13.3.06

Μια χαστούκα, παρακαλώ!



Yπάρχουν μερικά πράγματα που γίνονται ιδιωτικώς, αλλά δεν γίνεται να γίνουν δημοσίως. Και αυτό δεν έχει πλάκα.
Παράδειγμα;
Το χαστούκι!
Θυμηθείτε τί γέλιο έχουμε κάνει στην ταινία ?Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο!?? και η Βουγιουκλάκη έγινε σταρ από τα πολλά χαστούκια που 'φαγε ...
Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα μα χάλναγε καθόλου να γινόντουσαν μερικές-μερικές σταρ, αλλά αφού πρώτα τρωγανε τα χαστoύκια τους. Δημοσίως βέβαια, γιατί ιδιωτικώς να είστε σίγουροι ότι τα τρώνε.
Mερικές είπα;
Πωπωπωπω, Θεέ μου τί φαλοκράτης!

Σκλάτς!
Αυτοχαστουκίστηκα.
Συγγνώμη blogo-γλυκειές μου, δεν εννοούσα μόνο γυναίκες, εννοώ και άνδρες και οτιδήποτε άλλο, αλλά εξαιρούνται τα παιδιά και ηλικιωμένοι.
Πώς μου'ρθε η χαστουκολαγνεία;
Εβλεπα Κυπριακή Τηλεόραση. Ημουν μισοκοιμισμένος, όταν μια γλυκερή φωνή με επανέφερε στην πραγματικότητα. Ενας ροδαλός-ροδαλός ιερέας εκ Κύπρου, με υγρά μάτια, μιλούσε με στρογγυλή φωνή, για τα παιδιά που πεινάνε στον κόσμο. Πριν εμφανισθεί ήταν ολοφάνερο ότι είχε φάει τον αγλέουρα!

Καλά τα έλεγε ο άνθρωπος, δεν λέω, αλλά με την πρώτη ματιά μου έγινε εξαιρετικά αντιπαθής. Τότε σκέφτηκα ότι θα ένιωθα μεγάλη ανακούφιση, αν του΄χωνα μια χαστούκα. Να έμπαινα στο υπερηχητικό μου αεροπλάνο, να έφτανα στην Μεγαλόνησο, να πήγαινα στο studio και να του΄χωνα ένα χαστούκι, που να΄κανε το κόκκινο μαγουλάκι του σαν πατζάρι χωρίς την σκορδαλιά.
Μην με παρεξηγείτε: είναι πιθανότατο να τον αδικώ τον ιερέα. Προσπαθώ απλώς να σας πω ότι είναι τόσο τεντωμένα τα νεύρα μου, με αυτά που βλέπω γύρω μου, που το να χώσω μερικά χαστούκια, το βλέπω σαν την τέλεια ψυχοθεραπεία.
Ανάβεις πούρο, ενώ μέχρι πρόπερσι άλλαζες μια φορά την εβδομάδα τις κάλτσες σου; Φάε μια χαστούκα!

Για σκεφθείτε το: Αααααααααχ, τί ωραία που είναι!!! Νέκταρ γλυκαίνει τη ψυχή μου.
Παίρνεις έναν σκασμό λεφτά, νομίζεις - δηλαδή είσαι απολύτα πεπεισμένος - ότι είσαι ο Λαρρυ Κίνγκ και παρ 'όλα αυτα τα νούμερα τηλεθέασης σου είναι γύρω στο 2,3-2,4%; Φάε μια χαστούκα την ώρα που είσαι on air, να το φχαριστηθώ κι εγώ και τα εκατομμύρια ?λέμε τώρα- των τηλεθεατών σου.
Δηλώνεις μεγάλη τραγουδίστρια, ενώ σου διαφεύγουν τουλάχιστον 3 βασικές νότες στα χαμηλά και άλλες δυο στα ψηλά, φάε μια χαστούκα καθώς κρατάς το μικρόφωνο να το καταπιείς, να σε μάθω εγώ που δηλώνεις συνάδελφος με τη Δήμητρα Γαλάνη, χαμένη.
Κάποτε σε μια εκπομπή της Φωτεινής Πιπιλά καθόμουν δίπλα-δίπλά με μια επώνυμη (και το εννοώ) κυρία. Την εκτιμώ ιδιαιτέρως και γιΆ αυτο δεν σας λέω το όνομά της. Εκεί λοιπόν που αρχίζει η εκπομπή, μου καρφώνεται στο μυαλό «τί θα γίνει αμα της δώσω μια σφαλιάρα» -της καλεσμένης όχι της Φωτεινής- στην αρχή μου πέρασε ως ιδέα ... μετά μου ψιλοκόλλησε ... μετά από μισή ώρα είχαν ιδρώσει οι παλάμες μου για να μην το κάνω ... Δεν ξέρω τί έπαθα ... προφανώς μου έγινε έμμονη ιδέα ... Εκανα δυο χρόνια να ξαναπάω σε εκπομπή. Και να φαντασθείτε ότι είμαι αναφανδόν (τι λέξη κι αυτή!) κατά της βίας.

