7.9.07

παιδικά πράγματα

To Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, το ξέρατε;
Εγω πάντως δεν το'χα ματακούσει...
Το'μαθα όμως όταν είδα στο YouTube μια εργασία μερικών φοιτητών του.

Οταν λέμε ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με όχημα την Παιδεία, να ξέρουμε τουλάχιστον τί λέμε... και ποιοί θα'ναι οι ανταγωνιστές μας.



Kαι επειδή δεν είναι σωστό να κάνουμε πλακίτσα με τέτοιου είδους εκπαιδευτικά ιδρύματα, το University of Hertfordshire είναι στην Αγγλία και είναι αυτό. Mπήκα, ως όφειλα στο site του, και έπαθα.

5 σχόλια:

CaptainJimmy είπε...

Αγαπητέ Μάνο,

Δυστυχώς όμως τη δική σου άγνοια για αυτά τα πράγματα "κουβαλάει" και ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο...

Δυστυχώς ακόμα στην Ελλάδα "κουβαλάμε" μια απίστευτη εσωστρέφια... υπάρχει διάχυτη η εντύπωση και αναδεικνύεται πολύ συχνά μια πεποίθηση σε μεγάλο μέρος του κόσμου, ότι οι "ξένοι" μας πολεμούν και έχουν βαλθεί να μας εξοντώσουν ως Ελληνοχριστιανικό έθνος. Η αλήθεια όμως - και όσοι έχουμε μείνει στο εξωτερικό για χρόνια το έχουμε ζήσει - είναι ότι οι ξένοι ΑΓΝΟΟΥΝ την ύπαρξή μας!!! Η Ελλάδα δεν είναι παρουσα ΠΟΥΘΕΝΑ! αυτή είναι η αλήθεια... Δεν είμαστε μέτοχοι της Ευρωπαϊκής καθημερινότητας. Απέχουμε απο παντού. Για αυτ'ο και οι ξένοι ξέρουν μόνο απο τζατζίκι, μουζάκα και συρτάκι. Δεν έχουμε φροντίσει να τους μάθουμε τίποτα άλλο. Ερώτημα: Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να αντικασταστήσει τα παραπάνω και να δώσει σε μεγάλες μάζες μια εικόνα σύγχρονης χώρας;;

Αμ, εδώ σε θέλω κάβουρα...

The Torch είπε...

Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω Μάνο, αλλά η πλειοψηφία των ξένων Πανεπιστημίων έτσι είναι. Θυμάμαι ότι το site του Leicester University, ήταν κάπως έτσι όταν πήγα εγώ στην Αγγλία το 1996. Φαντάσου...

industrialdaisies είπε...

Naaaaaaah, sorry Μάνο, δεν μου λέει τίποτα. Εϊναι άλλο πράγμα η εκπαίδευση για την πλήρωση κενών θέσεων στη βιομηχανία και άλλο η ανώτατη. Η δεύτερη οφείλει να είναι ανθρωποκεντρική, δίοδος στη γνώση και τη δημιουργία, αρωγός στην άσκηση της κριτικής ικανότητας και στην εξέλιξη της διανόησης.

Στην Αγγλία, το έζησα, το Πανεπιστήμιο, συνήθως, είναι ο προθάλαμος της πολυεθνικής. Θεμιτό και κατανοητό το γιατί συμβαίνει αυτό εκεί.

Μπορώ όμως εγώ, κι όποιος άλλος θέλει, να μην θαμπώνομαι από αυτό; Αλλού θα πρέπει να αναζητήσουμε στην Ελλάδα το τεράστιο κενό στην πανεπιστημιακή εξέλιξη και την έλλειψη προόδου. Στην έλλειψη οράματος, στην κάκιστη οικονομία και αγορά εργασίας, στον πιθηκισμό όσον αφορά στις μεθόδους άλλων χωρών και στην έλλειψη κονδυλίων.

Δεν είναι ότι δεν ανταγωνιζόμαστε τα επίπεδα 3d creation ή project management του αγγλικού πανεπιστημίου. Σίγουρα δεν ανταγωνιζόμαστε σε επίπεδο συγκεκριμένου στόχου και προγράμματος που έχουν εκεί για τα πανεπιστήμια. Η λύση δεν είναι να γίνουμε κακέκτυπο ενός καπιταλιστικού προθάλαμου. Η λύση είναι να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα.

Μάνο μου μού έλειψες, πάρε ένα φιλί που έχω τόσο καιρό να σ'ακούσω! Ζματς!

Ανώνυμος είπε...

captainjimmy,
ξεχασες τη φέτα...

Ανώνυμος είπε...

When I went inside for the first time, I fainted
It was really as black as it was painted
People grunted while the artist played the drums
The waitress yelled as she served the rums
I kept my head because I wanted to see
Therefore it is fundamental to be or not to be

.... είναι απόσπασμα απο ένα ποιήμα της εγγλέζικης συλλογής μου με τίτλο:The ants rise in rebellion και ευελπιστώ να διδαχθεί στο μάθημα:¨ΝΕΟΚΟΓΚΟΛΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ¨ στο Κογκό της Αφρικής το 2589 σε παιδιά 17 ετών ...


Αν ζω το 2589 θα αισθάνομαι λίγο Κογκολέζος

Δεν θυμάμαι αν σου έστειλα φιλάκια εψές . Αν όχι , ζητώ συγγνώμη και για να σε αποζημιώσω

φιλάκια , φιλάκια , φιλάκια , φιλάκια, φιλάκια , φιλάκια , φιλάκια , φιλάκια ,φιλάκια !!!!