16.6.07

η φίλη μου η Μαρία...

To Mαράκι είναι η πιο παλιά μου e-φίλη.

Κάναμε chat (καθόλου γκομενικό) για πολύ καιρό, πολύ πριν εμφανισθούν τα blogs. Απίστευτες ιστορίες, εξομολογήσεις, κουτσομπολιά....Δεν χάσαμε ποτέ την επαφή… άλλες φορές συχνότερη και άλλες αραιότερη… ανάλογα με τη ζωή…. δεν θα ξεχάσω ποτέ, πόσο είχε ανησυχήσει και ενδιαφερθεί όταν είχα αρρωστήσει, παρ' όλο που στην πραγματικότητα δεν την «γνωριζα»…

Είναι μια κοπέλα με ξυράφι μυαλό, πολύ γελαστή, ποοοοοοολύ δουλευταρού και πάντα με όνειρα. Σήμερα; Ζει ευτυχισμένη με τον άνδρα της στη Ρόδο….

Γνωριστήκαμε στην Αθήνα την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Μαράκι είναι από τη Δράμα. Μια βραδιά τα είπαμε καλά.

Με έβαλε στο gmail…

Και μου'μαθε πολλά e-κόλπα.

Πριν από λίγο καιρό είχε ξανάρθει στην Αθήνα για δουλειές της και ήπιαμε μαζί καφέ…και είδαμε τις φωτό που είχα τραβήξει. Δεν νομίζω ότι έχω συναντήσει άνθρωπο με πιο εύστοχο ταχυ-ψυχογράφημα … deep inside… Δεν το ακούει για πρώτη φορά… της το'πα εκείνη τη στιγμή.

Θα πέταγα τη σκούφια μου να ξανακάτσουμε μπροστα στον υπολογιστή και να βλέπουμε φωτογραφίες και εκείνη να λέει εύστοχους τίτλους.

Οσοι με ξέρουν καλά θα το προσυπογράψουν.


Χθες λοιπόν το maraki μου έστειλε ένα χεστήριο e-mail.

Με τσάκισε. Και με τσάκισε επειδή είχε δίκιο.

Ηρθε στην Αθήνα για 2-3 μέρες, με είχε ειδοποιήσει, με πήρε 500 τηλεφωνα στο κινητό και εγώ την έγραψα κανονικά. Τι ήθελε; Επειδή με αγαπάει και γελάμε μαζί…να πιούμε ένα καφεδάκι.

Τι έκανα εγώ; Χάθηκα. Και όταν εγώ χάνομαι, δεν με βρίσκει ούτε ο γάτος μου… από παιδί το'χα το κουσούρι. Ηταν η ασπίδα μου. Δεν με παίζανε κρυφτό γιατί δεν με βρίσκανε ποτέ…

Γυρισε λοιπόν σπιτάκι της καθισε μπροστα στον υπολογιστή της και μου τα'πε… Μου τα'πε κανονικά (δεν με έβρισε), αλλά μου΄δωσε μια και πήγα 3 μέτρα κάτω από την γη.

Γιατί δεν απάντησα στα τηλεφωνήματα της, ενώ τη συμπαθώ τόσο πολύ και που πάντα περνάω μαζί της τόσο καλά;


  1. Επειδή έχω κινητό δεν σημαίνει ότι έχω μέσα και τα τηλέφωνα των φίλων μου. Θέλω να σας ορκισθώ ότι μου΄χουν δώσει άνθρωποι, τα κινητά τους (σου κάνω μια αναπάντητη) και βασικά τους έχω γράψει στα παπάρια μου. Σβήνω τις αναπάντητες και μαζί τα νούμερα τους. Να επισημάνω ότι τα τηλέφωνα πολλών απ' αυτούς, υπάρχουν μερικοί που θα πούλαγαν τη μάνα τους στα χαρέμια για να τα'χουν….

