18.7.08

Η Ακρόπολη και η μαλακία που μας δέρνει!

Μερικές εκατοντάδες e-mail φτασανε στο mail μου γεμάτα χαρά ότι η Ακρόπολη φωτίζεται μέχρι το ξημέρωμα. Σε Ελληνες από όλον τον πλανήτη άρεσε η ιδέα, ότι η Αθήνα φωτισε την Ακρόπολη.
Δεν απαντώ σε comments στο blog μου, αλλά απαντώ (σχεδόν) πάντα στα mail μου. Αυτη την φορά δεν απάντησα... Καμμιά 15αριά μου΄γραψαν μεταξύ πλάκας και σοβαρού... Ρε συ μπας και τα ανάψανε καταλάθος; ή κάτι παρόμοιο.... Κράτησα μικρά καλάθια....
Δεν το συνηθίζω... συνήθως είμαι αχλαμπούχλας... όποιος περνάει λέει και από μια μαλακία στο καλάθι μου... παλιά μου τέχνη κόσκινο... αυτη τη φορά όμως σε δεύτερη ανάγνωση κάτι που βρώμαγε...
Την Δευτέρα η Ακρόπολη ήταν φωτισμένη μέχρι τις 6 το πρωί.
Την Τρίτη δεν ξέρω, αφού κοιμήθηκα νωρίς....
Την Τετάρτη βγήκα στο μπαλκόνι στις 4.35 και ηταν σκοτεινή... Ε, καλά και μέχρι τις 4.30 κάτι είναι, να’ναι φωτισμένη....σκέφτηκα.... το καλάθι μίκρυνε απότομα...
Την Πέμπτη η Ακρόπολη ήταν σβηστή...στις 3.15...
Ενιωσα απαγοήτευση.
Εβαλα τα γέλια....
Ντράπηκα....
Μουρμούρισα μπινελίκια που δεν δημοσιεύονται.... για να σας δώσω όμως μια ιδέα, εμπεριείχαν πολλές φορές σε όλους του χρόνους το ρήμα «γαμώ», διάφορα όργανα γυναικών κι ανδρών και πολλά συγγενικά πρόσωπα...
Ημουν (και είμαι τρομερά) εκνευρισμένος που πίστεψα ότι μπορούσα να κερδίσω το σύστημα. Ηταν μια παιδική σκέψη.
Το να σβήνεις τα φώτα της Ακρόπόλης στις 02.30 το πρωί ειδικά σε μια τουριστική χώρα σαν την Ελλάδα, είναι μια αρχιδιά και μισή.... όμως είναι ρε παιδί μου μια συνεπής άποψη... αρχιδιά μεν....άποψη δε.... Τα σβήνω. Τέλος.
Το να την ανάβεις όμως μια μέρα και μετα να τη σβήνεις είναι έγκλημα.
Τί είναι ρε παπάρα η Ακρόπολη για να την αναβοσβήνεις; Χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Από την άλλη σκέφτηκα μήπως η ιδέα είναι να είναι φωτισμένη μόνο τις Δευτέρες... ετσι σαν concept… Τί να πει κανείς;
Ε, ρε Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που σας χρειάζεται....να μπει μέσα και να ψάξει από το Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι στο βρακί της Καρυάτιδας....
Και επειδή καλά τα γραπτά με εξυπναδούλες... με ευρήματα και γελάκια... ας μην ξεχνάμε όμως και το ρεπορτάζ.... κάποιοι θα πρέπει να ξέρουν ότι γνωρίζω πολύ καλά, πώς ανάψαν τα φωτα της Ακρόπολης την περασμένη Δευτέρα μέχρι τις 6 το πρωί... αυτό που δεν ξέρω είναι γιατι δεν ξανα-άναψαν....
Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι ενοχλήθηκα πολύ περισσότερο που την άναψαν μόνο μια φορά...από ο,τι χάρηκα...
Δεν θέλω να την ξανανάψουνε...ξενέρωσα.... δεν με νιάζει πιά... ετσι κι αλλιώς κανείς δεν πήρε είδηση ούτε ότι φωτίστηκε , ούτε ότι δεν φωτίστηκε... θέλω όμως να μάθω το όνομα του βλάκα, που έδωσε την εντολή.
Αυτη η κυβέρνηση καθημερινά λέει: «όποιος και ν’αναι...όσο ψηλά και να’ναι θα υποστεί τις συνέπειες...μπλα-μπλα» και βέβαια μιλάει για λαμογιές κι όχι μόνο....θέλω λοιπόν να μάθω το όνομα για να διαπιστώσω αν υπάρχουν και συνέπειες στην περίπτωση της βλάκείας...
Στο φινάλε το να είσαι λαμόγιο προϋποθέτει ευφυία.
Φοβάμαι τους άτρωτους βλάκες...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιλάς για τη βλακεία των...

