23.1.08

Ψίτ! Μαλάκα, σε σένα μιλάω!


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ2

Μου τηλεφωνούν οι φίλοι μου:
-Τί έχεις ρε; Τί έπαθες; Είσαι πραγματικά θυμωμένος ή το παίζεις; Βγήκα μια βόλτα στην Ερμού για τις φωτογραφίες μου... κάθισα ως συνήθως στο πεζούλι της εκκλησίας... εκεί που έπαιζα με τον φακό μου, πιάνω έναν που σέρνει τα πόδια του, έχει μισοκακόμοιρο ύφος και πλησιάζει σαν ζόμπι, τους περιαστικούς. Ενας ασθενής τοξικομανής. Ενας ανάμεσα στους τόσους, κ. Αυτιά μου, που τόοοοσο μεγάλο ενδιαφέρον έχεις για την κοινωνία... Δεν του δίνω σημασία και δεν τον φωτογραφίζω γιατί έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου, ότι δεν πρόκειται ποτέ γράψω με την κάμερά μου την ανθρώπινη δυστυχία ή παγαποντιά... δεν είμαι εκεί για αυτη τη δουλειά, αλλά για χομπίστικους λόγους... και η εχεμύθεια μου με έχει βοηθήσει να κερδίσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του δρόμου, Ερμού. Είναι πάρα πολλοί (βασικά αόρατοι) και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο να μην σε κοιτάνε με μισό μάτι. Κάποια στιγμή πέφτει το μάτι μου στον νεαρό τοξικομανή, που έχει κάτσει σε μια γωνιά, έχει βγάλει το κινητό του και είναι μιαααααα χαρά... κινείται κανονικά, χαριεντίζεται κ.λ.π. Μόλις το κλείνει ξαναφορά την μάσκα του τζάνκι και βγαίνει στην ζητιανιά. Το βρίσκω αποτρόπαιο. Χρησιμοποιεί την ασθένεια ανθρώπων για να πάρει χρήματα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που παίρνουν ναρκωτικές ουσίες. Απλώς τους λυπάμαι... αλλά αυτός εδώ τους εκμεταλλευόταν... Με πλησιάζει και μένα...
-Σας παρακαααααααλώ , μήπως σας περισσεύει ενα ευρώ;
-Τί το θες;
-Να πιω ενα γάλα... έχω να φάω απο προχθές... Είμαι στην απεξάρτηση...

-Και εκεί στη γωνία γιατί χοροπηδούσες...

-Ποια γωνία;

-Εγω νομίζω ότι δεν είσαι τοξικομανής, αλλά απατεώνας...

-Και τί σε νιάζει εσένανε... μου λέει ξαφνικά πέρνωντας ξανά υγιή ανθρώπινη μορφή....

Κάνω το λάθος και του λέω: Είμαι δημοσιογράφος.

Λες και του είπα ότι είμαι βιαστής μικρών παιδιών. Αρχισε να ουρλιάζει:
Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε αλήτες... καργιόληδες... ρε αντε γαμήσου που είσαι δημοσιογράφος και ήρθες να μου πεις τί να κάνω...

Βρέθηκα σε μειονεκτική θέση.
Σύμφωνα με αυτά που λένε οι συνάδελφοι μου στις τηλεόρασεις, ο νεαρός ψευτο-τζάνκι είχε απόλυτο δίκιο... Πως σας φαίνεται αυτη η διαπιστωση κ. Σόμπολε μου; Μάλλον πρέπει να αυτοσυρθώ στο Πειθαρχικό. Τον άφησα να φύγει. Οσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι δεν μου συμβαίνει συχνά. Δεν κάνω εύκολα πίσω και μάλιστα δημοσίως. Ο κόσμος χαμογελούσε κάτω από τα (στην Ερμού δεν είναι ακριβώς δόκιμος ό όρος).... μουστάκια του.
..........................................................................................
Κατάλαβατε τώρα τηλε-κοράκια, γιατί είμαι οργισμένος απο χθες;
Καταλαβατε ότι μου (μας) πήρατε το αβαντάζ του ελέγχου;
Δηλαδή τον έρωτα γι’ αυτη τη δουλειά;

Καταλάβατε ότι μας κάνατε ομήρους της δικαιολογημένης χλεύης του κόσμου;

Κάποτε μου’λεγε ενας έντιμος συντηρητικός, αλλά βαθειά δημοκράτης ναύαρχος, ότι οι συνάδελφοι του της χούντας, είχαν αναγκάσει μερικούς στρατιωτικούς να κυκλοφορούν στον δρόμο με καπαρντίνες, γιατί η στολή του ελληνα αξιωματικού είχε ξεφτιλιστεί και έπρεπε να την προφυλάξουν.

Τον σκέφτηκα χθες καθώς γυρνούσα ανηφορίζοντας την Ερμού στο σπίτι μου. Είχα την εντύπωση ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να με φτύσουν που κρατουσα την κάμερα στο χέρι.
Δεν θα σας συγχωρέσω ποτέ γι’ αυτο μεγαλο-συναδελφοί μου... και αυτο που πραγματικά εύχομαι είναι να μην σας συγχωρέσει ο κόσμος.
(Συνεχίζεται!)






ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

λόγω comments


Xαίρομαι που βασικά συμφωνούμε. Χαίρομαι για τους δημοσιογράφους που με έχουν κατακλύσει με e-mails, καθως οι άνθρωποι δεν μπορούν επώνυμα να πουν την γνώμη τους.

Ξέρετε, πιό πολύ απο σας έχουμε ενοχληθεί εμείς οι δημοσιογράφοι. Και όχι τώρα, αλλά εδώ και ποοοοολύ καιρό.... για λόγους ηθικής...συναδελφικότητας κ.λ.π. Διδάσκουν στις νέες γενιές ΛΑΘΟΣ δημοσιογραφία. Οχι λόγω άγνοιας, αλλά επίτηδες.

Κάνανε τον τίτλο του αρχισυντάκτη κουρελόχαρτο.

Εβγαλαν τους τόνους από την ελληνική γλώσσα. (δεν τοχετε προσέξει;). Απαξιώνουν την ικανότητα των άλλων και επιβραβεύουν τους τσόγλανους και τις πουτάνες. Στα ίσια... όχι εμμέσως.

Γιατί δεν ξεπεταγονται άλλες φάτσες τόσα χρόνια;

Μα γιατί αυτοί δεν τους αφήνουν.

Θα ήθελα ναχω εδω μπροστά τα πρόσωπα εκατοντάδων συναδέλφων μου να δω πώς αντιδρούν σ’ αυτο. Παιδιά που φάγανε χρόνια ολόκληρα, τρέχοντας σαν τα σκυλιά χωρίς ποτέ να εισπράξουν ενα μπράβο, μια αυξηση , ενα bonus.

Παιδιά με πολύ ταλέντο χάθηκαν στην μαυρίλα της μη δημιουργικής δουλειάς. Στην αρχή νόμιζα ότι γινότανε γιατί δεν μπορούσαν να διακρίνουν τις ικανότητές τους... με πολύ πόνο κατάλαβα ότι ακριβώς αυτο το ταλέντο ήταν η καταδίκη των παιδιών.

Κάποτε το άγχος των νεαρων δημοσιογράφων ήταν να δουν το όνομά τους δημοσιευμένο. Σήμερα το άγχος τους είναι να μην απολυθούν.

Δεν τους έχετε παρατηρήσει πώς όταν λείπει ο ένας, λείπουν όλοι ταυτόχρονα; Αν συνεννοούνται; Πιστεύω βαθύτατα πως ναι... δεν τους βλέπετε που τα καλοκαίρια ΟΛΟΙ μαζί μας εγκαταλείπουν και πάνε στην Μύκονο.

Αυτο το πανέμορφο νησί ενώ θα μπορούσε να ήταν το θησαυροφυλάκιο της Ελλάδας.... τελικά είναι ο κόλαφός της...

Καλα λοιπόν τα μπράβο Μάνο, καλά τα λες... συμφωνούμε κ.λ.π. (φυσικά σας ευχαριστώ), αλλά πρέπει να αντιδράσουμε. Γράφτε και σεις στα blog, πείτε στους φίλους σας να γράψουν....

Ετσι γι’ αρχή.

