25.12.06

Το χαρτινο παρελθον






Παρακολουθώντας την blogosfaira, βλέπω ότι αρκετοί (βασικά οι μαχητικοί) δεν εκτιμούν τον περιώνυμο “Πιτσιρίκο”.
Μεταξύ μας δεν κατάλαβα ποτέ γιατί….
Αντιθέτως έχω την γνώμη πως στο μέλλον πολλά θα του οφείλουν οι (ελληνες) bloggers ή όπως αλλιώς θα έχουν μετεξελιχθεί.
Οι δημοσιογράφοι του χάρτινου και ηλέκτρονικού (αναλογικού) τύπου ανακάλυψαν το blog του Πιτσιρίκου. Υποθέτω (δεν είμαι ο ιστορικός του blogging) γιατί ο άνθρωπος ήταν από τους πρώτους.

Οταν οι άλλοι ξύναμε τα αρχίδια μας εκείνος έκανε blog.
Eχει διάολε, κάποια αξία αυτό….
Γνωρίζω ότι πολλοί bloggers , ονειρεύονται να γράψουν σε περιοδικά και εφημερίδες. Μου φαίνεται λίγο αστείο (αλλά το καταλαβαίνω) γιατί προέρχομαι από εκεί που άλλοι ονειρεύονται να σταδιοδρομήσουν.
Τον Πιτσιρίκο λοιπόν άρχισαν να τον περικυκλώνουν τα αναλογικά ΜΜΕ.
Γιατί;
Μα επειδή τον ανακάλυψαν.
Αυτό μόνο καλό κάνει σε όλους εμάς τους υπολοίπους για όρος όρος “μπλογκ” αρχίζει και ακούγεται και εκτός internet. μας κάνει καλό βραχυπρόθεσμα γιατί μακροπρόθεσμα δεν θα υπάρχουν έντυπα. (ο δείκτης πωλήσεων του με επιβεβαιώνει)

Tον σέβομαι τον Πιτσιρίκο που ήταν από τους πρώτους-πρώτους.
Δεν τον διαβάζω γιατί δεν τον βρίσκω εμπνευσμένο, αλλά τον σέβομαι.
Οπως και εμάς όλους τους σημερινούς θα μας σέβονται, όταν οι bloggers (οι επιγονοι) θα είναι μερικά εκατομμύρια (στην Ελλάδα)…
Κακά τα ψέμματα ο Πιτσιρίκος είναι ο πιο επώνυμος ελληνας blogger.
Mόνο που φοβάμαι ότι κάνει το λάθος του παίκτη στο καζίνο.
Ενώ έχει σηκώσει την μπάνκα και την επόμενη μέρα ξαναπάει.
Η μικρή μου εμπειρία στον χώρο λέει, ότι αργά η γρήγορα θα τον καταπιούν. Θα βγάλει φραγκάκια απ’ αυτη τη δουλειά (και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ θα κάνει), αλλά θα τον καταπιούν.
Οι άνθρωποι της καθημερινής αναλογικής δημοσιογραφίας δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, τί είναι blogging (με μια δόση υπερβολής, το ίδιο πολύ το αγνοούν και αρκετοί δημοσιογράφοι-bloggers)… Oι υπόλοιποι, όσοι συζητούν με τον Πιτσιρίκο, δεν έχουν ιδέα… ούτε καν τί κάνει, ή τί γράφει… η ποιό είναι το URL του Πιτσιρίκου… γι’ αυτο και θα τον καταπιούν… δηλαδή θα τον αφομοιώσουν. Πρόκειται περί γελοιότητας να πιστέψει κανείς ότι θα συμβεί το αντίθετο.
Δεν τον κρίνω.
Αντιθέτως, αν τον ήξερα, θα τον έζμπρωχνα να το κάνει όσο πιο χοντρά γίνεται… Τωρα είναι η στιγμή του.
Αυριο δεν θα’ναι… γιατί θα’ναι η στιγμή των πιτσιρικάδων, που με τη σειρά τους αγνοούν την υπάρξη μας, αφού κάνουν ΑΛΛΟΥ EIΔΟΥΣ πράγματα στο δίκτυο. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Αυτη η γενιά των bloggers πιστεύει ότι θα βγάλει χρήματα πουλώντας το ταλέντο της σε έντυπα, και τηλεοπτικούς-ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Οσοι το τολμήσουν θα χαθούν και από εκεί και απο δω.
Απο εκεί γιατί θα τους ρουφήξουν (σιγά μην τους αφήσουν) και απ’ εδώ γιατί θα χάσουν το e-τρένο.