Ποιών ακριβώς; Συμπάθα με που δεν έχω καταλάβει.

Αναλογίζεσαι άραγε πόσο στοιχίζει ο ετήσιος μισθός ενός υπαλλήλου που θα είναι επιφορτισμένος με το έργο να ανεβοκατεβάζη τους διακόπτες; Άσε που θα ζητά να είναι εντεταγμένος κι αυτός στα... βαρέα και ανθυγιεινά, πράγμα που μπορεί να στοιχίση στους φορολογούμενους πολίτες καμμιά εκατοστή € μηνιαίως παραπάνω (διαίρεσε δια των 11μισυ εκατομυρίων να δεις πόσο έρχεται στον καθένα μας).

Θες με λίγα λόγια να καταστραφή η χώρα οικονομικώς για να έχεις εσύ θέα απ' το μπαλκόνι σου.

Ευτυχώς πάντως που -αντίθετα με σένα- η κυβέρνηση μεριμνά με λογική και περισσή ευαισθησία σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα των δημοσίων εξόδων σε καιρούς που η ίδια, άτολμη και μοιραία, άφησε να γίνουν δύσκολοι.

Τι θες όμως και τα ψάχνεις; Αδύνατον να προσαρμοστής κι εσύ, έτσι;

«Λησμόνει ω Τιμολέον, διότι όστις λησμονεί δεν ενθυμείται πλέον».


________
Εσύ είσαι με το Μάκη, έ;
Ελπίζω να μη μου θυμώσης που εγώ είμαι με το Θέμο. Τον βρίσκω, τηρουμένων των αναλογιών, πιο ειλικρινή και λιγότερο αδίστακτο.
Κατά κάποιες φήμες που κυκλοφορούν στη Μεσευρώπη, το πρόβλημα μεταξύ τους ξεκίνησε όταν ο Μάκης άρχισε, αμέσως μετά από τη φωτογράφιση, να κάνη πατητές στο Θέμο μέσα στη μπανιέρα και να του ρίχνη σαπουνόνερα στα μάτια, γιατί τον ζήλευε που έρριχνε πιο ωραίες γκόμενες.

(Σε προλαβαίνω: Δεν έχει καμμία σχέση ο Κορκολής με τις αυτές τις φημολογίες).

Αναμοχλευτης είπε...

Επανέρχομαι και προς επίρρωσιν του τίτλου σου με ένα νέο που μόλις διάβασα.

«Στο αρχείο τέθηκε με επικύρωση του Εισαγγελέα Εφετών η υπόθεση των καταγγελιών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου περί Κλαδά - Κουκοδήμου.»

Έτσι όπως γίναμε ζούγκλα, αναμένω εναγωνίως εκπομπή με βίντεο που θα παρουσιάζει τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό σε στιγμές ιδιαζόντως ιδιωτικές, να δούμε, ρε παιδί μου, κι εμείς το φιλοθεάμον κοινό πως τα πάει εκτός από τη δικονομία με την Κάμα Σούτρα και την Τάντρα και αν έχει βίτσια κι αυτός, όπως όλοι μας.