ΥΓ. Η ωρα είναι 19.59... τα δελτία έχουν αρχίσει... Πώς διάολο εγω νόμιζα ότι η πρώτη είδηση θα ήταν η επίσκεψη του ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία ;



Ακου καλά μαλάκα... μιλάω σε σένα που έχεις τα μύρια στις τράπεζες...σε σακκούλες, σε θυρίδες, στο πορτοφόλι σου, στον κώλο σου ή όπου αλλού σε βολεύει... ναι, σε σένα μιλάω μαλάκα... με τα bodyguards, τις πισίνες, τα prada, τις βίλες, τις ψευτο-μοντέλες και την παντελή αγνοια... ακου αμοράλ αρχίδι... επειδή σε ξέρω από τότε που ήθελες εγχείρηση για να βγάλεις τις κάλτσες σου... εσύ...εσύ που διευθύνεις τις στημένες από πριν κουβέντες ... εσύ που δεν λες εύκολα «ναι», αλλά λες χίλια «μάλιστα» το λεπτό αμα σε απειλήσουν στα σοβαρά... μιλάω σε σένα εκδικητικό γουρούνι... που απολύεις κόσμο...εσύ που τους τρώς τις αποζημιώσεις... εσύ που υπόσχεσαι για πλάκα... εσύ που σου τηλεφωνεί η εξουσία και σηκώνεσαι όρθιος... εσύ που δεν μιλας ούτε μια ξένη γλώσσα... εσύ που τρομοκρατείς τα κοριτσάκια... που αφαλοκόβεις τα αγοράκια....εσύ που λες ψέμματα και μας κοιτάς στα μάτια είτε video είτε live… εσύ που πήγες τη μουσική μας στα τάρταρα... εσύ που τύφλωσες τουλάχιστον δυο γενιές παιδιών... εσύ που ακούς ότι «αυτός είναι κομπιουτεράς» και τον στέλνεις σπίτι του... εσύ που δεν αγαπάς ούτε άντερα σου.... εσύ που δεν κοιτάς καν προς το μέρος τη συμπαρουσιάστριας σου ... που νομίζεις ότι οι άνθρωποι είναι γλάστρες...

....ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΩ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟΝ ΔΩΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟ, που βιάζεις τη δουλειά μου, την ενημέρωση...και πολλά άλλα απ’ αυτα που αγαπώ.

Τί νομίζεις ότι θα πω; Αποκαλύψεις για την Ζαχοπουλιάδα; Φαε ρε βλάκα ενα αρχίδι, που θα σε παίξω στο ναρκοθετημένο γηπεδό σου.... Οχι, απο δω θα σε παίξω... και αν θες να κινήσουμε τους μηχανισμούς της αναλογικής μιζέριας σου, πλάκα θαχει... Εχω ειδήσεις και εικόνα να τους δώσω... can u really stand it? (Μετάφραση:Το αντέχεις; Μην φαντασθείτε ότι μιλάει αγγικά επειδή λέει concept, project…)

Απο μικρό με μάγευε ο ανταρτοπόλεμος, στο σχολείο, στο στρατό, στη δουλειά... Νομίζω ότι είναι καιρός να ξαναπαίξουμε: Θα πω την ιστορία μαλάκα, που μας έβαζες να πάμε στην Αθήνα αυγουστιάτικα να σου πάρουμε ... insert. Θυμάσαι που δεν ήθελες ενα μόνο, αλλά δυο-τρία μπας και... Το μόνο insert που χρειάζεσαι είναι ψυχή, καθίκι.

Θα πω την ιστορία πώς είπες τρέμοντας στο κινητό στην Porsche: Ναι, αφεντικό... και αμέσως μετά έκανες απίστευτη δημοσιογραφική πουστιά αφ υψηλού... οχι, θα πω κι άλλα όχι για χθες παπάρα... ούτε προχθές... αλλά αντιπροχθές που ερχόσουν σπίτι να σου πω πως τρώνε την μπανάνα σε επίσημο δείπνο...θα πω την ιστορία που κάναμε μαραθωνιο meeting με σενα να μονολογείς μέχρι αυτοκτονίας, για το αν πρέπει στο ....σήμα των ειδήσεων να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ενα pixel… Ενα pixel, ρε παπάρα.... μας είχες να κουτουλάμε χωρίς καν να ξέρεις, τί είναι pixel. Σαββατο απόγευμα... επειδή ΕΣΥ δεν είχες τί να κάνεις... Δεν ήθελες να γυρίσεις στην καταθλιπτική ατμόσφαιρα του άδειου σου πισινάτου σπιτιού. Aλήθεια πόσα pixel είναι το πουλί σου;

Να σας γαμήσω τη Μύκονο γαμώ....

Να σας γαμήσω τα meetings.

Nα σας γαμήσω τη γνώση.

Θα έβαζα μεσα στα γαμοσταβρίδια και την ΕΣΗΕΑ, αλλά τιμώ την μνήμη του πατέρα μου, που ήταν ιδρυτικό μέλος... αλλά συνάδελφοι (να δείτε που σε λίγο η λέξη θα γίνει βρισιά) το μόνο που σκεφθήκατε να αναρτήσετε στο site σας ήταν τα ονόματα των νέων μελών και αυτά με τόνο (!!!) στα ...κεφαλαία;

Φασίστας είσαι. Καρα-φασίστας του κερατά... που κάνεις φάλαγγα στο μυαλό μας.

Ούτε που πάει το μυαλό σου πόσο θυμωμένος είμαι... θα σε δωσω χωρίς σάλιο... θα βάλω τη μουσική μου στην τσίτα... θαναι 5 το πρωί όταν κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου... θα κοιτάξω τον γάτο μου στα μάτια... και νασαι σίγουρος ότι θα μου δώσει το ΟΚ να παίξω με το keyboard.

Θα γράψω και τον φίλο μου τον Νίκο στα αρχίδια μου, που πολύ σωστά μου λέει ότι το blog δεν είναι περίστροφο...

Αλήθεια εκείνο το στρινγκ που βρήκαμε στο γραφείο του μεγάλου τί ήταν; Τρόπαιο της AGB.. μην χαίρεσαι γλυκειά μου... απλώς το αρσενικό με βοηθάει περισσότερο στα μπινελίκια... άσε που τη λέξη «καριόλα» τη χρησιμοποιώ επιλεκτικά... και τη θέλω για καβάτζα όταν φτάσουμε στον πάτο.

Ακούστε λοιπόν τσόγλανοι, στο σπίτι μας όλοι λίγο-πολύ δηοσιογράφοι είμασταν, ο πατέρας μου ο Αρχέλαος, ο αδελφός μου, που όσο δημοσιογραφούσε είχε την εκτίμηση των συναδέλφων του και ευτυχώς όχι μόνο στην Ελλάδα, η ξαδέλφη μου, που τους έφτυσε γιατί έχει όνειρα... εγω που καλός, κακός, τεμπέλης, αγραμματος... που ποτέ όμως κανείς δεν με κατηγόρησε για λαμόγιο... αλλά και εκατοντάδες παιδιά που με e—πλησιάζουν με όνειρο να γίνουν δημοσιογράφοι... οι τόσοι συνάδελφοι που τρέχουν με κάμερες, μικρόφωνα ή σημειωματάρια... όσοι γράφουν στήλες.... φτιάχνουν σελίδες.... τεχνικοί...παραγωγοί.... τηλεφωνητές... αλλά και αθώοι «πελάτες»... ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΤΗΓΑΝΗΤΟ!

Με τρόμο σκέφτομαι μπας και ο εχθρός της δημοσιογραφίας δεν είναι πλέον ο παραδοσιακός «εχθρός», εκδότης, καναλάρχης... αλλά οι μεγαλο-δημοσιογράφοι...

Αν είναι θέμα τίτλου, στον χαρίζω, αρχίδι. Ο Φρέντι Γερμανός, ο Γεωργιος Βλάχος, ο Λέων Καραπαναγιώτης και μερικές εκατοντάδες άλλοι θρύλοι βλάκα ήταν Μεγάλοι Δημοσιογράφοι... όχι μεγαλο-δημοσιογράφοι.

Βλάκα, έχω και εγω πλούσιους φίλους. Τί φαντάζεσαι; Δεν θα μου δώσουν μια δουλίτσα να ζώ; Δεν σου είπα ότι έχω τον αόρατο μανδύα του Χάρι Πότερ. (Ποιός είναι αυτός; Αστο καλύτερα!)

Εχεις σκεφτεί πόσα χρόνια έχω να έρθω να σου ζητήσω δουλεια; Ξέρεις γιατί; Οχι, επειδή δεν την είχα ανάγκη, αλλά καλύτερα να στήσω κώλο στη Συγγρού, παρά να σου δωσω τη χαρά να μου πεις: «Θα σε πάρω εγω σε ένα μήνα!»...

Αντί να έχεις σεβασμό προς την ενημέρωση που σε ανέδειξε, την βιάζεις καθημερινά.

Το βρίσκεις μόνο απειλητικό γράψιμο;

Λάθος κάνεις. Ούτε έχεις καταλάβει με τί μαλάκα έχεις μπλέξει.