Θα σας πω ένα παράδειγμα:
Οσοι bloggers έχουν έρθει σε επαφή με έντυπα (ή ακόμα έχουν μάθει ότι τα έντυπα διαβάζουν τα κείμενά τους) κάβλωσαν τόσο πολύ, που ΑΜΕΣΩΣ έχασαν τουλάχιστον 30% της φρεσκάδας και της πρωτοτυπίας τους…του τσαμπουκά τους.
Γιατί;
Μα επειδή το σύστημα τους χάϊδεψε την πλάτη και αυτοί ανατρίχιασαν.
Πολλοί γράφουν μπας και τους διαβάσει ο Τσαγκαρουσιάνος, ο Γεωργελές, ο Φυντανίδης, ο Καψής . ο Ρουμελιώτης ή τους δει ο Αυτιάς…
Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι…και είναι έτσι γιατί μου το’χει επιβεβαιώσει το συνάφι μου.
Και τα σκυλιά δεμένα.

Θα σας πω ένα παράδειγμα για να συνεννοηθούμε.
Οταν το 1989 ξεκινήσαμε την ιδιωτική τηλεόραση, όλοι όσοι είμαστε εκεί ξέραμε από τηλεόραση, ότι ξέρει σήμερα ένας κοινός άνθρωπος για αεροναυπηγική.
Ελεγε το κείμενο: Ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (φαπ βάζαμε πλάνο του επίτιμου), χθες στην Θεσσαλονίκη (τσουπ βάζαμε πλάνο του Λευκού Πύργου) μίλησε για τα νέα οικονομικά μέτρα (κλαπ χώναμε πλάνα από ένα χέρι να μετράει χιλιάρικα) κ.λ.π. Ο,τι έλεγε το κείμενο εμείς το κάναμε πλάνο.
Τοσα ξέραμε, τόσα κάναμε.
(Ακόμα ρε πούστη μου οι περισσότεροι τα ίδια κάνουν και είναι φυσικό γιατί δεν κάνουν χώρο στην νέα γενιά)
Αυτό όμως δεν ήταν τηλεόραση.
Ηταν η αρχή της τηλεόρασης.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με μας εδώ.
Είμαστε εμποτισμένοι στο παρελθόν και τις πρακτικές του.
Ο 30άρης που είναι 3 χρόνια στο νετ, φυσικά και δεν ακολουθεί τους κανόνες του νέου μέσου, αλλά προσπαθεί να τις πλέξει με τους κανόνες που του δίδαξαν επί 27 χρόνια.
Ετσι δεν είναι;
Ή όλοι είμαστε Μπιλ Γκέϊτς και δεν το πήρα είδηση;

Επειδή όμως είναι Χριστούγεννα έχω και μια καλή είδηση:
Πριν απο κανένα μήνα μου τηλεφωνησε μια φίλη μου φοβερήκαι τρομερή μάνατζερ, που θέλει να κάνει μπίζνες με το Ιντερνετ.
Τη ρώτησα πώς πάει:
-Να σου πω κάτι… μου είπε. Εψαξα στην αγορά …δηλαδή στο διαδίκτυο να βρω μερικούς απο τους καλύτερους…. Και ξέρεις τί έγινε;
-Τί;
-Με έγραψαν κανονικά. Ούτε ένας δεν τσίμπησε στις τιμές της αγοράς, ούτε στο εξαιρετικό επαγγελματικό περιβάλλον…. τις προοπτικές κ.λ.π.
-Χεχεχεχεχεχεχε!
-Τί γελάς μωρέ;
-Τίποτα! Κάτι θυμήθηκα.

Καταλάβατε;
Η γυναίκα έκανε ενα βασικό σφάλμα: Πήγε όντως σε εξαιρετικούς τρελλαμένους ιντερνετάκηδες… πολύ πυροβολημένους… και τους μίλησε λες και μίλαγε στον εμπορικό διευθυντή του ΔΟΛ.
Τους πρότεινε ωράριο και τρομερα γραφεία….
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Ωράριο!!!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!
-Γραφείο!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα και τους μπάφους που θα τους κάνουνε;


Εχω έναν φίλο δημοσιογράφο που τον εκτιμώ πολύ και για τις γνώσεις του και για το ήθος του. Αυτη την εποχή είναι χωρίς δουλειά. Ακολουθώ το άγχος του, γιατί έχω βρεθεί στη θέση του και ξέρω.
Διαβάζει το μπλόγκ μου.
-Γιατί δεν φτιάχνεις και συ ένα; τον προγκάρω…
-Κι αν εκτεθώ;
-Ε;

Το τέρας της ελέγχομενης είδησης ή πληροφορίας ψυχορραγεί. Ολοι είναι πιασμένοι πάνω στο νεκροκρέββατο, που επιπλέει… όποιος πάει μαζί τους θα πάει κατευθείαν στον βυθό, γιατί θα τον αρπάξουν σαν σωσίβιο….