    Φτηνή δικαιολογία ε;

    Ναι… κι εγω αύτό θα σκεφτόμουνα…

    -Ρε συ βατραχοκόριτσο…μιλάμε ή δεν μιλάμε 3-4 φορές την εβδομάδα στα τηλέφωνα…πές τους αν έχει υπάρξει εστω και μια φορά που δεν μου'χεις πει: «Ρε μαλλλλάκα, γράψε επιτέλους το τηλέφωνο να μην στον λέω κάθε φορά…»

    Ρε συ Maraki, πότε με πήρες τηλέφωνο και δεν είπα:

    Ποιος είναι; Και συ μου είπες: Maraki από Δραμά;

  2. Ο Μέρφι και ο Νόμος του με αγαπάνε για πελάτη. Την ίδια ακριβώς εποχή με κυνηγούσε (κυνηγάει) ένας τύπος, που θέλω να αποφύγω πάσει θυσία… το κινητό του τελειώνει σε ….77. Οπως και του Μαρακίου…. Οσο λοιπόν επέμενε η φίλη μου, τόσο το'βαζα στο αθόρυβο εγώ βλέποντας τα μόνο τα τελευταία 2 ψηφία… Ρε χριστιανοί, το ίδιο δεν θα κάνατε και σεις; Φαε μαλάκα, τώρα ένα χεστήριο e-mail για να πορεύεσαι εν Χριστώ.
  3. Η αλήθεια όμως δεν τέλειωσε. Κάποια στιγμή είμαι σε ένα studio για δουλειά… Κτυπάει το ρημαδιασμένο το «77»και αντί να το βάλω στο αθόρυβο στέλνω την αλήθεια σε SMS: «Ποιος είναι; είμαι σε studio.» Aπάντηση: «Το Μaraki….μπλα…μπλα… καφέ… Αθήνα… φεύγα αυριο….να πιούμε καφέ…» Ω, ρε γαμώτο….το'χα ξεχάσει …ξεχνάμε… αχ ξεχνάμε…χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό…. Αλλά ήταν κακιστο στην προκειμένη περίπτωση… και το πιο χειρότεροτεροΧ2: Ημουν όντως σε studio και δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί της… κλείσαμε τα κινητά… πάπαλα… ήταν προγραμματισμένο να βγουμε σε μια ώρα… βγήκα σε 7….

    Τι έγινε μετά;

    Το ξέχασα. Θύμωσε (με το δίκιο του) το Μaraki και δεν με ξαναπήρε….


    Νάρθω γλυκειά μου στη Ρόδο να με ψήσεις σαν τον Αθανασιο Διάκο… να είμαι ο Μάνος της Ρόδου σαν μια συνέχεια του Κολοσσού στο πιο wellDone, αφού Ο Κολοσσός προτιμούσε τα βραστά…. (Θυμάστε τότε που βρήκαμε ένα μπάζο στον βυθό του λιμανιού της Ρόδου και πληροφορήσαμε όλη την οικουμένη ότι είχε βρεθεί το δάκτυλο του ποδιού του Κολοσσού; Μιλάμε για κολοσιαία μαλακία.)… Ναρθω λοιπόν γλυκειά μου και δεν θα πάω να φαω ψάρι στο ψαράδικο του Μανώλη Ντινόρη στην παλιά πόλη, μόλις μπαίνουμε αριστερά.… Να μου καεί το ADSL… Συγχωρεσε με όμως… γιατί τους παλιούς και δοκιμασμένους φίλους δεν κάνει να τους χάνουμε. Είναι υπερβολική πολυτέλεια.


    ΥΓ. Επειδή παρ'όλα αυτά, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο δεν σου απαντησα μέσω mail, γιατί η δημόσια ταπείνωση μερικές φορές είναι η καλύτερη τιμωρία.

    ΥΓ2. Άλλωστε ήταν η καλύτερη λύση για να σε μαλακώσω και το βασικότερο: αρπάξα την ευκαιρία να πω αυτά που πραγματικά πιστεύω για σένα. Ο άνδρας σου είναι πολύ τυχερός άνθρωπος και δεν το λέω για να σας κολακεύσω.

    ΥΓ3.Απλά: Συγγνώμη.

18 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Γειά σου Αντώναρε, είσαι παληκάρι.

vatraxokoritso είπε...

Καλά σου έκανε η Μαρία.
Όσο για μένα την επόμενη φορά που θα με ξαναρωτήσεις το τηλέφωνο του σπιτιού θα σου κάνω μεγάλη πλάκα!

Ανώνυμος είπε...

Καλή η αυτοκριτική, καλύτερο το αυτομαστίγωμα, αλλά το να πληγώνη κανείς μια τόσο καλή φίλη, που έρχεται από τόσο μακριά και περιμένει να τον δη πως και πως... ε, δεν συγχωρείται ούτε με αυτοσταύρωση.