Δεν αντέχω όμως την προφανή βλακεία ... τουλάχιστον αυτό που θεωρώ εγώ (ίσως βλακωδώς) βλακεία ... πολλοί όμως συμφωνούν μαζί μου ... έχω γράψει γιΆ αυτό ... τοΆχω καταγγείλει σε εκπομπές με 60% τηλεθέαση ... τους έχω κράξει από το ραδιόφωνο ... Τίποτα ... Η βλακεία βασιλεύει....
Τώρα τελευταία μου'χει ξαναμπεί στο μυαλό η χαστούκα.
Δεν το αποφασίζω ... αν και μερικές φορές είμαι πολύ κοντά... με ξετρελλαίνει η ηδονή της στιγμής ...

Σκλααααααααατς! Πάααααρτα!
Εχω σημαδέψει έναν που κάνει τον Αρχηγό των Κηδεμόνων των μαθητών ή κάτι τέτοιο που όταν βγαίνει στην τηλεόραση λέει κάτι απίστευτα συντηρητικο-φασιστικά του 19ου αιώνα ...Το ονειρεύομαι τα βράδια στον ύπνο μου.... Σκλάτς ένα χαστούκι., που΄χεις γνώμη για τα πάντα τσόγλανε!

Νακάνει να θυμηθεί το όνομά του δυο βδομάδες....
Εδω και 2-3 εβδομάδες με τρώει το χέρι μου ... έχω παίξει όλα τα τυχερά παίγνια της επικράτειας ... τίποτε ... μάλλον για άλλον λόγο με τρώει.

Στρώστε μαγουλάκι κι έρχομαι.
Είστε μαζί μου αδέλφια;

11 σχόλια:

Epicuros είπε...

Μ' έκανες να θυμηθώ τον μακαρίτη τον Β. Ραφαηλίδη. Κι αυτός απεχθανόταν τη βλακεία και το έλεγε σε κάθε ευκαιρία, χωρίς δισταγμό. Τον είχα ακούσει πολλές φορές στον αέρα να το λέει... Μην το σκέφτεσαι και πολύ. Ξεκίνα το!

herinna/ είπε...

Χα. Διάβασε το μέγαρο των χαστουκιών να πάρεις κι άλλες ιδέες. Καλά και το διόρθωσες πάντως ότι τα χαστούκια ταιριάζουν εξίσου σε μερικούς άντρες. Βλέπω κόσμο για παράδειγμα να χτυπιέται στο "πολύ την Κυριακή" και ψάχνω να βρω, τώρα ένα τσούρμο κόπανοι εκεί πέρα τι χτυπιούνται, σηκώνονται πάνω σφυρίζουν, τραγουδούν φωνάζουν λες και βλέπουν την εθνική στο τελευταίο νικοφόρο της γκολ; Τα παιδιά του πρώτου κόσμου υποφέρουν από χοληστερίνη, εμένα μου έρχεται να χαστουκίσω όλες τις μαμάδες που δεν λείπουν από το σπίτι και τις γιαγιάδες που τις αντικαθιστούν όταν λείπουν οι πρώτες. Φάε φάε, κρύψε κρύψε, ο τροφαντός κλήρος κάνει επίκληση στα χριστιανικά αισθήματα των πιστών του, εικόνες δυστυχίας σου καθίζουν το ψωμί στο λαιμό, ο χοντρός παπας θα πάει να φάει τα κοψίδια του μετά την εκπομπή κι εσύ πετάς στα σκουπίδια το σάντουιτς, σου έκοψε την όρεξη ο μαλάκας. Ο άλλος βάζει μια οικογένεια να λύσει τις διαφορές της μπροστά στην κάμερα χάριν των αποχαυνωμένων που κάθονται και τα παρακολουθούν. Φρικάρει ο πρώτος κόσμος μας με τις δυστυχισμένες που στριμώχτηκαν να πουλήσουν τα παιδιά τους νικημένες από την ανέχεια, και κρίνει, σχολιάζει, δηλώνει σοκαρισμένος, κατακρίνει, την ίδια στιγμή που χαρίζει μισθούς σ' έναν μαλάκα που πάει γδύνεται μπροστά στην κάμερα, αυτοκίνητα σε κάτι άλλους που πέτυχαν το μπουκάλι με τον κρίκο, την ίδια στιγμή που μέντιουμ του δίνουν τις λύσεις και γλυκά τον παρηγορούν για τις μαλακίες που έπραξε. Χθες η τηλεόραση έπαιζε ενώ εγώ μέσα, έπλενα πιάτα. Μπαίνω σε μια στιγμή, πολυφωνία τι διάολο έγινε; η ξαδέλφη μιας τσιγγάνας τραουδίστριας, έφαγε μισή ώρα σε μια εκπομπή γιατί λέει πήγε στο κέντρο και η ξαδέλφη της έκανε την πάπια, σημασία δεν της έδωσε. Τώρα της λέει η δημοσιογράφος έκανες κι εσύ στο ντεμπούτο σου στη δημοσιότητα, σου ευχόμαστε καλή καριέρα. Κι αυτό το ζώον είπε απλώς...ευχαριστώ. Τι σφαλιάρες ρε Μάνο. Εδώ χρειάζεται να παίρνεις ένα φορτηγό μολότωφ και να ξαμολιέσαι. Αλλά τώρα ξέρεις κι εμείς είμαστε μεγάλοι για τέτοια. Αναγούλα; πιάσε το κοντρόλ άλλαξε κανάλι. κι άλλη αναγούλα; βγες έξω. Κι άλλη αναγούλα έξω; ρίχτο στο τσάμικο. Τρία πουλάκια κάθονταν. Έτσι κι αλλιώς λίγο πιο πέρα κανείς μας δεν φαίνεται να πηγαίνει.