Αυτο το πράγμα που’χετε μπροστά σας και με διαβάζετε, καλή ώρα, έχει εσάς (εμάς) στο τιμόνι, διαθέτει (μεταξύ πολλών άλλων) γραμματάκια, εικονίτσες, ήχο και real-time video…λογικές και δυνατότες που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε δοκιμάσει ο μέσος άνθρωπος… και ακόμα είμαστε στην πρωτόγονη μορφή του… αληθινά πιστεύετε ότι έχει κάποια πιθανότητα επιβιώσης ένα χάρτινο έντυπο, ένα πανάκριβο cd, ή μία ΤV-οθόνη με μερικές μόνο επιλογές (κανάλια);
Αλήθεια το πιστεύετε ή παίρνετε όλοι ναρκωτικά και μου το κρύβετε;

Ο πιτσιρίκος είναι ένας απ’ αυτούς που άναψαν το φως σ’ αυτο το σκοτεινό κι αγνωστο δωμάτιο… και όποιος το ξεχνά είναι, αν μη τί άλλο, μικρόψυχος.

Καλα Χριστούγεννα!

32 σχόλια:

allmylife είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Κάνετε λάθος στην εκτίμησή σας. Κανείς δεν τον ανακάλυψε. Εκείνος βομβάρδιζε επιλεκτικά δημοσιογράφους με ε-μέηλ, έχω ακούσει ανατριχιαστικές ιστορίες από δυο επώνυμους μπλόγκερς που τους τα'χε σπάσει με τα ε-μέηλ που τους έστελνε και με επιθετικά ποστ. Τότε υπέγραφε και με το πραγματικό του όνομα τα ε-μέηλ.

Δεν έχω τίποτε με τον Πιτσιρίκο, κανείς δεν έχει, απλά, σχολιάζουμε το γεγονός ότι είναι αντίστροφη η αναλογία της ποιότητας των κειμένων του και της πρωτοτυπίας τους με τη δημοσιότητα που απολαμβάνει αλλά πάλι, έτσι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Οι φελλοί είναι οι αναγνωρίσιμοι αλλά ο Πιτσιρίκος έχει ημερομηνία λήξης και η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του άρχισε ήδη.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Και Καλά!
Οι δημοσιογράφοι που ψάχνουν το Δίκτυο καλά θα κάνουν να αναδεικνύουν τα σοβαρά θέματα που κατατίθενται στη μπλογκόσφαιρα αντί να αναδεικνύουν (και να "καίνε") αυτούς που τα γράφουν.
Κάπου, κάπως, κάποτεμ έγραψες για την "εισβολή" των ΜΜΕ και της νοοτροπίας τους εδώ. Δυστυχώς επιβεβαιώνεσαι. Οι έξυπνοι μεταλλάσσονται ταχέως σε "εξυπνάκηδες"... Κρίμα...

Ecumene είπε...

Χρόνια Πολάααααααααααα...

Αραγε θα υπάρξει σε λίγο
ειδικότητα μπλογκολόγος
στις σχολές ΜΜΕ
κατα το ρεμπετολόγος;;


ίσως και πιτσιρικολόγος....
:-)
Προσωπικά προτιμώ το Συκοφάντη
εχει και
comedy podcast

Γεωργία είπε...

Ομολογώ -αν και έτσι παραδέχομαι την ήττα της...εξυπνάδας μου- ότι δεν είχα σκεφτεί καθόλου το περί "εντύπων που διαβάζουν τα Blogs" κλπ κλπ κλπ.

Όταν ξεκίνησα το blog, το έκανα καθαρά ημερολογιακά, έτσι και παρέμεινε. Μάλλον από κάποιου είδους εγωπάθεια κινούμενη, μου άρεσε (και μου αρέσει) η ιδέα του να διαβάζει κάποιος όσα γράφω (δηλ. κάποια από όσα σκέφτόμαι).

Στην πραγματικότητα, ήταν (και είναι) μάλλον μια ανάγκη: για επικοινωνία. Και μου είναι αρκετό...Ακόμη και στα post που δε βρίσκω ούτε ένα comment, μου φτάνει που -στατιστικά- έστω και ΕΝΑΣ θα το διάβασε.

Κι αν δεν το διάβασε, και πάλι δεν πειράζει...Αφού θα διαβάσω άλλων και θα λέω τα δικά μου. Αν δεν ακούει κανείς, δεν χαλιέμαι απλώς διεκδικώ.

Ελπίζω να μην υπάρξει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ "οργανισμός" που να διαβάζει τα blogs με μάτι κριτικό ως προς την "εμπορικότητα" των κειμένων.

Αν όμως υπάρχει, τότε δυστυχώς, δεν σκοπεύουν να μας αφήσουν ούτε κολυμπηθρόξυλο για την πάρτη μας! Ακόμη και μια έμπνευση της στιγμής "σου" ή μια επιθυμία σου για επικοινωνία, καταλήγει στη χυδαιότητα του "επαγγελματισμού στην έκφραση".

