεις λάθος και σκέψου το. Το θέμα είναι "μια Ερίννα", ίσως όχι υποχρεωτικά εσύ, αλλά όλες οι Ερίννες του κόσμου.
Η επικοινωνία γλυκειά μου δεν είναι πολυτέλεια...όπως ακριβώς και ο μπακάλης.
Το να θέλω να κρατήσω εναν φίλο σ' αυτο που του αρέσει και τον γεμίζει (π.χ. ta blogs) είναι υποχρέωση μου.

manosantonaros είπε...

herinna, αν μπορω να βοηθήσω κάνε μου ενα νόημα.

herinna/ είπε...

Ο λόγος σου πράγματι με χόρτασε φίλε μου. ¶μεσος, ντόμπρος, επί της ουσίας, χωρίς πολλά πολλά, στο ψαχνό που λένε. Έτσι πρέπει να είναι οι άνθρωποι όταν μπορούν να είναι. Νά΄ σαι καλά. Ωστόσο έχω βουλιάξει πολλές φορές για να ξέρω πως θα ξαναβγώ πάνω. Επέλεξα να μην έχω φίλους για να μην ξέρει κανείς αυτά που δεν θέλουν οι φίλοι να ξέρουν. Και κοίτα τώρα ένας άνθρωπος από τον αέρα στην κυριολεξία έρχεται και λέει κάνε νόημα. Μέγας ει κύριε. Μη με αποδυναμώνεις όμως. Υπάρχει μια ενέργεια σε όλα αυτά κι ένα πείσμα επαναφοράς. Θα ξανάρθω. Και θα το κάνω μόνη μου. Γαμώτο δεν σας πιστεύω ώρες ώρες άνθρωποι της μπλοκόσφαιρας. Αν υπάρχετε έξω, στην καθημερινή ζωή, κάτω από ποια απλανή βλέμματα κρύβεστε παναθεμά σας; Μάνο Αντώναρε, που ούτε τη φάτσα σου δεν έχω δει ποτέ ούτε και ξέρω αν και πως υπάρχεις έξω από δω και αν δεν είσαι μια ηλεκτρομαγνητική αυταπάτη, σ'αγαπώ. Καλή αντάμωση.

manosantonaros είπε...

herinna, c u

vatraxokoritso είπε...

ο μανος ειναι αληθινος και γλυκος σαν μελι!
το λεω εγω που και τον ειδα και τον ξερω..
μανο μου εισαι μοναδικος.

manosantonaros είπε...

Vatraxaki, θα φας ξύλο!