Εδω στα blogs στο net γενικα, όπου γράφω σε ΜΙΣΟΥΝ βαθειά. Δεν έχω παρά να τους ψήσω να σου γράφουν 1.000 πόστ καθε μέρα για το πόσο απατεώνας και λαμόγιο είσαι.

Δεν θα ιδρώσει το αυτί σου;

Θα τους κατεβάσω στην Ερμού, πουχω πια και τις άκρες....

Θα προβάλω με προτζέκτορα τη φάτσα σου στον απέναντι τοίχο του μπαλκονιού μου... που είναι μεγάλος και καθαρός....με λεζάντες.... θυμήσου τη λεπτομέρεια: μένω στο Σύνταγμα.... Θαχει σουξέ Σάββατο βράδι. Νομίζω ότι μάλλον θα το διασκεδάσει ο Δήμαρχος.

Θυμήσου ακόμα ότι είμαι εντελώς μόνος... άρα και ανεξέλεγκτος... Εσύ;

Μάνος Αντώναρος

ΥΓ. Μαλάκα, δεν εννοώ εσένα μόνο... εννοώ ΟΛΟΥΣ εσάς τους (τις) 10-15 που απλώς σήμερα τους κάνω νόημα...

ΥΓ2. Είμαι και για έναν ακόμα λόγο θυμωμένος. Σήμερα ήθελα να γράψω για την φίλη μου την Ξανθή, που φερε στον κόσμο ένα πανέμορφο αγοράκι και την φίλη μου την Ευσταθία πουχει γράψει και τραγουδήσει μερικά υπέροχα τραγούδια... και αντ’ αυτών γράφω αηδίες...

ΥΓ3. Σας ζητώ συγγνώμη για τα μπινελίκια. Μπορούσα και καλύτερα.

51 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Aν "εκτελούμε" αυτον που έβαλε το δάχτυλο -και κάτι παραπάνω ίσως- στον κουβά με το μέλι, τί πρέπει να κάνουμε σε αυτούς που τον γέμισαν;

Εχω άποψη για το ζήτημα (το δημοσιοτραγικό) και την έχω διατυπώσει μήνες τώρα στα σκόρπια και αορίστως. Σκατίλα μύριζε παντού. Ε, κάπου τριγύρω θα ήταν και στα σκατά. Τί διάτανο!

Και να σου πώ κάτι; Ακόμα μυρίζει. Απλώς μάθαμε να ζούμε στη μπόχα αυτή και δεν το καταλαβαίνουμε ευκολα.

Τώρα πλέον διασκεδάζω με τη φαγωμάρα και ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ καρφί για το ΘΕΜΑ. Χέστηκα και γω με τη σειρά μου. Ετσι που είναι τα πράγματα, κάποιος θα βρισκόταν να τα πάρει. Πρέπει να το παίξω έκπληκτος στην αναγγελία του ονόματος; Από καλοθελητές βράζει ο τόπος. Πετάς μία πέτρα στο δρόμο και πετυχαίνεις τρείς. Αμα δε ξέρεις και το όνομα τους, δε τρέχει κάστανο. Σημασία έχει πως αυτό συμβαίνει. Όχι το ότι συμβαίνει από τον τάδε ή τον δείνα.

Φοβάμαι πως φαινόμενα τέτοια, σε τέτοιους καιρούς, με τέτοια ένταση που "αποκαλύπτονται", φέρνουν τον κόσμο πιό κοντά στη παλιά φράση "ένας λοχίας μόνο μας σώζει". Και αυτό είναι το πιό άδικο και αισχρό πράγμα που θα κάνουμε στα παιδιά μας.

Υ.Γ. (και μιλάω σοβαρά)
Θέλω να δηλώσω πως δεν έχω σχέση με τον κ. Ζαχόπουλο. Αλλά ρε φίλε, ζω τη βρώμα από κοντά και ντρέπομαι.

Θα τα πούμε από κοντά.

:(

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικο μανιφεστο οργης!
Θα ηταν πολυ ωραιο να ξεραμε κ. Αντωναρε και σε ποιον ή ποιους ακριβως αναφερεστε.Αφου μπηκατε στον κοπο να γραψετε ολα αυτα, γιατι δε κατονομαζετε κιολας, να μας φυγει και μας η περιεργεια.Γιατι σε μπλογκ γραφετε, που ειναι κατι δημοσιο.Τι νοημα εχουν οι υπαινιγμοι που αφορουν προσωπα που γνωριζετε προσωπικα εσεις; Εμεις γιατι να το παρακαλοθουμε ολο αυτο; Νομιζω πως ξεφυγατε λιγο απο τα ορια.Και επειδη εμεις αναγνωστες ειμαστε και ενας καλος γραφιας οφειλει να σεβεται τον αναγνωστη του και να κανει κατανοητα σε αυτον οσα γραφει, πρεπει να μας πειτε τι ακριβως εννοειτε με ολα αυτα που γραψατε.

ΥΓ.Και ο Κοτσιρας που κολλαει;

kaltsovrako είπε...

Ο κότσιρας είναι σαν την κοκα-κόλα. Πάει με όλα.

(τα θέλει πάλι ο οργανισμός σου)

Για μένα τα γράφει.

manosantonaros είπε...

Καλτσο... εχεις δίκιος αδελφέ μου... οποιος έχει διάθεση εμετού έχει δίκιο... Η βρώμα της κοινωνίας μας είναι φοβερή. Νιώθω πολύ αμήχανα. Δεν ξέρω τί να πω... Θυμωμένος είμαι... πολύ θυμωμένος όχι για το επάγγελμά μου μόνο... αυτο θα λυθεί είτε έτσι είτε αλλιώς... είμαι θυμωμένος για τα ψέμματα καιόλες αυτες τις απίστευτα κακές παραστάσεις.... Σαν κάποιος να μου’χει περάσει χειροπέδες.

Anisixos… Δεν είναι ώρα να δικαιολογούμαι και να εξηγώ. Οχι γιατί δεν έχεις δίκιο, αλλά γιατί είναι άλλο το σκεπτικό μου. Βασικά θέλω την αντίδραση του κόσμου... θέλω τον θυμό του... ακόμα και τον δικό σου... δεν έγραψα για να ψυχαναλυθώ... και σε διαβεβαιώνω ότι αν ήταν θέμα ενός ή δυό ονομάτων ή θαταλεγα η δεν θα γραφα τίποτα... Ομως είναι ολοι οσοι τους έχει κτυπήσει η λαίλαπα της επιτυχίας... Το κοινό εισπράτει το αποτέλεσμα, το χειρότερο όμως είναι στη διαδικασία. Είναι προμελετημένο έγκλημα... όχι απλώς έγκλημα. Και ξέρεις... αύριο, μεθάυριο.... μπορεί να γίνω κι εγω μεγαλο-δημοσιογράφος... αρα δεν είναι δικό μου το θέμα... αλλα των άλλων. Παρ όλα αυτα για να μην υπεκφεύγω.... βασικά έχεις δίκιο... ήταν μανιφέστο οργής...
Ο Κότσιρας δεν κολλάει πουθενά... αυτον άκουγα καθως έγραφα και τον ποστάρισα... Απορίες που έχεις, αδελφέ μου :)
Καλτσο... εχεις δίκιος αδελφέ μου... οποιος έχει διάθεση εμετού έχει δίκιο... Η βρώμα της κοινωνίας μας είναι φοβερή. Νιώθω πολύ αμήχανα. Δεν ξέρω τί να πω... Θυμωμένος είμαι... πολύ θυμωμένος όχι για το επάγγελμά μου μόνο... αυτο θα λυθεί είτε έτσι είτε αλλιώς... είμαι θυμωμένος για τα ψέμματα καιόλες αυτες τις απίστευτα κακές παραστάσεις.... Σαν κάποιος να μου’χει περάσει χειροπέδες.

manosantonaros είπε...

Oρίστε...τον έβγαλα τον Κότσιρα... ευχαριστημένοι;

kaltsovrako είπε...

Α, δε με χαλάει ο σαλιάρης εμένα.
Στον anisixo "μιλούσα".
;)

Maria Mikro Analogo είπε...

Αυτοί οι 10-15 που λες Μάνο, έχουν κάνει τον κλάδο της δημοσιογραφίας μπάχαλο και όλους εμάς τους υπόλοιπους να σιχτιρίζουμε. Ο θυμός σου μας εκφράζει όλους, να είσαι σίγουρος! Ο κάθε "αδέκαστος" που παίζει πίσω από την πλάτη μας... Ο επίσης "αδέκαστος" που τρώει εκεί που παλιότερα έφτυνε και κατακρίνει αυτά που πρώτος "εγκαινίασε"... Μη χέσω, δηλαδή, αν και πολύ θα τους πήγαινε!
Τις καλημέρες μου.