Οι επαγγελματίες "καλλιτέχνες" όπως και οι "επαγγελματίες" άνθρωποι, είμαστε καταδικασμένοι σαν το "αδύναμο είδος" στη Φύση...Σκεφτείτε το...

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!

p.s.Μάνο (επιτρέπετε τον ενικό;)υγεία και έμπνευση! Χρόνια καλά!

Ανώνυμος είπε...

Α, ο Πιτσιρίκος! Μα καλά, και ανήμερα τα Χριστούγεννα; Λοιπόν, έχω ακούσει κι εγώ κάτι ανατριχιαστικές ιστορίες. Πρώτα απ' όλα, δυο επώνυμοι μπλόγκερς μου είπαν πως ο Πιτσιρίκος έχει και ουρά. Στριφτή. Κι αυτή η ιστορία με τους δημοσιογράφους που είναι επώνυμοι bloggers πολύ ενδιαφέρουσα. Για ρώτα τους όμως βρε anonymous, μήπως απαντούσαν κι αυτοί στα mail αυτού του αλήτη του Πιτσιρίκου. Δεν το πιστεύω αλλά λέω. Όμως, αν απαντούσαν, μήπως μπορούν να σου πουν τι του έγραφαν. Έτσι, για να τον ξεμπροστιάσουμε εντελώς τον αλήτη. Και με επώνυμες, διακεκριμένες υπογραφές. Γιατί σιωπούν αυτοί οι αξιοσέβαστοι άνθρωποι; Μήπως φοβούνται πως θα χάσουν τις δουλειές τους; Τουλάχιστον ξέρουν ποιον θα κυνηγάνε μετά. Έτσι δεν είναι "anonymous"; Καλά Χριστούγεννα.

SilentSoul είπε...

Το οτι ψαχνουν για ατομα μεσω μπλογκ ειναι γνωστο,βλεπε αμπελοφιλοσοφιες,πιτσιρικο κλπ.
Εγω το εχω ξαναπει,καποιοι ξεκινανε μπλογκ για να αναδειχτουν,αλλοι για την καβλα τους (ενας απο αυτους ειμαι και εγω),αλλοι απλα γιατι θελουν να γεμισουν την μοναξια τους.
Εχουμε δει ατομα να μιλανε χυμα,γυναικες να εκφραζονται πραγματικα οπως θελουν χωρις να καιγονται αν καποιος θα τους κολλησει ταμπελα (πολυ τις γουσταρω),ανθρωπους να τα βαζουν με πολιτικους και με την πολιτικη γενικοτερα.
Αυτο που φοβαμαι ειναι να μην γινει το μπλογκ οπως εχουν καταντησει πολλα εντυπα και η τηλεοραση.Να θελεις να πεις πραγματα, να ξεσπασεις αλλα επειδη δουλευεις για τον ταδε να μην μπορεις εκφραστεις μηπως και ξαναβρεθεις ανεργος.
Η δημοσιοτητα ειναι κατι που πολυ επιθυμουν,καθως και το να βγαζουν χρηματα απο κατι που γουσταρουν.
Δεν σκεφτηκαν ομως την τριβη και τα "πρεπει" τα οποια θα "σκοτωσουν" αυτο που ειναι.
Το τελευταιο θα το παρατηρησετε συντομα απο τα κειμενα τους εδω.
Θα δειτε αλλαγες,αν δεν τις εχετε δει ακομα.Οφου με πιασε η πολυλογια,αν και αυτα ειναι τα λιγοτερα που θα ηθελα να πω για το θεμα αυτο.Τεσπα.
Χρονια Πολλα Μανο για την ονομαστικη σου εορτη και Καλα Χριστουγεννα σε σενα και σε οσους σε αγαπουν και αγαπας:)
Take care..Smouts

spiretos72 είπε...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Βασικά διαφωνώ μαζί σας. Όχι στο αν το "σύστημα" καταπιεί τον πιτσιρίκο, αλλά στο ότι οι πλειοψηφία των bloggers είναι δημοσηιογράφοι ή wannabe.

Εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα εργασία του broccoli. Πόσους από αυτούς περιέχει το sample σας ώστε να μπορείται να βγάζετε ασφαλή συμπεράσματα?

Εγώ πάντως θαρρώ (μπορεί βέβαια και να κάνω λάθος) πως η πλειοψηφία δεν είναι ούτε θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι

Sofogreg είπε...

Χρόνια πολλά και κυρίως καλά.

manosantonaros είπε...

allmylife Χρόνια πολλά πιτσιρίκα

anonymous1 Φίλε μου, ούτε εγώ έχω τίποτα ούτε υπερ ούτε κατά του Πιτσιρίκου. Δεν είπα αυτό. Ούτε ξέρω αν έστελνε ε-μαιλ ή όχι... Λέω απλώς ότι αυτο δεν είναι blogging. Σε διαβεβαιώνω, ότι είναι εντελώς γελοίο να με νιάζει αν κάποιος θέλει να μπει ή να μην μπει στη δημσοιογραφία. Μεγάλο παιδί είναι, ας προσέχει... Θα επανέλθω όμως στο θέμα γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση έχει bloggistiko κι όχι μόνο, ενδιαφέρον. Χρόνια Πολλά.

manosantonaros είπε...

