6.1.08

Σεισμός!!!!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά!

.............................................................................................................................................................

Mερικές ώρες μετά:

Λοιπόν είναι απίστευτο βρε παιδιά... αυτη η ενημέρωση στην Ελλάδα ειναι εξαιρετικά μη (πώς να το πω;) εφευρετική.
Τη στιγμή του σεισμού (που τον καταλαβα 2 δευτερόλεπτα πριν αρχίσει από τον πήδο που έδωσε από την θέση του ο γάτος μου) οπως ήταν φυσικό με αναστάτωσε.
Ηταν η στιγμή που ο πολίτης θέλει την είδηση ΓΡΗΓΟΡΑ.
Τώρα... ή μάλλον ΤΩΡΑΑΑΑ!
Πού έγινε ο σεισμός και πόσο μεγάλος ήταν , έπαιζε σαν πρώτο και πιεστικό ερώτημα στο μυαλό όλων μας...
H τηλεόραση ήταν ανοικτή (όπως πάντα) ... Εβλεπα !!! (στο μουγγό) ενα ντοκυμανταίρ... γυρισα αστραπιαία στα κανάλια...
Αυτό που μάθαινα ήταν ότι έγινε ... σεισμός... λες και εγώ νόμισα ότι έπαθα ολόσωμο πάρκινσον...
Μπήκα αμέσως στο Google.. earthquakes και νατες ΟΛΕΣ οι πληροφορίες... πού, πότε, πόσο κ.λ.π…στο φτερό...
Επρεπε να τη δώσω την είδηση.. .
Δεν ήταν για μένα... αμα εχεις εκπαιδευθεί χρόνια γι΄αυτό και τοχεις μέσα σου και το κουσούρι οι κινήσεις γίνονται μηχανικές...
Πρώτο τηλεφωνημα στην ΕΡΤ όπου είναι και η επαγγελματική μου υποχρέωση...
Καλά κρασιά...
Ολη η Ελλάδα τηλεφωνεί στο κέντρο της Κρατικής Τηλεόρασης...
Ποιός συνάδελφος κάνει εκπομπή σε άλλο κανάλι...
ΑΝΤ1.
Ο αρχισυντάκτης της εκπομπής της Αλεξάνδρας Καπελετζή, είναι ένας παλιός και έμπειρος φίλος και συνάδελφος... ο Θόδωρος.
Του τηλεφωνώ στο κινητό του. Καταλαβαίνει ότι για να τον παίρνω στο studio τέτοια ώρα... καθώς είναι live στο control ...κάτι θα θέλω...
-Λέγε!
-Εχω όλες τις παραμέτρους από το internet.
-Eίσαι σίγουρος;
-Απολύτως... γράφε...
-Τί λε ρε; Σε βγάζω στον αέρα...
Και έτσι ο ΑΝΤ1 είχε πρώτος τις πληροφορίες...
Εκλεισα το τηλέφωνο.
Ξέρετε, δεν είναι αστείο πράγμα να είσαι δημοσιογράφος. Δηλαδή να ζεις απ’ αυτό... να είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι... μην βλέπετε τα ευτράπελα και τις μαλακίες που γίνονται... η ενημέρωση είναι ιερό πράγμα και έχει κανόνες... και πάνω από όλα: δεν έχει τιμή...
Με τον Θόδωρο λειτούργησε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η εμπειρία του να μετρήσει την είδηση και την πηγή του στο φτερό...
Αυτό κάνει –κατα την γνώμη μου τη διαφορά-.και όχι η δική μου εμπλοκή... Αυτο ήταν φυσικό για μένα από τον καναπέ του σπιτιού μου....
Και μετα ήλθε η έκπληξη...
Δεκάδες.... ναι δεκάδες άνθρωποι μου τηλεφώνησαν σπίτι στις 07.30 το πρωί για να μου πουν ότι με άκουσαν κ.λ.π.
Η τρομερή δύναμη της τηλεόρασης...
Χαμογέλασα...
Δύναμη έχει...
Ατάκα δεν έχει... ή μάλλον την έχει χάσει εδώ και καιρό...



Attachment:
επειδή πολλοί με ρώτησαν σε ποιό site είδα την πληροφορία, το site ειναι ΑΥΤΟ.

18 σχόλια:

aqua είπε...

Καλημερα Μανο!
Σε άκουσα πριν λιγο στην Τv.
Δωσε μας την δ/νση που ανεφερες
κι αχρειαστη να ναι΄.
Πάντως με Κορωνη που επικοινωνησα είναι όλα καλά.
Ελπίζω να μην έχουμε τουλάχιστον θυματα.
Καλή Χρονά ! ?