Ανώνυμος είπε...

Η οργή μπορεί να εκφραστεί μόνο με αυτό τον τρόπο. Ωμά και ψυχρά. Είμαι σίγουρος ότι δεν είσαι ο μόνος που νιώθει έτσι. Και έχεις κάτι διαφορετικό με μένα. Εσύ προσβάλλεσαι σαν επαγγελματίας δημοσιόγραφος και σαν άνθρωπος, εγώ μόνο το δεύτερο. Γι ' αυτό έχεις κάθε δικαιώμα να φωνάζεις ότι δεν αντέχεις τη σκατίλα. Γιατί είναι μαζεμένη στην πόρτα σου. Σε μας είναι μαζεμένη λίγο παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως σαν "κατάθεση ψυχής" μου φάνηκαν όλοι αυτοί οι λεκτικοί πυροβολισμοί. Όμως...
Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που φέρουν τον επιθετικό προσδιορισμό "μεγάλο" αποτελούν τίποτα λιγότερο από το αντικαθρέπτισμα μιας κοινωνίας σε ελεύθερη πτώση, όσον αφορά το σύστημα αξιών της; Τα δείγματα αυτής της γενικευμένης σήψης δε φάνηκαν αρκετά νωρίτερα;
Τότε που τα αφιονισμένα φουσάτα αυτών που, σύμφωνα με τη γνωστή φράση, "δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους" ανέλαβαν να μας καθοδηγήσουν στο δρόμο ενός "ευ ζειν" χωρίς καμμία αίσθηση του ιστορικού χρόνου και του κοινωνικού περιβάλλοντος.
Και μιας και μιλάμε για δημοσιογραφία, κάποια "Αυριανή" δεν έδωσε τα πρώτα απτά δείγματα αυτού που έμελλε να επακολουθήσει; Κάποιο "Κλικ" δεν ανέλαβε την εγκεφαλική μας μετάλλαξη σε πιο life style, α-πολιτικά πρότυπα; Πνευματικά τέκνα αυτών δεν είναι οι σημερινοί, αμοραλιστές, τηλεοπτικοί μας παιδαγωγοί; Υπήρξε κανένα σοβαρό πνευματικό αντίβαρο, ευρείας κατανάλωσης, σε όλα αυτά τα διαβρωτικά φαινόμενα; Υπήρξε κάποιο σοβαρό θεσμικό πλαίσιο που να καθορίζει όχι μόνο τους κανόνες του τηλεοπτικού παιχνιδιού, αλλά, κυρίως, του ελεύθερου ανταγωνισμού;
Ο κάθε Χατζηνικολάου, ο κάθε Πρετεντέρης, η κάθε Στάη, ο κάθε Τριανταφυλλόπουλος και Αναστασιάδης σε κενό αέρος ανδρώθηκαν;
Τώρα δε μένει παρά να απολαύσουμε, σαν άλλοι Νέρωνες, την αυτοπυρπόλησή τους και τη δική μας βέβαια...Νομίζω...

ΥΓ. Συγνώμη για το παραλήρημα...

Ανώνυμος είπε...

Καλώστονα κι ας άργησε!

Ξέχασες τα "επί μέρους" της δουλειάς, εκείνα που χρωματίζουν το φόντο και θεωρούνται "ουσιαστικά προσόντα" για ένα δημοσιογράφο ή δεν τα ήξερες;

Όσα χρόνια λειτουργείς στο χώρο αυτό ποτέ μα ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψή σου ρουφιανιά, διαβολή, εκβιασμός, γκανκστερισμός, διαπλοκή, πούλημα και ηθική ξεφτίλα;

Αν ο μειλίχιος μπάτσος είναι ανεπαρκής για το έργο που καλείται να εκπληρώση, ο δημοσιογράφος με ήθος δεν θα δη ποτέ τον υπέρτιτλο "αποκλειστικό" σε θέμα του, ούτε και θα αποκτήση δικό του "αναψυκτήριο" ποτέ.

Ρώτα και το Γρ. Μιχαλόπουλο να σε διαφωτίση αν δε με πιστεύης, ο οποίος υπήρξε έκπαλαι υπέρμαχος της ηθικής στη δημοσιογραφία και ένθερμος χριστιανός συν τοις άλλοις


_____________
Πόρσε είπες; Χμμμ! Κάποια εικόνα διαγράφεται στο μυαλό μου τώρα που το ανέφερες...
Αν είν' αυτός δεν έχεις και άδικο.

lee είπε...

Καλημερα κυριε Αντωναρε. Συμφωνω 100% με τον Pico κια συμπληρωνω: Εχω αναθεωρησει εδω και χρονια οσον αφορα την αξιοπιστια και την αντικειμενικοτητα πολλων δημοσιογραφων, για να μην μιλησω γενικα για τις ειδησεις. Το ποτηρι ξεχειλισε αυτον τον θλιβερο Αυγουστο/Σεπτεμβριο με το θεμα των πυρκαγιων. ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΗ παρακολουθησα εκεινο το βραδυ τον Βερυκιο να μιλαει live σε κινητο προσπαθωντας να μας πεισει οτι δεχομαστε απειλες. Ακομα στην καρεκλα του ειναι..
Το θεμα ΘΕ-ΜΑ αρνουμαι να το παρακολουθησω. Τέλος, ουτε δευτερολεπτο δεν τους διαθετω, ουτε γραμμαριο φαιας ουσιας. Μπορει να βρηκαμε τα σκατα, αλλα απο πισω κρυβεται η ΧΟΛΕΡΑ που ονομαζεται ΙΚΑ/χρηματιστηριο, Vodafone και αλλες θανατηφορες ασθενειες. Αυτη ειναι η γνωμη μου ως πολιτης και τηλεθεατης. Θλιβομαι, θυμωνω, απελπιζομαι.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι στο net σαν αναγνώστης όπως είμαι και στην Ερμού (όχι για τις εκπτώσεις). Περιμένω…

Giannis Kafatos είπε...

οταν έχεις κέφια είσαι άπαιχτος, όταν τα έχεις πάρει στο κρανίο είσαι καλύτερος!
κεντάς!
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

Valisia είπε...

Emena auto pou me enoxlei den einai h vrwmia mono(allwste auth yphrxe aneka8en).O kosmos den einai mono h Ellada.Oi e3eli3eis trexoun ana ton kosmo ki otan dolofonh8hke h Butto emeis prwto 8ema eixame akoma thn autoktonia tou Zaxopoulou pou eixe sumvei 1 evdomada prin.Enhmerwsh den xarizoun oi dhmosiografoi?where the fuck is that?

Mar Mak είπε...

Ευχαριστω που φωναζεις και για μας που δεν μας ακουνε και μας εχουν γαμησει τα ονειρα χρονια τωρα ...

Και αντι να βλεπουμε , μας κλεινουν σε τρυπες ισα για να ειμαστε παραγωγικοι γι' "αυτους"

Σταδιαλα ολοι τους ...

Εγω κλαιγομαι για 1000 ευρς που πρεπει να βρω για να μην χρωσταω και μου τσαμπουναν 5 εκατομμυρια λες και ειναι τσιχλοφουσκες ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ

Don't excuse my French ...

Φιλικα
Μ.

ΥΓ. Οταν το ειχα κι εγω αυτο το ονειρο να γινω δημοσιογραφος πηγα σε μια ιδιωτικη σχολη ... Οταν καταλαβα πως μας ειχαν φακελωμενους απο την αρχη για το που θα μας "εστελναν" μετα τα παρατησα . Εχασα αρκετα λεφτα αλλα οχι την αξιοπρεπεια μου ....