Ημίαιμε... δυστυχώς επιβεβαιώνομαι... το χειρότερο (για μένα) είναι ότι δεν εκπλήσσομαι... ούτε καν χρειάστηκε να σκεφθώ για να προβλέψω. Οχι γιατί ξέρω εμάς εδώ... αλλά γιατί ξέρω εκείνους εκεί.
Οποιον θέλουν να "εξολοθρεύσουν" τον παίρνουν στην παρέα τους.
Φιλιά σε σένα και την οικογένεια σου. Να'στε όλοι πάντα καλά!

ergotelina... χαχαχαχαχαχαχα... συμφωνώ μ'αρέσει και μένα πολύ και ακούω τα podcast του. Σου εύχομαι να είσαι πάντα υγιής και ευτυχισμένη.

γεωργία... οχι η εξυπνάδα σου δεν ηττήθηκε. Συμφωνώ με όλα όσα λες... και τα αναλύεις πολύ καλά... αυτο ακριβώς είναι (προς το παρόν) το blogging... όταν έρθουν, θα συμβεί αυτο που λες "δεν θα αφήσουν ούτε κολυμπηθρόξυλο"... αυτό που δεν ξέρουν, είναι οτι εμείς (όσοι αγαπάμε αυτη την επικοινωνία) θα είμαστε ... αλλού.
Οσο για το αν μπορεί κάποιος να δει τα blogs με εμπορικό μάτι, έχω άλλη γνώμη: Βεβαίως και μπορεί, αλλά με e-μάτι.
Ε;
Χρόνια πολλά και καλά.

Anonymous2. Toν χαρακτηρίζεις μωρέ αλήτη, επειδή έστελνε (αν έστελνε...δεν το γνωρίζω προσωπικά) μαιλ σε δημοσιογράφους...για δικούς του λόγους; Οχι μωρέ παιδί μου... σε διαβεβαιώνω ότι στους δημοσιογράφους στέλνουν μαιλ όσοι δεν μπορείς να φαντασθείς και για εντελώς άσχετους ή ποταπούς λόγους...
Δεν τον διαβάζω τον Πιτσιρίκο για τους λόγους που εξηγώ... τον διάβασα πολύ (πράγμα που είναι διαφορετικό από το να τον διαβάζω κάθε μέρα... τα blogs δεν είναι βιβλία) για να γράψω αυτο το κείμενο... κατα την γνώμη μου τον έχουν ήδη ρουφήξει γιατί γράφει με τον τρόπο ΤΟΥΣ.
Απλώς δεν καταλαβαίνω τί μας νιάζει εμάς;
Αν θέλεις ξαναδιάβασε την τελευταία παράγραφο.
Να περνάς καλά και χρόνια πολλά.

manosantonaros είπε...

silentsoul...αυτά που έγραψες θα μπορούσαν να μπουν ένθετα στο post μου. Τα προσυπογράφω.
Σε φέρνω κοντά και σμουτς σου στέλνω κι εγω ενα φιλί.
Καλές γιορτές γλυκειά μου...

Spiretos 72...μάλλον εγώ φταίω που δεν το έδωσα καλά. Δεν εννοούσα ότι πόλλοί bloggers, θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι. Οχι! Είπα ότι πολλοί που ξέρω εγώ θέλουν να γίνουν με βαρκα το blogs τους δημοσιογράφοι....
Και συμφωνώ μαζί σου, ότι η πλειοφηψία δεν είναι ούτε θέλει να γίνουν δημοσιογράφοι...
Προς Θεού... η πλειοφηφία είναι σοβαροί άνθρωποι. Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά.
Ενδιαφέρουσα εργασία. Ευχαριστώ
Καλή Χρονιά με υγεία

sofogreg χρόνια πολλά και καλά και για σένα και για όσους αγαπάς.

herinna/ είπε...