Ίσως γιατί δεν μάθατε ποτέ τι είναι απόσταση και νοσταλγία ή γιατί δεν νοιώσατε ποτέ αυτό το συναίσθημα της φιλίας που διατρανώνετε κι έτσι.. «ου φροντίς Ιπποκλείδη».

(Υπάρχει κι ένας κανόνας στα λαχεία: Όσοι αρκούνται στον λήγοντα δεν είναι προορισμένοι για τα πολλά).

tzonakos είπε...

Kαλά, το παραδέχτηκες και μόνος σου, φταίς. Το πώς θα εξιλεωθείς δε μπορώ να ξέρω.
Ολοι έχουμε "Μαράκι" το οποίο με τον ενα η τον άλλο τρόπο το γράφουμε.
Οταν το χρειαστούμε όμως ισως να μην υπάρχει.
Πολλές φορές το "Μαράκι" μας θέλει απλά ενα "γεια", μια υπενθύμιση οτι υπάρχει, υπάρχουμε. Αυτο το ελάχιστο, μπορώ να το κάνω, θέλω-δε-θέλω.
Καλημέρα

Sophia Choleva είπε...

Παραδέξου το, είσαι μεγάλο κωλόπαιδο , αλλά εγώ δεν μπορώ να σε κατηγορήσω γιατί έχω κάνει τα ίδια και χειρότερα

The Torch είπε...

Συμβουλή: Αποθήκευε τα κινητά! Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, καθώς όλο και μεγαλώνει η χωρητικότητά τους. Αποθήκευε και τους μαλάκες. "Μαλάκας 1", "Μαλακας 2", "Μαλάκας 3". Δεν χρειάζεται να ξέρεις γιατί είναι μαλάκες, ούτε να θυμάσαι. Απλά δεν θα απαντάς. Θα ξέρεις όμως ότι δεν είναι το Maraki.
Παρεμπιπτόντως και το δικό μου κινητό τελειώνει σε 77, έχω όμως τη χαρά να μου απαντάς, καθώς το αποθήκευσες μπροστά μου ένα βράδυ. Πάλι καλά, αλλιώς θα με έβαζες στους "Μαλάκες"

Ανώνυμος είπε...

παντρεμένο το Μαράκι αλλά καλό ξέκωλο για να παίρνει τηλέφωνα την πουράκλα να βγούνε για...πουτσίνο...

Σόδομμα και Γόμορρα....

Μαριλένα είπε...

Αν ήμουν το Μαράκι, θα θύμωνα πολύ περισσότερο με τη δημοσιοποιηση αυτού του θέματος.

Ταπείνωση σημαίνει, πως ζητώ συγνώμη ταπεινά κι όχι ξέροντας πως και συγνώμη θα ζητήσω και θα 'χω από πίσω και το τσούρμο "Μπράβο Μάνο μεγαλόψυχε αρχηγέ!"

Αλλά το δικό μου μυαλό λειτουργεί κάπως διαστροφικά.
Το πιθανότερο είναι το Μαράκι να ευχαριστηθεί και να σε συγχωρέσει.

Πραγματικά στο εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

nomizo oti me ayto poy ekanes mano tha prepei na katalabei kai to ligotero poy tha kanei na soy pei tin dexomai tin signomi re file.
giati to dimosieyses kai egines psilorompa gia mena.
allios tha mporouses na steileis mail kai telos eno edo deixneis oti maria nai ekana lathos to leo dimosios na doyn oloi tin paparia poy ekana..
nomizo maraki prepei na zitiisis signomi.. XAGIATE

Ανώνυμος είπε...

DIORTHOSI sto telos toy proigoymenoy. nomizo maraki prepei na dexteis tin signomi..XAGIATE

Ανώνυμος είπε...

pros ti maria

mia fora , polla polla hronia prin tilefonousa ston mano kai afots de mou apadouse. Ego epemena ma aftos "me egrafe"

telika ematha , meta apo poli kairo oti den apadouse sto tilefono giati eihe vgalei mallia sto kefali kai eihe trelathei na pigainei kommotirio

ti mia ta isione , tin alli ta bouklone kai allote ta evafe

me tosa tsibidia kai kako sto kefali pou na sikosei tilefono

alloste kai i kommotria itan afstiri: otan sou kano permanad , tha kathesai akinitos kai amilitos

na mi katsiasoyn oi trihes

episis paizei afto to kommotirio na einai underground kai na mi pianoyn kinita

pros ti maria

de stelneis kana fax?

