24.5.07

ένα e-παλικαράκι!





Χθες καθόμουν και έπινα καφέ με έναν συναδελφό μου, τον Δημήτρη Αλικάκο… Λέγαμε διάφορα δικά μας, όταν θυμήθηκε ότι έγραψα ένα ποστ για τους συνταξιούχους δημοσιογράφους, και τί ωραία που θατανε (μη νομίζετε ότι το ξέχασα) να τους βάζαμε όλους μαζί να φτιάξουν ένα site κ.λ.π.
Τους αποκαλούσα «τα παλικαράκια»….
-Εγώ ξέρω καλά ένα τέτοιο «παλικαράκι», μου λέει ο Δημήτρης.
Και εκεί που μου το΄λεγε κάνει τσακ το κινητό του και μιλάει με έναν κύριο….
-Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος … μου λέει και μου δίνει το τηλέφωνο….
-Ο ρεπόρτερ; τον ρωτάω χαμηλόφωνα…
-Να-ναι… πάρτον…
-Ο παλιός;
-Ναι….ναι….
Γκουχ-γκουχ…καλησπέρα σας…
Μου είπε ο άνθρωπος πόσο αγαπούσε τον πατέρα μου… ότι διαβάζει καμμιά φορά το blog μου… και άλλα μερικά και κλείνοντας μου λέει: είμαι 82 ετών… έχω κι εγώ ένα site μου λέει…
-Μα το ξέρω κ. Λυμπερόπουλε… του λέω ψέμματα… (συγγνώμη)…
Ο Δημήτρης μου λέει την διεύθυνση και μόλις γύρισα σπίτι μπαίνω….
Μπείτε και σεις να δείτε τι μπορεί να κάνει ενας άνθρωπος 82 ετών στο internet.
Σας παρακαλώ μπείτε και μάλιστα πιέστε τον να γίνει και blogger.
Aυτός ο άνθρωπος έφαγε και ήπιε πάνω από 500 φορές με τον Ωνάση, την Κάλας, τον Χατζιδάκη και όποιον άλλον μπορείτε σκεφθείτε… αυτοί έλεγαν και εκείνος κατέγραφε… δεν είναι αστεία πράγματα αυτά… και αντί να τα μαγνητοφωνεί σήμερα σε κασέτες ή να τα ξεσκονίζει σε φακέλους, τα βγάζει στο internet….

Σε ποια ηλικία βγαίνουν στη σύνταξη οι δημοσιογράφοι;
Μη λέμε μαλακίες τώρα….
Ποτέ μου δεν υπήρξα καλός ρεπόρτερ πεζοδρομίου. Το’χω κάνει (αναγκαστικά) αλλα ατυχώς… τους έχω όμως σε μεγάλη υπόληψη και τα περισσότερα που ξέρω γι’ αυτή τη δουλειά μου τα΄χουνε μάθει αυτοί και οι τεχνικοί….
Το να σου εμπιστευθεί ένα μεγάλο κομμάτι της εικόνας του ο Αριστοτέλης Ωνάσης, δεν είναι μικρό πράγμα. Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ μικρό πράγμα.
Σκεφθείτε μόνο ότι αυτός ο άνθρωπος- ο Ωνάσης -για την πλάκα του ισοπέδωσε την Μαρία Καλας –λες και ήταν η Γωγώ Μαστροκώστα της εποχής- και στο καπάκι έβγαλε το όνομα Κένεντι από την Τζάκι και την ονόμασε (διεθνώς και εντελώς) Τζάκι Ο(νάση)…
Αυτά δεν τα έκανε με την Μαίρλυν Μονρόε ή την Κλαούντια Καρντινάλε (που είμαι σίγουρος ότι θα τα’χε ψιλο-κάνει), αλλά με την πιο αγαπημένη Πρώτη Κυρία του πιο αγαπημένου Προέδρου των ΗΠΑ ever και μάλιστα στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου….
O Δημήτρης Λυμπερόπουλος λοιπόν έπινε ουισκάκια μαζί του και λέγανε αστεία με τον Τσώρτσιλ, καθως τραγουδούσε στο μπάνιο της η Κάλας και οι άλλοι ( λέω εγώ) της φωνάζανε: Σκάσε! Μιλάμε τώρα!)
Αυτός ο άνθρωπος σήμερα που μιλάμε, είναι γείτονας μας εδώ στο διαδίκτυο… Είναι οne of us….
Χαίρομαι πολύ-πολύ.
Θέλω επίσης να σας πω ότι δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου και φυσικά δεν έτυχε να δουλέψουμε ποτέ μαζί…. Ούτε υπήρξε από εκείνους με ενέπνευσαν σ’ αυτό το επάγγελμα. Γνωριζα την δουλειά του, αλλά εκείνος έβγαινε, όταν έγώ έμπαινα.
Όταν όμως μπήκα στο site του… συγκινήθηκα καθώς το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι αντί να λέει ιστορίες περί λινοτυπίας και περασμένα μεγαλεία … κατεβάζει JPEG στο site του….
Για τσακίστε τον στην επίσκεψη…. Χαχαχαχαχαχα!