Θέλω να γίνω αναστενάρης στη θέση του αναστενάρη. Να κάθομαι στα αναμμένα κάρβουνα και να μη καίγεται ο κώλος μου. Θέλω να γίνω, ο Χααατζηηηνιιικοοολάαααου.
Θέλω να γίνω (πως τον λένε κείνον τον μαλάκα...) εκείνος ο μαλάκας.
Και για να μη τα βάζω συνέχεια με κείνους τους μαλάκες, την καινούργια μόδα την ξέρετε;
Παίρνεις ένα μήνυμα στο κινητό που
σε πληροφορεί πάνω κάτω το εξής:
Κυκλοφόρησε το καινούργιο μου βιβλίο, με τίτλο "τάδε" , εκδόσεις " τάδε" κοίτα μη σου ξεφύγει. Τον τύπο "τάδε" ούτε τον ξέρεις ούτε τον έχεις συναπαντήσει.
Κι εγώ πριν δυο χρόνια γέλαγα με έναν άλλο που έβγαινε στα μαγαζιά και μοίραζε μια κάρτα όπου είχε τυπώσει τους τίτλους των βιβλίων του και το βιογραφικό του, είχε και μια μεγάλη τσάντα με τα βιβλία του και τα πουλούσε.
Που νά ξερα ότι τα πράγματα θα έφταναν μια μέρα τόσο μακριά ή ότι ήδη βρισκόντουσαν τόσο μακριά. Στην κοσμάρα μου εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Μάνο σtις 17-10 έγραφες: "Πλήττω αφόρητα με αυτά που γράφει ο Νίκος Δήμου, αλλά εκτιμώ τον τρόπο που το κάνει. Δεν πλήττω καθόλου με αυτά που γράφει ο Πιτσιρίκος, αλλά δεν εκτιμώ τον τρόπο που το κάνει".

Στις 25-10, δηλαδή δυο μήνες μετά έγραψες: "Tον σέβομαι τον Πιτσιρίκο που ήταν από τους πρώτους-πρώτους.
Δεν τον διαβάζω γιατί δεν τον βρίσκω εμπνευσμένο, αλλά τον σέβομαι".

Μάνο τι από τα δυο συμβαίνει; Από τη στιγμή που αποφάσισες να κάνεις την επανάστασή σου -έστω και σ' αυτή την ηλικία- φρόντισε τα γραπτά σου να μην θυμίζουν τις δηλώσεις του αδελφού σου. Χρόνια πολλά.

manosantonaros είπε...

running in the family? χμ έχεις δίκιο... αν και δεν κρατάω αρχείο των διαθέσεων μου... όμως βρε παιδί μου... εννοούσα ότι τον σέβομαι γιατί ήταν από τους πρώτους, συνεχίζω να μην μ'αρέσει... και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου εκείνη την εποχή ήμουν θυμωμένος με τον Ν. Δήμου γιατί αναφερόταν πολύ σε μετρήσεις, επισκεψιμότητες κ.λ.π. το βάρος λοιπόν αυτων που έγραφα το΄ριχνα σε εκείνον κι όχι στον Πιτσιρίκο... ήταν πομως για μένα βαρόμετρο....
Παρ' όλα αυτά έχεις αρκετό δίκιο...
Επίτρεψε μου όμως να πώ, ότι και σ' αυτο το ποστ ήταν η αφορμή ο Πιτσιρίκος, για να γράψω άλλα που ήθελα...
Χρόνια πολλά κι απο μένα...

manosantonaros είπε...

running in the family? χμ έχεις δίκιο... αν και δεν κρατάω αρχείο των διαθέσεων μου... όμως βρε παιδί μου... εννοούσα ότι τον σέβομαι γιατί ήταν από τους πρώτους, συνεχίζω να μην μ'αρέσει... και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου εκείνη την εποχή ήμουν θυμωμένος με τον Ν. Δήμου γιατί αναφερόταν πολύ σε μετρήσεις, επισκεψιμότητες κ.λ.π. το βάρος λοιπόν αυτων που έγραφα το΄ριχνα σε εκείνον κι όχι στον Πιτσιρίκο... ήταν πομως για μένα βαρόμετρο....
Παρ' όλα αυτά έχεις αρκετό δίκιο...
Επίτρεψε μου όμως να πώ, ότι και σ' αυτο το ποστ ήταν η αφορμή ο Πιτσιρίκος, για να γράψω άλλα που ήθελα...
Χρόνια πολλά κι απο μένα...

manosantonaros είπε...

Ομως ρε παιδιά, παρ' όλο που πιστεύω στις συμπτώσεις, μου έκανε εντύπωση ότι στα comments 2-3 που τα έριξαν στον Πιτσιρίκο, υπέγραψαν ως ανώνυμοι... ή ως μη bloggers... Aκόμα και σύμπτωση να είναι... και δίκιο να έχετε ... το'χανετε απ' αυτη τη λεπτομέρεια.
Δεν φαντάζομαι να τον φοβάστε.
Υποθέτω ότι τον αντιπαθείτε για δικούς σας λόγους...
Παρ' όλα αυτά για να μην κάνω τον μάγο... συνεχίζω (ειλικρινά το λέω) να πιστεύω στις συμπτώσεις... Είναι αυτές που κάνουν την ζωή γρήγορη και ενδιαφέρουσα.