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν στιγμές που το μόνο που απομένει είναι ένα άγριο -και γι'αυτό αληθινό- ξέσπασμα οργής. Πιστεύω πραγματικά στην οργή και τέτοια κείμενα (και μάλιστα ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ) φανερώνουν την δύναμή της.
Ρε συ Μάνο, εξομολογούμαι, δεν ανήκω στον "δημοσιογραφικό χώρο" αλλά το σκεπτόμουν σοβαρά να το προσπαθήσω... Τώρα πια, δεν ξέρω. Έγραψα στο μπλογκ μου ένα κείμενο για την μόνη "επιχείρηση απεμπλο(γ)κής" που μπορούσα να σκεφτώ.
Καλά του τα'πες του (κάθε τέτοιου) μαλάκα! Αναρωτιέμαι... Μπορεί κάποτε να γίνουμε οι ίδιοι ο,τι κατηγορούμε και μετά βδελυγμίας αποκηρύσσουμε; Μπορεί, αλλά από την μπλογκογωνιά αυτή εύχομαι να μην πάψουμε να εξοργιζόμαστε με τους βιαστές της καθημερινής μας ζωής και των οραμάτων μας (ναι, είμαστε πολλοί που πιστεύουμε και σ' αυτά τα παρεξηγημένα - ακόμη).

drowsy george είπε...

mexri na kano sxolio ego , berdevo ta koubia , eixa kanei ena poli oraio alla den nomizo na to apohkefsa kai tora tsatisthka kai siga mhn to ksanagrapso...

drowsy george είπε...

kala lhn gelas , eixa grapsei katevato kai meta emfanisthke mia selida oti h selida eixe lhksei ...

telika oute to keyboard sou den einai na ebistevesai...

filakiaaaaaa

Gkazmas είπε...

Kala se ekopsa neyriko shmera (oute mia den vghke ka8arh) ki oute "Geia!" tolmisa na pw :P

http://www.imageshack.gr/view.php?file=sg369qjldqr086vbmv7q.jpg

Kala ta les, na neyriazeis syxnotera!

TzoutziMantzourani είπε...

Εγώ έφυγα απο τον χώρο ,με το σκανδαλο του Κοσκωτά, γιατί είχα βαρεθεί να γράφω για λεκέδες, ζώα και φυτά...... και ντρεπόμουν που είχα ιδρώσει τον κώλο μου 5 χρόνια στα θρανία και δεν μπορούσα να γράψω ούτε μια κουβέντα.... της προκοπής... Μέχρι τώρα μετάνοιωνα που παράτησα την δουλειά μου και δεν έκανα καριέρα.... Αρχίζω να πιστεύω πως τελικά,"με φύλαξε ο Θεός"....... Μπράβο Μάνο..... That's my boy!!!! That's my friend!!!!!

Μαύρος Γάτος είπε...

Χώσε Μάνο! Χώσε και σώσε!

Ένας από τους 1.000 ετοιμοπόλεμους

Ανώνυμος είπε...

διαβαζω ολα αυτα (βαρεθηκα να βλεπω τηλεοραση εδς και χρονια) ενω ο ενος ετους γιος μου παίζει αθώα στο ξυλινο πάρκο του και ο σκύλος μας κοιμάται στα πόδια μου και όλοι αφουγκραζόμαστε έναν βαρδάρη που λυσσομανάει....αυτή είναι η ζωή φίλοι μου....''κι όλα τα άλλα στον κόσμο κομμάτια"

Sophia Choleva είπε...

Χα-χα-χα! Πολύ καλά τα λες και μ’ αρέσει που είσαι θυμωμένος . Τις μεγάλες αλήθειες και τα ωραία πράγματα τα έχω γράψει πάντα θυμωμένη κι αυτό μου το επισήμανες εσύ , πως ο θυμός ήταν πάντα η κινητήριος δύναμη μου ! Ο λόγος που θυμώνεις όμως , μου κάνει λίγο μπαγιάτικος. Όλα αυτά συμβαίνουν χρόνια στο δημοσιογραφικό κόσμο της Αθήνας και όχι μόνο, δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση ότι και παλιότερα είχες μιλήσει και είχες κράξει για το ίδιο θέμα, απλώς ίσως όχι στην ίδια ένταση που το κάνεις σήμερα, αλλά κι αυτό εξηγείται ! Σήμερα αυτά που μέχρι χθες απλώς κυκλοφορούσαν σαν φήμες , αυτά που απλώς ακουγόντουσαν, για την δημοσιογραφική πραγματικότητα , ξεγυμνώθηκαν ολοκληρωτικά!(Ναι πρέπει να είσαι πουτάνα και τσόγλανος , για να πας μπροστά ) αλλά δεν φανταζόμουνα ποτέ πόοοοοοοσοοοο πουτάνα και τσόγλανος πρέπει να είσαι ! Όχι ρε μάγκες , αν και μπροστά είναι γκρεμός και πίσω ρέμα , προτιμώ να παραμείνω η Σοφία κι ας μην κάνω ποτέ τα όνειρα μου πραγματικότητα , γιατί έτσι ξεφτιλισμένη όπως την καταντήσατε, χάρισμα σας ! Εγώ αηδίασα πολύ καιρό πριν , δεν έχω τίποτα άλλο να ξεράσω, γι αυτό και βάζω reggae τραγουδάκια στο blog μου και σφυρίζω αδιάφορα , μπούχτισα πια .Μιλήστε εσείς τώρα , ξεβρακωθείτε αναμεταξύ σας , μακάρι να βγει κάτι από αυτό , το πιο πιθανό είναι να μη βγει τίποτα ,αλλά και η προσπάθεια, μετράει !

aqua είπε...

Αυτός το θυμό που βγάζεις σήμερα
πολλοί τον έχουμε νοιώσει εδω και πολύ-πολύ καιρό,όταν αργά αλλά σταθερά είδαμε ν'αλλάζει η έννοια της λέξης "ενημέρωση" και "δημοσιογράφος".
Αυτα που συμβαίνουν σήμερα πιστεύω
τα γνωρίζατε όλοι σας προ πολλού.
Απλά ήρθε η ώρα να τα βλέπουμε κι εμείς ζωντανά στις οθόνες μας.
Μην ζητάς την δική μας αντίδραση.
Εμείς περάσαμε το στάδιο της χριστοπαναγίας και τωρα απλά γελάμε.
Πόσο άλλο πρέπει να εξευτελιστεί ο κλάδος για ν'άντιδράσετε?
Η ΕΣΗΕΑ που είναι?

greekgaylolita είπε...

Η καμερα αγαπητε Μανο ειναι μεγαλη εφευρεση,το ξερεις πολυ καλα και εσυ αλλωστε.Αυτη την (σχεδον)εικοσαετια της ιδιωτικης τηλεορασης δεν απογυμνωθηκε και στηθηκε στη μπουκα μοναχα το πολιτικο συστημα.Και οι ιδιοι οι μεγαλοδημοσιογραφοι μαζι με τα μεγαλοφεντικα τους που αφεθηκαν στο γλυκο μουρμουρητο της τηλεοπτικης φημης,επαρσης και την πραγματοποιηση των ισοπεδωμενων, αντιφατικων,εναλλαξιμων, κωδικοποιημενων επιδιωξεων τους τα καταφεραν μια χαρα να εγκαθιδρυσουν ενα αποδιαρθρωμενο δημοσιογραφικο κωδικα(ειχαν καλους δασκαλους οι περισσοτεροι,πρεπει να το ομολογησω.Απο τον τι Ψυχαρη θα παραδωσεις μωρη,εως τις σιτεμενες πλεον καραβανες της δεκαετιας του 70 μαθανε να υιοθετουν ιδεολογιες και μηχανισμους για να επωφεληθουν και να επιπλευσουν.)Η καμερα λοιπον,οσο και να επιμενουν να τ'αγνοουν λειτουργησε μια χαρα σαν καθρεφτης ολα αυτα τα χρονια.Η κυνικη βουλιμικοτητα του Θεμου,ο δημοσιογραφικος λεονταρισμος του Μακη,η εκδηλη "οπου φυσαει ο εκαστοτε κυβερνητικος ανεμος" αυρα της Παναγιωταρεα,ο Κακαουνακειος κωδικας τιμης(που τιμη δεν εχει),οι Τραγκικες υπογειες διαδρομες,τα επηρμενα τερτιπια της πριγκηπισσας της Λευκαδος Ελλης Σταη,η υψιπετης δημοσιογραφια του Θαναση Λαλα,η δημοσιογραφικη εγωπαθεια του Νικου Χατζηνικολαου,ο εμετικος γυμνοσαλιαγκισμος του Γεωργιου Αυτια,η αερατη φτηνεια της Τατιανας Στεφανιδου,η ικανοτητα του Ν.Ευαγγελατου να κερδιζει βραχυβια τηλεθεαματικα σουξε βουτηγμενα μες στο τηλεοπτικο δημοσιογραφικο αμοραλισμο,οι megaλοι κενολογικοι ειδησεογραφικοι κρωγμοι της Ολγας Τρεμη,οι λαλιστατες Ρουσοπουλειες αυτοσυνεντευξεις μπροστα στο δημοσιογραφικο πληθος του press room,ολα τα εφερε μεσα στο σαλονι μας η καμερα-καθρεφτης.Οποιος ειχε λιγο ασκημενο βλεμμα τα εβλεπε ολα αυτα.Ας μη γελιομαστε.Απο την αλλη,οι κακομαθημενοι τροποι,τ'ανταγωνιστικα σκυλια,οι αναξιοπιστοι,οι ασεμνοι υπηρχαν και στην εντυπη επικρατεια και σε μεγαλο βαθμο,ασχετως το τι λενε οι καραβανες για να κρυψουν τα δικα τους.Ειναι δημοσιογραφικες παθογενειες του αντροκρατουμενου χαρακτηρα του επαγγελματος(να θυμησω τα λεγομενα σφιχτα χειρογραφα,τα μακρυα χερια των αρχισυντακτων,τους πολυπληθεις μνηστηρες των δημοσιογραφικων γραφειων.Anyway)Το θεμα ειναι πως η αναιδεια εχει γινει καθεστως,το ξεχειλωμενο υποσυνειδητο επικρατουσα κατασταση και οι διακριτικες προσαρμογες ψωμι στο βουτυρο τους.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε πούστη μου, γιατί αυτοί οι ξεφτιλισμένοι, που όταν ήμασταν απονήρευτοι τους νομίζαμε και πρότυπα, κοντεύουν να μας κάνουν σαν τα μούτρα μας. Πες και να κάνουμε κάτι ρε γαμώτο.
Είμαστε περισσότεροι οι καλύτεροι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Μανο,
τοσο μπινιλικι αλλα ονοματακι δεν δινεις.Το ξαναλεω , οι τηλεοπτικοι δημοσιογραφοι ειναι η πανουκλα του αιωνα.Και αυτο δεν το λεω γιατι δεν βλεπω με τιποτα τις εκπομπες του Θε και του Μα , αλλα γιατι τα ποσοστα τηλεθεασης που εχουν δειχνουν το ποσο ευκολα κατευθυνεται ο μεσος τηλεθεατης.Και θελεις τωρα να αρχισουν ολοι στα μπλογκς να τους θαβουν;Διαφημιση απλως θα τους κανουν,μολις περασει η μπορα και ξεφουσκωσει το ολο θεμα θα γραψεις κανα ποστακι παλι με αερολογιες χωρις να κατονομαζεις και ως εκει.

Υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα πραγματα για τα οποια μπορεις να γραψεις και να κανεις ετσι τη διαφορα.
Και αφου εισαι καλος στη φωτο (αυτο το αναγνωριζω και με ελκυει στο μπλογκ σου) πηγαινε καμια βολτα εξω απο καποιο νοσοκομειο πχ,τραβηξε φωτο ανθρωπινων συναισθηματων σε χωρους οπου η θλιψη πινει καφε με την αγωνια και την αγανακτηση ταυτοχρονα,γραψε τους 10-15 που προανεφερες στα παλια σου τα παπουτσια και τοτε να ξερεις οτι θα εχεις πετυχει αυτο που στην ουσια αναζητας.
Κατα τα αλλα, εξω κανει κρυο, λενε οτι θα πεσει η θερμοκρασια αρκετα,χιονια ομως δεν βλεπουμε.
( Μαρια Τσακιρη , Αλιμος )

Κατερίνα Προκοπίου / Katerina Prokopiou είπε...

χρόνια τώρα διαβάζω στους τοίχους το "αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" τις τελευταίες μέρες όμως, μετά από όλον αυτόν το χορό των εκατομμυρίων μέσα στο βόρβορο ειληκρινά δεν το αντέχω να πηγαίνω κάθε πρωί σε ένα σχολείο παγωμένο χωρίς θέρμανση (δημόσιο γαρ), με τα ποντίκια να τρέχουν μέσα στα πόδια μας και να διδάσκω ποίηση (!) και να μιλώ για μια άλλη Ελλάδα που πια κανένα δεν ενδιαφέρει. Έχασα το κουράγιο μου και δεν μπορώ ούτε να οργιστώ.

Mar Mak είπε...

Τι και να γραψουμε ολοι , τι και να φωναξουμε . Αυτη η γενια η δικη σας μας εχει τσακισει . Ειχατε ονειρα και τα πουλησατε και συγνωμη που σε βαζω μεσα αλλα δεν σε ξερω τοσο καλα ωστε να σε βγαλω . Και τωρα ... Τωρα να φωναξουμε εμεις για να φυγει ο κλεφτης ; Δεν ειναι πλεον ευκολο ... Εχουμε καταντησει να του φιλαμε και τον κωλο ....

Μας τσακισατε ... Και τωρα πρεπει να βγαλουμε εμεις το φιδι απο την τρυπα . Ειμαι θυμωμενη οχι με αυτα που βλεπω και ακουω μονο αλλα με αυτα που τα προκαλεσαν αυτα ...

Κατηγορω και ας μην με ακουει κανεις,τη γενια αυτη .. . 45-55 ,αυτη γενια ... Αλλα και να κατηγορω σαμπως ακουει κανεις ; Ή μπορει κανεις να αλλαξει τιποτα ; Εδω βγαλαμε(τε) -δεν ψοφιζω χρονια τωρα- την ιδια κυβερνηση και μετα σχεδον οοοοολοι αυτοι που τη ΅στηριξαν΅ βγαινουν στους δρομους και κανουν απεργιες . ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ;;;;;;;;;

Αnyway δημοσιογραφος για μενα ειναι καποιος που σου ανοιγει τα ματια και σε ενημερωνει... Και οχι που στα ασφαλιζει με μπαρες και καγκελα ...

Και αν θελεις κειμενα , να ριξω και μια διαφημιση για την παρτη μου , περνα και δες . Και κοιτα και τα σχολια ...

Ε και ;

lapsus memoriae είπε...

Αν έχουμε κάποια ελπίδα για τον πολιτισμό, ας βρούμε ποιος είναι ο ποιητής, όχι ο κομιστής, ο εκβιαστής ή ο νταβατζής. Αν δεν απατώμαι, και ΔΕΝ απατώμαι, αυτή είναι η ουσία: η Παιδεία, ο Πολιτισμός. Αλλά πότε συνέφερε την Εξουσία να εκπαιδεύει και να εκπολιτίζει τα παιδιά της;

Kiki είπε...

Είμαι ο μέσος όρος. Εδώ και καιρό το Infotainment έχει αντικαταστήσει την δημοσιογραφία. Το κοινό γνωρίζει τα σκατά από το στάρι και ξέρει τι και ποιος γράφει ή του τα "γράφουν". Σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν λαμόγια αλλά όταν τα λαμόγια γίνονται η πλειοψηφία φταίνε και αυτοί που κάνουν τις πάπιες. Σιχαίνομαι τους πολιτικούς, αποκαθηλώνω τους δημοσιογράφους, τσαντίζομαι που ασχολούμαστε με κλειδαρότρυπες και σκάνδαλα. Τι σόι ρεπορτάζ γίνεται με μυστικές κάμερες και μικρόφωνα; Υπάρχει δημοσιογραφία;

Ανώνυμος είπε...

Μιλάτε στο τηλέφωνο μεταξύ σας οι δημοσιογράφοι και γράφει ο ένας τον άλλον;
Ρε που πάτε!!!

Maria Mikro Analogo είπε...

Γράψαμε, Μάνο, και θα ξαναγράψουμε αλλά μην βγάζουμε και την ουρά μας απ' έξω. Αν δεν υπήρχαμε εμείς να τους βλέπουμε, το πιο πιθανό να μην τα έκαναν ή ακόμα κι αν τα έκαναν, δεν θα το φώναζαν γιατί θα φοβόντουσαν την κατακραυγή.
(ψάξε το ποστ "πληροφορίες... και κουμπιά". το έχω και στο FB).

Μαύρος Γάτος είπε...

Εκεί που καταντήσαμε, προσοχή δεν "μάς κατάντησαν" οι 45-55, αν και φυσικά έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, μόνοι μας καταντήσαμε, και οι μεγαλύτεροι που τους υπέθαλψαν και που τους ανέχτηκαν, κι εμείς οι νεότεροι που δεν αντιδράσαμε και που δεν επαναστατήσαμε, εκεί λοιπόν που καταντήσαμε, έχουμε φτάσει ο "μονόφθαλμος" Λάκης να είναι από τις λίγες μας ελπίδες, μέσα στην τύφλα μας...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλτσό, δεν νομίζω να λέει κανείς τα περί λοχία. Η κοινωνία έχει εξελιχθεί, δεν είμαστε πιά στο 1967, και ο στρατός έχει απομυθοποιηθεί ακόμα κι από εκείνους που τον είχαν μυθοποιήσει. Άρα ο λοχίας δεν παίζει, για μένα προσωπικά δεν έπαιζε ποτέ, δεν θα εμπιστευόμουν σε κανέναν βρωμο-καραβανά το μέλλον μου, αλλά νομίζω ότι δεν παίζει γενικά και στην κοινωνία.