MaRia είπε...

καλα εισαι και πολυ μεγαλος μαλα..γανας .... και επιοικως απαραδεκτος , κακια δεν σου κρατω αλλωστε δεν θυμωσα στενοχωρεθηκα ,και ασε τα σαπια πως δεν εχεις αποθηκευμενους τους αριθμους των φιλων σου( τον αριθμο μου τον ειχες απο το sms ) .. στο κατω κατω δεν με νοιαζει τι κανεις με τους υπολοιπους με ενδιαφερει τι κανεις με τον ΔΙΚΟ μου αριθμο οσο εγωιστικο κι αν ακουγεται αυτο..αν ησουν γκομενος θα ξυπνουσε μεσα μου η Σκυλα και η Χαριβδη και δεν σε εσωνε τιποτα ελα ομως που εισαι καλο, παλιο φιλαρακι δοκιμασμενο στο χρονο οπως εγραψες κι εσυ. Οφειλω να δεχτω τη συγγνωμη σου , αλλωστε εχω μαθει να δινω μια δευτερη ευκαιρια σε ολους τους ανθρωπους. Το δις εξαμαρτειν ομως...δεν συγχωρειται με ΤΙΠΟΤΑ.
Οταν ερθεις στη Ροδο οχι μονο θα φας το ψαρακι στον Ντινορη αλλα κερασεις και το δικο μου ετσι γιατι οι μαλακιες πληρωνονται :)
αυτα..
Υγ1 προς τον πρωτο ανωνυμο που με αποκαλει ξεκωλο:
Σιγα ρε φιλε μην καθομαι να δινω λογαργιασμο σε καθε μαλακα θρασυδειλο που κρυβεται πισω απο μια οθονη για το πως θα χρησιμοποιησω τον κωλο και τον ελευθερο χρονο μου , κατι στερημενα πλασματα σαν εσενα δεν μπορουν να σκεφτουν πως μπορουν δυο ατομα αντιθετου φιλου να πιουν καφεδακι και να διασκεδασουν χωρις να πηδηχτουν και ξερεις γιατι ? Εγω οσο και ο Μανος ειμαστε χορτατοι απο σεξ σε αντιθεση με σενα που το τελευταιο μ...ι που ειδες ηταν σε καποια βαφτιση.
Υγ2 Μανο ξεχασες φωτογραφισεις εκεινο το rock μπαλονι..
τα φιλια μου

Unknown είπε...

xexe τέλος καλό όλα καλά μυρίζομαι... ιστορία με happy end..γιουχου!

Πάντως Μάνο παραδέχομαι..κίνηση μα πάνω από όλα το τελευταίο ΥΓ.

MaRia είπε...

Υγ3. Περασα δυο φορες απο την Ερμου και δεν σε βρηκα

MariaDedoussi είπε...

Σιγά τ' αυγά πάντως. Από τη Ρόδο ήλθε... Εγώ ήλθα από την Πολωνία και μ' έγραψες κανονικά όταν σε πήρα να βρεθούμε, η Ρόδος θα μας πειράξει;

vatraxokoritso είπε...

Τελικά για να σε συναντάμε ρε φιλαράκι πρέπει να μας φιλοξενείς,....χαχαχα κάτι ξέρω!!!

mako είπε...

Συγνώμη Μάνο που θα στο πω .. αλλά λες παπαριές. Τι να την κάνει ο άλλος τη δημόσια ταπείνωση; το τελευταίο υστερόγραφο κατ΄ιδίαν νομίζω θα έφτανε. Απο ότι βλέπω το Μαράκι σου σε συγχώρεσε (κορίτσι μου να τον βάλεις να σε κερνάει όσες μέρες κάτσει στη Ρόδο για να μάθει ότι οι μαλακίες πληρώνονται ΑΚΡΙΒΑ) και εσύ να υπενθυμίζεις στον ευατό σου αυτό που έγραψες "τους παλιούς και δοκιμασμένους φίλους είναι υπερβολική πολυτέλεια να τους χάνουμε".

Τώρα πάω να νουθετήσω την κόρη μου.

:P

sitofkris είπε...

1)δημόσια ταπείνωση
2)στεναχωρια
3)τρέξε Ρόδο και κέρνα κιόλας

Μηπως να το ξανασκεφτείς..;