Ανώνυμος είπε...

καλημερα.
σ ακουσα στην τηλεοραση.
εδω μεσογεια,ολα καλα...
μονο που ξυπνησαμε τρομαγμενοι.

ονοματοδοσια

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα Μάνο! όλα καλά!

Maria Mikro Analogo είπε...

Μάνο, άργησες με το update, ολόκληρο αφιέρωμα σου έκανα στο blog μου! :P Η πλάκα είναι ότι αναγνώρισα τη φωνή σου πριν καν δω το όνομά σου στην οθόνη. Εμένα αυτό μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση :) Είδες τι κοινωνικό λειτούργημα κάνουν τα βιντεάκια που ποστάρεις που και που; 3 σε 1: φωνή, εικόνα και λόγος! Καλημέρα κι από δω.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα όμως και κάποιο σεισμολόγο να λέει ότι οι μετρήσεις που ανεβαίνουν σε διάφορα sites αυτόματα ενδέχεται να έχουν κάποιο σφάλμα, αφού δεν έχουν ελεγχθεί και διασταυρωθεί κλπ...

Γι΄ αυτό και κάνουν, όπως είπε, 20-30 λεπτά μέχρι να μας δώσουν το ακριβές μέγεθος, το επίκεντρο κλπ.

? είπε...

τόσο απλά...

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ σε είδα το πρωί!!!

Εν τω μεταξύ, νμζ πάλι στον ΑΝΤ1, λίγο πριν είχε βγει ο πρόεδρος των σεισμολόγων και έλεγε να μη γίνονται εκτιμίσεις...

Και βγαίνεις μετά και λες ακριβώς στοιχεία για το σεισμό...

Φαντάζομαι την έκφραση των σεισμολόγων, που ακόμη το έψαχναν...

Πλέον θα μπαίνουν όλοι στο internet μετά τους σεισμούς... ;-)

Καλημέρα!

drowsy george είπε...

htan h pio glukia enhmerwsh... htan toso gkoutsou gkoutsou kai hsoun kai o prvwtos poy edwses tis pio safeis plhrofories

kai o geranos kapelo

Ανώνυμος είπε...

Και εγω σας ακουσα στην τηλεοραση.
Το ιντερνετ εχει το καλο αυτο με την ταχυτητα της πληροφοριας αλλα ολοι απο την τηλεοραση ενημερωνονται.Απο αυτην περιμενουν να μαθουν.Ποιος θα μπει στο ιντερνετ για να μαθει για το σεισμο; Λιγοι.Οι πιο πολλοι θα ανοιξουν την τηλεοραση να ακουσουν και τους σεισμολογους και τους διαφορους.Ανακουφιστηκα οταν ακουσα οτι δεν θα εχει μετασεισμο.Σε τετοιες περιπτωσεις η τηλεοραση επιτελει σημαντικοτατο ρολο.Ειναι οπως οταν πιανει φωτια το σπιτι και εσυ καλεις την πυροσβεστικη.

Ανώνυμος είπε...

Τρόμαξα. Και δεν ήταν επειδή τον ένοιωσα(το σεισμό πρωινιάτικο Κυριακής), αλλά επειδή επί 40 λεπτά άκουγα τη μάνα μου να ωρύεται ότι θα έχει γκρεμιστεί το σύμπαν(παραλλήλως με τράνταζε να σηκωθώ!). Η μάμα Μαρία ακολούθως και σε κατάσταση αμόκ, μπουρλότιασε το tv control. ΚΛΑΣΣΙΚΗ περίπτωση ανελέητου ζάππινγκ. Ελλείψει σεισμολόγου, που θα μας έλεγε(πότε ρε γαμώτο...?) τα καθέκαστα και γιατρού να με αναλάβει μετά το εγκεφαλικό που το'βλεπα να΄ρχεται, προτίμησα(κι είχα αργήσει κιόλας)να μπω στο internet.
"Βγήκες" κι εσύ, ακούσαμε και το Λέκκα και δεν θυμάμαι τι άλλο και μετά από 40 λεπτά βγήκαν και τα πρώτα"επίσημα στοιχεία". Ετσι από τα πιο επίσημα χείλη είχε διαψευστεί(yes!!) η μητέρα μου κι εγώ είχα γλιτώσει αυτήν την ανατριχιαστική επανάληψη(επί δέκα λεπτά)του κλασσικού μονολόγου:"Τι σου'πα,να, γκρεμίστηκε η Ηλεία...Στο΄πα, δε στο'πα???".