Αυτό που συμβαίνει, και που είναι και η πιό τραγική πλευρά της υπόθεσης, είναι πως η κοινωνία είναι ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Κι επομένως είναι ανίκανη να αντιδράσει, και ας σκίζει τα ρούχα της, για τα μάτια του κόσμου, κάτι σαν το Μάκη, ένα πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

Μάνο καλώς έφτασες στον κόσμο της θυμωμένης επαγγελματικής μοναξιάς.
Τώρα θα μπορέσεις να κάνεις το θυμό σου διακωμώδηση, όπως σε δίδαξαν;
Αν τα καταφέρεις, θα ζήσης χωρίς προβλήματα υγείας.
Ξέρεις πολύ καλά, ότι όπως υπάρχουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι, υπάρχουν και μεγαλογιατροί (μάλιστα ένας με κυνήγησε σε ένα συνέδριο να με δείρει, όταν του εξήγησαν τι εννοούσα λέγοντας: «κύριε συνάδελφε η τεχνική σας είναι καταπληκτική, θυμίζει Μέγκελερ» ).
Και εγώ έχω θυμώσει πολύ Μάνο, θύμωσα, όταν ο Θόδωρος Βασιλειάδης (ο οδοντίατρος με τις βίδες, ό συνάδελφος που τη δεκαετία ’80 κυκλοφορούσε με BMV 3M και χάρλεϋ ντάβινσον) πέθανε από εγκεφαλικό στο μεταγωγών γιατι δεν είχε δυο μύρια για να μην προφυλακιστεί. Θύμωσα όταν μετά από δύο χρόνια έμαθα από έγκυρη πηγή, ¨ότι το μέταλλο από τις «βίδες» ήταν εντός των προδιαγραφών της ADA.
Την πρώτη φορά, που έκανα μια ερώτηση σε συνέδριο, που έθιγε τα κακώς κείμενα και ενοχλούσε τους μεγαλόμ……, ο χλευαστικός - απαξιωτικός τρόπος της απάντησης με έκανε να καταλάβω γιατί ο Θόδωρος, (που σημειωτέον έκανε μόνιμα τέτοιου είδους ερωτήσεις και εισέπραττε τον ίδιο πάντα χλευασμό) έπασχε τελευταία από θρησκοληψία και νόμιζε ότι όλοι είναι εναντίον του.
Και ερχόμαστε στο δια ταύτα.
Μήπως είναι καλλίτερα το θυμό μας να τον εκφράζουμε με ένα σκιτσάκι ?
Παρμενίδης
Υγ. και για τον κτήτορα (όπως λέει και ένα παλιό ανθολόγιο) δεν είμαι ανώνυμος.

subir είπε...

Να σε έχει ο Θεός καλά.Και το εννοώ.Τίποτε άλλο.Καταλάβες ήδη.

kaltsovrako είπε...

Τί μου λες βρε Μαυρε Γάτε;
Τους λοχίες και τους "εραστές" αυτών, τους βάλαμε στη Βουλή και 'συ παίρνεις τοις μετρητοίς την έκφρασή μου; Σιγά μη τυχόν και φοβηθώ πως θα επαλέλθουν τα ΑΜΧ-30. Εδώ έχει γεμίσει η πόλη με SUV, 4X4, Hummer! Τα άρματα είναι ξεπερασμένες μέθοδοι πιά.

Νομίζω έχεις αντιληφθεί πως τέτοιες λογικές κεφαλαιοποιούν την παρουσία τέτοιων στοιχείων στο κοινοβούλιο, πόσο δέ μάλλον μετά από τέτοιες "¨θεσμικές" κρίσεις.

herinna/ είπε...

Σε διάβασα πολύ προσεχτικά. Αυτά που λέω εγώ μέσα από το σπίτι μου δηλαδή που δεν ξέρω κανένα, τα λες εσύ μέσα από το κύκλωμα που τους ξέρεις όλους. Δεν μπορώ να θυμώσω περισσότερο απλά και μόνο για την επιβεβαίωση. Όποιος περιμένει αυτήν πια, δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα. Όταν εγώ έλεγα ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι εσύ γελούσες μαζί μου, με αντιμετώπιζες σαν γραφική. Τώρα έρχεσαι εδώ και χτυπιέσαι. Έχεις άμεση σχέση με το κεφάλι όμως κι εσύ. Μ' έσβησες από τη λίστα σου γιατί νευρίαζα με αυτά που γράφεις. Τώρα καλείς τους αναγνώστες σου μαζί και μένα να νευριάσω με αυτά που γράφεις. Ε τώρα εγώ δεν νευριάζω. Γελάω μόνο αγαπητέ Μάνο. Γελάω με όλους σας. Κυρίως με αυτούς που λένε δεν είμαστε όλοι το ίδιο και μετά από δυο μέρες αγωνίζονται να βγουν έξω από τα σκατά που βράζουν. Αυτοί που δεν είναι το ίδιο, είναι αυτοί που δεν υπάρχουν, δεν μένουν, ή δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν στο επάγγελμα, ή έχουν επιλέξει να γράφουν σε μικρά έντυπα με μικρούς μισθούς. Αυτοί είναι ακόμα δημοσιογράφοι. Οι άλλοι είναι σόουμεν, σε κακό σόου κι ανήκουν όλοι στη δημοσιογραφο-νομικοπολιτική μαφία.

herinna/ είπε...

Δεν στα γράφω με κακία αυτά. Τόσα χρόνια οι αποκάτω όμως τρώμε στη μάπα τα σκατά των από πάνω. Νισάφι με δαύτους! Να φύγουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι, να έρθει νέο αίμα, νέα παιδιά που υπηρετούν την αλήθεια και δεν θα διανοούνταν να απειλούν στην τηλεόραση "ένα κουμπάκι να πατήσω πάνε όλοι τους". Δημοσιογράφος δεν γίνεσαι για να κρατάς τους άλλους στο χέρι και να σου κάνουν εκδουλεύσεις. Και κόρακας κοράκου μάτι βγάζει τελικά. Άι σιχτίρ όλοι τους.

manosantonaros είπε...

Ηerinna dear, καλα κάνεις και τα χώνεις, καλά κάνεις και λες ότι κι εγω εχω τις ευθύνες μου κ.λ.π.
Ομως επειδή μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξει όλη τη λογική... πώς σουρθε οτι σε έσβησα από τη λίστα μου; Πάντα εκεί είσαι (πάνω από το game...μήπως γι' αυτο δεν το πρόσεξες;)...
Μόνο 2-3 ανθρώπους έχω σβήσει από τη λίστα μου όλα αυτα τα χρόνια, γιατί τους αντιπαθώ ως ανθρώπους κι όχι γιατί μπορεί να μη συμφωνώ με αυτά που γράφουνε και λένε...
Αλλά αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι οτι πραγματικά ποτέ δεν νευρίασα μαζί σου.... αλλά κι αν ετσι συνέβαινε, μόνο και μόνο η παλιά μας (αλήθεια πόσο παλιά) e-φιλία μας δεν θα μου το επέτρεπε...
Μήπως με μπερδεύεις με κάποιον άλλον;

Ανώνυμος είπε...

Προς τι τόση "οργή"; Κατά τη σάλα κ τα έπιπλα and that's that!
Σίγουρα η ευχή σας του 2ου update θα πιάσει τόπο κ ο κόσμος θα κρατάει εσαεί μούτρα στην αντανάκλασή του στο τζάμι.
Btw, θα συμφωνήσω με το σχόλιο της Μαρίας-Μαρίας: μέτρησα 26-27 ΘΑ στο αρχικό σας ποστ.
Λίγο μάταιο τα μανιτάρια να βρίζουν(ουμε) τη μούχλα που τα(μας) θρέφει.

Dreamer on the Poof είπε...