Πάντως θα παρακαλούσα -μόνο επειδή είναι αλήθεια- να δεχθείτε ότι δεν έχω τίποτε με τον Πιτσιρίκο... ούτε υπέρ ούτε κατά... εμένα η ψιλικατζού με γοήτευσε και ήρθα εδώ... διθάλεξα σιγά σιγά τους bloggersπου αγαπώ , οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται...


α... και κάτι για τον (την) running in the family...εκτός του ότι έχεις αντικειμενικά δίκιο... θέλω να σου πω ότι κολακεύτηκα που θυυμόσουν τί είχα γράψει πρίν τόσο καιρό (έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο πριν απο 2 μήνες)... thnx

Ρε συ μπας και με έχεις φακελώσει; ::ΡΡΡΡΡ

Ανώνυμος είπε...

Έχεις παρεξηγήσει ορισμένα πράγματα. Ο Πιτσιρίκος δεν είναι ο πρώτος blogger, ούτε καν από τους πρώτους. Είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκαν όταν τα blogs έγιναν της μόδας.

Όσον αφορά τη φίλη σου που έψαξε για στελέχη έπεσε σε λάθος άτομα. Υπάρχουν δεκάδες ιντερνετάδες που ευχαρίστως θα δούλευαν σε ένα περιβάλλον γραφείου αρκεί τα λεφτά να ήταν καλά. Θα το έκαναν γιατί το κάνουν ήδη. Μην ψάχνεις για ήρωες και επαναστάτες στο χώρο του Internet αποκλειστικά.

Τη φιλολογία για το τέλος των περιοδικών και της τηλεόρασης την ανέπτυξαν κι άλλοι πριν από χρόνια που ήταν το Internet στις δόξες του. Ορισμένοι φωστήρες ιντερνετάδες προέβλεπαν πως μέχρι το 2005 δεν θα υπήρχαν πια χάρτινες εφημερίδες. Παιδιά χαλαρώστε. Τα περιοδικά θα υπάρχουν τριγύρω για πάρα πολλά χρόνια ακόμα για τον εξαιρετικά απλό λόγο πως δεν μπορώ να διαβάζω το Internet όταν χέζω. Όσο για την τηλεόραση, την αγοράζεις, τη συνδέεις στην πρίζα κι αυτό ήταν.

allmylife είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
raffinata είπε...

να έχεις δίπλα σου ό,τι πιό πολύ αγαπάς, σήμερα που γιορτάζεις, Μάνο :)

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Aραγε θα θυμαται καποιος το ονομα μας,
της ζωης μας τα υπεροχα φεγγαρια...

Καποτε αυτα ελεγαν τα Διαφανα Κρινα...
Χρονια αργοτερα δικαιωνονται...
Ελα μου ντε;
Θα μας θυμαται κανενας ή θα χαθουμε στον απεραντο κοσμο της blogoσφαιρας;
Καλες γιορτες και καλα να περνας!

Ανώνυμος είπε...

@anonymous
Xάρις στις δυνατότητες που ήδη προσφέρουν, σε ευρύ φάσμα χρηστών, τα ασύρματα δίκτυα [IEEE 802.11/a-b-g (WLANs), IEEE 802.16 (WiMax), IEEE 802.15/1-2 (Bluetooth, Zigbee),
το χέσιμο στην τουαλέτα και η ταυτόχρονη ανάγνωση e-newspaper δεν αποτελούν μελλοντολογική προφητεία αλλά απτή, σαν σκατό, ειδυλλιακή πραγματικότητα...

Γεωργία είπε...

Συγγνώμη που παρεμβαίνω ξανά -ισως μη συμβάλλοντας και πολύ δημιουργικά στην συζήτηση έτσι όπως εξελίχθηκε- αλλά από ένα ολόκληρο κείμενο/σχολιασμό μιας κατάστασης, σταθήκατε (αναφέρομαι στους no name) σε μια -κατά τύχη- αφορμή της;

Δηλαδή ο Πιτσιρίκος ήταν το θέμα και η ουσία του εν λόγω post;

Πάντως, κατάλαβα -συγχωρέστε μου την άνοια- ότι μάλλον ο κος Αντώναρος έχει δίκιο και κάποια Blogs βρίσκονται υπό παρακολούθηση (και όχι υπό ανάγνωση προς τέρψην κλπ) ώστε να "επέμβουμε ΤΣΟΥΠ" μόλις θιχτεί εαυτός ή "φίλος" :)

Και με το συμπάθειο δηλαδής, και sorry γιατί μάλλον απλώς συνεχίζω μια αγένεια: το να σχολιάζουμε ένα post και αντί να αναφερόμαστε στην ουσία του να κολλάμε σε επουσιώδεις λεπτομέρειες.

Αλλά κι από την άλλη, ποιά είμαι εγώ να ορίσω τα επουσιώδη; ... Χα!

Καλημέρα σας.

manosantonaros είπε...

Thnx, γεωργία μου!

So_Far είπε...