Κι αν οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν(επίσημα επαναλαμβάνω)40 λεπτά αργότερα, οι -λέω εγώ τώρα-πυροσβέστες, διασώστες πότε έμαθαν που να σπεύσουν...?Λέμε τώρα, εάν δεν μας"καθόταν" τόσο καλά η φάση,τι...?


ι.

ΥΓ1 God bless internet!
ΥΓ2 Λίγη Θεία Φώτιση στα "Μέσα" διότι εκεί μέσα υπάρχουν άνθρωποι που σε κοιτάνε με βλέμμα ροφού, όταν τους λες ν'ανοίξουν έναν explorer,να πάνε στο link, ή ακόμα, να σου επισυνάψουν το κείμενο και να σου το στείλουν.

Pan είπε...

Καλησπέρα.

Παρότι αντιλαμβάνομαι ότι η δουλειά σου είναι στην τηλεόραση, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείσαι μαζί της.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Εύγε! Μακάρι να είχαν όλοι τα αντανακλαστικά σου.
Εύγε και στον γάτο! Εδώ που τα λέμε, ΑΥΤΟΣ είχε την πρωτιά! :-)

Αλλά, νομίζω ότι ζητάς πολλά από τους συναδέλφους σου. Αυτοί ψάχνουν, σε κάθε γεγονός, τη λεπτομέρεια που θα πυροδοτήσει το 'ξεκατίνιασμα' για να τρέξει ο 'μετρητής'...
Τι Διαδίκτυο και πράσιν' άλογα.
Τι έμεινε από τον 'σφοδρό σεισμό';
Κάποια ...χαμένα λεφτά στον Καιάδα της Έρευνας και μια καρέκλα χρυσοποίκιλτη του Διευθυντή του Αστεροσκοπείου που περιμένει τον πισινό που θα αναδειχθεί πρωταθλητής στην πονηρία, λοιδωρία, μπουρδολογία και ρουφιανοκαρφωματική στα ριγκ της Τηλετύφλωσης.
Έγινε σεισμός ρε παιδιά;

Simela Meletlidou είπε...

God bless internet που λει και κάποιος παραπάνω!

και έχουμε κι αυτούς που κάνουν τα πάντα για να ΜΗΝ το μάθουν - οι περισσότεροι απ' αυτούς κατέχουν και τις καλύτερες θέσεις και τα ανώτατα πόστα!

αλοίμονο στην Ελλαδίτσα μας με τέτοιους σε τέτοια πόστα...

Λεξικό της Αργκό είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ εγώ δεν άκουσα εσένα αλλά άκουσα σε δυο τουλάχιστον κανάλια την κυρία που εξηγούσε ότι το σπίτι της είναι μεν παλιό αλλά είναι αρχοντικό!!! γιαυτό κι έπεσαν κάτι σοβάδες (αρχοντικοί προφανώς). Έλεος πια με την τηλεόραση. Και πάλι δυστυχώς, η περίπτωση σου κι όπως έγινε η άμεση παρέμβαση σου (αμεσότητα, εμπιστοσύνη, εγκυρότητα) είναι η εξαίρεση στον κανόνα της δημοσιογραφίας, όπως τουλάχιστον αυτή παρουσιάζεται στα ΜΜΕ.
Να 'σαι καλά και να χαίρεσαι τα γατιά σου.

subir είπε...

Αγαπητέ Μάνο.O torch σε εκτιμά βαθύτατα.Με τον torch είμαστε πολύ καλοί και παλιοί φίλοι.Το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως ένδειξη μελλοντικής φιλίας και εκτίμησης, είναι να σε κάνω και γω add.Ό,τι θες να μάθεις για μένα,πέρα του blog, ρώτα τον Torch.c u around.

By the way για το facebook,χέστους και άστους!

Kwlogria είπε...

Καλά, έχω μείνει άφωνη!! Πρώτα απ' όλα με το σεισμό, μου πήγαν τα κακά στην κάλτσα. Δεύτερον, άνοιξα την τηλεόραση, μη χάσω, και έβλεπα Αντένα, μετά Μέγκα αλλά δε σε άκουσα!! Φτου ρε γαμώτο!!!! Είσαι πολύ σωστός και εύγε!!!! :))))))))))

Dreamer on the Poof είπε...

Καλή και Ζαχαρένια Χρονιά...!!!

subir είπε...

Ο Φρέντυ Γερμανός μια φορά πάντως το είχε πει ο άνθρωπος:"H τηλεόραση δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσει την εφημερίδα.Τι μπορείς εξάλλου να τυλίξεις με μια τηλεόραση?"Καλημέρα..