Υπάρχει κοινωνική ομάδα που να διεκδικεί την απόλυτη αποδοχή της κοινωνίας;
Το αξιώνουν οι δημοσιογράφοι αυτό;
.
Ίσα-ίσα που πρέπει να χαίρεσαι με την ενδοσκόπηση του κλάδου σου…
Γιατί προσφέρεται καθημερινά πλέον προς εμάς τους αδαείς,
αυτό που διατυπώνει ο kairos στην απάντηση του προς τον Κωστή Γκορτζή (Ημίαιμος) :
“…πιστευω,οτι τα λαμογια βρωμανε απο χιλιομετρα καθε μερα,οπου κι αν εμφανιζονται.Το γεγονος οτι ο κοσμος δεν τα αναγνωριζει ειναι το προβλημα.Γιατι σημαινει,οτι ο κοσμος δεν εχει την καλλιεργεια,τα αντανακλαστικα,την παιδεια,την εκπαιδευση,τα κριτηρια απο τα σπιτια του να ξεχωρισει τα σκατα απο τα λουλουδια.Αυτο ειναι το εγκλημα στην ελληνικη κοινωνια.Και ισως οχι μονο στην ελληνικη.”
.
-Αν κατέβουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι από τις καρέκλες τους,
οι επόμενοι που θα ανέβουν από τους καναλάρχες, εκδοτες,…,
για να έχουν νούμερα στην AGB,
θα έχουν την ηθική ‘κορώνα’ τους;
.
-Και κάτι που ισχύει για όλους μας:
Είσαι ο Αντώναρος, συγκεκριμένα ο Μάνος Αντώναρος,
και είσαι υπόλογος μόνο για τις πράξεις σου και τις συμπεριφορές σου
---εκτός αν εκπροσωπείς κάποιον---
Σιγά μην κάνεις πίσω στον κάθε θεατρίνο…

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Πολύ αργά Mάνο μου. Πολύ αργά. Bγες έξω στην Eρμού που κάνεις βόλτα και ρώτα 10 τυχαίους περαστικούς τι γνώμη έχουν για τους δημοσιογράφους. Πόσοι θα απαντήσουν πως πιστεύουν ότι οι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν την αλήθεια και ελέγχουν την εξουσία;

Πολύ αργά πια.

Xτύπησαν μερικά καμπανάκια. Eίχε μερικές ευκαιρίες η EΣHEΑ και όλοι οι συνάδελφοι. Tι έγινε με τους μισθωτούς δημοσιογράφους που εργάζονταν σε γραφεία τύπου των Υπουργείων, πολλές φορές Υπουργείων που καλύπτουν για τις εφημερίδες τους.

Διαγράφηκε έστω και ένας για αυτό το παράπτωμα; Eίμαι σίγουρος ότι ξέρεις ονόματα, όπως ξέρω και εγώ. Eίναι μία χαρά στα κανάλια τους και στις εφημερίδες τους και στα Υπουργεία τους. H συναλλαγή έγινε αποδεκτή.

Mαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, έλεγε ο κόσμος. Mόνο που πλέον τα βλέπει όλα ξερά.

-=IMAGINOS=- είπε...

Καταπληκτικό μανιχέστο οργής αγαπητέ κύριε Αντώναρε. Μας πείσατε αλλά ηρεμίστε λίγο μη πάθετε κανένα εγκεφαλικό, ηρεμίστε. Σε αυτή τη χώρα η οργή είναι πολύ της μόδας και όλοι οργίζονται για να το παίζουν μοδάτοι αλλά λίγοι εκδηλώνουν την οργή τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΕΜΠΡΑΚΤΑ.

Καλημέρα σας.

oceansofangels είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Torch είπε...

Τί κρίμα (αυτό κρατάω για τη φάρα μας απ' όλο αυτό το καντήλι) που όσοι συνάδελφοι συμφωνούν μαζί σου, σου στέλνουν e-mail επειδή φοβούνται. Φοβόμαστε έ; Φοβόμαστε μηπως μας πάρει χαμπάρι κανείς ότι γράφουμε ελεύθερα; Ε όχι!
Και για όσους δεν το ξέρουν (που νομίζω ότι το ξέρουν αρκετοί) το nic μου δεν είναι nic. Μετάφραση ειναι.

Urfurslaag είπε...

αφεντικό, μιά χαρά καταφέρνεις να βρίζεις τον εαυτό σου, εμένα τι με θες;

ΥΓ συνέχισε...

Νίνα είπε...

φόρεσε την καπαρντίνα σου και προφυλαξε τον εαυτό σου =(

Ανώνυμος είπε...

Ετεροχρονισμένα μπράβο και +1 σε Lee, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ και The torch. ... πολύ αργά mr.Marcos. χμμ γιατί και καλά δεν γράφουν οι τάχα δημοσιογράφοι στο blog σας αλλά στέλνουν(?) e-mail?

Πάντως αν όλα τα παραπάνω είναι κατάθεση ψυχής μη ζητάτε συγνώμη για τα μπινελίκια δεν κάνει. Πείτε τα να μη τα έχετε μέσα σας και σκάσετε. Λίγο ακόμη και θα πειστώ οτι λόγω κάποιων εξαιρέσεων οι "δημοσιογράφοι" δεν είναι η Νο 2 πιο άτιμη φάρα στην Ελλάδα (Νο 1 το 80% σχεδόν των σύγχρονων αλεξιπτωτιστών-"πολιτικών"-ο μπαμπάς μου ήταν βουλευτής).

Ας είναι καλά ο Κοσκωτάς με τη Γραμμή που μάζεψε όλα τα σούργελλα που έγραφαν τα φαρμακεία και τις βιτρίνες με τα παπούτσια "της μοδός" και γίνανε αστέρες του δελτίου και του μεσημεριανού. (Αν ξαναέρθουνε στην ΕΣΥΕΑ να ψηφίσουν στο παραβάν αγγαλίτσα με το κανίς βάλε το Σόμπολο να τους ρίξει μια πίο επίσημη τύφλα. Εμείς τη ρίχνουμε κάθε φορά που ξεχνιόμαστε και ανοίγουμε την τηλεαποβλάκωση μια στο γυαλί και μια στη μούρη μας για να μην το ξανακάνουμε ... αχ Μπέτυ μου!...)

Greek Nostos είπε...

Πριν κάποια χρόνια μπήκε η δορυφορική τηλεόραση στην ζωή μας στην Αμερική. Τα ελληνικά κανάλια ζωντανά μέσα στο σπίτι μας. Σιγά σιγά ανακαλύψαμε μια νέα Ελλάδα. Όχι την Ελλάδα των διακοπών, μα την Ελλάδα της καθημερινότητας. Κι ενώ πριν δέκα χρόνια καλωσορίζαμε την ελληνική τηλεόραση που μας έφερνε πιο κοντά στην πατρίδα, που μάθαινε την γλώσσα στα παιδιά μας, που μα ένωνε με τους συμπατριώτες μας, σήμερα κατέληξε να είναι δίκοπο μαχαίρι. Γιατί είναι η μόνη μας επαφή με την καθημερινότητα του «εκεί» αλλά μας θυμίζει και πόσο διαφορετική ζωή ζούμε εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού εδώ. Οι εικόνες, τα πρόσωπα αλλάζουν, μα με τον χρόνο γίνονται όλο και πιο χειρότερα. Θυμάμαι με αγωνία τον ποιητή «όπου κι αν παω η Ελλάδα με πληγώνει»... Πονάω αφάνταστα... Αυτά που βλέπω είναι αδύνατον να συμβαίνουν στην πατρίδα μου σκέφτομαι... Δεν γίνεται οι Έλληνες να έχουν γίνει τόσο ανεχτικοί, δεν γίνεται να τρωνε το κουτόχορτο της κάθε κυβέρνησης και του κάθε κόμματος... Δεν μπορεί να έχει γίνει μια ολόκληρη χώρα μια χαβούζα γεμάτη διαπλεκόμενους, καλοπερασάκηδες, τεμπέληδες, επιτήδειους, ρουφιάνους, λαμόγια και σωτήρες... Δεν γίνεται η Ελληνική οικογένεια να έχει αποβάλει ότι ηθικό, ότι σεβαστό και να έχει σαν όνειρο για τα παιδιά της μια θέση στο δημόσιο... Και δεν είναι αυτές μόνο εικόνες σε μια οθόνη, είναι προσωπικές εμπειρίες από συχνά ταξίδια στην πατρίδα. Τον τελευταίο καιρό κλείνω όλο και πιο συχνά την τηλεόραση, ειδικά την ώρα των ειδήσεων. Κουράστηκα να ακούω λαϊκιστές, ανεγκέφαλους, μεροληπτικούς, καθοδηγούμενους και εκπληκτικά αδιάβαστους δήθεν δημοσιογράφους να φτιάχνουν ειδήσεις αντί να τις ανακοινώνουν. Βαρέθηκα να ακουω και να βλέπω εικόνες που υποτιμούν την νοημοσύνη μου και ντροπιάζουν την πατρίδα μου.

Ανάμεσα στους μπλογκερς λοιπόν... ειδήσεις, απόψεις και ιδέες, ποίηση και στοχασμός, χιούμορ και καλή παρέα... Επί τέλους, μια άλλη, καινούργια Ελλάδα μπροστά στην μικρούλα μου οθόνη, μια Ελλάδα που με γεμίζει έμπνευση και ελπίδα... Σας ευχαριστώ.