Καλημέρα σας και χρόνια πολλά. Μα τι θέμα είναι αυτό που βάλατε Χριστουγεννιάτικα; Όχι απλά καίει αλλά θα κάνει τη μπλογκόσφαιρα να πάρει φωτιά με όλα τα συνακόλουθα.
Αν ο πιτσιρίκος και κάποιοι άλλοι κατάφεραν να πετύχουν κάποια πράγματα από μόνοι τους , έχει καλώς και μπράβο τους. Αν όμως μετά από την επιτυχία κοντεύουν να γίνουν ένα με το σύστημα χωρίς να αντισταθούν τότε το πράγμα κάπου βρωμάει. Η λογική του : "σε αγαπάω σύστημα γιατί με χαϊδεύεις και με σηκώνεις από την αφάνεια" είναι η πλέον καταστροφική όχι μόνο για την τέχνη αλλά για κάθε επάγγελμα. Τί να πω κρίμα.....

Υ.Γ. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δημοσιογραφήσουν σε αυτή τη χώρα; Θαύμα

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι αν ο πιτσιρικος μπει με τα τσαρούχια στο "σύστημα" γιατί είναι κακό αυτό;

Δεν χρειάζεται το κακό "σύστημα" ανθρώπους σαν τον πιτσιρίκο; Όσο κι αν τους αφοιμοιώσει, ο συσχετισμός θα αλλάζει όσο τέτοιοι άνθρωποι εισβάλλουν.

Άσε που το blogging - στην Ελλάδα - δεν είναι παρά ένα online κοπάδι από πρόβατα που συχνά θυμίζει όχλο. Το blogging, μάγκες μου, δεν είναι κολλεκτίβα. Είναι αρένα ατομικής δημιουργικότητας.

Και για αυτό δεν γουστάρετε τον πιτσιρίκο. Γιατί δεν μπαίνει στο κοπάδι σας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι γελάω επειδή όλοι αυτοί που "συμβουλεύουν" τον Πιτσιρίκο να μην μπει στο σύστημα είναι το ίδιο το σύστημα. Συγνώμη Μανώλη αλλά ποιον κοροϊδεύουμε τώρα; Χρόνια Πολλά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Μάνο Αντώναρε, το όλο ζήτημα είναι πρόβλημα ταυτότητας και χαρακτήρα. Αν ο Πιτσιρίκος θεωρεί τον εαυτό του μπλόγκερ, με γειά του και χαρά του. Αν οι δημοσιογράφοι θεωρούν τον Πιτσιρίκο μπλόγκερ, με γειά τους και χαρά τους.

Το θέμα είναι ότι όταν γράφεις "ο Αλέξης Κούγιας θα παντρευτεί τον Λάκη Λαζόπουλο", αυτό δεν είναι μπλογκ, αλλά μια κρυάδα επιπέδου που ούτε τα νήπια δεν βρίσκονται τόσο χαμηλά (το γράφω από σεβασμό στα παιδιά που πολλές φορές έχουν πολύ καλύτερο αισθητήριο από τους μεγάλους).

Η φίλη σας που έψαχνε μπλόγκερς για να στελεχώσει γραφεία, καλύτερα να λάβει υπόψη της το περιβάλλον εργασίας στο Google και από κει να αναζητήσει τα αίτια που ανέβασαν τόσο ψηλά την εταιρεία αυτή και τις εγχώριες προοπτικές για την εφαρμογή της ιδέας. Όλα τα άλλα είναι ξεπερασμένες αντιλήψεις μάνατζμεντ της δεκαετίας του '80.

Αυτά τα ολίγα και χρόνια σας πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Βρε πιτσιρίκο πάψε να παίζεις με διαφορετικά nick names!

Δε βαρέθηκες ΤΟΣΑ χρόνια;

Χρόνια σου πολλά και σένα!

Μαύρος Γάτος είπε...

Μάνο καλημέρα (παραμονή πρωτοχρονιάς): ήθελα μόνο να σού επισημένω, όσον αφορά στο ερώτημα περί "ανώνυμων", ότι ο "ανώνυμος ανώνυμος" είναι χωρίς καμμι΄λα αμφιβολία ο Πιτσιρίκος.

Καλή Πρωτο(Χρονιά) και από εδώ...
Σ;)

Μαύρος Γάτος είπε...

Μάνο καλημέρα (παραμονή πρωτοχρονιάς): δεν το είχα διαβάσει ως τώρα αυτό το άρθρο και την συζήτηση, και θα ήθελα να σού επισημάνω, όσον αφορά στο ερώτημα περί "ανώνυμων", ότι ο "ανώνυμος ανώνυμος" 11:49 πμ είναι κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος ο Πιτσιρίκος.

Καλή Πρωτο(Χρονιά) και από εδώ...
Σ;

Agobooks είπε...

Καλη Χρονια!