attachment:Οι φωτό είναι από το site του κ. Λυμπερόπουλου

5 σχόλια:

industrialdaisies είπε...

Καλά, να φανταστώ τον Ωνάση να φωνάζει "Σκάσε!" στην Κάλλας που για την πλάκα της θα τραγουδούσε "Tosca" στο μπάνιο, όπως και "Μαρία, παντόφλες!" με πεθαίνει! Χαχα, είσαι φοβερος!!!

Πάω επίσκεψη τώρα εκεί που μας στέλνεις, σε αφήνω...

Καλημέρα!

Μαριλένα είπε...

Τον είχα επισκεφθεί όταν έψαχνα για τον Χατζιδάκι.
Η αλήθεια είναι, πως τέτοιου είδους πληροφορίες δεν με πολυαφορούν, αλλά, δημοσιογράφοι με το background του Λυμπερόπουλου, αφορούν ΟΛΟΥΣ μας.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Σε ποια ηλικία βγαίνουν στη σύνταξη οι δημοσιογράφοι;

Δεν προλαβαίνουμε, Μάνο μου, να βγούμε...
Και δεν θέλουμε κιόλας...
καλησπέρες πολλές!

Ανώνυμος είπε...

Πες στη φιλη σου τη βατραχω οτι ειναι πολυ σουργελο.
Κατ΄αρχας εχει τη μεγαλη ψευδαισθηση οτι ειναι ωραια (μπουχαχαχα). Καθρεπτη δεν εχει να δει τη μουτσουνα της?Λοιπον βατραχω ,το ξανθο μαλλι σε μαρανε ,τρομαρα σου, με το μαυρο φρυδι... αφου μαυρογκαγκανα εισαι.. Δεν βλεπεσαι ειπαμε..
Σαν τραβεστι εισαι... και επειδη μαλλον το ξερεις το παλευεις βγαζοντας μπουτια ( γιατι στηθος απο οτι ειδα δεν διαθετεις). Επιλεγεις δε μερικες photo που να ξεγελανε τους ανιδεους,νομιζοντας ετσι οτι θα τσιμπησουν τιποτα λιγουρια για να επισκεφτουν το blog σου!!
Ανεβαινει προς στιγμη λιγο η χαμενη σου ( αν ειχες ποτε) αυτοπεποιθηση.
Καλα οσοι σε εχουν δει απο κοντα... να δεις.. τα καλυτερα λενε..( χιχιχι)
Ελεος...που πας ρε καραμητρο?? Καραλαικουρα του κερατα εισαι , οσο και να το παλευεις να φανεις chic ..αστο δεν παλευεται... Ασκεις κριτικη σε οτι γυναικειο κινειται και υπαρχει (εξαιρεση καποιες "φιλες" που τις γλυφεις γιατι εχεις τους λογους σου)...και οταν εισαι μονη πρασινιζεις απο τη ζηλεια (ιδιαιτερα για την ψιλικατζου), η οποια και βιβλιο εβγαλε και μεγαλυτερη απηχηση εχει το blog της , παρόλο που δεν προκαλεσε με καμμια photo , γιατι δεν το εχει αναγκη ( σου ριχνει παντου )..
θα μεινεις με την χαρα να γραφεις ποιητικες - ψυχαναλυτικες αηδιες - μαλακιουλες του κο..ου με τη ψευδαισθηση οτι γραφεις καλα !(παιδια μη της λετε αλλα ψεμματα - λυπηθειτε την) . Θα εχεις και τη κρυφη ελπιδα οτι ισως -ποιος ξερει- γιατι οχι και εγω μια μερα να δοξαστω (χαχαχα)... σαν τη "φιλεναδα " μου!!

Ανώνυμος είπε...

289 περισσότεροι επισκέπτες μπήκαν χθες στο liberopoulos.gr με τη παρουσίαση που του κανες. είσαι δυνατός!