Αχ, μωρέ Μάνο... Δεν ξέρω πως αλλιώς να σου το πω αυτό που μου ανεβαίνει απ' το στομάχι και εκτοξεύεται κάθε φορά που βλέπω αυτό το μισοκοιμισμένον υφάκιον: «εγώ είμαι ο αναμάρτητος, ο αεί αριστεύων, ο γαμών και δέρων». Εξουσιαστής όμως κι αυτός όπως κι οι άλλοι.

Απείρως προτιμότερη η Σάσα Μπάστα ξεβράκωτη με το κλαρίνο της. Τουλάχιστον μας παραπέμπει σε σεξιστικούς συνειρμούς με σαδιστικές [ανα]τάσεις.

«Είναι κι αυτή μια κάποια λύση».


_____________
Περί φωτισμού της Ακροπόλεως:

Τρέφω, Μάνο, την παράξενη βεβαιότητα ότι επίτηδες δεν φωτίζεται η Ακρόπολη τη νύχτα για να μην πέφτουν τα φώτα της σε καταδότες (αυτούς που λένε και ρουφιάνους). Είναι βλέπεις επειδή όλοι αυτοί δουλεύουν τη νύχτα, λίγο πριν την ώρα που οι φουρνάρηδες ζυμώνουν το ψωμί.

ria είπε...

τόσες και τόσες σπατάλες γίνονται, οι λαμπίτσες του παρθενώνα τους μεγαλώνουν το οικονομικό έλειμα?

έχω θέα την ακρόπολη και η λάμψη της μου κρατούσε συντροφιά κάθε βράδυ μέχρι αργα. την πρώτη φορά που είδα τα φώτα να σβήνουν, ανησύχησα. μετά το πήρα απόφαση ότι είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι!!!

καλημέρα

Kwlogria είπε...

Τις κλωτσές που χρειαζόμαστε τις ξέρεις; Σαν έθνος, σαν κράτος, σαν πολίτες, σαν όλα. Ναι, ΟΚ, κλείστε τα φώτα της Ακρόπολης παιδιά, νο πρόμπλεμ, κλείστε τα, κλείστε και τα μουσεία, διώξτε και τους τουρίστες κι ας απολαύσουμε όλοι μαζί τη μαλακία που μας δέρνει. Αμήν.

Dora είπε...

Θυμάσαι που σου έγραψα μήπως και η Ακρόπολη πέσει θύμα των μέτρων λιτότητας γιατί πρέπει να ετοιμαστούν κάτι καινούργιες μίζες και δεν με άκουσες, ε να που είχα δίκιο.

Υ.Γ. Αισθάνεσαι καλίτερα όταν βρίζεις. Πιο in?

LiZardKing69 είπε...

Aφου εχουν μετατρεψει την Ακροπολη σε στρομπο της μπαρμπαρελλα και εμεις καθομαστε ακομα με σταυρωμενα χερια ισως να ειμαστε και αξιοι της μοιρας μας.
Παντως σε αυτο με τους αναπτηρες και τα φαναρακια κατω απ την Ακροπολη αν ποτε το αποφασισεις εγω ειμαι μεσα. Απο καπου πρεπει να αρχισουμε αλλωστε, να γινει ενα πρωτο βημα. Με αναπτηρες και φαναρακια;; ΝΑΙ, ΜΕ ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τα κατάφερες!!
Τώρα για να αντισταθμίσουμε το παραπάνω ρεύμα, ξεκίνα καμπάνια για να σβήσουν τα φώτα εκείνου του δρόμου που είναι στο βουνό πάνω από Κορωπί Παιανία και οδηγεί στο πουθενά.Κάθε βράδυ που βλέπω τα φώτα από την Αττική οδό, μου έρχεται να πάω να σπάσω όλες τις λάμπες στη σειρά...
thanaish

είπε...

Ωχ ρε Μάνο,
Σκέψου λίγο.
Η θα έφευγε κανένας επίσημος νωρίς το πρωί, η την φωταγωγούν σαββατοκύριακο και έλειπε ο "υπεύθυνος"...

komistis είπε...

Ακρίβαιναν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Τι θέλατε να κάνει η Ακρόπολη; Με τι να πληρώσει;