herinna/ είπε...

Μάνο; Πότε με συμπεριέλαβες στα παιδιά σου; Σ' ευχαριστώ πολύ βρε, με συγκίνησες. :)

Ανώνυμος είπε...

(άσχετο σχόλιο :) ....)

Βλέπω αισθητική βελτίωση στην εμφάνιση του blog !

Super είναι!

MainMenu είπε...

kalhmera Mano! Nai ki ego symfono...me th xastouka. Na kanoume ena fight club, alla me finetsa na dinoume monaxa sfaliares. Na ektononomaste.

manosantonaros είπε...

Παιδιά (γειά σου Herinna), χαιρόμαι αφάνταστα που είστε και σεις θιασώτες (τους λένε και φαν) της χαστούκας. Υποθέτω ότι είστε και υπέρ του αυτοχαστουκισμού.
Epicure, o B. Ραφαηλίδης είναι αλήθεια ότι υπήρξε ενας εκ των εμπνευστών μου. Πολύ γλυκός ανθρωπος.
Labial, merci.
Mainmenu, μίλησες στην ψυχή μου.

MaRia είπε...

Μανο προσφερομαι για τις δοκιμες, απωθημενο το ειχα ουτε σαν παιδι δεν εφαγα την σφαλιαρα που χρειαζομουν ευκαιρια ειναι να παρεις εκδικηση απο ολους για τον κωλοπαιδισμο μου !

NinaC είπε...

Καλησπέρα θείε Μάνο και λοιποί συγγενείς!
Το σίγουρο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Έλληνος (sic), εκτός από το Γερμανό του, θέλει και τη χαστούκα του (ο καθένας για διαφορετικούς λόγους).
ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΑΘΗΝΗ!! (καλέ, αυτή τι κάνει, αλήθεια? Θείε Μάνο, να την πάρουμε στο fight club για coach!!!)

Καλό μας απόγευμα!

hardrain είπε...

θυμάσαι εκείνη την αριστουργηματική σκηνή στους Εντιμότατους Φίλους; Με τα κεφάλια των επιβατων στα παράθυρα του τρένου κρεμασμένα έξω; Και τους Φίλους από κάτω, καθώς το τρένο ξεκινά και τσουλά, τσαφ τσουφ το τρένο περνά, να μοιράζουν σπλατς σπλουτς χαστουκάκια;;;;.

Ο Βασίλης Ραφηλιδης ε; Εκ των Δασκάλων Φίλων. Από τους πάρα πολύ ωραίους Έλληνες-τέτοιοι δε βγαίνουν πια, το καλούπι πετάχτηκε στη χωματερή.

An-Lu είπε...

Με κινδυνο να σε εμπλέξω σε πειπέτειες, λεω: μην το σκέφτεσαι, βάρα!!!!!! Καλνει καλό στην ψυχή (και αυτού που το δίνει και αυτού που το ειπσράτει) και προφυλάσει από καρκίνους και εμφράγματα!!!!!
Σοβαρά, κι εγω είμαι κατά της βίας (και το αποδεικνύω καθημερινά, καταπίνοντας μύρια όσα) αλλά η βλάκεια θεραπεύεται (η έστω ανακόπτεται η πορεία της) μόνο μέσω απρόβλεπτων κινήσεων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτοί που "κανουν το μάγκα" ειναι στην πργαμτικότητα θρασύδειλοι, οπότε θα εισπράξουν τη σφαλιάρα τους και θα λουφάξουν! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Ριρής (του αντίστοιχου post σου) δεν χρειάζεται τις σφαλιάρες του; Θα του τις δώσει κανένας ή όχι;